Paralegal, på begäran! =)

Svar på kommentar =)

Hej!
Jag läste i din blogg att du gjort ett test inför paralegal utbildningen för några dagar sedan. jag ska också göra ett sådant test i sthlm om 10 dar. vore kul om du kunde berätta lite om provet. tack! daniella
btw grymma örhängen! :)

KUL MED EN FRÅGA! =)

Självklart ska jag berätta lite. Vet själv faktiskt inte helt riktigt vad jag gett mig in på. Jag har aldrig tidigare läst rättkunskap eller liknande, anser mig själv vara en gröngöling i ämnet men tycker ändå att det verkar väldigt intressant!

När jag kom till KY-akademien här i Göteborg fick vi komma in i en datasal där vi hälsades välkomna och fick sätta oss vid varsin dator. På dem skulle vi sedan göra två test. Ett i svenska och ett i engelska. Svenskadelen innehöll ordkunskap (här är tips att plugga in svåra ord som kan förekomma i lagtexter!) Sedan fick man läsa en text och sedan svara på frågor om den. Inte så svårt, men man får nog läsa igenom både en och två ggr.

Testet i engelska innehöll ordkunskap (också här lite svårare ord, men många som man inte kände igen kunde man gissa sig till - dela upp orden och se vad man kan lösa ut, annars kan man gissa. Det finns fyra alternativ) Läsförståelse med en otroligt enkel text tyckte jag. Men läs igenom och läs igen om man behöver. Frågorna står efter texten, precis som med högskoleprovet, och jag tycker det inte är någon idé att läsa dem först. Utöver ordkunskap och läsförståelse innehöll denna del också grammatik. Var du använder vilken ordböjelse och så vidare. Om det ska vara was eller were, took, taken - men också hur ord stavas.

Testerna var för mig inga problem. Mitt fall blev intervjun.

De ville veta vad det var som lockade med utbildningen, varför jag sökt den, vad jag visste om den och vad jag trodde jag skulle få för arbetsuppgifter när jag var färdigutbildad. Fundera på det! Googla och hör dig för. Jag visste verkligen inte och det kändes som att jag verkligen föll där.

Du har tid på dig och många med mig var färdiga långt innan tiden var över. =)
Förbered dig lite så kommer det gå galant!

LYCKA TILL!!

Kramar!

Mindre häftigInvigde mina enorma rosa örhängen igår - fick genast respons =)

Kvällen var underbar. Det hanns med vinpimpling, grillning för de som önskade, tjöt, brännboll OCH volleyboll till min stora glädje, trots en paff boll (tur att slottskogen myllrar av spelglada människor, med användbara volleybollar) Kvällen avslutades med en pommes frites tallrik från Vasagrillen. Efter en kväll i slottskogen är man inte jätteren, sand lite varstans och gräsfläckar på några av oss, smutsiga strumpor och med en filt i väskan kändes inte krogen som ett alternativ. Ett glas vitt på Vasa Victoria satt fint, men sen var det bra för tanten som tog vagnen hem.

Idag är man mindre häftig. Men jag har iaf hunnit inviga mitt maskrosverktyg och gjort rent mellan stenarna på uteplatsen, har varit o handlat så jag har mat hemma. Note to myself; LAGA mat varje dag! Kroppen mår inte bra av att gå på tomgång så mycket. Magknip har jag fått alldeles för mycket. Har också inhandlat Proviva Nyponsoppa som Mikael alltid dricker. Han säger att det är bra för magen. Återigen ska jag sätta mig med min bok. Snart är den också utläst. Vad ska jag läsa då? Tips är välkommet!

Iste is tha shit.


Minigolf ikväll?

lööööördag =)

Next stop : slottskogen!


onsdag

Idag ska jag iväg på tester på KY-akademien. Jag ska ärligt säga att jag är smått nervös. Särskilt som jag inte känner att jag kommer igång ordentligt nu på morgonen. Vaknade med halsont som hette duga. Nu är det lite bättre. Sitter med en kopp te.

