Uppdatering




Hej!
 
På fredag tar min syster studenten. Vi spenderade lördagen på stan ihop för att leta klänningar. (efter att vi sett pappas uppvisning på Floda torg - man blev sugen att börja träna Taekwon-do igen!) I söndags firade vi mors dag hemmavid med hela familjen utan min mellanbror. Planterade ett äppleträd och sprang runt sjön så jag fick blåsor. På kvällen vaxade jag mina ben. Eller ja - Tina fick äran ;)
 
Har tränat idag, var på bindvävsmassage igår och håller i skrivandets stund på med ett Quiz vi ska ha på jobbet på torsdag. Full rulle nu, och på fredag åker jag till Skåne =)
 
 
 
 
 


Veckan som gått




Hej!
 
Har haft en bra vecka. Den har gått rätt fort. I måndags var det träning med våra PT's igen. Grym träning som gav mig ordentlig träningsvärk, men så himla skön man känner sig i kroppen! Tajtare ben hela tiden =)
 
I onsdags efter träningen hämtade Tina o Kalle mig och så åt vi middag ihop. 
 
I torsdags var det vårfest på Tingsrätten efter jobbet. Tipspromenad, mat och viss underhållning. 
 
Igår efter jobbet mötte jag upp Carro o Jessica på Incontro. Älskar ju pianobaren och nu var det alldeles för länge sen vi var där. På afterwork-buffén stod musselsoppa så det unnade jag mig. Musslor från havet = omega 3, visst? 
 
Idag hade jag tänkt ta mig till Floda rätt tidigt, men jag har lite att göra här hemma först. Så jag missar nog tyvärr pappas uppvisning med sin Taekwon-do klubb på Flodas torg idag kl. 11.00.
 
Hur ser er helg ut?
 
Imorgon är det mors dag! =)
 


On a night like this




Ikväll mår jag hur bra som helst. Sådana här kvällar önskar jag att dygnet hade några fler timmar. Jag lyssnar på underbar musik som får mig att må hur bra som helst och ingenting som stör. (eremiten i mig jublar!)  Dörren till uteplatsen är öppen, därute är ljust och ett stilla sommarregn faller. Det doftar av hägg och våt mark. Jag känner mig tillfreds med den jag är. Kvällar som dessa finns ingen morgondag. Bara här och nu i någon sorts imaginär verklighet. Jag lyssnar mkt på mina älskade countryartister och inser att jag borde flytta till USA och träffa mig en cowboy. Då hade jag nog blivit kär. Jag vet inte när jag var kär sist. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Brantley Gilbert




Nytt i min country-lista på spotify blir helt klart Brantley Gilbert.
 
Jag älskar hans röst. 
 
I övrigt har denna söndag flutit på som så många andra av mina söndagar; matlådelagning, tvättid och sömn mitt på dagen bara för att bli grymt pigg nu ikväll. Blev en sväng i regnet. Underbar syreupptagningsförmåga nu! Jag älskar sommarregn! (när det inte gör ngt om man blir blöt) 
 
Imorgon ska mitt rufs väck! (och mina gula nyanser) Kan rekommendera StephanieStudio Aveny på Chalmersgatan här i Göteborg. Blir så glad på mig själv när jag unnar mig ett besök hos henne.
 
Ikväll ska jag se på hockeyn. VM-final. När var vi där sist?
 

 

Göteborgsvarv, sol, ösregn, eurovision och polisbilar




Godmorgon!
 
Missade någon sommarens första riktigt varma dag igår? Nej, misstänkte det - själv körde jag barbent. Premiär.! Måste sola benen... 
 
Iaf. Igår åkte jag efter träning och promenad hem till Tina och Kalle. Vi skulle vaxa mina ben, men det hade visst inte växt ut tillräckligt. Får se om jag orkar spara eller om jag tar till hyveln. Vi såg en stund på Göteborgsvarvet. (får nog erkänna att jag vart liiiiite sugen ändå på att springa det - en sån folkfest!)
 
