Godmorgon torsdag!


Letar febrilt efter min pincett. Mina ögonbryn växer hejvilt... Men den är borta.
Andra dagen med Ab circle pro. Jag har ont i knäna, begynnande blåmärken. Men det kanske bara är en vanesak? Hoppas det. Iaf så ska jag till gymmet nu. Sedan ska jag träffa Lollo. Hon ska plugga körkortsteori och jag civilrätt.

Ikväll bär det av till Parken med resten av KY-akademien. Orange tema och jag som inte äger en enda pinal som är orange har införskaffat ett par örhängen i färgen.

Imorgon är andra dagen i skolan denna veckan, och också den sista. Veckan har således gått undan, snart är det helg och personalfest. Miss the best!

man förändras en del på ett år ändå..



"3 minutes a day"


Jag har redan tidigare nämnt att jag är en sucker för Tv-shop. Något jag är galet nöjd med är min älskade ProActiv-serie för hyn. Den är super! Det senaste året har jag också spanat in och suktat efter Ab Circle Pro, men tyckt att den varit alldeles för dyr för min plånbok. 2000 kronor - ska man lägga det för en magmaskin som man inte vet om den fungerar eller ej? Hörde dock från en bekant att den visst skulle ge effekt och jag bestämde mig att denna månaden skulle den bli min - och jag skulle ha världens finaste mage till sommaren!

Men, istället för att ge 1999 + frakt fann jag den på blocket för 900 kr! Sparade typ 1300 på den affären. Jag lyckades vara först och pappa kunde ställa upp att hämta den med mig. Tack igen! Snabb affär och jag är skitnöjd! Har testat den redan, såklart. Enligt reklamen räcker 3 minuter om dagen. Jag körde 3 minuter och var faktiskt rätt svettig efteråt. Jag tänkte jag ska testa o köra 3 minuter om dagen en månad o se om det ger någon effekt. Är ni med på det?

Dagens mått:
Midja: 77 cm
Mage: 93 cm

Jag får alltid en chock när jag ser siffrorna - men let´s be honest.



Internationella Pussdagen?


Enligt p3 finns idag osäkra källor som säger att det är internationella pussdagen idag. Visste inte ens det fanns en sån dag, men jag tror vi alla är villiga att enas om att det ska finnas en sådan dag..?

Eftersom jag inte har någon kille, så vill jag pussa mina vänner =) Alexandra - vi ses på söndag! ♥



Viktigt att vara påläst


Idag ska jag köpa en sak, via blocket. Pappa kommer runt 16 så ska vi åka iväg o hämta den. (visar sen) Har läst avtalslagen och köplagen idag - så jag har en hel del kött på benen - känns såååå bra! Avtal ska alltid gälla, också muntliga avtal. Men säljaren har som ansvar att sälja en fungerande produkt, för det syfte hon/han förmodas förutsätta köparen ska nyttja produkten. Så fungerar den inte får jag häva köpet eller begära avhjälpning eller omleverans. Men då omleverans eller avhjälpande knappast är rimligt - då kostnaderna för säljaren vore orimliga, blir det isf hävning.

Pappa - du kan vara lugn! Jag har läst på ;)



 

Nu ska jag koka kaffe och fortsätta med civilrätten.

PUSS!



en jobbig kväll




Varför känns det som att jag inte räcker till? Varför känns det som att jag inte får vad jag förtjänar? Varför vill jag bara gråta? När du inte förstår mig? Varför kan jag inte släppa det? Varför kan jag inte släppa dig, när jag vet att det inte är bra för mig? Varför är jag så rädd för avsked och ensamheten? Varför tror jag att vi har något över huvud taget? Varför är det så svårt att uppskatta mig?



veckan har börjat bra


Det är mest ekonomi som snurrar i mitt huvud - och arbetsrätt, just nu. Det borde vara avtalslagen och köplagen som ligger i intresse istället. Jag hoppas itresset infinner sig snart. Tentan närmar sig med stormsteg, vare sig jag vill det eller inte. Tur att Civilrätten är skriven så bra. Annat är det med Avtalsrättens Grundelement. Hujedamej.