Ikväll stundar sista mattelektionen också. Betygsprat. =) Jag är så nöjd! Sist jag försökte mig på matte B förstod jag verkligen ingenting. Det berodde troligtvis på läraren, för nu fattar jag! =) Underbart..! Jag är behörig till de program jag sökt. Mycket bra! Det känns iaf så - domen kommer ikväll.

Nu ska jag kolla upp var jag ska befinna mig kl 13.

Puss!

det senaste
Bilder


Puss!En intensiv helg är över och en ny vecka har börjat =)

Efter lördagens jobb hamnade jag och Carro hos Henke och hans terass. Jag trodde till slut att vi inte skulle gå ut, men kl 23 var det nån som sa att nästa steg var Incontro. Tanten i mig sa att det var dags att gå hem, men för en gångs skull hängde jag på - trots allt ett tanthak va? =) Det var mycket trevligt!

Söndagen var lång på jobbet. Efteråt gick jag på bio där jag av och till somnade :P När vi åkte hem gick "A cinderella story" på tv:n - en film jag aldrig tröttnar på. Då var jag pigg! =) Minsann.

Min sista lektion i naturkunskap B gick jag på idag. Slutbetyg: VG. Känns ok, men läraren sa att det fanns visst potensial på ett MVG... Jo, om jag hade haft mer tid så... Men jag är nöjd =)

Åkte hem till Floda i eftermiddags. Låg o läste bok på altanen och sprang sedan en sväng i Härskogen med Elin och pappa. Jag kom sist (!) Ska minsann bli bättre på det där..


Nu ska jag dricka te.

PUSS!

Ah, det funkar

Jag är färdig med skolan! Det känns så bra! Nu inväntar jag betygen. Skickade just in min sista inlämningsuppgift. Mycket bra! Sen är det "sommarlov". Jag ska ju visserligen jobba men jag slipper att tänka för mycket på skolan. Semesten hägrar från 21:a juni. Om det inte blir någon londonresa är jag uppbjuden till Stockholm. Gött med lite planer iaf.

Nästa helg är det tydligen Lerumsdagarna. Kanske är värt ett besök? Förhoppningsvis någon bra artist och underhållning i goda vänners lag? Lite nostalgi på det.

Ikväll ska jag träffa underbara Carro!
Lite vin. Men innan dess blir det jobb. Mycket folk i stan idag iomed Göteborgsvarvet. Heja heja!

Puss...!!

"Upp med högra benet får jag bita dig i låret" - mina kunder vet inte alltid hur de charmar en flicka..

Norrlänning?Jag börjar bli trött på att det inte blir mer än så härHar varit på kurs i Jönköping i 2 dagar. Helt slut i huvudet. Mycket information, en del upprepningar, mycket nytt folk och nya intryck. Göteborg badade i sol när jag kom hit ikväll. Skjorta, jacka och långbyxor kändes direkt som helt fel klädsel. Svett! Jag hoppas det håller i sig och blir lika härligt imorgon!

Trots att jag är helt tung i huvudet måste jag tvinga mig till att läsa matte. Imorgon har jag mitt nationella prov! Hoppas verkligen på att det går vägen, annars är jag rätt körd.

Skulle jag inte komma in på skolan har jag nu blivit erbjuden en tjänst i Luleå (!) av alla ställen... men de gillade visst mig. Detta skulle isf vara aktuellt efter min semester.

Right nowOch en bok på det ;)
Lyckans hjul

Nostalgitripp

Tåget gick inte till Floda från Göteborg idag. Ersättningsbuss. I don´t mind. Jag misstänker dock att andra inte gillade det lika mycket som jag. Men det är deras problem. Hade med en korsordstidning och läxböcker, men jag glömde snart bort det mesta medan jag njöt av färden som gick bortom motorvägen för att komma in på alla mellanstationer.