Vi köpte med en sallad och gick hem till Anders där vi såg hockeyn. Regnet bröt ut utanför - tur vi inte satt i ngn park. =)
 
Vi grillade på kvällen (jag hade lax i folie - mums!) och så såg vi på Eurovision såklart :) Därefter blev jag hemskjutsad - och väl var väl det. När vi körde upp bilen till vändzonen stod där inte mindre än tre polisbilar. Skönt att veta att de rycker ut iaf, men kändes för jäkla oroväckande ändå. Vad har jag för grannar på min gård?
 
När jag kom in hörde jag hur det small i dörrar och ngn ropade och skrek en del skällsord till poliserna. Hua! Tur jag hann in utan problem. 
 


Rent




Idag vaknade jag upp i ett rent hem ;)
Målade naglarna igår kväll också. Nu ska jag ta o fixa tånaglarna och sedan blir det en promenad. Härlig morgon!
 


Återkommande problem




Det här med ork. Jag är helt slut efter en femdagars vecka mån-fre 7-16 Vad gör man åt det?
 
Hade velat göra mer. Vad vet jag kanske inte, men något. Och orka städa en vardagskväll istället för söndag förmiddag. Hade varit skönt att vakna till ett rent hem en lördag. Inte bara en måndag. 
 
Sen ska man ju hinna med en massa saker hela tiden, man ska leva, man ska sköta kosten, man ska träna, man ska vara solbränd, nyfrisserad, ha snygga kläder och ha ett fint hem, man ska vara förbannat lycklig och uppleva saker hela tiden. Och vara anträffbar så man kan visa upp sitt lyckliga liv för alla. Inte konstigt man blir stressad i detta mediasamhälle. Men det vet vi redan. 
 
Jag har inte råd att uppleva en massa saker, jag har inte orken och jag har ingen att uppleva saker med - vilket gör att en strukturerad tjej som vill ha allt planerat inte riktigt kastar sig ut på äventyr på egen hand där man inte vet ett skit om vad som kommer hända. Hade behövt hänga med ngn som gör sånt.
 
Ähh, denna fredagkväll spenderar jag i soffan o vilar upp mig. 
 



Bara onsdag?

Idag vaknade jag lite halvt strax före klockan ringde och lyckades intala mig att jag är ledig idag - men icke! Den förbannade klockan ringde iaf och det var bara att kliva upp.

I måndags efter jobbet tränade jag bröst och armar. Igår tog jag en promenad i Skatås med Mikael. Det var trevligt :) Idag hade jag packat träningsväskan och var redo för ett nytt gympass - bara för att komma på att jag har en massage inbokad kl 16:00. Jobbigt att kånka med grejerna dit. Får träna när jag kommer hem istället.

Funderar en hel del över vad det är jag kan vara stressad över. Kommit fram till att det är livet i allmänhet, matschema i synnerhet samt stress över att man inte gör saker. Och eftersom jag inte vill resa och uppleva själv så blir jag stressad över att jag aldrig träffar ngn - det senaste har jag insett att jag nog blockerar mig för jag får absolut inga som helst känslor för någon. Jobbigt.

Så nästa år ska jag åka själv på semester om jag inte får ngn med mig. Får spara och göra den där resan till Miami eller kanske Los Angeles. Punkt. Så får jag lite livserfarenhet.


Weekend

Hej!

Denna helgen har jag spenderat med min familj. Efter sjukhusvistelsen har jag varit lite yr så jag har bara tagit det lugnt. Igår var jag i Floda och idag tig jag mig till slottsskogen. Jag o Alma umgicks hela förmiddagen. Hon red på en häst och så såg vi älgar och dovhjortar (bambis) och så gick vi till barnens zoo. Underbara unge! Jag älskar henne så otroligt mycket :)

Sedan åkte jag hem o bytte om inför ett PT-pass. Det vart backintervaller idag. Skönt pass! :)


Sjukhusvistelse

Igår vid den här tiden fick jag bedövning i armen - jag skulle ta mitt livs första blodprov genom armen (stick i fingret hade jag premiär för förra året) och jag var livrädd för nålen så jag började gråta vid blotta tanken. Snälla sjuksystern gav mig bedövning som skulle verka i en timma.

Upprinnelsen till det hela är magknip. Kl sju hade jag stämt träff i stan för att gå på bio kl 20:20 o hinna med en kaffe innan dess. Innan jag tog vagnen kände jag en välbekant smärta i magen (magsäcken) men då detta brukar gå över åkte jag ändå.

