True colors

Solar i min nya bikini, tvättar kläder i detta underbara väder?! Men det behövdes, smutstvätten tar inte semester. Igår åkte jag till Smithska udden och solade. Till middag blev det tacos - yummie! Somnade gott till Brasilien-Chile och missade ALLA mål. Yeye...idag är det Spanien-Portugal. Det är bra fotboll och med min nya favorit - Xhavi. Trodde ni inte va? Att jag skulle uppskatta fotboll? :P

Note to myself; Fixa magen inför beach 2011 - vet inte om jag någonsin haft sån här bullmage med världens lovehandles?

Idag

Solen skiner...det är ganska varmt. Funderar på en dag på stranden?
Picknick, yatzy och Nobels testamente...


Love

Älskar mitt nya linne jag fick hem i torsdags. Från HM Fashion Against Aids



Söndagen...


Min midsommar

Midsommar var underbar! Solen sken och Smögen log. Vi kom dit i torsdags kväll och vaknade till sol och blå himmel. Dagen spenderades i stugan, på terassen med barn och vuxna, jordgubbar, middagsförberedelser samt dans kring midsommarstången och kransbindning (sistnämnda mindre lyckat men ändå uppskattat). Till kvällen sjöngs det sånger, vi åt mat och drack vin. Mumma..! En kylig kväll på terassen avbröts till fördel för ett parti kort inomhus. Sedan fick vi tag i taxi och gav oss av till Smögenbryggan och Hamnen4. Dans, dans, dans...! Midsommardagen var inte alltför bakfull, vi satt vid vattnet och solade, åt mat och spelade kubb. En mycket lyckad midsommar..! Jag blev dessutom alldeles förälskad i Majas syskonbarn. Hade kunnat ta med dem hem =) Fina barn med mycket energi och inte alls blyga. Jag blev lite mammig.

Lite bilder...


Dansa


Mysa!


Sola, sola, sola!


Äta


Förfesta


Dansa, dansa, dansa!

Bye now



Vill önska er en trevlig midsommar!
Nu åker jag upp till Smögen och tar det coolt..! ;)

Pussar och kramar!


Ingen bra start...



Öh, jag har bakat grahamsbröd. Men varför blir de inte som på bilden för receptet? Tänkte ta med dem till smögen, men det vete sjutton om det är vettigt. Kommer bli utskrattad och ingen kommer våga äta dem.. Suck. Jag får bara inse att jag ingen stjärnkock eller bagare är. :( Någon annans lott i livet kanhända.

Jag håller på att packa lite lätt. Ska bara vara borta två nätter men det är fasligt vad man ska ha med sig mkt grejer. Förresten smällde jag i lilltån förut så jag har världens blodblåsa! Åh, vad ska man ha för skor så de inte kläms??


Skål

These arms wants to hold you, these lips wanna kiss you - these eyes are glad to see you, oh God I miss you!

Jag älskar kärlekslåtar, jag är en romantiker - tror jag. Det senaste har jag börjat tvivla, börjat liksom vackla. Kärlek är fint, kärlek är vackert, romantik och passion. Men jag känner mig rätt tom för tillfället. Just nu känner jag en större längtan efter att bara få vara...! Och hellre hitta på saker med goda vänner än att tråna efter kärleken som aldrig kommer. Jag satt på min uteplats nyss och njöt av den härliga kvällen. Fy fan va skönt det är att vara ensam! Just ikväll är det super :)

Imorgon åker jag till Smögen och det ska bli skitkul att umgås med folk i alla åldrar, sjunga snapsvisor, äta jordgubbar och kanske tillochmed binda en krans?

Skål för mig! Miss independent

Är det ditt fel att jag börjat tvivla på kärleken?

Antagen!


Yep, glömde meddela.
Jag är antagen till Paralegal-utbildningen på KY-akademien i höst. :D

Jag som tyckte det gick så dåligt på intervjun. Och att de hade alldeles för lite dokumenterad arbetslivserfarenhet, men det gick ju vägen ändå - bra med bra betyg ibland ;) Sen skrev jag nog alldeles ypperligt på svensk- och engelsktesterna ;) Eller nåt..