Sävenäs - Richard som jag alltid haft ett gott öga till. Skulle på "dejt" med hans kompis, men vi fattade tycke för varandra och Tesse fick istället gå hand i hand med min dejt =)

Partille - 17 år och första kärleken Jimmy

Jonsered - nyår med Anglelica och hennes dansvänner 2006/2007 Nyårsmiddag på Utbys pizzeria minutrarna innan de stängde =)

Jonseredsvägen - de många och långa bilturerna med Björn ♥ som jag aldrig släppte

Aspen - Tesse, Becca och Alex, förfester, fester och tonårsliv ♥ those were the days, babe!

Aspedalen/Rydsberg - disco när man var 13-14 och allt var spännande och nytt, killar, dans och smink

Lerum - när jag åkte förbi Martins farmors hus kom jag att tänka på när vi varit i Mantorp och hans koppling gick sönder - på femman körde vi hela vägen efter att ha blivit påputtade av resten av gänget haha! Det var spännande må jag säga!

Höjdens förskola där jag tog några trevande steg på förskollärarutbildningen

Hela vägen tänkte jag också på när jag övningskört. =) I Lerum där jag och mamma övade på att backa runt hörn i det oändliga, Statoilmacken där vi fick ställa bilen efter att jag kört sönder den andra generatorremen under mina försök till körkort. Stackars pappa som fått städa upp efter mig!

När vi kom förbi Preem mindes jag när jag, storebror, lillebror och Johan skulle åka till Ullared och vi inte kunde sätta nyckeln i tanklåset för det var så kallt dagen innan julafton. Robin tänder då en tändare utan att tänka på risken. Haha, men allt gick bra!

I 15 år bodde jag i Floda. ♥

Typiskt

Jag har fått världens största blåsa. På lilltån. Bara för att jag har nya skor. Bara för att jag skulle vara duktig. Jag var ute o gick en timma. Sååå skönt och det kändes som att man skulle kunna orka med det hur långt som helst. Till dess blåsan på tån gjorde för ont. Ändå stannar man inte, såklart - man är ju ute o tränar.

Det blir ett bad för mig ikväll.

Aj :(

Time again

Jag fann Martin Lidbergs träningsschema på aftonbladet.se. Jag laddade hem det och tänkte att nu jäklar! Säg mig - för jag har tappat räknnigen - men hur ofta har jag sagt det? Men jag gillar ju powerwalks. Dessutom har jag faktiskt upptäckt att det inte var jättesvårt att springa, om man vill det.

Vi får väl se. För nu har jag fått mig ett uppvaknande. Efter den där vågen jag var tvungen att ställa mig på innan vårruset var verkligen inte rolig :(

Det är helg och jag borde verkligen plugga. Tyvärr så är det vad jag riktat in mig på, men det går verkligen inte. Har suttit med naturkunskapen i tre dagar och inte kommit igång. Provet är på måndag. Dags att rycka upp sig, kan inte falera så här på mållinjen.

Ska ta mig ut på en promenad här strax och sedan fortsätta med nkB för imorgon måste jag sätta igång med matten på allvar!


<3

Igår var vi ute med några från jobbet. Efter arbetsdagen möttes vi några på Palace för ett glas innan vi mötte upp representant från comhem på Starbowling. (egentligen ett litet event för personalen på tv, men vi i kassan fick hänga på också, mycket uppskattat!) Där väntade femkamp. Hur kul som helst! Jag var grym på bilbanan, men resten har jag glömt. Eller förträngt. Haha, den där tjuren ska man nog öva på ett par ggr och ha byxor som fäster bättre. Typ jeans. Jag var sämst. Haha..! Verkligen sämst. Ändå vann mitt lag. =)

Kvällen fortsatte på Loccatelli uppå avenyn. Mycket trevligt. Jag var trött som vanligt så jag åkte hem kvart i tolv. =) Det tackar jag för idag. ;)

Idag blir det plugg, plugg, plugg. Gick upp halv åtta och skulle tvätta. Sista maskinerna är igång, sen ska det bara hängas upp. Skönt att få det gjort.Har förresten löst skofrågan. Jag putsade dem och det var ok. =)

