Serious hits - one more night


kärlek ♥



Tomten kommer till Floda i år också


Det går framåt i julklappsdjungeln. Men har fortfarande ett par kluriga kvar. Gud - får man vara så snäll som jag är? Haha, just köpt en grej till min syster som jag inte ens unnat mig själv särskilt många ggr. Hon kommer bli superglad! I hope.. Ibland blir jag så nöjd med allt.




Julklappstips?


Åh, jag har lite ångest :(
Har suttit o klurat på julklappar ett bra tag nu. Men jag kommer fasen inte på nånting. Hilfe bitte!

Mamma, pappa, Robin 25(+ Alma och Sofie såklart!) Nicklas 20 snart, Elin 16, Jesper 14, farmor...



I övrigt ser mina planer för de närmsta dagarna ut som följer;

Idag - samtal med min utbildningsledare, sedan lektion till 15:30.
I eftermiddag?

Onsdag:
Inläsningstid
Cellprovtagning (buhu! har fått tid hos en läkare jag inte gillar :( )
Bio (Hämnden denna ggn. Hoppas att Persbrandt briljerar!)

Torsdag:
Lektion på morgonen
Plugg och troligtvis en tripp till gymmet eller simhallen
Jul på Liseberg (myyyys!)

Sen blir det en ledig helg! Härligt! Kanske umgås lite med mina söta klasskamrater? :)



Se på det här då, den blommar igen!




Man var snyggare förr


Hahahahaaha!



I love gubbrock




Dilemma


Sitter o fixar lite kategorier i bloggen för att få lite struktur. Svårt att hitta bland mina inlägg som det är idag. Snart ska jag ta itu med Kurt Johannessons bok om retorik. Började bläddra i den igår. Har intalat mig själv att den skulle vara riktigt tråkig, men igår läste jag avsnittet om Kings tal "I have a dream" och fastnade. Tror den kan vara ganska intressant ändå =)

Andra planer idag: köpa talgbollar, möta lillasyster, fundera ut julklappar, gymma eller simma och läsa lite mer i Europarätten.


På tal om lillasyster; jag har ett dilemma. Jag har kommit på världens bästa julklapp till henne. Jag vill verkligen, verkligen ge det till henne. Problemet är bara att det är rätt dyrt. Och att jag är student. Och att jag har en familj på numer 10 personer. Ähh, jag ska nog lösa det.

Har ni börjat med julklappsshopping ännu?




Take a look


Har haft en rätt bra dag på jobbet idag. På vägen hem somnade jag på vagnen. Helt underbart! Jay framförde denna låten i fredags. Men jag är så fäst vid Phil Collins version så jag kan liksom inte imponeras av hans version så särskilt ;) Här är originalet darlings!

Nu ska jag se lite mer på Beck, sen sova. Puss!



Finalen


Såg just finalen av ensam mamma söker. Christian fick sin Linda. Åh, va jag har hållt tummarna! :) Haha, löjligt insatt. Det var ju han som handlade av mig för ett par veckor sen också ;) Ska snart följa upp Emmas beslut också. Jobbigt att vara kär i båda två? Och Petra valde bort båda. Daniel - underbara Daniel? Hur!?Haha, jaja nog prat om det.


Nu lyser första ljuset i ljusstaken och jag ser på Beck.


1:a advent, ljus och glögg


Äntligen är vi på gång ;)
Tänder första ljuset och lyssnar på julsånger. Snart ska jag dricka glögg också. Ingen alkohol i det såklart och ingen blossa. Det får antingen vara Bergakungens glögg (finns på Baldes hage eller på Liseberg) eller en Enbärsglögg jag fann på Skansens julmarknad förra året. Får nog ta mig till Liseberg och ordna ny.

Först ska jag köra 5 timmar på jobbet. Skönt med söndagar. Dubbla byxor idag? I'm thinking yes.


Nu ska jag sätta igång.
Puss..!!


Tekinken är bra när den fungerar...


Det är inte klokt vad man är beroende av internet these days. Och att allt ska funka. Tyvärr fungerar inte tekniken alltid. Men man lär sig det ändå aldrig. Sitter och uppdaterar Västtrafiks hemsida. Den vill inte fungera. Det hade inte varit några problem om jag jobbat i nordstan denna helgen, men det är liksom lite svårare att ta sig till sisjön om man inte har någon bil :P Hoppas att det ger sig snart.


frusen


Sitter o fryser. Gud, jag är verkligen kall inpå märgen. Kanske borde lägga mig i ett supervarmt bad? Och sen bara krypa ner i sängen? Underställ på jobbet imorgon är att rekommendera. Men just det - jag äger inget underställ. Borde önska mig det i julklapp kanske?

