Nyårslöften?

Man kanske ska avlägga ett löfte också?

Jag ska köpa mig ett kvartalskort på gymet (helår bir för långt eftersom jag snart tröttnar)

Och så ska jag sluta äta så förbannat mycket godis som jag gör - jag är nog sockerberoende. .  .

Summera

Jag ska snart diska....vänta lite bara.

Ja då var det dags att summera året som varit. Det har varit ett bra år...

Började med en flirt från nyår som rann ut i sanden tyvärr, men det kändes ändå redan från början att det skulle bli ett bra år. Jag började på komvux och jobbade kvar extra på hotellet där jag under hösten haft en heltidstjänst, men som jag sade upp mig ifrån p.g.a att jag mådde dåligt av det. Men jag skyllde på att jag ville plugga....

I januari drog jag och Lollo till London en weekend och gjorde Picadilly (2008 blir det resten av staden) Det var en välbehövd resa och underbar på alla vis. Hemresan var dock besvärlig p.g.a stormen Per. Lyckligtvis kunde vi landa på Castrup och fick åka buss därifrån.

I April började jag en intensivkurs för att få fart på mig så jag kunde ta mitt körkort någon gång - annars hade det aldrig blivit av. Och visst klarade jag det - efter 29 körlektioner med en körlärare som jag inte tyckte om. Jag tror det var ömsesidigt. Men den 26:e juni klarade jag det precis på mållijen. Det kunde inte gått sämre, men jag klarade det iaf - jippie!!!

Den andra juni hittade jag min Martin på Lerumsdagarna och vi har hängt ihop sedan dess. Det har gått mycket fort. Men det har ju funkat. =)

Den femte juni blev jag 20 - systemetmyndig (handlade dock inte på systemet första gången förrän 4 månader senare av ngn konstig anledning) Det firades i min brors lägenhet med tjejerna och middag. Sedan blev det partaj på Victoria och på fredagen bjöd Lisa och Lollo mig på middag på samma restaurang. Mycket uppskattat.

En vecka efter det åkte jag med min mor till Turkiet och Alanya - ett ställe jag aldrig kommer att besöka igen! Ja, jag är tjej, ja jag är svensk, sluta glo för i helvete - jag vill inte köpa ngt av dig!!! *arg*

Resten av sommaren spenderades på jobbet och ute till havs med Martins båt.

Den 3:e september började jag min höst på Göteborgs universitet och Pedagogen för att bli lärare.

Slutade jobba på hotellet mer eller mindre - ingen tid, ingen lust.

Nicolas hörde av sig och det var dags för Jul på Liseberg igen. Härligt arbete - lättförtjänta pengar och inget som tynger en resten av året. Säsongsarbete är perfekt.

That´s pretty much it.



Mina önskningar inför 2008:

-  Fler upplevelser
-  Fler resor
Flygvärdinnejobbet


Tack för i år!

Shopping?

Var på mellandagsrea både i onsdags och igår, men jag blev förfärligt besviken. Ska dock in till ´Göteborg idag istället. Det kanske är bättre där än i Partille och i Lerum? Vi får se. Får bara vänta på att Tesse slutar jobbet.

nyår ska jag med Martin hem till Thomas och Jessika. Blir middag och mys. Det blir nog bra. Ofta känns nyår så överskattat. Så det gäller att inte ha för stora planer och förhoppningar.

Funderar över vad jag ska göra i vår om jag inte kommer in på den inriktning jag vill åt. Måste söka lite jobb i dagarna tror jag. Sen kan man ju tacka nej till det om man vill. 


Imorgon ska jag äntligen träffa Caisa igen - vi som sagt det hela hösten och det inte blivit av . Men nu finally.

Nu ska jag söka jobb.


He says our love is true - but it´s so damn easy makeing love to you.  

Dags att blicka framåt?

Juldagen spenderades hos Martins mamma med mat och kakor och julklappar. Jag fick ett te som hette " Den första snön" och två fina koppar och en tesil till - jättefint, och helt otippat att jag fick julklappar där.  =) Uppskattas. (Tur att jag köpte med mig en julgrupp!) Sedan blev det utgång med terese och antonia. Vi gick till Oslagbar. Träffade också Mikaela m.fl. Väldigt mycket folk...! Fick cider i håret när ngn tyckte det var skoj att hälla på alla som dansade. Men annars var det en trevlig kväll...

