2009

Mitt 2009 har varit helt okej. Blandning av skratt och tårar. Som det brukar vara. I´ll tell you.... Jag tror jag blivit mer spontan än vad jag varit tidigare..

2009 började med fyrverkerier på en tråkig vindsbalkong. Jag, Angelica, Fia och en hel drös med folk jag inte kände. Och Daniel i örat.

Jag skaffade pojkvän som jag i princip bodde hos, jag flyttade ut ur mitt 2:a handskontrakt på Måns Bryntessonsplatsen och hyrde min brors lägenhet istället. Jag och Daniel tog en tripp med Kielfärjan, som jag inte gjort tidigare, jag sökte och fick jobb i Nordstan istället för i Kungsbacka - mycket närmre till jobbet! Jag var überlycklig! Vi byggde upp butiken och det var många skratt (och självklart irritation när man jobbat för länge) med nya kollegor, en del afterworks igen - men jag som hade erfarenhet från förra året tog det väldigt lugnt med dem. Dagarna innan öppning blev jag dumpad. Tur att jag hade eget place att återvända till! Men va ledsen jag var! Tur också man hade jobb att begrava sig i.


höjdpunkt
14:e februari och pingsthelgen spenderade jag i Karlstad. Otroligt att man inte hann med en till tripp? De helgerna var iaf helt underbara! Tack Alexandra, Terese och Rebecca för en fin alla hjärtans!



Volleybollkvällen med jobbet var jättetrevlig! Måste göras om!
Sommaren bjöd också på en del härliga fester i värmen, en välförtjänt resa till Grekland med Mariella där vi var äkta tursiter, en tur till Östersund och personalfest på Starbowling.

Hösten har bara sprungit förbi, jag har kommit igång med träningen och det har varit en del jobb och jag har inte mått jättebra alla ggr, halsfluss och stress. Men jag har nästan kommit till ro. Nu väntar en vår med infrianden av de löften jag gett mig själv.

Carros bröllop närmade sig med stormsteg och möhippa anordnades. Det var roligt! Tack tjejer!

Sen var det självklart dags att gå altargången i St Birgittas kapell. Vackert! Festen på Ljungman Jansson var jätterolig och jag överlevde tillomed talet jag skulle ge.



Vackrare kan ingen vara!

5:e december var det julfest med jobbet. Jag gillar verkligen mina arbetskamrater! Har alltid roligt med dem!
Saknade dock Mariella som under året bytt tillbaka till Sisjön - men henne ska jag fira nyår med =)

11:e december flög jag till huvudstaden för första ggn i mitt liv =)
Träffade David och hade jättetrevligt!

Julafton med familjen var kanon! Älskar dem och det är härligt att få umgås allihop!


Inför 2010
önskar jag mig fler resor, mer tid till vänner, att få börja med min utbildning som jag bara längtar efter nu. Hoppas på att matten går vägen och att jag hinner med Naturkunskap B och högskoleprovet i vår. Det ska gå.



Pingsthelgen i Karlstad



Målar om i vardagsrummet/Sovrummet



På Incontro med Piff, Puff och Mammi

  

En kväll i juli på Mariellas balkong


Volleybollkvällen, Herman, Jens och jag



Midsommar med Lollo



Thassos med Mariella



Angelica och jag i somras på vagnen efter Incontro



Jesper hemma hos Farmor, i garderoben :S

 

Min födelsedag hemma hos mig med en del av familjen

  



Barbie och Clown - Emelie och Davve


Prinsessan alla dagar!

Nervös trio



Jag har minsann bara fina killar på mitt jobb!! =)





Nu ska jag på promenad med Angelica!


Jul, jobb och jobb

Dags för jobb igen.. Lördagen var ordentligt lång. Man vart riktigt mör efteråt. Skönt att vara ledig på söndagen kan jag lova. Ska jobba idag igen, egentligen är jag ledig men vi har sjuk personal :( Det ger ju pengar iaf. Gött.

Julen var härlig! Underbart att umgås med familjen. Men jag åt som vanligt alldeles för mycket och man blev alldeles seg, inte alls på alerten - det kan iofs också ha att göra med passet dagen innan julafton, 9-23... Fick ett par dunsockar till - helt underbart! Är något jag använder dagligen. Är otroligt kall om fossingarna, alltid.

Jag har också fått en vattenkokare, som från o med nu är min bästa vän i köket :P Helt underbart! Rekommenderar varmt den som inte har en ännu. Haha, men jag antar att jag nästan var sist. =)

Jag har kommit in på Matte B - kursen. Gött! Ska bara klura ut vad jag ska ha för bok med mig. Ska ringa dem på måndag.


