Gött..!!

VG på provet. Skönt!
Då kanske man klarar matte b iaf. =)


Insåg igår att antagningspoängen är rätt hög om man ska in på logopedutbildningen.
Jag har sökt. Så hoppas vi på det bästa va..?

Sen har jag hittat en till utbildning. Dock en KY-utbildning. Vad tycker ni om dem?
Det var iaf en juristsekreterar-utbildning. Tyckte jag lät jätteintressant. Ska nog söka den också.



Så...blir det någon våffla för er idag?

Vår

Jag tror minann våren är på gång på riktigt. Idag regnade det. Som jag har längtat! Nu är snön nästan helt borta, bara några rester från snödrivor som ligger kvar i vägkanten. Gruset är en förbannelse och jag hoppas det sopas bort snabbast möjligt.

Jag har varit ute på en promenad idag när solen visade sig. Det var skönt. =)
Men man måste ju klä sig ordentligt. Det är inte sommar än. Men haha va rolig man ser ut =) I'll show you.


Min jacka har reflexer så att jag syns ;)

Igår var jag på introduktion på Naturkunskap B. Det är en intensivkurs skulle man kunna säga. 100 p på 10 veckor så man kan skicka in betyget för komplettering till högskolan. Nu gäller det bara att klara biffen också. Får se hur det går. Har läst lite i boken, första sidan var begriplig. Men nu börjar det bli svårt. Redan.

Iomed att jag bara har en lektion i veckan i ämnet så måste jag gå på alla. Annars kommer jag inte klara det. Där har jag ett problem. På onsdag nästa vecka jobbar jag från 9-17. Inte bra. Lektionen är 8,30-12. Tror inte det finns någon som kan ta mitt pass tyvärr. Ska kika på det imorgon.  

Nu ska jag laga matlådor och läsa lite i mina skolböcker.
Det blir min favorit: spaghetti och köttfärssås! Mums!



Ta-hand-om-mig-själv-söndag

Har lite av en nyttodag.
Däremot har jag inte gjort nånting i matten eller så. Men det får bli på tisdag. Eller onsdag.

Vaknade runt 8 imorse. Alldeles lagom och jätteskönt. Utsövd till max. Plockade undan, gjorde frukost och knappade på datorn en stund. Sedan åkte jag till Majorna och kikade på var det var jag skulle vara imorgon. Börjar Naturkunskapen då och jag har inte tid att leta imorgon, eftersom jag jobbar till precis innan. Sedan gick jag från järntorget till stan. Härligt. På lindex fann jag vårjackan jag kikat ut. I rätt storlek. 36. Mycket bra. Sen handlade jag mat och åkte hem. Har lagat mat och latat mig, läst i boken jag för tillfället håller på med. "En plats i solen" av Liza Marklund.

Solen skiner och jag ska snart ut på en promenad. Det har torkat upp nästan överallt och risken att halka är minsann rätt liten. Härligt - snart, snart, snart är det vårjacka och morgonpromenader som gäller. Lycka!

Ikväll ska jag rå om mig själv. Hårinpackning, fotfilande (med min nya fotfil, den andra tappade sandpappret) fotmassage och peeling. Nytt nagellack ska på och så ska jag smörja in nagelbanden med oljan jag fuskat med så! Ansiktsmasken åker nog på den också. =) Jag gör sånt där alldeles för sällan.


Jag sitter med altandörren öppen och det är faktiskt varmt!


Söndagslunchen: Falukorv i ugn med potatismos
Jättelänge sen och efterlängtat!

Nu blir det promenad =)

 



look a-like?

Fick höra på ett forum idag att jag är lik Mischa Barton. Den vackra skapelsen? Nä, måste vara fel




Är du lik någon?



(bild lånad från google)

Lördag kväll

Hade tänkt åka hem till Floda. Men jag har ingen påladdning på mitt tågkort. Kommer ingen vart med 30 kronor. Skulle iofs kunna fylla på det, men jag har sådär med pengar nu, behöver dem till mat i veckan - tur det är löning på torsdag, I tell you.

Förlåt pappa att jag inte kommer idag! Beror till viss del på min lathet.

Det har varit en härlig dag idag - underbart väder! Men jag har varit lite seg sedan igår så jag har inte utnyttjat solen som jag borde. Imorgon blir det ändring. Kanske också ett gym-besök? Jag har varit riktigt dålig på det där med träningen det senaste. Kass.


Igår var jag o Carro på Incontro. Trevligt! Jag hade på mig min nya gröna klänning från asos.
com
Fick höra att jag var vacker =) Kvällen avslutades på Excet och Kenneth hämtade oss tio över ett. Mycket lyckat och alldeles lagom =) Vi gamlingar orkar inte lika länge.