Idag är det dagen efter jul... Annandagen är också den över.

Innan jag börjar blicka framåt ska man summera.. Jag har över lag haft ett väldigt bra år - definitivt bättre än 2006, vil jag lova.

(ska bara iväg en stund. Återkommer i eftermiddag med mer )

..
Så ja... Det blev en fantastiskt slö dag. Först åkte jag o Martin till Enter Data i Lerum o köpte ngt till datorn och sen bar det iväg till systemet o köpte nyårsdrickat. Efter det köpte han en digitalkamera på NetOnNet. Sedan hyrde vi en film o köpte massa godis. Nu är vi slöare än slöast.

Innan det är dags att summera 2007 (som bör göras på nyårsafton egentligen) så ska jag berätta en sorglig historia. Nyåret 2006/2007 skålade jag för 2007 - inte 2006. Förra året hade jag det riktigt jobbigt. Jag var deprimerad och fruktansvärt nere. I princip hela året. Skaffade mig dock en s.k pojkvän (som förresten fortfarande sätter griller i huvudet på mig, nu är han alldeles för rar igen) Men det gick inge vidare och på hösten festade jag hejvilt för att göra ngt med mitt miserabla liv.. Men med för mycket jobb och för lite kärlek gick jag nästan in i väggen. Fy fan. Jag slutade mitt heltidsjobb, det blev för mycket...

Jag kan säga att detta året varit förbannat mycket bättre! =o)




to be continued..

Underbart

Jag har haft en fantastisk julafton =)

Julgröt till frukost och paketöppning. Fick en bok av farmor som jag började läsa lite smått innan jag åter föll i sömn, välbehövd kan tilläggas.

Sedan gjorde jag mig fin och hjälpte till lite med det ena oh det andra, men som vanligt hade mamma koll på allt.
Julbordet stod klart kl två och vi åt gott. Kalle Anka sov jag mig igenom, men det va gott i soffan =)

Julklappsutdelningen höll på i tre timmar nonstop och sedan var det Karl-Bertil Johnsson som gällde.

Jag fick bl.a en stegräknare med överfallslarm (pappa är rädd om sin dotter), en snygg klocka fick jag av farmor, gott duschpaket av robinmed diverse lotions o.s.v. Trevligt. Jättefina SNÖ-örhängen av Nicke. Tack tack! Och en ram. Av Elin fick jag en helt underbar ögonmask som man kan ha när man sover och det är ljust - en som jag ville ha! =) Och så fick jag en ursnygg mössa av mamma..! O.s.v, Osv..!

Efter mycket kakor, glögg och lussebullar så spelade vi TP, 90-talsversionen... kunde inte så mycket, men man lär sig.... =)
Kom hem till Martin - fick Whitey Houstons senaste - Underbart! Ville verkligen ha den, det är inte en enda dålig låt på den.. :o) Fick också en egen datorstol till hans lägenhet och förvaring så jag kan ha en egen garderob här =) Kanon! 


Nu ska jag äta frukost. Sedan blir det en tripp till Martins familj och på kvällen ska jag ut med Terese och Antonia! =)

Pusspuss! 

God jul!

Ville önska en god jul till alla där ute!

Väntar på att julmaten skall serveras. Jag är uppklädd o dan.. =)

Igår gjorde jag sista dagen på "Jul på Liseberg". Väldigt mysigt!
I sommar ska vi upp till vår chef i hufvudstaden och äta på restaurang. Mycket trevligt.

Efter jobbet gjordes ett besök hos Johan som hade uppesittarkväll med bingolotto och pingisturnering. Trevlig tradition pojkarna har startat och uppklädda skulle de vara också. Vi stannade dock inte så länge - det var ju trots allt killarnas afton och vi var trötta, jag och Angelica. Det märktes att det mest var killar i församlingen - på det grova språket. Marie Picasso utmålades som något jag inte vill nämna - men Josefin Sundström var minsann riktigt tajt. :S Jaja..

Nu ska jag ner o vara trevlig =)

Pusskram!!

Stoora paket

ligger under granen - och de är till mig! =)
Jag är så förbenat nyfiken... :P

Idag är det fredag. Massor av barn har fått jullov. Jag ska bara se "En obekväm sanning" idag, sen har jag också jullov. =) Skoj! Å, så mycket jag ska hinna med.