Förbannad

På min lediga kväll gick jag till jobbet för ett möte 20,30-23.. Glömde stämpla in, så man får väl se om man får några pengar. Jag blev tillsagd att ordna nya skor. Jag tänker inte göra det. Dresscode - svarta finskor. Jag har svarta finskor. Jag kan putsa dem lite men jag tänker inte köpa nya skor som jag inte kommer använda annars. Jag hade köpt nya skor om jag hade haft hål i dem eller om det var tygskor jag hade. Det hade jag fattat. Ingen har nånsin klagat på mina skor tidigare så jag förstår inte varför de ska bråka med mig nu. De koncentrerar sig på helt fel saker. Löjligt, om jag får säga mitt. Ska jag ha nya skor får de punga ut för kostnaden.

Allt för mig.

PUNKT

BRA!

Jag har varit ute o joggat igen. Denna gången joggade jag utan att gå ända fram till djävulsbacken som jag gick kanske 50 meter i. Men resten höll jag mig faktiskt joggande! Tog mig till slottskogen för jag gillade slingan. Men det är synd det tar sådan tid att ta sig dit bara. Nästan en halvtimma :( Jaja, jag är helt sjukt nöjd iaf!


Kanske blir en sprinter av mig iaf? ;)

28 minuter

Jag överlevde. Fick dock blåsor på fotsidorna. Ska nog överväga att ställa undan favoritskorna och använda de nya? Men det var faktiskt riktigt kul med vårruset. Om man var så många som sprang varje dag hade jag lätt sprungit iaf tre ggr i veckan! Det var liksom fullt av "delmål" under sträckan. "Henne ska jag förbi, där är en lucka, henne ska jag också förbi" osv. Istället för lyktstolpar som jag annars brukar använda mig av när jag joggar. Men de är inte lika många så de är inte lika lätta. :(

Jag är dönöjd med resultatet. Otränad som jag är lyckades jag springa på 28 minuter. Jogga då...

Heja mig!

Nu blir det jobb. Hela morgondagen ska spenderas med naturkunskapen. Prov på måndag. Yey! Sen är det färdigt.


PUSS....!


Sista rycket

Om 2 veckor skulle man kunna säga att jag är klar med allt vad heter naturkunskap B och matte B. Så himla bra! Fick VG på mitt prov om människan, ljud och ljud. Mycket nöjd! Är vg rakt igenom nu - måtte jag bara bli det på det sista nu också. =) Have no doubts ;)

Onsdagen 26:e maj ska jag till KY-akademien och göra tester inför paralegal-utbildningen. Så får man hoppas man blir antagen sedan. (om man inte skulle komma in på dietist- eller logopedutbildningen vill säga)

Helgen som var tillbringades på jobbet. Helgen som kommer tillbringas i köket med böckerna i högsta hugg! Nu jäklar är det sista rycket som gäller! Sen kan man pusta ut. Finally.Tonight´s the night

Jag ska springa vårruset idag. Är inte alls pepp. Solen skiner nog en stund till idag, men det blåser och är kyligt. Brr..! Gråa moln hotar upp i himlen också. INTE KUL. Men jag ska nog se till att spöa skiten ur mina stackars fötter och ben ändå. Nu jäklar! (om man intalar sig tillräckligt borde det väl gå?)

Men innan dess har jag naturkunskap. Sedan ska jag handla så jag har mat i mitt hushåll. Sen ska man komma ihåg allt man ska ha med. Säkerhetsnålar, påse med namn, överdragskläder.. Hmm.. får kika på det där pappret en gång till sedan.

Wish me luck!

Uppe med tuppenProvet gick super...!! Fast jag kom på när jag var på väg hem att jag blandat ihop en grej :( Två fel där :( Jaja, det ska väl inte göra så mkt. Sedan gjorde vi vår allra sista lab! Gött som fan! Ett prov kvar - genetik. (men det är bara på 30 sidor, detta var på 50 som vi hade nu) Sedan har jag nationellt prov i matte också. Men det ska fasen gå!