Kom just tillbaka från gymmet. Fasen, jag ska verkligen hålla uppe det här nu. Som sagt - jag har faktiskt tiden och orken till det nu. Heja, heja mig!



Sitter o fikar med en grov macka och kanelte =) Mumma!
Nu ska jag läsa i civilrätten. Puss!

Lär mig leva


Jag är mätt. Gud vilken god mat!
En dag kommer jag göra en kille mycket lycklig!

Jag börjar lära mig leva, känns det som. Hinner träna (jag har gymmat 4 ggr denna veckan och tagit en långpromenad på det) hinner laga (god) mat, hinner umgås med vänner och familj, planerar in mer grejer... Njuter av att hinna med. Och stressa ner. Denna hösten kommer inte bli som förra, när jag mådde sämre än sämst och sjukskrev mig för att det inte gick en dag utan att jag grät floder. 

Starkare!


Härliga söndag


Hello Lovers!
Vaknade tio över åtta, åt frukost o tog det lugnt innan jag klockan nio tog på mig kläder och åkte till Högsbo för att ge mamma bilen igen. Lånade den igår och handlade och "övningskörde" för mig själv hela eftermiddagen till dess jag insåg att jag vart supertrött.

Snart ska jag ta mig till gymmet. Gött. =) Borde dessutom plugga lite, får eftermiddagen stå för. Idag blir det dessutom söndagsmiddag. Fläskfilén är tinad! Mumsfillibabba! Ska härma Carros mästerverk =)


Älska färgerna, visst blir man glad?


Ha en fantastisk söndag mina vänner..!

ProbiMage


Någon som testat den?
Jag hade iaf med mig en burk hem, ska se om det gör någon skillnad, har haft problem med magen länge, däremot har den blivit bättre nu med regelbunden kost (som jag hinner med, jag kan inte nog understryka detta underbara faktum - heja studentlivet!)



Restless legs eller musarm?


Igår åkte jag hem till Camilla i klassen. Vi köpte pizza och drack vin till det. Trevlig fredag! Hanna och Sanna från klassen var också med. Senare mötte vi upp Karin och Ellen på stan. Vi satte oss på Lilla London och hade minst lika trevligt där. Kvart över ett tackade jag för mig - och var hemma kl 2.

Halv 3 somnade jag med ett obehagligt stickande i benet, som jag hoppades skulle ge sig under natten. Det gjorde det. Men halv 7 vaknade jag istället av att jag hade samma jobbiga smärta i armen som inte ville ge sig. Jag gick upp, tog en värktablett och drack vatten. Inte sjutton hjälpte det så jag gick upp. Nu har det gett med sig, men jag kan inte lägga mig nu. Har alltså sovit 4 timmar, kommer vara dötrött i eftermiddag, men det är ett senare problem.

Sugen på att shoppa idag!

Butikerna öppnar ju som bekant inte förrän 10, så jag har roat mig med Idol på tv4play. Nästa vecka blir rolig då alla ska uppträda på riktigt och tittarna får rösta =)


Giv mig en diagnos!



Vad gillar ni klänningen?
Funderar på att inviga den på personalfesten nästa helg =)


Tjing tjing!


Haha, töntig rubrik, jag vet :P

Jag kom hem för en stund sen. Vi hade en juridiklektion till klockan 12 idag, sedan bar det av till Friggagatan och Fitness24Seven. Några fler på tjejgymmet idag. Körde samma pass ungefär som sist. Har hört man ska köra muskelgrupper var för sig, men jag är dålig på det där. Tänkte köra 3 magövningar, men jag klarade inte den sista jag ville göra på pilatesbollen, som underbara PT Niclas på Kristinedal lärt mig. Den är fasen jobbig, särskilt som man redan gjort ordentligt på två andra. Yeye, viktigast just nu är att faktiskt ta mig dit.

Jag har inhandlat vin - ikväll ska jag ut med några tjejer i klassen. Roligt!


Ska bara vila mig först =)

PUSS..!!



Nu ska jag måla naglarna =)

Ett bra samtal


Jag ska på fest nästa helg! Mina arbetskamrater har inte glömt mig ♥ Kul att höra av älskade Filip idag. Personalfest med Elgiganten - jag ska gå ALL IN =)

Sist vi var på Starbowling


Fuskat!

