Effektivihivity som vi säger i kassan...

Tänkte jag skulle vara lite effektiv idag på min lediga dag - en del jag vill få gjort.

Sitter och väntar på att de sista två maskinerna ska bli klara så jag kan hänga upp tvätten innan jag springer ut på stan. Ska finna mig en jacka hade jag tänkt. Madde säljer dessutom lussebullar i nordstan så jag tänkte krama på henne och köpa fika till mina kära kassakollegor om jag hinner innan jag måste hem så jag kan ta hem tvätten innan nästa person ska ha tvättstugan.

Får inte glömma köpa batteri till min brandvarnare som behöver nytt. Den jäkla saken väckte mig här om natten med sitt pipande för den behövde batteri. Segt. Men det är klart att den måste fungera så jag ska köpa nytt. Glömmer det hela tiden bara. :P

Sen ska jag till gymmet i eftermiddag. Därefter handla mat och åka hem för att laga mat och läsa i min bok innan Idol börjar ikväll. Blir underbart!

Har dessutom börjat pynta lite - får se om jag har energi till att hänga upp ljusslingan jag har i köket. Borde finna något nytt att hänga i vardagsrumsfönstret, för stjärnan är lite för stor. Bodde ju i gamlestan förra året och det blir ju inte likadant.

 

Nä, nu ska jag kolla tvätten o sen gå ut. =)

Pusss..!!


Det går bra nu!

Dessa två dagar har varit jättebra. Särskilt gårdagen. Jag trivs på jobbet igen. Många high-fives och kramar med kollegor. Kunderna har varit härliga! Några korkade, men det får man ta. De flesta har dock varit roliga och jättegoa..! Det kanske är julstämningen?

Min favoritjullåt alla gånger är Walking in a winterwonderland med Dolly Parton - kunde ni tro något annat?
Sen spelas också en hel del fina låtar med Carola och Celine Dion.

På tisdag ska jag börja köpa julklappar! Ska bli roligt!

Nu ska jag till jobbet igen, hoppas på en lika bra dag idag =)

Pussokram!!

11 dagar sedan!

Ja, nu var det 11 dagar sedan jag var på jobbet sist.
Det känns så mkt bättre nu, men inatt kunde jag knappt sova.

Allt, verkligen allt, som gick mig emot förut och allt som gick fel och bidrog till att jag mådde som jag gjorde dök upp som bilder och obehagliga känslor i magen. Jag grät en skvätt, men jag är ju mycket starkare nu och jag vet att jag kommer klara det. Drömde lite olika senarion där jag glömt hur man gör vid en massa tillfällen.

Jag löser detta, bara 2,5 vecka kvar - sedan är jag i huvudstaden och kan koppla bort annat igen.

Ser fram emot julmusik, pynt och julpåsar på jobbet. Och förhoppningsvis glada kunder..!

Now is time....

Magiskt..!

Bröllopet var vackert!

Nu är de minsann man och hustru. Häftigt.
Ska lägga upp lite bilder så får ni se.


Fredagen gick åt till planering och packning av saker. Skulle ju sova hos bruden natten till den stora dagen och man får ju ha med en del, se till så man inte glömmer. Men det gjorde jag ju såklart ändå. Det jag var mest nervös över. Talet. Jo, det glömde jag ju. Klantigt. Tur det inte var så långt så jag kunde ju skriva upp en del stödord i efterhand. Med facit i hand glömde jag en del, men det är smällar man får ta och på det hela blev det ändå helt ok. Efter Hannas sång var det dock svårt att toppa. Haha! Mycket bra.

På fredagkvällen gick jag, Carro och Hanna till HardRock Café för en matbit, last night in freedom, right? Klockan 21.00 tog vi spårvagnen och såg utröstningen i Idol hemma. Haha! Jag var dödstrött och Hanna likaså. Bruden låg o snattrade till dess jag vart jättepigg. Pratade minnen och Carro var lycklig - inte en tillstymmelse av nervositet. What? Själv kunde jag knappt sova, var nervös till tusen och hade ont i magen. Sen somnade Carro och jag låg ensam vaken med tankar om morgondagen. Tog mig två ipren för huvudvärken som kom smygande, och somnade snart.