Känns som att allt ordnar sig nu =)

Jag trodde jag började 9 idag - ack så fel jag hade! Klockan 12 ska jag vara på jobbet! Tjoho! Då kan jag ta mig en långpromenad innan. Underbart!Äter ägg ur ett decilitermått... :S

Inser att jag är äldre när jag önskar mig följande till min födelsedag;

Äggkoppar
En riktigt bra stekpanna (min gjutgärnspanna är bäst, men jag vill ha en annan också, den har för höga kanter för att steka pannkakor i t.ex)
Kastrull

ja, ungefär.. :P


Jag älskar
Melanie Fiona - Monday Morning


Feel good

Idag har jag prov. Jag kommer bli godkänd, men jag vill få väl godkänt. Annars är jag inte nöjd :(

Klockan är tio. Jag vaknade självmant kl 7, så himla skönt. Gjorde frukost och pluggade lite, tog mig en timmes promenad, duschade och gjorde en peeling. Nu sitter jag här. Ska inte gå förrän om en timma. What to do?

Bröden igår blev jättegoda by the way! Åt 4 av dem !? God va ont i magen jag hade på kvällen. Magknip på mattelektionen.

Nu har jag ingen mer mattelektion förrän det är nationellt prov, eftersom nästa veckas lektion är på måndag när jag springer vårruset. Japp, det är redan på måndag. Sen är jag klar med matten...!!!!! Underbart..!!

Har givit upp mina ambitioner om att orka springa runt hela vägen. Det blir en powerwalk.

PUSS..!!

Prov imorgon

...men jag bakar bröd och gör annat.
Hur kommer det sig att man alltid finner på något annat än det man bör?


bild från godarecept.com


Årets bästa månad är här!

Åh vad jag älskar MAJ! Sköna, vackra maj! Solen lyser och knopparna brister. Vackert!

Vårruset kommer jag få en kass tid på. Blir en powerwalk för min del - hoppas inte mitt sällskap misstycker? Men det gör mig ingenting för jag njuter av våren, av Maj och hennes värme!

Äntligen kom vädret vi alla längtat efter. Efter en underbar morgon/förmiddag satte jag mig på uteplatsen och pluggade. Jag har fått färg. Oja! Och pluggeriet gick bra. =) Nu gäller det bara att upprepa, upprepa, upprepa så kommer det nog gå vägen på provet på torsdag. Men först väntar två jobbdagar (typiskt när man äntligen fått värmen) och en mattelektion. Ska sätta mig med lite mer matte innan jag lägger ner för idag.

Ikväll ska jag göra tacos. Kanske blir det morgondagens lunchlåda också? Mumma!

Jag meddelar att jag är sååå nöjd med tillvaron ;)Mitt öde

Har en fruktansvärd halsbränna idag :(

Så här står det på vårdguidens hemsida, vad det kan bero på och vad man kan göra åt det;

Gå ner i vikt – övervikt är en känd riskfaktor för halsbränna.


Jo, så nu ska man svälta sig

Senaste nytt

Jag är blond i hela huvudet igen och topparna är klippta. Skönt! Någon som har bra tips på ett schampo med mycket proteiner i? Använder Matrix nu...ska kolla vad det står på den...kanske inte behöver byta =)

Jag äter frukost nu. I torsdags kom jag ut i spåret. Joggade och gick slingan som kommer vara vårruset om bara någon vecka. Shit, vad jag behöver få upp konditionen! Ska ta en tur nu på morgonen också. Sen blir det att plugga naturkunskap. Har prov på torsdag och jag har bara ett hum av de ca femtio sidor jag ska kunna till dess. Imorgon ska jag göra matte så jag kommer ikapp. Kul liv?

Fick hjälp i torsdags när jag "sprang" - haha M tyckte jag var vek, trodde inte jag gjorde mitt bästa. Men det gjorde jag ju. Trodde han verkligen att jag inte ville göra mitt bästa? Man vill ju inte visa sig vek när någon som brukar springa följer med. Haha, men det är jag. Fyyy..!!

I will be better


RSS 2.0