Jag åt en banan och en drickyoghurt m goda bakterier innan bion. Smärtan blev mer och mer intensiv och en timma in i filmen var det outhärdligt. Jag kunde inte sitta ordentligt och knappt gå, det smärtade i ryggen också. Jag började gråta och fick lämna bion.

Sjukvårdsupplysningen uppmanade mig att ta mig till vårdcentralen. Tog mig dit och tog prover - så fort jag fått lägga mig på en brits började smärtan att avta. De kunde inte hitta ngt fel och skickade mig därmed vidare till akuten på östra sjukhuset. Panik!

Kl fem imorse kom jag därifrån med ett recept på tabletter för att lugna magsäcken (tror jag)

Tina och Kalle kom dit och gjorde mig sällskap hela natten. Jag är otroligt tacksam över det och det är så skönt att ngn annan vet mitt bästa när jag inte fattar det själv <3 Tack för berättelsen som gjorde att jag skrattade medan blodprovet togs och för hjälpen med kläderna, fnissattacken som gjorde att syster tittade till oss då hon trodde ngn grät :) Tack för skjutsen och för mackan som jag äntligen fick äta i bilen hem imorse. Ni är fantastiska!


Beröring

Jag kommer på mig själv sakna beröring något fruktansvärt. Jag tänker inte på det mellan varven (förutom när man överväger att hitta en bra massör för att det ömmar i ryggen) men när jag väl får en klapp på axeln, en kram eller en nyp i armen så inser jag hur mkt man behöver beröring och hur fantastiskt skönt det är att få en klapp någon gång ibland. Och när jag tänker på hur mycket jag uppskattar en klapp så inser jag hur länge jag varit "ensam". Stört.

Jag hörde att en konstnär skulle lägga sig ett par timmar o så kunde man få komma o ligga sked med henne för att få känna lite närhet. Kanske skulle kolla upp det där :P


Familj och vänner




Igår tog jag en halvdag på jobbet och mötte sedan upp min älskade vän Carro på centralen, åt en lunch på fisksoppa och åkte sedan hem till Floda tillsammans. Carro fixade håret på Elin och jag tittade på. =)
 
Hon blev så fin! Tyvärr tog jag inte ett enda kort med min mobil :( Bara med systemkameran så jag får se till att sno ngn om det kommer upp på hennes blogg eller på facebook. 
 
Vill bara säga att jag har de mest fantastiska människorna i min närhet. Världens finaste vänner (om än inte alltför många, vilket passar mig bra) och den bästa familjen som finns. På det viset är jag lyckligt lottad.
 
Saknar dock Mikael en del. Men jag förstår det där med att när man skaffar partner så hinner man inte med allt lika lätt.. Men ska bjuda hem honom på min specialtacos ngn kväll så får vi se vad han gillar det. Vi har ju annars en del krav när vi ska göra tacos han och jag. Undrar vad han säger när han upptäcker att han inte får den heta såsen?
 
 
Sen har jag tackat ja till att vara toastmaster på ett bröllop i år. Herregud va jag måste börja planera! :) Men - vilken ÄRA! Jag är djupt rörd. Att de tror att jag kommer klara det. Men jag tänkte co-hosta det med min bror så tror jag det går vägen. =) 
 
 


Idag är jag grymt peppad!





Den senaste veckan har jag inte varit särskilt peppad. Träningen har gått bra - för det tycker jag är kul, men maten. Åh, den här maten...Suck! Men jag försöker. Men jag har syndat och gått utanför mitt schema ett par ggr, det erkänner jag, men på det stora hela har jag försökt. Och som sagt - träningen är rolig. Alltid skönt att röra på sig. 
 
Idag körde vi vårt första PT-pass i grupp. En av oss var borta så vi var bara tre pers. Gjorde lite tester och sedan körde vi igång med styrketräning. Grymt jobbigt, men vi gav inte upp! =) Stolt över oss.Och än mer peppad nu. Åt god mat när jag kom hem (älskar min guacamole på keso, avokado och vitlök!) och nu väntar Greys Anatomy kl. nio. Sen kan jag lova att jag kommer sova gott inatt ;)
 


RSS 2.0