Igår hade jag en supermysig kväll. När tentan var över hämtade jag mitt decemberschema på jobbet och tog sedan vagnen till en vän. Träffade Carro på vagnen. Fina, fina Carro ♥ Hon tyckte vi skulle med till Valand o lyssna på liveband. Det lockade, men jobb idag och tröttheten malde. Så det blev inte så. Vin, tacos, yatzy, idol, paradis, mysiga samtal och mjukisbrallor präglade fredagskvällen istället. Me like!

Ikväll fryser jag framför "så mycket bättre", äter en lussekatt och funderar på det där badet....
och samtalen man har innan man somnar

Kan man annat än älska Di leva?

"En pinne..."
"Vad gör vi med den..?" frågar Lasse Berghagen
"Vi lägger tillbaks den" svarar Thomas.


I wanna wrap my arms around you...



I wish everyday....


Godmorgon!
Det ska vara närmast vargavinter den närmsta veckan - klä på er ordentligt!

Ser fram emot julsånger och glada kunder på jobbet i helgen. Hälsar du på?


Jag ska alltså jobba i helgen. Och ikväll blir det idol med trevligt sällskap.
Men först blir det tre timmar kommunikation och sedan en tre timmars data-tenta. Tjoho!



Julstök


Får liksom inte riktigt nog. =) Har bakat lussebullar idag - och i ugnen gräddas en mjuk pepparkaka!




Tingsrätten


Idag bär det av till Tingsrätten. Egentligen skulle andra halvan av klassen gå, men jag tyckte jag kunde tillhöra den gruppen idag. Sällskapa Frida. Dessutom tror jag att nästa studiebesök skulle vara på tisdag - och då kommer det hem killar som ska rengöra ventilationerna i lägenheten. Kanske de kan kolla på mitt rör i köket också? :) Så jag behöver alltså vara hemma då.

Imorgon blir en lång dag i skolan med bl.a tenta i datan. Kommer gå skitbra! Visst? ;)

Blir det lussebullebak idag? :)

Puss..!




Apelsiner och nejlikor





Att glömma ;)


Hahaha va jag skrattade när jag såg det här!
Var så besviken när den bara dog och jag tyckte jag hade skött den precis så som jag läst att man ska.

Jag lät den stå i städskrubben ett tag för man ska visst glömma bort den. Mamma skrattade åt mig o sa att jag skulle ställa den i fönstret istället. Det gjorde jag. Men bakom gardinen så jag inte såg den. Men se...!!




Julstök


Jag kunde inte hålla mig till imorgon. Släppte pluggandet och drog igång dammsugaren och röjde genom hela lägenheten. Mattor skakades, badrumsskåpet blev rent, golv, soffan...ja, snabbt gick det iaf. Sen ställde jag mig o strök gardiner. Eh, det blev inte riktigt som jag tänkt. De mest bara gled av strykbrädan, men lite mindre skrynkliga blev dem iaf :) Har bytt gardiner i kök och vardagsrum, tagit fram mina tomtar och bytt grytlappar och annan textil. Har tillomed en liten duk på soffbordet :) Mysigt! Måste bara köpa mossa till min ljusstake. Min julstjärna jag brukar ha i fönstret verkar vara förbrukad - dessutom gick snöret  sönder så jag har inte kunnat hänga upp den än. Senare problem. Klarar mig just nu. :)


Kanske kan börja med julbak imorgon istället? Har inte kommit på vad man ska köpa för julklappar ännu, så det kan jag ju vänta med :P Har ni kommit igång med det?

Sitter o bläddrar i min Allers-tidning. (jo, du läste rätt - köper den för korsorden och denna ggn hade de också tips inför jul så det passade ju bra, tyckte jag. Tantvarning I know ;) ) Förra året bakade jag Lussebullar med Kesella i. Blev riktigt gott! Och saftigt. Man kan googla recept.

I tidningen finns också andra tips för en saftig Saffransdeg

1. Lägg russinen i blöt innan de sätts på bullarna - vanliga torkade russin drar gärna åt sig fukt från bullen, vilket gör att den smakar torrare.  (fast vem gillar egentligen varma russin? blöta dessutom....)