Nu väntar jag bara besked från universitetet så får vi se om jag har möjligheten att välja. Studentliv - here I come!


Lata dagar



Livet är gött just nu. Semestern började hemma i Floda. Jag och mamma såg en film och somnade innan de andra kom hem från Pier Pressure. På måndagsmorgonen tog jag mig de 8 kilometrarna runt sjön. Underbart! Jag och mamma åkte till Partille och köpte två verandastolar till hennes paviljong. Det blev jättefint när vi satt ihop allt. På med taket, fram med 6 gardiner att hänga runt om, fram med en plastmatta att ställa allt på och så sydde mamma klart två kuddar. En lykta tillkom också samt blommorna. Vackert! Kan helt klart tänka mig att sitta där och läsa böcker i mängder i sommar. Semester....


Har funnit mig en långklänning nu. Äntligen. Bild kommer.
Nu ska jag baka kolasnittar.

Längtan..!

Jag har 7 timmar kvar på jobbet innan semestern börjar. Jag behöver den nu. Igår krånglade det mesta och jag var INTE trevlig. Inte bra..!

Nu har jag packat två väskor (för det känns så löjligt att packa en resväska när jag ska hem till Floda haha) Ikväll ska jag alltså hem till Floda. Imorgon blir det en sväng runt Sävelången, därav två väskor - en med träningskläder och skor. En skön start på semestern minsann.

Nästa helg är det midsommar. Jag ska hänga med Maja och Emil m.fl till Smögen och fira med dragspel, jordgubbar och visor. Väldigt mycket midsommar av det hela! Vi gjorde det för två år sedan och det var hur mysigt som helst..! Thanks for bringing me!

Maja, min Maja!


Sessans bröllop

I alla bloggar står det om det kungliga giftermålet. Jag gillar giftermål, men det råder mycket delade meningar om saken, om just detta. Jag tycker att det är något som ska ske. Och självklart ska de älskade tu få varandra. De har hållit ihop i så många år. Sedan är jag inte så insatt i kungafamiljen, men vi har en monarki och jag tycker det är bra. Har inga bättre argument men låt Sverige vara som vi haft det. Det funkar liksom. Och då måste vi också acceptera att kungafamiljen blir äldre och förändring ska ske.

Grattis till Victoria och Daniel! ´Vackert..! =)
Hennes leende säger allt. Hon är lycklig ♥

 

bild från det kungligabröllopet.nu/bröllopsbloggen


Keep dancin' on my own

Bara säga hej...


I torsdags testade jag på Frisbeegolf i Skatås. Det var faktiskt rätt kul och banan var rätt lång, upp o ner i skogen, fram och tillbaka och solen sken. Man blev allt lite svettig. Det ska jag göra om. Någon som är på? Får ta med lillebror kanske, han skulle nog tyckt det varit kul.

Igår jobbade jag fram till halv nio och då var jag svinhungrig och hade fruktansvärt ont i ryggen. Kanske ska unna sig en massage under semestern? Ja, imorgon kväll går jag på semester. Underbart! Då tänkte jag ta mig hem till Floda, så jag kan gå runt Sävelången på måndag morgon. =)

Nu blir det gym innan jobbet. See you later =)

Snart




Ännu en dag har faktiskt passerat. Jag har legat lite i solen, men mest har jag tagit powernaps här inne. Gud - när blev jag så trött? Vaknade iofs 06:22 och kunde inte sova vidare. Jag skrev ner lite funderingar om en uppgift som senare skulle mailas till jobbet. Sedan blev det morgonpromenad. Därefter frukost och uppå det en powerwalk. Efter duschen somnade jag en kvart och sedan bar det av till stan. Jag fann mig en klänning, men inte en långklänning som jag hade hoppats på. Jag åkte förbi coop på hemvägen och fyllde på i mitt kylskåp. Sedan dess har jag bara legat i solen, läst en bok, suttit framför datorn, ätit lunch...en meningslös dag va?