Sprang på en gammal flamma igår. haha, helt otippat o på "fel" ställe. Men nu i efterhand vet jag ju faktiskt att han sagt till mig att han också pluggar till lärare, jag har bara inte greppat det riktigt tror jag. Skoj o se honom iaf =o) Synd att jag inte såg sms:et förrän jag satt på tåget...en fika hade varit trevligt.

Uppladdning för jobb hela helgen.. Kan bli skoj, kan bli segt. Men jag tjänar pengar iaf. =) Ska se om el chef kan tänka sig att bli min referens..det börjar bli dags att söka sommarjobb.

På måndag är det julafton!! Så himla mysigt!
Jag har faktiskt redan fått en julklapp, tack så hemskt mycket Laila! Jag fick ett presentkort på 150 kronor på en underbar inredningsbutik i stan - det är för mycket, men alldeles kanon! =)

Nu börjar klockan bli en del..ska samla ihop mig, borsta tänderna och klä mig ordentligt.


See you!

Rastlös

Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik....



Skulle gärna hitta på ngt just nu... Funderar på lite julbak - hittade fantastiska recept från Leilas jul från TV 4.

Vaknade halv fyra inatt av fruktansvärd magont och jag trodde jag skulle få magsjuka. Jag la mig på soffan och gnydde. Martin hade inga vitpepparkorn hemma och jag oroade mig otroligt. Låg vaken rätt länge men somnade ändå då och då. Kvart i åtta ringde jag tandläkaren för att avboka min tid. Tur att jag slapp betala iaf.

Jag stannade hemma från skolan idag. Men nu börjar jag må bättre, har bara lite huvudvärk, och jag är otroligt rastlös. Martin mår galet han också och är till skillnad från mig inte alls pigg.

Funderar på att dra mig hemåt. .

Helgen då...
I fredags träffade jag Tesse och fikade. Mysigt, mysigt.
Sedan träffade jag Lollo, Barry och Frida och vi spelade biljard. Sedan tog jag tåget hem (tillsammans med en berusad Martin som varit på julbord - haha)

På lördagen skulle jag jobba igen - elva timmar i sträck tog hårt. Jag förstår inte hur min kära chef orkar med det varenda dag. Får unna honom att åka hem till Sthlm dagen innan julafton iaf så han slipper komma hem mitt i natten.

På söndagen sov jag länge. Sedan pyntade vi hos Martin och gjorde jättefint. Granen är klädd och tomtarna är framme., Mysigt. Sedan drog jag mig för middag på Lollos jobb och sedan en fika med henne. Trevlig helg har jag haft.

Nu har jag en del skolarbete jag borde ta tag i också - men det är TRÅKIGT!

Nä, nu fick jag ett sms... Puss

Varning för ras

Just nu kunde det mesta vara bättre.
Jag vet inte vad jag håller på med eller varför jag är som jag är. Varför jag känner som jag gör eller vad jag sysslar med... Giv mig råd! Tesse...måste prata med dig sen. Och Lollo min vän - kan du förklara mitt beteende?

Sista dagen på dagiset igår. Det var mysigt, men alla barn var ledsna över att Ann-Marie skulle sluta. Det är synd, för hon är en fantastisk förskollärare.
Efter praktiken åkte jag med mamma till Allum och julhandlade. Är klar med precis allt nu. Eller ja.. jag skulle mkt väl kunna köpa en hel massa mer, för jag har hittat mer grejer jag kan tänka mig köpa - men det är inte livsviktigt.


.........


Jag som varit så uppåt och planerat. Igår sa jag att jag var inte riktigt redo än - det var nog bra gjort.
Varför blir han aldrig arg?

Feber

Det var länge sen jag hade feber sist. Idag är jag lite piggare, men jag väntar med att gå tillbaka till dagis - får bli riktigt frisk först. Ska dessutom träffa min basgrupp för projekt imorgon och så ska jag även jobba då. Blir en låång dag. Bäst att vila upp sig.

Men det är riktigt tråkigt!
Jag har absolut ingenting att göra. Antingen orkar jag inte eller så är jag för pigg för det.
Att se på tv är jobbigt för ögonen, att baka är för mastigt - det orkar jag helt enkelt inte. Att sova är jag för pigg för - vad gör man då? Ska se om jag orkar stryka skjortan jag köpt till Jesper så jag får slått in den. Men annars är nästan alla julklappar inslagna.