I söndags på min lediga dag begav jag mig ut i shoppingvimlet - big mistake! Inget snyggt på butikens galgar och alldeles fö mycket folk för min smak. Mötte tillslut upp med Hanna och Carro för lite mat och sedan hem till Carro o kikade på bilder från bröllopsfotografen. Vackert! =)

Now work


Vackert! =)

När hade vi en vit jul sist??
Det känns helt underbart och jag blir som ett barn =) Vill helst ut o göra snöänglar sen - synd jag inga termobrallor har... Lollo - ska vi ut o åka pulka? :D

Det är verkligen perfekt för en kväll på Liseberg. Skönt att vara ledig!

Har under morgonen tvättat och städat, sånt man verkligen inte hinner med när man jobbar som man gör. 

Some photos...




Snö över Nymånegatan


Min uteplats

Nu är jag mätt efter frukosten.
Ska slöa lite o ringa mammi =)

 

Ljuspunkt..!!

Jobbat 9-20,30..'
Är bra trött ikväll.

Slötittar på Coyote Ugly och myser.

Idag kom min älskade Alexandra o tjingade på jobbet. ♥ TACK!



Sommar i Karlstad

Ha en trevlig 4:e advent!
Nu släcker jag ner..

Puss!


Lördag 19:e december

Sitter i morgonrocken med mina duntofflor på fötterna (som jag fick förra året av en otroligt omtänksam lillebror, min skatt!) Ska jobba idag, men har lyxen att börja 11! Gött, tänkte minsann ta mig en tur till gymmet innan jobbet, men det gick inte att gå ur sängen förut -alldeles för kallt, och så är jag alldeles för trött. Jättelånga dagar på jobbet. Tar det på måndag när jag är ledig istället.


I guess it´s gonna have to hurt, I guess I´m gonna have to cry....

Är ganska roligt att jobba dessa dagar ändå, trots att de är långa.

I övrigt har jag planerat in en kväll på Liseberg på måndag. Jag och Cathrine ska åka skridskor och gå på julmarknad. Härligt! Kanske får inhandla lite mer glögg. Ska tjinga på Nicholas och Angelica också. Inte gjort det än i år. Saknar det lite - är väldigt mysigt att stå i boden, om än långtråkigt ibland, såklart.

På torsdag är det julafton. Ska bli så härligt att komma hem till familjen ♥

Nu blir det jobb... See ya!



Snö!!

Japp, nu har äntligen jag också snö på min uteplats! Och snön fortsätter falla lätt. Så vackert!

Ska in till stan om en liten stund - ska bara klä mig och borsta mina tänder.
När man är ledig blir dagarna ofta väldigt slöa. Mest för att jag vet att de dagar jag jobbar hinner jag inte slöa. De är alldeles för långa. Ska inhandla en film som har release idag - den ska lilla lillebror få.

Igår åkte jag till IKEA och sen träffade jag pappa som körde hem mig med mina kassar. Inte så mkt, men nog tungt för att jag skulle orka det kollektivt. Passade nämligen på att inhandla mat. Men självklart glömmer jag det allre viktigaste - te..! Får komplettera idag.


Jag går i framtidstankar - som vanligt numer.


Logopedutbildningen finns i följande städer:
Göteborg, Linköping, Uppsala, Lund och Stockholm.

Ska jag vara ärlig så skrämmer Stockholm mig en del, alldeles för stort.
Göteborg har jag testat - inge skoj. Ska jag vara student ska jag vara det på riktigt. Inte i min egen stad. Det är dags att pröva sina vingar och kasta sig ut. Tydligen var det alldeles för lång bostadskö i Lund... That leaves Uppsala och Linköping. Långt bort :( Men det är nog lika så bra.

Får svar från Komvux mellan jul och nyår. Hoppas jag får en plats på matten.

Naturkunskapen får jag nog köpa som det ser ut nu... 3950:-
Men det får det kanske vara värt så jag kan börja snart.

Behöver inhandla:

→ Extern hårddisk
→ Office Hem och Student
→ Ny dator, iaf till sommaren
→ Miniräknare
→ Kursböcker - Naturkunskap B och Matte B
→ Naturkunskap B


Bäst att bunkra upp med trisslotter??
Mucho dineros (?)

 


Personligt - en hjälp för problemhy

Har haft en slö morgon o kikat på tv-shop och mtv. Tråkigt!

Men en sak kan jag rekommendera! PROACTIVE SOLUTIONS - för en fin hy.

Jag sitter med deras ansiktsmask just nu. Den gör underverk. Har haft stora problem med acne. För bara ett år sen åt jag antibioticakapslar för att motverka min acne. Och våren 2006 var hemsk där jag gick in i en smärre depression pga mina finnar. Balen och studenten var inte alls som de hade kunnat vara.  Det var då jag testade proactive. Den fungerade jättebra, men jag slutade använda den - tror det var för att man måste beställa den.

Förra hösten bröt det ut igen och jag mådde verkligen kass igen. Efter antibioticakuren försvann det. Fick också en kräm som heter Differin som fungerade helt magiskt. Men det är ju receptbelagda grejer så jag bestämde mig för att beställa hem proactive igen. Nu fungerar det som en prenumeration och jag är så otroligt nöjd! Det är sällan jag har finnar numer. De kommer liksom inte tillbaka!