På incontro kan bartendern göra drinkar minsann. Somrig va? =)



Snart får jag mig ett ryck på en promenad tror jag. Det går inga filmer ikväll va?

Dagen-efter-fika



Kaffe Mocca Crema och wienerbröd på Franks! Farligt gott

Nytt liv <3

Igår kväll åkte Robin och Sofie till Östra. 22:45 fick jag en brorsdotter!

Grattis, grattis! Familjen Pettersson/Holmberg ;)

03:13 vaknade jag av att storebror ringde. Allt hade gått bra. Jag är så lycklig för deras skull! Hoppas på att mamma Sofie tagit igen sig och förstår vilken insats hon gjort. En jättesöt tjej på 4180 gram har hon tagit till världen. Kan knappt bärga mig till jag får träffa tösen. Fick en urgullig bild inatt på henne. Åh - nu vill jag också ha barn!


KÄRLEK


Skola

Igår hade jag matteprov. Jag vet inte hur det gick. En del grejer gick bra, men annat fastnade jag på och vissa räknade jag ut genom att pröva mig fram. Men det är ju inte godkänt. Hon vill ju ha en uträkning. Tråkigt. Men, men ... På måndag börjar iaf naturkunskapen så nu blir det mkt skola ett tag. Hoppas, hoppas jag hinner klart med den till dess det är dags för kompletteringar.

Mycket skola nu, snart är det dags för högskoleprovet också. Vill påstå att jag inte är särskilt förberedd tyvärr. Ska kika på det här fram igenom.

Idag blir det jobb. Imorgon ska jag och Carro till Incontro. =) Trevligt!




Bjuder på den

arkiv

Satt o kikade lite i mitt blogg-arkiv. Jag har ju haft denna väldigt, väldigt länge. Inte för att jag utvecklat den särskilt mycket (nånting egentligen) , men det är riktigt kul att läsa vad man skrivit tidigare. Förresten så var det vår för ett år sedan och jag var otroligt aktiv med mina promenader. Varför dröjer det så innan jag får ut o njuta nu?? TA BORT ISEN!

För ett år sedan var jag lycklig. Jag skulle få en nystart när jobbet började bli trist. Jag hade Daniel och var förbaskat bekväm i vårt förhållande. Jag gjorde en massa saker, hann med mer grejer känns det som. Jag ska bli likadan igen. Jag var väldigt morgonpigg. Saknar det. Ska börja lägga mig tidigare nu igen så man orkar upp tidigare. Morgonpromenaderna är ju guld värda.

Time to rise


HAPPY =)

Jag är antagen!!


Trodde att jag inte skulle bli det. Eftersom den 22:a redan är nästa vecka trodde jag att allt redan varit klart. Jag var helt och fullt inställd på att få söka till nkB i höst och inte vara klar för högre studier förrän tidigast nästa vår.

Nu kanske det blir ändring, me so happy!

..men vad betyder fördelad??



Nu ska jag skicka in en ansökan till logopedprogrammet. För det kan man göra nu.
Från o med idag på studera.nu

Soooolen

Det är måndag. Jag har varit uppe en timma. Härligt. Diskat undan, duschat och ätit frukost. Redo för att ta tag i matten. Ska göra repititionsuppgifter. Och på onsdag tar jag mig till studietiden för eventuella frågor, så man kan ta dem med en lärare.

Solen lyser och det ska bli hela 5 grader idag! Jag ska fira med en fika med Carro.
I eftrmiddag ska jag laga mat. Jag gör det alldeles för sällan - men det är bäst att passa på när man är ledig. Så har man matlådor till jobbet sen. Det går fortfarande alldeles för mkt pengar på ute-lunch. Om ni ville veta.



I somras var jag brun. Väldigt brun för att vara mig. Ska bli likadan i sommar. Åh vad jag längtar!

PU-samtalet

Lovade ju att återkomma...

PU-samtalet gick bra. En timma satt vi bara. Sen hade vi ingenting mer att säga varandra. Ungefär. Jag var orolig att jag skulle börja storlipa. Jag har haft ett turbulent år. Mycket ups and downs. Men jag tror han fattade att jag inte ville prata om dem. Sa iaf vad jag tyckte var jobbigt och där lyckades jag komma undan med blossande röda kinder och tårade ögon. Inte mer. Varför är jag så jäkla gråtmild???? Jag berättade om min önskan om att börja studera. Det var nog bra att få ur sig det. Att jag liksom inte hade några ambitioner att klättra vidare inom företaget. Min position passar mig utmärkt. 75-80% är alldeles lagom. Hinner med annat. Mitt liv typ.