2. Tillsätt rumsvarmt matfett istället för smält. Detta smörjer degen bättre och ger en luftigare bulle.

3. Medan bulldegen jäser kan man täcka den lätt med plastfilm, så den inte blir så torr. Glöm dock inte att den fortfarande behöver luft!

4. Baka inte för små bullar. Ju större bullarna är desto saftigare!


Haha, lätt att fjärde tipset var allra bäst ;)




I rosenbusken


I klykan på min rosenbuske har en fågel somnat. Hur gulligt?
Den har burrat upp sig precis som Tuffe gör när hon sover :)




Ökning av antidepressiva medel


På Nyhetsmorgon imorse tog de upp hur det ligger till ang. försäljningen av antidepressiva medel. Försäljningen har alltså ökat ordentligt det senaste och det är mest unga tjejer som får det utskrivet.

Alltså tonåringar!

Jag känner själv att jag kanske hade behövt be om tabletter förra året, men jag red ut stormen för jag hoppades så att livet skulle bli enklare. Jag gillade ju mitt liv, det mesta i det iaf. Jag hade aldrig en önskan att inte fortsätta. Jag mådde bara obeskrivligt och fruktansvärt dåligt. Jag talade aldrig riktigt om det med mina nära, det var bara några underbara kollgor som fick höra, och kom med saker som jag behövde höra.

Självklart tror jag på att folk som mår dåligt i första hand ska be att få tala med någon. Men jag är inte en person som vill dela med mig av allt som känns kass och jag vill inte behöva vara den som kontaktar någon för att återuppleva mina sorger som jag försöker ta mig ifrån. Det är ju inte särskilt lockande. Ibland vet man inte ens varför man mår som man gör.

Jag mådde aldrig dåligt under högstadiet, mina låga perioder började yttra sig under sista terminen på gymnasiet. Studenten var en pina, för att inte tala om balen - jag ville inte gå. Gjorde det ändå, för att hålla uppe en fasad.

Har kraven blivit högre på högstadieeleverna idag?
Eller har de vuxna blivit sämre på att upptäcka de som mår dåligt?


Jag tror att man måste våga att ta upp frågan i alla skolor. Och vara tydliga med information om vad man kan få hjälp med. Var man kan få hjälpen. Kuratorn är kanske inte alltid den mest lockande - men då ska man veta vad ungdomsmottagningen kan hjälpa till med. Det kanske känns bättre eftersom de, kanske i större utsträckning, har koll på ungdomar och vad som händer i kroppen, med vänner och skolan. De får höra om det så ofta. Det handlar inte bara om kondomer och gynundersökningar. Det handlar faktiskt väldigt sällan om sex.

Särskilt måste pekas på att det är så vanligt att må dåligt. Man är inte ensam om det.
Även om det känns så.



Efterlyser vanligt hyfs!


På fredag har vi tenta i datorkunskap. Satt just och övade lite medan jag sammanställde mina anteckningar jag tagit under lektionen idag och sist för mina söta klasskamrater som behöver ta hand om sina små barn :) Det känns rätt bra. Synd bara jag missade en stund av lektionen idag då jag hade ett ärende.


Sedan följde jag också en vän till mvc för sån där cellprovtagning som alla kvinnor över 23 ska göra. Har också bokat tid för det om någon vecka och är rätt nervös över det. Hua! Men det gick tydligen bra och gjorde inte ont.
Men vad jag tänkte komma med var att

om man arbetar inom vården - visst fan måste man väl ha social kompetens? Särskilt om man står i en reception? Eller är jag bara överkänslig eftersom man själv jobbar med service?

♦ Man talar inte fackspråk med folk som inte är i branschen
(jag förstod ju vad hon menade, men blev ändå irriterad för principen säger att folk inte är insatta)

♦ Man ska vara tillmötesgående i en reception - hjälpsam

♦ Det sämsta man kan göra är att dumförklara en patient, med en underton som spyr förrakt

♦ Man ska inte vara snorkig, särskilt inte på avdelningen där patienterna möter en gynekolog.
Det är så förbannat känsligt i sig!

Jag blir på riktigt upprörd när man får ett sådant bemötande. Vet inte folk vad vanligt hyfs är? Eller är det jag som har för höga krav?


Då är jag lycklig


Höstdeppigheten lyser med sin frånvaro :) Visst är den mörkare årstiden här, men snön lyser fint och snart sätts ljus upp i varje fönster. Då myser jag, då är jag lycklig. Dags att bli huslig, baka lussekatter och göra fint i hemmet. Åh, då mår jag så bra!