Helgen då...
I fredags satt jag o tittade på Idol-finalen, sen somnade jag. Varannan timma vaknade jag dock för att jag inte kunde andas - dags att snyta sig. Efter andra ggn la jag mig på soffan. Gick upp halv åtta på lördagen eftersom jag inte kunde sova längre. Martin sov fortfarande då jag gick. Shoppade lite innan jag skulle jobba, men hu så jobbigt det var - antingen frös jag riktigt ordentligt eller så svettades jag som en gris. Förstod då att det var dags för feber.
Kom till jobbet och förklarade mitt tillstånd - jag höll mig mest i bakgrunden och fixade med allt. Var väldigt ordentlig med handskar för varje sak jag rörde. Slutade 22 och sprang till tåget för att slippa vänta en timma.

Den natten sov jag gott. Jag lyckades somna på soffan med kläder och utan att ha tvättat bort smink eller borstat tänderna. Och jag som ska till tandläkaren nästa vecka.... Oh, no.. 550 spänn bara sådär kommer det gå. Tack tack... ?

Söndagen -hu- en sån dag!

Jag snöt mig och mådde dåligt, tog alvedon och mådde bättre, drack massa vatten och gick på toa.
På eftermiddagen efter en massa timmars sömn var jag pigg en stund och bakade fantastiska pepparkakor.
Det var det det - sen var jag så pigg så jag satt uppe länge och kollade på "The life of David Gale"

Puss?

Sambo...??

Nu har en vecka gått. Jag har kommit på att jag troligtvis inte hade klarat av en heltidstjänst på ett dagis fullt med barn. Inte bara p.g.a sjukdomsrisken (som jag får ta del av hela tiden - har blivit döförkyld IGEN), utan också p.g.a deras höga röster (tillsammans med min återkommande huvudvärk och migrän blir det ingen bra kombination)

Jaja de är fantasktiskt underbara iaf. Och imorse hade jag hand om en underbar kille som misann kunde alla bilnamn - en volvo (ganska lätt) en toyota (jag trodde det var en honda) och en Dodge (jag hade ingen aning om vad det var för ngn.... ) Duktigt av en 2-åring, dessutom var hans tal näst intill oklanderligt... Impressed

Idag har jag och Martin varit på IKEA och handlat lite mer saker till hans lägenhet. Vi förbereder för en flytt för mig. Lillebror Nicklas blev överlycklig när han hörde att det var dags för mig att lämna boet. Jag tror han vill ha mitt rum....Tidigare i veckan var vi på både Beijerbygg och jula för att ordna kontor till mig och hobbyhörna åt Martin. Tycker att vi fått till det himla käckt - ska bara få bort hans gamla möbler ner i källaren också. Tack vare Johan fick vi materialet så mycket billigare. Underbart!

Martin ligger på soffan o vilar. Han jobbade natt inatt och kom hem halv sju. Sedan gick han upp tolv för att hämta mig. Förstår att han är trött. Men vi skulle till IKEA och han behövde vända på dygnet inför helgen,

Snart ska han till garaget och jag ska stanna hemma - för ikväll är det Idolfinal!

image5

Sambo ? Särbo ? Kärbo?

1: a Advent

Advent - det betyder ankomst. Det visst vi ju alla redan - det har vi fått lära oss sedan förskolan om inte tidigare.
Bara en parentes så här i väntans tider.

Jag har minsann börjat komma i stämning. Förut var jag och Martin på lite fika hemma hos hans farbror med lite julmust och pepparkakor. Mumsigt värre. Nu är vi hemma hos Martin igen och ska laga lite mat - lax och potatisgratäng. Och sedan ska vi äta ännu mer - lussekatter och glögg =) Haha. 

Martin spelar  svängig julmusik . Underbart!

I helgen har jag jobbat igen - släpade också med min lillebror. Jag slipper jobba idag, men det gör han .

Imorgon ska jag tillbaka till mina små ungar på förskolan. Det blir nog en del julsånger där också. Blir troligtvis ganska soft period denna gången, mycket pyssel och dant.

Saknar min familj en del nu känner jag - blir att vara hemma en hel del nu. Martin jobbar natt så det passar fint.

Nu ska vi se om jag kan hjälpa till med ngt.







Idag har jag och Martin varit tillsammans i 6 månader. Mitt längsta förhållande någonsin - haha!  jag är lycklig!







Kärlek

RSS 2.0