Jag skulle ju simmat idag.
Jag fick världens huvudvärk på datakunskapen förut. Trodde jag skulle avlida. (är livrädd för huvudvärk, kan ju bli migrän av det, jag bara väntade på synrubbningarna) Dessutom var jag hungrig så jag ville gråta. Så nu har jag ätit här hemma. En promenad istället tror jag minsann.


CSN


Jag får lön imorgon, sista. Känns bra. CSN har krånglat nämligen.

Först får jag brev om att jag är beviljad fullt lån och bidrag.
Sedan beställer jag hem en utbetalningsplan för att facket behöver det.
Då står det att jag BARA har bidragsdelen. Tjoho! Klara dig på 2600 i månaden. Icke!
Så jag har ansökt igen om fullt för en heltidsstuderande.
Jag fick hem brev idag igen.
Javisst blev jag beviljad.
Men de har beviljat mig för deltid, för det har jag tydligen ansökt om?

Nej! Jag är ju supernoga med sånt!





Godmorgon!


Varje gång jag ska logga in med min e-mailadress skriver jag hormail.com - någon mer som gör samma fel?




Återigen känns väldigt mycket som en berg-o-dal-bana. Det svänger som tusan i humör och känslor. Men det är mitt problem... Idag har jag iaf ännu så länge påbörjat min tvättid och röjt undan i lägenheten. Snart ska jag hänga upp tvätten och sedan blir det frukost. Mums, dagens godaste och mest efterlängtade mål.

Efter skolan ska jag simma igen. Det var ju ett tag sedan sist - och jag har ju faktiskt årskort, då får man baske mig pallra sig dit. =)

Puss..!

Jag rekommenderar!


Då har man gymmat idag igen. Jag hittade till gymmet! Det låg dock inte på det ställe som står på deras hemsida. Ajjabajja! Jag fick mitt kort och bytte om.

På fitness24seven kan man träna alla tider på dygnet. Man får kort och lämna sitt fingeravtryck för att komma in när stället är obemannat. HighTech! De har också ett separat tjejgym, vilket jag uppskattar sååååå mycket! Behöver man liksom inte tänka på hur man ser ut. =) Tummen upp!

Jag var helt själv på tjejgymmet. Så underbart! Slapp jag skämmas när jag dumt tittade på de nya maskinerna. Till slut kom jag underfund med dem och körde ett skitbra pass! (för att vara mig + träningsvärk från igår)

√ Först sprang jag 5 minuter på bandet för att värma upp.
√ Därefter gjorde jag lår och rumpövningar,
√ testade två olika magmaskiner
√ och även utsida- , insida- lår på den där maskinen som ser ut som en gynekologstol
√ Därefter avslutade jag med tjugo minuter powerwalk på bandet, varav jag sprang 5 :)

Jag va dösvettig när jag var klar. =)
Ska även ut på en promenad med Angelica i det underbara höstvädret.


Så hur gick det med läsningen?
Hmm... nja. har läst 50 sidor, tänkte roa mig med nästa 70 efter promenaden. Good Luck!


Letters to Juliet


Jag älskar Amanda Seyfried. (Mamma Mia) Igår såg jag Letters to Juliet. Den var en riktig tjejfilm i min smak!



Handlar om Sophie (Amanda Seyfried) som reser till Verona med sin fästman. Han ska öppna en restaurang och träffar massa leverantörer. Amanda upptäcker Verona på egen hand och finner ett ställe där kvinnor skriver brev och önskar få svar från självaste Julia. Hjärtesorg, kärleksproblem och längtande hjärtan. Sophie kommer i kontakt med "Julias sekreterare" och hjälper snart till att besvara dessa brev.

Sophie finner ett brev från 50 år tillbaka. Hon besvarar brevet och snart kommer kvinnan som skrivit det tillbaka till Verona. Man får följa dem i jakten på mannen hon en gång älskade. Hur romantiskt är inte det då?

Jag är så jäkla bra!