Min mamma är en jäkel på att få till stämning i hemmet. Är det jul - då är det jul. Inte pråligt med för mycket, men alldeles lagom mysigt, juligt och hemtrevligt med spröjsade fönster, adventsgran på utsidan med ljus som lyser upp i mörkret, ljusstakar och stjärnor i varje rum, gardiner byts, liksom handdukar och bordsdukar. Vi har två granar i regel, en stor på bottenplan och en på övervåningen. Tomtar, textiler, änglar, ljuslyktor och girlanger. Och julmusik. För att inte ens ha kommit in på maten hon ordnar med. Hon är helt enkelt värd det bästa. Som hon anstränger sig för att alla ska trivas. Sån ska jag bli också.

Det här var länge min favoritlåt. Självfallet med Dolly Parton ;)



2010-11-23


Godmorgon!
Pluggade under gårdagen, gick en promenad i kylan och löste korsord. Längtar till torsdag efter skolan - då ska jag ta fram mitt julpynt! Jobbar ju i helgen så då hinner jag inte. Inatt har snön yrt. Två av tre talgbollar är trasiga för kråkorna har ryckt sönder dem. Har jagat bort ett helt gäng från den sista som hänger kvar. Så nu är den för småfåglarna only.

Kokar te, ska snart sätta mig o repetera inför provet i datakunskap vi har på fredag. Hoppas det går bra.




Ett axplock


Alltid roligt på personalfester! Mina underbara kollegor! Tack för ytterligare en trevlig kväll!



Ett steg i taget


God morgon! Ny vecka, nya tag!
Haha, som ni förstår var jag väl inte den skarpaste kniven i lådan igår ;)

Kikar ut genom fönstret - stora flingor faller och i buskarna har jag hängt talgbollar. Fullt med söta småfåglar! :) Jag vill börja julpynta nu. Men jag ska försöka hålla mig till helgen. Då är det redan 1:a advent! Redan! Herregud. Nu går det undan.


Igår kväll träffade jag lillasyster, farmor och hennes väninna. Vi gick på konserthuset och lyssnade på Renata Chlumska. En äventyrare. Helt otroligt vilket jobb hon har, kvinnan! Hade själv aldrig pallat faktiskt. :P 2005 tog hon sig runt USA med en kajak och cykel. Det tog 439 dagar. Jag tror hon är smått galen ;) Haha - hur kommer man på en sån idé? Jag blev iaf så himla rörd när hon talade om Göran Kropp och förlusten av honom. Hon skulle gjort nämnda resan tillsammans med honom, men så dog han i en olycka 2002.

Hon ville iaf få fram att allt går, övning ger färdighet och det är bara man själv som sätter sina gränser. Misslyckas man en gång så går det bättre nästa gång. Det är ingen annan än du själv som kan göra något åt saken. Vill du, kan du.



Klänningen =)


The dress, inte så bra bild, men nu måste jag ila.
Ha en underbar kväll!!

Puss!



Here we go


Nyduschad!
Har plöjt igenom kapitel 3 i europarättens grunder och börjar fatta en del. Nöjd för dagen. Snart blir det till att föna håret och spackla fejset. Kul! Sen ska ni få se klänningen :)



Kärlek!


My God! Åh, jag älskade den här låten. Sista spåret på "So far so good" (ja, ni vet på cd-skiva)
Enjoy darlings!



SNÖ!!!!


GoodMorning Darlings!

Åh, det är snö! Det snöar fortfarande! Den ligger kvar! ♥ Åh, jag blir som ett litet barn. =) Synd jag inte äger termobrallor eller pulka. Yeye, jag ska nog njuta ändå. Kanske kan göra en snölykta på min altan :) Isf får ni bild ;)

Min morgon kommer dock bestå av lite läsning. Europarättens grunder. Ska iaf gå igenom kapitel 3 hade jag tänkt. Resten får jag ta på måndag =)

Ikväll är det julfest. Så jag målar naglarna, de ska vara guldiga ikväll ;) Glittra ska man göra på julen, nämligen. Amanda har gjort mig fin i håret. Åh, det är super! Nu finns ingen utväxt. Tack, tack, tack!! Ska använda min volumemaster o fixa håret sen. Åh, jag gillar att göra mig fin! Haha, vem gör inte det?

Februari 2010.