Imorgon ska jag spela frisbeegolf i Skatås. Kommer nog mest skämma ut mig, men det får väl vara ok. Kan ju faktiskt bli kul. Sedan är det fredag och en hel dag med jobb. TRE jobbdagar kvar..!


Sol!

Nej, det blev ingen fotvårdsbehandling. Istället började jag mitt liv som 23-åring med en bakfylla som hette duga, som bekant. Sedan dess har det blivit en del löpturer iaf och ett positivt tänkt - och en jäkla längtan efter semester!

Idag har jag och Angelica "för-semestrat" på min uteplats i den stekande solen.






Mitt sjuka sötsug

Haha, jag löste det. Det var en knapp där det stod "ändra redigerare". Jag tryckte på den och nu kan inläggen bli som vanligt igen. Bra Emelie. Jag sitter för tillfället och väntar på att dagen ska börja, ungefär. Tvätten är i maskinerna (tur jag vaknar på eget bevåg när jag ingen väckarklocka har, så man hinner med tvättiden) och jag funderar på en kopp kaffe.

Tänkte dela med mig om en grej som säkert många vet, men som alla kanske inte testat. Krom ska sänka sötsuget, så när jag hittade en burk på ullared för 69 spänn fick den följa med hem, mest för att jag alltid går på sånt. Mitt sötsug är som bekant närmast sjukligt inemellan. Jag har ätit krom i lite mer än en vecka nu och jag märker en klar skillnad. Jag är mer sugen på mat än på sötsaker. Förr kunde jag utan svårigheter köpa med mig en eller två chokladbitar på vägen hem, eller på eftermiddagen när blodockret är lågt. En påse lösgodis både fredag och lördag. Alltid något sött under dagen. Jag märker en klar skillnad. Det är klart att jag ibland får ett sug, men det är inte alls som förut. Och detta märker jag efter bara någon vecka! Godisätandet blir tyvärr en vana för många också. Kanske är man inte alls sugen egentligen, men det känns som ett alterativ för att få energi. Snabbt. Sedan är det enklare än att laga mat. Man stoppar bara in det i munnen, liksom. Och blir ofta obehagligt mätt och orkar sedan inte äta riktig mat.

Sockerberoendet är ett beroende som mycket annat
, till slut behöver man sockret för att fungera som man brukar och det blir svårt att leva utan. Jag ska fortsätta äta krom. Det kanske inte tar bort sötsuget - men det är minskat. Så underbart!

Great!

Alla pappren till skolan är inskickade, nu är det bara att hålla tummarna! Denna dagen har varit jättebra! Började kl 6 med en morgonjogg innan frukost. Det har varit en bra dag på jobbet, trots en massa avtal som skulle faxas till alla möjliga ställen och man hade nog gjort hälften av man önskat hinna med när klockan var 16,30 och det var dags att packa ihop. Jag tog mig då till gymmet och körde en liten stund. Sprang på löpbandet och svettades som aldrig förr. Sedan blev det lite armar och ben innan jag gick hem. Nu sitter jag i soffan och njuter.. Men vad är problemet med blogg.se? Varför kan jag inte skriva i fet stil eller kursiv? Någon annan som har samma problem? Pusss..!!

...

Sitter och tar igen mig efter helgen. Det är sällan jag dricker så mycket vin som jag gjort de senaste 4 helgerna. Det är inte riktigt klokt. För att vara mig. Gårdagen blev dock inte jättehård och denna söndag har spenderats hemma i Floda. Jag längtade efter ett lagat mål mat - och gissa vad pappa gjorde när jag öppnade dörren? Han lagade mat. Potatis, kött och pepparsås. Mumsfillibabba! Jag gjorde en sallad till det och sedan åt vi. Imorgon jobbar jag, sedan är jag ledig 3 dagar till. Underbart! Måndag nästa vecka påbörjar jag min semester. Det ska bli kanon! Jag ska åka till Stockholm, träffa Lollo - min älskade Lollo, kanske få svar på livets gåtor, träna och njuta! Nu blir det "Prinsen och jag 2"

Angelica



Hipp hipp Hurra - det är Angelicas födelseda´!!!