Har tränat på gymmet efter skolan. Så himla gött..! Svettats och jobbat med kroppen. På riktigt. Min "PT" var ju i närheten så då kan man ju inte fuska ;) Försökte leta upp Fitness24Seven på friggagatan men jag kände mig helt lost så jag tog mig till Kristinedal istället. Haha, tappert försök.

 

Nu ska jag se Ensam mamma söker på tv3play och seda blir det Idol ikväll ♥


I'm fine!


Sooner or later - we all sleep alone.



Lyssnar på Cher och äter lunch. Inget halvfabrikat ;) Ville ha potatismos - och det går ju inte att äta pulvermos. Så äckligt. Har kokat, mosat och blandat potatisen med mjölk och smör. Till det har jag ugnsbakad lax.

Jag mår dessutom prima idag! (förutom en rinnande näsa) Har också hunnit med en långpromenad nu på förmiddagen. Hur skönt som helst. Funderar dessutom på ett besök på gymmet. Läsa kan jag göra på tisdag när jag är ledig. Imorgon ska jag hämta ut mitt årskort på Fitness24Seven, kan inte göra det idag då de måste vara en bemannad reception, vilket det inte är på helgerna.



utled


Mycket uppdaterande idag. Men jag har haft en rätt kass lördag faktiskt. Imorgon ska jag till gymmet - tar det lite lugnt, men jag behöver bli av med lite aggressioner och energi. (tränar månaden ut på Kristinedal, har inte hämtat ut mitt Fitness24Seven-kort ännu)Finns saker som bekymrar mig. Har inte haft ro till att sitta med skolböckerna idag heller. Det hjälpte inte med städningen.

I want to be the only one....for someone - some day soon?

Film


Notting Hill ♥



Fröken Halvfabrikat


Jag har gjort det igen.
Jag var så förbaskat sugen på soppa och fann denna i hyllan på Hemköp. 17 riksdaler ska den nog vara värd ;)



Klänningen =)


Som jag nämnt tidigare vann jag ju en klänning på tradera i tisdags eller i onsdags. Den kom igår =) Fin va?

 


Visst mår man bra av ett fint hem?


Fortsätter mitt städande. Snart är det dock helt klart =) Ska bara torka ur ugnen när medlet fått verka. Ska också ta mig an en pappershög som råkat bli rätt hög - bara den senaste veckan!



Ska också läsa lite under dagen var det tänkt.  Sedan ska jag smita ut på en promenad. Nu är halsen inte så farlig. Så då får man väl det iaf?


Golvbrunnen


Jag tycker inte heller det är särskilt roligt med storstädning, men jag mår inte bra när jag vet att det ligger smulor på diskbänken, när golvbrunnen inte blivit rengjord på x antal månader, när disken står i diskhon, när sopor behövs slängas och kartonger källsorteras.

Så det är något jag ägnar stor tid åt. Iaf när jag känner att jag hinner. Kläder hamnar alltid av någon anledning på golvet eller i stora högar här hemma, utspritt, under veckodagarna. How come? :P De ska hängas upp, ändå har jag ingen pli på mig själv på kvällarna, det är på morgnarna jag fungerar. Det vet ni va?


 

Rengöra golvbrunnen? Ta då en hink, förslagsvis mopp-hinken, fyll den med rengöring och kanske tillomed lite klorin? Lägg i delarna av golvbrunnen och gnugga med en disksvamp (som man självklart slänger sedan) Använd handskar så är det inte så äckligt. Det går jättesmidigt och man är skitnöjd efteråt. Spola ner det smutsiga vattnet i toaletten efteråt.

 


Fredagsmys på riktigt


Världens sämsta redovisning, stod vi för idag. Så osammanhängande och snurrigt blev det. Jag stod mest o skakade. Buhu vad jag hatar redovisningar. :(

Jag bangade en "afterschool" med några tappra klasskamrater. Jag hade huvudvärk. Istället fick jag skjuts hem av storebror. (Blir Kick-off på måndag så jag har fortfarande chans att lära känna mina nya klasskamrater) Carro ringde och snart befann jag mig på Hotell Allén o pratade minnen med Carro och Liseloth. 5 år sedan de tre dagarna i Nice. Hur kunde så mycket hända på kort tid?