The social network


Jag känner mig som världens sämsta morsa. Har glömt köpa mat till Tuffe, åh stackarn! Får sätta upp en ny fröstång och inhandla frön illa kvickt!

Förresten tänkte jag recensera filmen jag såg igår. Lägg inte 100 spänn för o se den på bio. Vänta till den kommer ut på hyrfilm istället. För så bra var den inte. Handlade om hur facebook uppkom, en massa tjaffs om vem som egentligen kom på idéen, stämningar hit och dit. Ja, det var väl det. Åh, borde sett Hämnden istället. Nytt bio-besök är bokat.

Om ett par timmar ska jag bege mig hem till Lollo. Sedan blir det skola. Därefter köpa mat till Tuffe och inhandla ett paket blondering - ska fixa slingor. Nu ska min utväxt bort, iaf för stunden, till dess jag har råd att gå till frisören. (måste ju verkligen klippa det också, suck!) Amanda ska hjälpa mig ikväll och Frida ska också bli lite fin i håret. :) Fina klasskamrater man har!

Så, vi hörs när jag är vacker igen ;)
PUSS!




Återupptäcka


Nu drar jag på bio!
Puss...!!

Visst är det roligt att återupptäcka kläder man inte använt på ett tag. Fann en skjorta (eller kanske det är en blus, är lite osäker på benämningen :P) som jag fyndade i somras, men inte använt sen dess. :) Kul!


Cry Baby




Hey - se vem som fick ordning på det till slut ;)


Så mycket bättre


Jag somnade på soffan till "Så mycket bättre" på tv4play. Gött =) Det är ett fint program.
Nu har jag ätit en skål yoghurt och funderar på att läsa de där sidorna jag hade tänkt. Kanske, jag har ju hela helgen på mig ;)

Snart blir det bio! Kul!

Känns som att det redan är helg. Men icke :P Har dock bara en lektion imorgon eftermiddag. Innan dess ska jag ta mig en promenad med Lollo. :) Skönt.

Cheers to the freaki´n weekend, I´ll drink to that ;)



Movie


Godmorgon!

Ska snart bege mig till skolan. Går till 11:30 och sedan ska jag hem o läsa ur min kursbok. Så man hänger med. Ikväll blir den där bion av. Roligt! Har bestämt mig för The social network (även om jag egentligen hade önskat se Harry Potter, men det får bli en annan dag, i ett annat sällskap)

Ha en underbar torsdag! ♥



Som Bryan Adams


Ja, min stora idol när jag var liten var ju som bekant Bryan Adams. En gång gjorde jag ett arbete om honom. Han har samma ögonfärg som mig ;) Mäkta stolt! Samma ögonfärg som sin idol! =) Blå-grå :) För det har jag väl?

Nä, nu ska jag sluta larva. Ska laga paj och göra matlådor så jag slipper tänka på sånt på ett tag :) Sen ska jag fortsätta med Europarättens grunder.


Var är snön?


Det är den 17:e november. Jag sitter o väntar på snön. Nej, det gör jag väl egentligen inte. Jag hittar bara på orsaker på att inte ta mig hemifrån. Jag är lat och bekväm idag. Men nu har jag iaf fått på mig kläder och gjort mig vacker :P (det är bara nåt man säger)

Mina låtar på Soptify gör det svårt för mig att lämna hemmet och dessutom behöver Tuffe få lite kärlek. Inte varje dag man är hemma och ledig :P ...bara nästan.

Jag funderar över kläder till på lördag när det är julfest. Jag har fyndat en klänning, "den lilla svarta". Och då menar jag verkligen fyndat! Den kostade 50 spänn. Nej, jag har inte glömt en nolla. Femtio riksdaler - och den sitter som en smäck ;) Ni får se på lördag. Jo, jag har nog bestämt mig =)

17:e november 1995 kommer jag fortfarande ihåg som om det var igår. En av höjdpunkterna och topp tre av upplevelser från man var liten. Gud vilken dag! Haha, nu sitter norrlänningarna o skrattar gott. Snöstormen 1995 var ett minne för livet. =) Insnöade och kunde inte ens öppna ytterdörren. Vi hoppade från balkongen, åkte pulka nästan från taket. Nicklas var fyra år och försvann i all snön när vi gick i trappan upp till Marie-Helenes hus och vi var lediga från skolan. Vi såg inte ut genom köksfönstren - det var så mycket snö. Fantastiskt att fönstren höll. Hade väl varit kul med en ny snöstorm? :)



No life


Åh, vad sysslar jag med?? Så fort det blir kallt ute vill jag inte sätta foten utanför dörren om jag inte absolut måste. Jag har varit vaken sedan åtta, gick upp halv nio och har spelat harpan på datorn fram till nu. Äter frukost först nu dessutom. Harpan??