Jag ska ta mig till gymmet - hör och häpna! Jag ska fusksola och sedan köra lite styrka. Efter gymmet ska jag luncha med födelsedagsbarnet, innan det är dags för fest för Janne och Christian. En bra dag!

Somrigt


Min stora kärlek


När jag var liten var min stora idol BRYAN ADAMS. All kärlek fick han, mina grannar fick höra mig skråla (för att inte tala om min stackars familj) jag skrev ett arbete om honom i skolan, kanske var det tillochmed på gymnasiet? Han har gråblå ögon, precis som jag och ärr på ena kinden (precis som jag fått nu efter mina acnebesvär) Min favoritskiva var såklart "So far so good" (och är fortfarande) Mamma köpte dock ännu en skiva som jag förälskade mig i. Såklart, det var ju min stora kärlek. "On a day like today"Förlåt mamma för att jag tog dina skivor!

Jag hörde just en ny version av en låt som var helt underbar på den andra skivan mamma hittade. "Inside out" heter låten och sätter ord på så mycket. Det handlar om kärlek. Som allt annat jag älskar.

Skulle bara tipsa om den. Sååå vacker! ♥
You got to love Spotify...


längtan...

Jag ska göra det igen! Springa idag. Känner mig så himla duktig. Cathrine talade om ett Göteborgsvarv som hon "måste" springa eftersom hela hennes familj gör det. "Ja, Emelie - du och jag kan springa nästa år!" säger hon, sådär entusiastiskt som bara Cathrine kan. Öh, jag? Jag har ju aldrig sprungit. Vi får väl se om jag håller igång, för jag har ju en tendens att bara hålla på ett tag. Man kanske kan börja med tjejmilen och se hur den går isf? Nästa år, nästa sommar. Och kanske ett Göteborgsvarv om två år? Om man ens är redo då..?

FYRA jobbdagar kvar -
sedan har jag semester. Helst av allt vill jag bara packa väskan och resa iväg!


 

Break Each Other's Hearts Again


Världens träningsvärk

Ska bara meddela att det var otroligt skönt att komma in efter löpturen igår, men idag är det värre! Nästa gång ska jag stretcha ljumskarna bättre. Gud...!

Nu blir det jobb.

All or nothing


Don´t want to wait forever



Duktig flicka!

Då var det gjort. Varje gång jag gått in på bloggen som heter Träningsglädje kommer jag iväg. Faktiskt. Jag har just kommit in från en löprunda som hette duga! Orkade hur mycket som helst! Sprang och sprang och sprang (i lugnt tempo som Mikael lärt mig) ända fram till gamlestadstorget. Och då hade jag gjort följande rutt;

Hemifrån mig till statoilmacken, bort förbi kvibergs gamla regementen, bakom SKF, uppför bron över Sävenäs station, bort till Coop munkebäck, förbi härlanda fängelse, ner till redbergsplatsen, under e20 till kristinedal och till gamlestadstorget. Där började jag gå istället.

Fortsatte hem bort till Bellevue och avslutningsvis över Kvibergs kyrkogård.

Jag är såååååå nöjd!

Borde läsa hennes blogg oftare.
Hej dusch!


Mer aktivitet i slottis!

Träningen har blivit lidande. Jag är alltid överdrivet entusiastisk när idén om träning kommer upp och jag kör på stenhårt. I tre dagar, kanske en vecka. Sen får jag fullt upp med annat och sedan blir jag sjuk. Halsen har ömmat i snart två veckor, men det är nästan borta nu. Lite slem som behöver hostas bort ibland, men i övrigt vet jag att det är på väg bort.