Kenneth hämtade mig och Carro, och Liseloth fick fortsätta jobba. Vi handlade fläskfilé och godis på ICA. Jag vet inte när jag åt så god mat sist? Jag måste verkligen bli bättre på matlagning. Det var gudomligt - aldrig vill jag äta annat än hemlagad mat mer! Haha, as if. Men mina fredagar med Felix-pajer kan ju slänga sig i väggen. Vi såg på två filmer och hade en ordentlig myskväll. TACK! ♥


Du är en riktig vän!



Huvudvärk


Efter skolan har jag legat i min säng. Hela tiden. Jag har frusit, nyst, sovit, sett på tv, somnat igen. Inte orkat nånting. Antar att jag fortfarande är rätt krasslig. Jag hade faktiskt önskat jag blev bättre snart. Jag ska hämta ut mitt gymkort på Fitness24. Det ligger o väntar på mig. Men som sagt, kan inte träna just nu. Attans..!

Jag vill känna mig såhär:

 

Vi var oslagbara...

Nu blir det Idol.

PUSS..!


Lite sällskap?



Hyfsat imponerad av mig själv då jag slängde ihop mat när jag kom hem och hujedamig så mätt jag är!

Men det hade inte varit fel med lite sällskap


Drops of Jupiter



Idag har jag varit på studiebesök i Tingsrätten, deras nya lokaler är jättefina och det är verkligen en fin arbetsplats. Hade tiden funnits hade vi gått på en huvudförhandling. Men det får bli vid ett senare tillfälle. Egentligen närsom. Det är ju offentliga grejer. Den som vill har insyn - om det inte är stängda dörrar, vill säga.

Förresten.. I ♥ I.D, min hy har fått en annan lyster =)


Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut


En väg till mitt hjärta



Duggan gick jättebra idag! (provet) Självklart hade jag pluggat alldeles för mycket. Typiskt. Jaja. Vi gjorde också klart grupparbetet. Nu ska det bara redovisas på fredag, men det ska gå jättebra =) Enligt schemat är denna veckan den tyngsta. Men ännu har veckan gått jättefort (måndagen var visserligen jätteseg, men den är ju avverkad nu)



Varför händer ingenting??

Myyyys..!



Blev varken plugg eller tv igår. Min älskade Carro kom hem till mig som överraskning med hembakade bullar i näven. Åh, va det uppskattades..! (började dock med att jag inte öppnade dörren eftersom hon höll för nyckelhålet. har haft annat löst folk som jag inte önskat öppna dörren för tidigare, nämligen)

jag gillar denna bilden

Vi såg en jättebra tjejfilm, fikade med bullar, kaffe och te och pratade om hennes plötsliga USA-resa. Jag är såååå avundsjuk! Det blir till Washington då hennes mor ska laga mat under 10 dagar till vårt svenska hov då de är iväg på nån grej (minns inte vad) Hedrande!

Shopping på Forever21? =)

Förresten så fick jag mail från Tradera idag. Har vunnit en jättefin klänning jag glömt att jag lagt bud på. Välkommen in i garderoben!


Skola och förkyldning

Jag borde verkligen plugga.. men jag är lite krasslig och näsan rinner hela tiden. Dessutom har jag massa måsten att göra här hemma. Har precis diskat och städat köket. Behöver fixa i badrummet också. (särskilt golvbrunnen, men det drar jag mig för) Jag får liksom ingen ro att sätta mig med juridiken om mitt hem ser ut som hej-kom-o-hjälp-mig.

Ikväll på tv =)

Biggest Looser
CSI New York
Medium

Imorgon har jag "dugga". Första testet. Får se hur det går nu då, med tanke på mitt icke-existerande engagemang för tillfället. Jäkla förkyldning. Är helt matt. Men jag börjar inte förrän halv ett imorgon så jag tänkte repitera då, men jag tror jag har en övergripande koll på alltihop iaf. Det märker vi. Efter provet ska jag sitta med min grupp för att avsluta vårt grupparbete inför fredagens redovisning. 



ungefär så pigg är jag..
Tjing Tjing!