Vaknade av att Carro, i sömnen, stoppade om mig innan hon vände sig till sitt igen. Jag tror hon en dag blir en bra mamma. Haha! Kollade med brudgummen - detta är tydligen en vana hon har. Men hon minns det aldrig själv. =)




På dagen med stort D hämtade min far upp oss i sin Cadillac och vi var på salongen kl 10. Madde fixade Carros hår och Tommy assisterade. Hon har minsann pli på sin karl som inget annat vill än att gifta sig med sin tjej. De får vänta till nästa år. Kärleken spirar, jo jag tackar jag! När ska jag finna mig en karl? Som är nog vettig att behålla?

Påklädningen gick utan problem och nu var det bara att ge sig av. Aningen tidiga till kyrkan. Då kom nervositeten.

Kyrkan var vacker, bruden var vackrast. Jag skakade och grät när de gav sina trohetslöften. Sången i kyrkan var underbar "För kärlekens skull" och en annan svensk sång som jag i skrivandets stund inte minns titeln på, men som jag senare under kvällen inte kunde få nog av. Det är konstigt vad minnet är kort ibland.

Bröllopsmiddagen var bland det godaste jag någonsin ätit. Hummersoppa, fiskrätten till huvudrätt och deserten som inte med ord kan beskrivas, glass med en gudomlig sås. Tårtan var något alldeles extra, men jag ska ärligt säga att jag var oerhört mätt. Personalen på Jungman Jansson var galet proffesionell!

Talet gick utan svårighet trots mina glömda stödord. Att lyssna på de andras tal var jätteroligt och jag blev rörd till många tårar av talet från brudens far. Mycket kärlek, rakt från hjärtat!

Bröllopsvalsen var vacker och jag själv blev uppbjuden men snubblade mest på Henriks fötter. haha! Stackarn, jag kan verkligen inte dansa.. :S

Så... Enjoy!




   

Stolta tärnor med en galet vacker brud!


Forever and ever!



tidigare inlägg...

...har jag bara antagit att de ska få en son?
Kanske får de en flicka. Hmm...vad tänkte jag där?


Nervös..!!

Jag är mer nervös än jag trodde jag skulle vara. Är nervös över att jag ska glömma något, att jag ska sabba något eller snubbla i altargången. Vore så typiskt. Eller att jag hackar när jag ska tala och att folk inte hör för jag snubblar på orden. Har knappt någon matlust heller, vilket är ovanligt för mig.. :S




Får hoppas de är på min sida imorgon...



Nu ska jag iväg o stressa ner.
Det är ljusare ute idag och det regnar inte. Blir en promenad.

Ikväll är det mys på Incontro med Carro och Hanna.

Imorgon gäller det...!


Melissa Horn.


Turbulent

Jag har inte varit mig själv det senaste.

Åkte hem till Floda i måndags för lite lugn och ro. Istället upptäckte jag en hel massa saker jag inte fått veta. Saker som gjorde mig ledsen och orolig. Otroligt ledsen för jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa. Jag vill hjälpa. Men det är svårt för vederbörande att förstå. Jag älskar henne. Men jag har svårt att uttrycka det.


I tisdags träffade vi kantorn och prästen.
Kantorn var speciell men prästen helt underbar. Jag tog med skorna för att försöka öva att gå i kyrkan. Jag glömde skorna i bilen, men jag har övat en del här hemma nu. Och Anders kommer hålla mig i armen så jag klarar det nog. Mest nervös är jag för talet.

Rosannas son var hos Carro när jag kom dit. En helt undebar unge! Jag längtar efter en egen knodd när jag ser honom. Robin och Sofie får passa sig så jag inte snor min brorson för ofta när den lille kommer. =)

Onsdagen låg jag i soffan nästan hela dagen. Förutom på förmiddagen när jag promt skulle iväg o sola. Ja, jo.. men jag kanske skulle nöjt mig med 20 minuter som jag brukar. Låg istället o stekte i 30 minuter. Terapi! Kan jag ju lova, mådde verkligen jättebra efteråt. Värme i kylan är verkligen jätteskönt. Men jag brände mig, såklart. Men inte i ansiktet för där hade jag ju iaf smörjt in mig. Åh...jaja, det ska väl vara brunt till på lördag iaf.