Längtan

Kollade in smhi:s hemsida. Våren har kommit till Lund. Skåne. Suck! Varför dröjer den här? Man kanske borde flytta... Eller nej, för ingenting slår våren i mitt vackra Göteborg! Jag välkomnar den med hela mitt hjärta! När snön försvinner och jag kan ta promenader utan att spänna hela kroppen. Det är mars. Det är dags nu.

Jag vill ha vårjacka och tygskor. Jag skyller min onda rygg på min tunga vinterjacka.












Härligt ensam!

Jag trodde aldrig jag skulle skriva en sådan rubrik. =)

Jag är iaf hemma nu. Ensam. Det är ju fullkomligt underbart att ha den lyxen! Att få vara själv och fördriva tiden precis hur man vill. Sova om jag vill, läsa en bok, se vilket tv-program jag önskar. Äta i soffan o smula. Synd bara att jag är en frustrerat pedant jäkel så jag snart kommer få ett städ-utbrott. Det kliar i fingrarna så fort jag ser mig om. Jag vill skriva inköpslista då skåpen återigen ekar tomma. Jag vill skrubba badkaret, damma, dammsuga och våttorka! Bäst att stirra in i datorskärmen en stund till.

Självklart uppskattar jag helgen jag haft, men helt ärligt är jag helt slut. Jobbade till 16 och när jag kom hem hägrade soffan - jag sov i en timma!

I fredags blev det inte mkt till myskväll. Jag var helt slut. Igår däremot var jag uppe till tolv och såg schlagerfestivalen. Rätt låt vann. Synd bara hon ser ut som en 12-årig flicka. Hon är alldeles för blek för den vita klänningen och till Oslo får hon minsann ta o byta skor. Annars är hon ju kanon! =)

Tacos på menyn igår. Mitt sällskap kom på ett nytt sätt att äta tacos då tortillabröden inte föll i smaken. Tacosnittar på nachochips =)



Imorgon ska jag handla mat till mig. Behöver yoghurt. Och en massa annat. MJÖLK.
Sen är det dags för repititionsuppgifter inför matteprovet på onsdag. Nervös..

Nöjd, nervös, inte helt frisk

Är ännu inte helt ok. Men jag fick i mig frukost imorse som stannade kvar. Knäckemacka med ägg och en halv kopp te. Sedan slöade jag ett par timmar till dess jag blev alltför rastlös.

Tog på mig kläder och gick ut för att få luft. Det var skönt. Men jobbigt att ta sig uppför backen utanför. Tog vagnen in till stan. H&M hade 100 kronor rabatt på jackor och kavajer! Det gick ju inte att missa! Hoppade av vid Valand och gick in på H&M på Avenyn. Den är bäst. Lugnast och bäst sorterad.

Klart att jag fyndande! 2 "kavaj-jackor" för 300 kronor!! (tillsammans!)
Klart nöjd faktiskt!

Imorgon ska jag försöka jobba. 11-timmarspass! Tjosan! Får se vad man orkar. Börjar med ett PU-samtal som jag är fruktansvärt nervös över. Gillar inte utvecklingssamtal, har aldrig gjort det. I skolan var man alltid så duktig och jag hade alltid svårt för att ta till mig all beröm. Satt mest och var generad. Har aldrig haft ngt själv att komma med, vare sig det är att klaga på ngt eller uttrycka andra åsikter. Vad som kan förbättras. Konkreta förslag är inte alltid så lätt då jag vet hur situationen ser ut och man försöker göra det bästa av det. Hur sjutton ska jag sitta i 2 timmar med min chef som jag aldrig haft ett normalt samtal med förut?? I skolan var det minsann bara en kvart! Kvartsamtal...

God! Uppdaterar om hur det gick...på lördag troligtvis. Imorgon kväll ska jag myyysa..!



Jeanskavajen med puffärm fick jag för 199! Jag är kär! ♥
Kort svart "jacka" för bara 99 kronor!


Skynda fynda!



:(

Magsjuka?


Det är inte helt omöjligt. Gjorde slag i saken och skänkte en "hjälpande hand". Fyyyy!
Nu känns det lite, lite bättre. Men jag ville inte missa matten idag! För jag orkar inte ur soffan. Orkar inte äta ngt ens. Inte likt mig. Haha! Har fått i mig en halv tallrik nyposoppa.


Ge mig en avslagen cola så blir jag lycklig!

INTE KUL

Klickat hem!

ASOS Jersey Bandeau Printed Midi Dress  ASOS Ruch Front Bandeau Mini Dress

asos.com

f.o.i Frakten kostade 60 kronor.