Inte så pigg

I övrigt är det sådär med förkyldningen, det är liksom tungt i huvudet. Tror de flesta känner detsamma dessa dagar. Igår skulle jag pluggat hela dagen, men jag hade ingen inspiration. Får hoppas det ger sig.

Istället var jag ute i skogarna i Sandsjöbacka, eftersom mölndals kommun stoltserat med deras svamplycka. Gott med kantareller va? Men det slutade med en dyblöt Emelie med flertalet myggbett. Och några stackars lingon. Så var det med det.

Idag har jag jobbat i Kungsbacka. Bra med lite cash för en fattig student ;)


Ensam mamma söker

Näst efter idol måste jag nog inse att Ensam mamma söker är bland mina absoluta favoritprogram =) Äntligen har det börjat för säsongen :D

bild från tv3.se

Krasslig


Godmorgon! Jag vaknade kl 4 inatt. Halsen var svullen och snuvan satt i huvudet på mig. Jobbigt :(

Det är lite bättre nu, men det blir minsann inget gym för mig idag, såsom jag hade tänkt. Imorgon ska jag jobba så det är ju dumt att göra någonting värre. Idag måste jag dock plugga. Har ju prov i veckan. Men jag tror det kommer gå bra.

Blir det någe svamp-plockning idag? Var isf?

Puss..!

Födelsedagsbarn!


Har spenderat kvällen hos Robin och Sofie. Och Alma. ♥

Min mamma är en fantastisk farmor =)

Went back to bed

Ikväll blir det idol och Ben&Jerry om jag får bestämma.
Och det får jag för jag bor alldeles själv ;)

Jag är rätt slut idag. Höll på att somna under lektionen i kommunikation. På riktigt. Jag fick verkligen koncentrera mig. Idag är jag dessutom förkyld. Har nyst så mkt så jag tror inte man kan nysa mer. 

Imorgon blir min storebror 25. Efter skolan tar jag mig dit för att träffa familjen. Mys! Hoppas bara jag mår lite bättre, vill ju inte smitta någon...

Nu ska jag vila en stund, sen måste jag till affären.


Älska Idol


Något som är så underbart med Idol är alla låtar man får återupptäcka. Samson med Regina Spector är en sådan låt. Hade helt glömt av den. Och varför spelas den inte på radion längre? Här är texten;

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
He ate a slice of wonder bread and went right back to bed
And history books forgot about us and the bible didn't mention us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, they're just old light
Your hair was long when we first met

Samson came to my bed
Told me that my hair was red
Told me I was beautiful and came into my bed
Oh I cut his hair myself one night
A pair of dull scissors in the yellow light
And he told me that I'd done alright
And kissed me 'til the mornin' light, the mornin' light
And he kissed me 'til the mornin' light

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
Ate a slice of wonderbread and went right back to bed
Oh, we couldn't bring the columns down
Yeah we couldn't destroy a single one
And history books forgot about us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first

Morgonstund <3



Höstmorgnar är underbara. Luften är så frisk och det är lite lite kyligt så man kan gosa i sin varmaste tröja på vägen under morgonrundan. Ja, för det har jag hunnit med. Klockan är inte ens 8:30 och jag är ledig fram till 12:45 idag, innan juridiklektionen börjar.

Av mig själv vaknade jag halv sju, låg o drog mig till sju, men jag vart så pigg så det gick inte att ligga kvar längre. Blev en morgonpromenad, sortering av tvätt, byte av sängkläder, inslagning av present, slänga in två maskiner i tvättstugan och frukost. Så nu sitter jag här med mitt kaffe och lyssnar på BoyZone ;)


GODMORGON!

Idol =)



Äntligen har det börjat igen =)
Ingen är gladare än jag? Och så duktiga de är! Jag njuter.


I övrigt har jag pluggat hela morgonen, kändes jättebra!

Sedan har vi haft studiebesök på en mycket framgångsrik advokatbyrå här i stan. Intressant. Man får en inblick i hur bred vår utbildning är och hur mycket man egentligen kan jobba med. Som Paralegal kan du bistå jurister och advokater med otroligt mycket. Det är verkligen en resurs för byråerna, och även för klienterna som kan få utredningar och vidare billigare då man som Paralegal har lägre arvode.