Lite bilder från det senaste.
Idag bakar jag lussebullar - den gula degen lite längre ner =)


som sagt... inte helt mig själv


har fixat lite i hallen - det blev myyyysigt!

bästa, allra bästa tidsfördriven!! "Räcker det om jag älskar dig?" läste jag ut på en dag. Vacker, tragisk, tänkvärd. Älskvärd. Sonja Aldén och Melissa Horn, vackra röster så det förslår! Peter Jöback är alltid Peter Jöback. "Dumpa Matthew" har jag just börjat med. och hemligt pyssel och korsord såklart! Börjar må mycket bättre!



Saffransdegen jäser.



Jag är på väg tillbaka, jag lovar..!!



Nu måste jag verkligen baka ut bullarna :)
PUSS!!


Emelie måste förstå...!!

Jag kände det på mig.
Nu sa min kropp ifrån.

Har varit yr hela veckan och igår morse mådde jag illa när jag kom till jobbet. Ville bara spy. Men det gick över så jag trodde allt var bra igen. Men icke. Efter en hel drös med spydiga jävla kunder (som inte fattar att de har fel...!!) fick jag synrubbningar och såg bara flimrigt på högra ögat. Migrän.

Satte mig i lunchrummet och grät en skvätt. Det är så läskigt när man inte kan se. Kunde inte läsa vad det stod på kvitton och det var svårt att koncentrera sig. Fick huvudvärk av ansträngningen. Lojal som man är ger man inte upp. Underbara arbetskamrater har man som stöttar i vått och torrt. Vad skulle jag göra utan dem??

På kvällen när jag kom hem gick min migrän över - troligtvis tack vare att jag tagit tabletter så fort jag knappt kunde se. Istället låg jag med feber och frossade innan jag gick o la mig. Idag är det bättre, men jag inser att jag på ngt vis måste lugna mig nu. Hur nu det ska gå till. Jag måste ju fortfarande jobba och jag har en del andra grejer jag måste göra. Är det så att jag inte helt klarar vardagen? Det är ju pinsamt isf.

 

 


längtan!

Har köpt mig en skiva med Peter Jöback. Samma skiva som jag och Moa lyssnade på för några år sedan när hon just fått sitt körkort och vi bilade ner till Ullared för lite shopping inför julen. Alldeles själva =)

Jag ser verkligen fram emot julen och allt mysigt den kommer med. All värme och kärlek! På måndag när jag kommer till jobbet kommer butiken vara pyntad och fin! Myyyyysigt! Har tillomed fått söta julpåsar iår med en tomte i sin släde som reser mot månen. Längtar till dess julstjärnor och stakar kommer upp i fönstren och trädgårdar pyntas med diverse julslingor. =) Julmusik är något alldeles extra! Många tröttnar på den. Jag fylls med värme.

Luciahelgen gör jag i Stockholm. Julmarknad i Gamla Stan, Luciafirande på skansen, andra sevärdheter och en del shopping! Lussebullar på kondis och mys!

Gör sista dagen för denna veckan idag. Går nog fort. =) Ska bli skönt att vara ledig i helgen =) Ikväll fikar jag med Carro, the bride to be. Imorgon ska jag på mässan. Blir nog intressant. Ser fram emot det mycket! Har dessutom tvättid och så ska jag gymma! ´Härligt!

Nu ska jag borsta håret.


See ya!
Puss..!!

Härlig dag!

Har idag kunnat bocka av en del saker på min To-do-lista. Har bara två grejer kvar! Så himla skönt!

Efter gymmet (där jag tränade riktigt hårt) tog jag mig till saluhallen för lunch - världens godaste linssoppa..! Mumma! Var alldeles för länge sen jag åt den.

Sen träffade jag Hanna och vi handlade skor. Gick jättefort, hittade ett par direkt! Så nu blir det klackskor-skola hemma hos mig i två veckor innan bröllopet =) Vi tog en kaffe och pratade om bröllopet innan vi skildes åt. På vägen hemåt köpte jag mig ett kort till paret Alexandersson.