Nu längtar jag till våren!



Knepiga morgnar

Igår vaknade jag med stora rivsår på vänsterarmen - vad hade hänt? Det sved iaf som sjutton när jag duschade för att inte tala om när jag tog parfym på handleden. Minnet är allt bra kort ibland! Klantigt.

Imorse vaknade jag med fruktansvärt illamående. Har legat och övervägt att stoppa fingrarna i halsen, men jag kan inte med. Sen har det tillkommit hicka. Fy bubblan. Hoppas det går över snart.

Måste verkligen sätta mig med matten idag. Har lektion ikväll och prov nästa vecka. Får se hur det går.


Uppdatering om fastrandet: tjejen har valt att vänta en stund.

På't igen!



Har verkligen varit dålig på det där med gym det senaste. Men nu jävlar ska jag kicka igång igen!
En halvtimma på löpbandet och sedan benövningar blev det idag. Lite mjukstart kanske, men jag vart svettig och väl förtjänt av en dusch när jag kom hem. Efter 5 minuter på löpbandet (/gångbandet) så kom jag på att jag hade nog en släng av benhinneinflammation, men jag valde att bortse från den. Går väl över, inte mkt man kan göra åt saken ändå. Däremot insåg jag att mina älsklingsskor ♥ är uttjänta. Fick ont i knät idag. Det har jag aldrig fått! Fasen, nu får jag använda skorna jag fick skavsår av sist gång. Kanske för att de är helt nya. Men ändå. :(

Varför får man alltid för sig att ta tag i träningen när man druckit alkohol dagen innan? Eller det kanske bara är jag?

Skönt iaf att man inte släppt det helt. Som jag gör annars. Men med ett autogiro som dras varje månad så får man inte slänga tusenlappar i sjön! Det är ju korkat. Även om jag verkar göra det ibland. Illa.



Ingen vanlig dag!

'

Vad är det för dag idag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Alexandras födelsedag!
HURRA, HURRA, HURRA!!



On top of the world!

....iaf överst på en snödriva på drottningtorget.




alexjo.blogg.se



Kappahl

Jag har hittat ett jättefint halsband på Kappahl. Detta hade jag på mig igår.  
Jag har sällan på mig halsband, om det inte är ett favorithalsband som alltid sitter på. Varje ny säsong vill jag börja med en massa accessoarer och pigga upp en vardagsoutfit med, men det blir verkligen aldrig av. Kanske ska ta tag i det där.

 Vad är det för accessoarer som gäller nu?






Jag är nästan alltid svartklädd så detaljer behövs verkligen!
I'm thinking ....green.



Bad....





       

 

Nu är det blekt...! Fasen, måste verkligen sola! PRONTO!



Grå lördag

Jag har hört att gråa naglar ska vara hett i vår.
Hmm...jag vet inte. Kan funka. Men visst är det roligare med ljusare färger med mer glädje i?





Ikväll ska jag hem till Carro. Ska bli jättekul efter en rätt trist lördag. Har gjort en del matteuppgifter, men funderar på hur sjutton jag ska klara provet. :S Får inte in allt. Blandar ihop en del. Det brukar visserligen ge sig. Men jag hatar att ha slarvfel! Det blir nog en del sånt är jag rädd. Får tänka en gång extra bara så ska´det nog lösa sig. Har läst en bok också. Och latat mig. Det har varit en bra lördag. Snart in i duschen.

PUSS!

for the record...

Jag är inte den enda som hade lite svårt att få ihop Anna Bergendal och hennes röst då hon var med i idol. Och det var lite svårt att tycka om den, men det är ju helt galet vad den tjejen kan!



Hennes låt This is my life är en fruktansvärt bra låt, men den hade inte varit vad den är utan henne och hennes röst.



Nu finns den på Spotify



En vanlig måndag?



Istället för biobesök som jag hade planerat hamnade vi på Konserthuset.
Jag hade ingen aning om att Anders Ekborg hade den fullständiga rösten.

Vackert


Tack Lena Alexandersson!


Måndag

Klockan är tio och jag har inte gjort många knop ännu.
Känns sådär - hade velat städat ordentligt. Men jag känner inte för det.

Hade behövt ta mig till gymmet. Men jag känner inte för det.

♥ Vill åka till Floda, men ingen är hemma för det är måndag.

Behöver lösa ett par matteuppgifter. Men jag känner inte för det.

♥ Imorgon ska jag få en brorsdotter. Det är spännande.


 

Nu ska jag duscha


The Sweetest Thing


Snart, snart, snart är jag faster!!



Japp, den stora familjen blir större =)

RSS 2.0