Efter studiebesöket tog jag mig hem till Lollo. Vi tog en promenad, kollade foton och pratade gamla minnen. Lyckades också göra middag.

Det har varit en bra dag.

Imorgon ska jag fira av Maja som ska åka till Australien o bo där ett tag. Will be missed


Laga mat!



Först träning



Sedan mat



Det är så fruktansvärt gott med lagad mat, och jag är så otroligt dålig på att göra det. Har jag pli på mig själv blir det ett lagat mål mat om dagen - alldeles för lite såklart. Inte alls bra för magen. Jag ska verkligen bättra mig.

Jag har iaf varit jätteduktig idag. Tog en långpromenad i solen förut, sedan åkte jag till gymmet och körde lite till. Gud va skönt det var med en dusch och ett lagat mål mat efter det =)

Väskan är packad inför imorgon. Jag har haft en alldeles för lugn helg.

Puss..!

Röstat

älskar mina scarves!


Hello!

Vaknade kvart över sju och var pigg. Riktigt pigg. Jag tog tag i en pappershög som blivit liggande ett tag, sorterade och fixade. Sen blev jag riktigt imponerad av mig själv när jag plötsligt stod o röjde i den allra stökigaste låda jag äger. Nu är den ur-rensad och fin! Haha, mycket bra! Jag är glad att jag äntligen blivit morgonpigg igen!

Kom just hem från stan. Har röstat (mycket viktigt, rösta inte bankt!! Din åsikt är viktig!) Sedan gick jag till Clas Ohlsson och köpte register till min skolpärm och små notislappar att sätta på viktiga sidor i läroböckerna,  och lagboken såklart =) Jag unnade mig också en ny scarf och födelsedagspresent till storebror är inhandlat.

Sedan ska jag till gymmet, det stänger inte förrän 19 så jag ska nog ta mig en promenad i friska luften först. =) Ska dessutom laga mat, boka tvättid, läsa i juridikhäftet och sådant. When you´re alone, you´re alone.. Då får man hitta på annat att fylla ut tiden med.

Ben och Jerry byggde denna vackra kropp :P



bruce



When you´re alone, you´re alone



Dagen


Har kollat in kurslitteraturen, fattas dock 3 böcker fortfarande


På rad


Fyllt på kyl


...och frys


Hittat snygga skor! På Skohuset i Lerum


Och en bra väska (snyggare i verkligheten) Väskaffären på Bagges Torg, Lerum


Varit på promenad



Öh?


här löser jag korsord, myyys!

Bilproblem - igen!

Jag har fått hem lagboken och några andra böcker, ska köpa 3 till på måndag - 500 kronor till, har just betalt räkningen på 2000 från Bokus. Jaja, så är det att vara student.

Idag åkte jag hem till Floda och var där redan klockan nio. (jag vaknade av mig själv kvart över 6, men låg kvar en timma till dess jag klev upp - såå morgonpigg!) Jag träffade lillebrors flickvän och pratade med mamma och Nicke. Förresten jättekul o se lillebror igen, blir ju än mer sällan när han är i lumpen. Heja på!

Jag lånade bilen. Alla som känner mig vet att jag inte går ihop med bilar. Inte idag heller. När jag hade handlat klart och jag skyndat in med allt i kyl och frys och skulle lägga gasen i botten för att hinna till Förbohallen i Stenkullen för att se Se-jong Taekwon-do klubbs uppvisning (pappas klubb) så startade inte bilen!

Jag ringde mamma, och jag kände ändå hur lugn jag var denna ggn. Jag var hemma och bilen fick väl stå om det var så. Till dess pappa hade tid eller liknande, tänkte jag. Men storebror ställde upp direkt. Så himla snällt!  Det visade sig vara batteriet och jag hade inga startkablar. Hur det var behövde vi ändå inte dem. Robin pillade lite under motorhuven och vips så funkade den! Himla käckt! Tack! ♥

Sedan åkte jag direkt hem, missade uppvisningen och tog med mamma i bilen. Fann ett par ursnygga höstskor - äntligen! Och en bättre väska. Ska jag bära runt på lagboken måste jag tänka mer ergonomiskt. Axelrem är ett måste!