Gymmet har jag inte besökt på nog två månader. Kass. Men det är inte så himla kul, faktiskt! Ska nog bara binda upp mig på max ett halvår nästa gång jag skaffar gymkort. Mitt är bundet till oktober. Suck! Men nu har det ju varit roligare att springa och gå powerwalks. Utomhus.

Läste på traningsgladje.blogg.se att i Stockholm fanns det ett utomhusgym, ungefär som det finns i Härskogen, fast lite större. Varför kan vi inte ha ett sådant i Göteborg? Typ i Slottskogen?

Got my vote..

Ågren

Igår firade jag födelsedag tillsammans med Carro och Jessica (bland andra)

Vi åkte hem till Henke och drack vin. Gud va vin vi drack! Har haft en skakig morgon/förmiddag, men efter maten (big mac på mcdonalds) mådde jag mycket bättre och hann med en hel del på jobbet, vilket kändes bra.

Men i alla fall... tillbaka till lördag kväll;
Rosé, vitt vin, mousserande och annat avlöste varandra. Att blanda en massa vinsorter måste vara lika farligt som att blanda olika alkoholsorter. Vi lyssnade på trallvänlig musik, umgicks med herrarna från trafikverket och tog en massa bilder. Facebook nästa. Jag fick sms som jag funderade över, blev arg över, blev glad över, om vartannat. Mycket blandade känslor. Sedan ringde jag ett samtal jag lovat mig själv att inte göra. Men jag blir ju galen, är så förbannat oviss - blir så mycket enklare att ta tag i saker på fyllan och villan. Och varje gång ångrar man det dagen efter. Men inte denna ggn, jag var rätt nöjd när det var dags för hemgång. =)


Åldern


Birthday Girl

Nu sätter åldern in med ytliga blodkärl, celluliter och övriga krämpor. Dags att göra något åt det. Ska nog börja med en fotvårdsbehandling i födelsedagspresent till mig. Någon som vet en bra salong?

Stekpannan fick jag igår - tack till Robin och Sofie! Och en gryta av mamma. Himla behövligt! Tack så mycket!

Ikväll firar jag i goda vänners lag - för det är sånt man ska! Carro och Jessica möter upp mig efter jobbet.


PUSS..!!




Du är bäst


För han har tagit studenten!

Ja och där stod en stolt storasyster och torkade tårarna som föll bakom solglasögonen. Tack och lov för dem! Lillebror var lycklig och solen sken. EN BRA DAG!

 

 


Bränd



Solen visste var den tog igår. Synd jag bara fick "färg" på framsidan, och mina ben är väldigt ojämna i färgen haha! Satt i min stol på uteplatsen igår och lyckades somna. Såklart. Yeye, får åtgärda det vid nästa ledighet. Idag blir det studentfest. Lillebror är stor.

3:e juni

Ledig torsdag, gött! Ska göra en del måsten nu på förmiddagen. Sen hade jag tänkt hämta ut min altanstol och lägga mig i solen hela eftermiddagen! Härliga härliga väder! På måndag är det bara 2 veckor kvar till jag går på semester. Hur underbart? =)

Idag stänger de av fjärrvärmen hela, hela dagen hos mig. Tur jag duschat nu på morgonen.

Imorgon tar lillebror studenten! Stor pojke! Så då blir det kalas i Floda efter att ha sett honom springa ut på gustav adolfs torg.





Fy skäms!

Jaha, nu får man skämmas. Lillebror tog körkort igår och jag hade helt glömt bort hans uppkörning!
Grattis..!! Så himla skönt att ha det gjort! Men jag undrar hur ofta jag kommer få låna bilen hemma då jag behöver handla. Kanske du kan köra mig nu då? =)

Skyller på jobb (fullt upp), schema och hosta. Hade posten med mig när jag gick från jobbet, likt förbannat låg den kvar i min famn när jag öppnade dörren här hemma. What up? Jag har hostat hela natten och vidare inte kunnat sova. Jag tror jag är rejält snurrig.

Time for breakfast. Puss..!

RSS 2.0