Ibland har tv-shop bra grejer, men gå inte på allt ;)


At home

Nu är jag hemma igen.
Har haft en härlig weekend i Stockholm. Har ju inte varit där tidigare. Tycker dock att Göteborg är mer min stil - avstressad och mer som en stor småstad än en storstad. Me like.

I fredags tog jag flygbussen till Landvetter och tog flyget till Arlanda. En kort och bekväm resa. Behövde inte ens mitt id - räckte med mitt fingeravtryck? What? Utvecklingen går framåt. Men jag kan ju lova att jag aldrig tagit mitt fingeravtryck tidigare så hur sjutton visste de att det var jag?? :S Förvirrad. Men jag kom fram.

Flygbussen på Arlanda var litet av ett mysterie, men med lite hjälp av en rätt snygg stockholmare kom jag på och hamnade efter 40 minuter på Cityterminalen där David väntade.



Morgontrött, men resklar!

Vi lämnade in min resväska på centralen och gick en sväng på stan.
Sen åkte vi till Solna och handlade mat för kvällen. Vi lagade tacos och såg på Idolfinalen.

Lördagen bjöd på julmarknad i Gamla stan, våfflor och varm choklad med grädde. Vi såg slottet och stackars David fick lov till att vara turist i sin egen stad. Sedan tog vi bilen till Kista galleria och hu så stort det var! Vi tänkte gå på bio men det fanns inget som lockade. Vi åkte tillbaka till Solna och hyrde två filmer istället. Baksmällan och Year One. Roliga! Men jag var jättetrött. Vi somnade redan kl 22. Haha!


Slottet

Söndagen spenderades som turister på Skansen. Mysigt! Någon form av luciatillställning, men det var galet lång kö till det huset där de sjöng så vi nöjde oss med djuren, musiken till dansen kring granen och julmarknaden istället. Jag köpte en jättegod glögg gjord på enbär och rönnbär och löste också en god korv till jul. Smakade på vildsvinskorv som inte riktigt föll i smaken, men det var lite spännande.


Julmarknadsmat. Jättegott potatismos!  Älgstrut


Dans kring granen


Ekorre!'


Lodjuret var trött

Hemresan gick bra och jag sov otroligt gott där jag satt under min jacka. Härligt! Det var skönt att komma hem, även om helgen varit underbar. Tuffe hade saknat mig förstod jag när jag öppnade dörren. Min fina fågel =)

 


Igår jobbade jag 9-20,30 - dagen gick fort men jag var konstant trött.
Idag är jag ledig. Ska träna och handla lite mat. Kanske komplettera med någon julklapp? Laga matlådor hade varit bra.


Livet är en fest

Torsdag.
Det känns som en fredag - för imorgon är jag ledig för helgen! =)

Ska snart till jobbet, men innan dess ska jag göra mig iordning; klä mig, sminka mig, borsta tänderna, städa Tuffes bur och kanske dammsuga om jag hinner.

Jag trodde jag var klar med julklapparna förresten, icke!
Pappi kom med en önskelista och det är inget sånt jag ordnat med åt honom. Ska kolla med mamma, kanske vi kan lägga ihop till ngt.

Imorgon åker jag till Stockholm, så jag håller på att packa lite och såklart städa lite så det är rent här när man kommer hem, alltid trevligast så. Ska bli jättekul med en liten weekend - har tjatat hur länge som helst på att få åka til Sthlm, men det är ingen som kunnat åka med mig. Så nu jäklar ska jag se slottet och gå på skansen och i gamla stan med julmarknaden där. Kanske Nicholas pappa och bror jobbar där i år. =)

Nä, ska jag få ngt gjort innan jobbet är det nog dags att sätta igång.

Until later,,
Puss!

Back..!

Har
varit utan internet den senaste tiden.
Nu är det löst och jag sitter med ett bredband från comhem som inte hoppar ur titt som tätt som mitt mobila från tele2 gjorde. Göttans.

What´s new?
Inte mkt, jag har mest bara jobbat. Men jag lyckades bli askalas på julfesten vi hade i lördags iaf. Kul. Som vanligt. Men jag lovar att jag hade skoj! Älskar mina arbetskamrater..! ♥

Julklapparna är mer eller mindre klara. Ska bara lösa en dammsugare till farmor i veckan också. Sen är jag klar. Idag ska jag köpa en jacka, göra matlådor, gymma och köpa Bergakungens glögg..! Mumma!


jag

Favvotrubaduren Björn Nilsson!

Fick nog ofrivillig hjälp med gitarr och sång

favoritbild!

favoritparet

Atilla och Fina Tina!

Original, f.d Kungsbacka



Kärlek

Kassacrew

Min favorit och jag!

Posernas kväll

Roooligt!




RSS 2.0