Kärlek!
Nu tar jag en promenad =)

Mycket mer pepp...!

När jag sökte till Paralegal, juristassistent, hade jag knappt någon aning om vad det var jag skulle läsa. Ändå sökte jag. Skolans första dag - och jag visste fortfarande inte vad det var jag skulle läsa. I princip. Jag blev lite chockad över alla nya ord och allt som det kändes man skulle kunna, allmänbildning liksom. Jag kände mig helt ärligt rätt korkad. Igår efter skolan hade jag huvudvärk. Jag var beredd att hoppa av - så mycket som jag inte tänkt på! Men jag intalade mig själv att ge det iaf en månad.

Idag släppte det. Helt. Redan efter första lektionen. Vår lärare i juridik är störtskön och man får saker förklarade för sig. Det kommer gå det här. Sedan fick vi träffa eleverna som läst ett år redan. Det blev otroligt peppande! Det borde alla som just börjat läsa få göra! Vi fick överblick i hur skolåret kommer se ut, vad man får göra på praktiken, var man kan få göra den

(polisen, åklagarmyndigheten, brottsoffermyndigheten, advokatbyråer, kronofogden, juridiska avdelningar på diverse företag med flera!)


Vi fick tips inför tentorna och mail samt telefonnummer till dem om vi hade fler frågor. Som ett slags mentorer. Så jäkla bra! Många av dem hade redan fått jobb från praktikplatserna - och tjejerna har inte ens avslutat sina studier. Mycket bra!

Något som är bra med KY, förutom praktiken som är guld värd, är att du har lärare till hands alltid. Mer som gymnasiet än som universitetet. Dessutom har vi jurister, ekonomer och konsulter inom vårt ämne, så man får verkligen experthjälp!

Haha, lite reklam bara =) Sprida budskapet. Det är faktiskt inte så många som har koll på Ky-utbildningarna. Fortfarande är universitetet högst i rang. Statusmässigt, känns det som.

Nu ska jag ta mig en promenad tror jag.. Eller så åker jag till Floda?
Ha en underbar fredagskväll..!

känn lugnet

Skolan


Avslutat andra dagen i skolan. Kört igång med juridik idag. Gud va länge sen det var jag läste samhällskunskap, borde gått en sån till innan detta kanske. Mycket man borde kunna känns det som. Jaja.. det ger sig nog. Imorgon ska vi träffa studenter som läst Paralegal ett år redan. Får man höra lite om vad de tycker om utbildningen - och framför allt praktiken!

Har haft en rejäl huvudvärk idag. Måste, måste, måste ta med vattenflaska imorgon! Nu har jag iaf sovit bort huvudvärken så jag ska ut för en promenad iaf, det är fortfarande underbart höstväder!

Nästa helg ska jag ut o plocka svamp tänkte jag =)


Mina kursböcker har fortfarande inte kommit. Fick mail från bokus, de skickas idag - kommer troligtvis på måndag då. Suck! Jaja, men då vet jag att de är på väg iaf. På måndag ska jag dessutom köpa lite fler kursböcker. Tråkigt. För det är så dyrt.


Jag läser en Yh-utbildning på KY-akademien som heter Paralegal (Juristassistent)



Det är nästan sommarvärme ute om dagarna!

Back to school!


Godmorgon!



Japp, idag är det dags. Jag börjar inte förrän 11, så jag har hunnit med en del nu på morgonen. Sitter i min morgonrock efter duschen. Vaknade klockan sju, det var inte riktigt meningen, men sover man djupt och somnar i tid så är man pigg vid den tiden. Så är det. Jag har hunnit med en morgonpromenad och duschat, nu njuter jag av en kopp kaffe.

Nu när det är dags att bli fattig student gäller det att hålla i pengarna och dokumentera vad man gör av på vad. Så jag har gjort en kassabok där jag skriver in allt jag handlat. Så man har koll liksom. Det har jag aldrig löst tidigare, men jag fick igång mitt excel igår så nu ska det bli andra bullar. =)




RSS 2.0