Har tillomed fått till ett tal tror jag! Måste bara höra av mig till toastmastern.

På vägen hem fixade jag håret hos Sandra - check!
Härligt att ha det gjort också =)

Imorgon blir det jobb och egengjord kycklingsallad =) Jättegott!


PUSS!!

Måndag 9:e november

Filmen var bra =)
Perfektionist.
Konstigt att den bara går två veckor på bio..?


Idag är jag ledig igen. Skönt.
Ska snart iväg till gymmet. Sen ska jag och Hanna hitta skor till bröllopet. Nu är det bara 2 veckor kvar knappt och jag är hypernervös inför talet - har inte ens börjat med det. Vet inte vad jag ska skriva. Är helt kass på sånt. Har inte ens meddelat toastmastern om att jag borde tala. Hmm, inge bra förberett!

Till helgen ska jag med Robin, Sofie, mamma och Elin till Ullared. Lika så bra att åka ner nu, hinner inte annars innan jul. Roligt med utflykt! =) Behöver mer tomtar till min lägenhet! Och kanske ett par andra julgardiner till mitt vardagsrum - rött och lila är inte dösnyggt.

Under luciahelgen ska jag upp till Stockholm och gå på julmarknad! Kanske se på luciafirandet på Skansen. Mysigt! Har ju aldrig varit i Stockholm, har velat åka dit många ggr, men inte fått tillfälle eller sällskap så när jag fick chansen och dessutom är ledig fre-sön tvekade jag inte särskilt länge! =) Skönt med ett miljöombyte mitt i julstressen. Blir nog flyg upp =)

Nu ska jag till gymmet.

Puss..!!


Snö?

Idag har jag haft världens bästa dag!
Stressat ner och tagit väl hand om mig själv!

Började med sovmorgon och en lååång frukost. Mys på hög nivå!

Sen packade jag väskan och tog mig till gymmet. Solade först och tog mig ett svettigt pass efter det. Kändes jättebra...! Duschade gjorde jag hemma.. En lång dusch med inpackning och sånt. Härligt!

Behövde handla lite och dessutom hade jag ett paket att hämta ut, så jag tog mig en nätt promenad till Hemköp på Kortedala Torg och köpte mig diverse matvaror och hämtade ut mitt paket med hudvård. Gött.! Det hade börjat ta slut. Dagkrämen tog jag det sista av imorse.

Sov en stund när jag kom hem. Välbehövligt tror jag! =)

Fick med mig Hemmets Veckotidning också. Så just nu löser jag lite korsord och läser noveller.
Laxen är precis färdig i ugnen och grönsakerna är snart klara. Blir matlåda imorgon. Känner mig rätt duktig ;)

Härlig dag! Har verkligen stressat ner!

Imorgon ska jag se This is it med Carro! Har hört att filmen är grym..!

Hör rykten om att snön är på ingång..?
Yes säger jag! Låt den ligga kvar och lysa upp i mörkret..! :D

listor <3

Jag har gjort en lista att bocka av för att få bort stressen och hoppas på att det ordnar sig.
Idag ska jag börja sola inför bröllopet, tråkigt att vara så blek när man ska bära en så fin klänning. Innan dess ska jag däremot träna. Sedan blir det en till sak att bocka av efter ärenden på stan. Sen är nog min dag slut. Iaf när det gäller måsten.


I helgen var det Halloween. En bidragande faktor till min stress var att jag är helt fantastiskt fantasilös när det gäller utklädnad. Det är bara helt tomt i skallen. Men Tina tyckte jag skulle vara Barbie. Sagt och gjort. Jag köpte mig en klänning, lösnaglar, lösögonfransar och rosa ögonskugga. Jag lånade Carros skinnpaj igen och köpte dessutom en blomma att ha i håret. Tjusigt! Däremot är jag galet dålig på det där med alkohol numer eftersom jag sällan dricker. Hmmm...men jag tog mitt förnuft till fånga o åkte hem när de andra gick på krogen.



På söndagen kom pappa förbi och hämtade hem mig. Vi åt fläskfilé hemma och myste..! Härligt!


RSS 2.0