Jag har ca 150 sidor EU- och marknadsrätt att läsa igenom. Men jag har inte ens börjat. Kanske måste komma hemifrån för att få något gjort. Ibland går det jättebra att sitta hemma och få en massa gjort, men inte idag uppenbarligen.

Ska ta mig i kragen och försöka få något gjort.

Hoppas ni har en underbar dag! Solen skiner och frosten blänker. Hej Vinter!

Take a listen
One step at a time. Jordin Sparks
Please don´t go (Cry Baby) Melanie Fiona.
Nu är jag lite piggare ;)



<3


Jag har fått en söt kommentar :)


Fula gubbar


Jag känner nog att jag är en ganska orädd person. Aldrig tidigare har jag tyckt det varit obehagligt att gå själv om kvällarna, varken i stan eller hemma i Floda på den tiden man missat nattbussen och fick traska ända från station och hem, eller när man strosat på friggagatan eller heden på väg hem till kompisar. Även om man gått ensam. Jag vill inte påstå att jag är rädd nu heller, men jag är mycket vaksam.

Vad jag tycker är allra mest obehagligt är alkoholister.
(jag riktigt ser framför mig hur ni nu höjer på ögonbrynen, för de brukar väl ändå inte göra någon förnär.. värre är det med våldtäktsmän och mördare) - Men helt ärligt, när såg du en mördare sist? Du vet inte om det förrän något händer.

Jag tycker alkoholister, eller påverkade människor över lag, är fruktansvärt obehagliga. Även, som idag, mitt på dagen. På en fullpackad spårvagn på vägen hem. Hur mycket folk som helst och det var inte så att han hotade någon eller så. Men han fanns där. Och var påverkad. Det liksom räckte. Troligtvis fanns det mer i den kroppen än bara alkohol.

Han varvade svenska med engelska och sjöng låtar, både "love is all you need" och en klatchig 90-talslåt som jag inte kan namnet på. Han välsignade folk som satt runt honom och däremellan kom han med kommentarer om att han ville se alla tjejer nakna och vad han kunde tänkas göra med dem (oss).

Hela tiden stod jag med ryggen mot honom så jag slapp se hans ansikte. Men kalla kårar gick över min rygg.

Stort tack till spårvagnsföraren som sa till honom och fick honom att lugna ner sig.

Jag var rätt skakig när jag gick av vagnen.


Nu kan jag se ut



Åh va det är enkelt att tvätta fönstren! Varför gör man det så sällan? Haha, löjligt ju. Jaja, nu är det gjort och redo för julgardiner =) Jag älskar julen. Snart, snart, snart är det dags att pynta =) 1:a advent snart. Bara knappt två veckor kvar.

Boken fanns inte på biblioteket. Så det bär av till studentbokhandeln innan skolan börjar. 445 riksdaler ska jag punga ut från mitt ekande konto. Yey!




Frost och ny kurs


Ja, nu vart det minsann kyligare igen. Mysigt =) Drog upp mina persienner nyss. Jag måste putsa fönstren. Suck. Men man kanske borde göra det nu innan jag sätter upp gardiner inför jul. Kanske redan nu på morgonen..?

Idag börjar en ny kurs och jag har glömt köpa boken. Åh, den är inte billig! Ska kolla om den finns på biblioteket först.. Eu- och marknadsrätt. Klingar inge bra i mina öron :( Får hoppas att det kommer motbevisa mig.

Note: köp talgbollar till fåglarna



Tidsfördriv


Jag vägrade att inse, du sviker mig alltid. Jag gräver min grav för dig...


Lyssnar på massa bra musik, har städat klart och inväntar tvätten. Blev lite sugen på o sätta upp julgardiner o sånt - det är faktiskt dags snart. Om två veckor. Så jag väntar en stund till =) Ska fördriva 1,5 timma här nu då.

Till exempel genom att kolla igenom en massa bilder. Hahhaaha!!
Grekland 2009...

Puss..!



Fääärdig!


Tentan avklarad. Mycket ordbajsande - fick helt enkelt med det mesta. Lite smågrejer jag kom på under vägen hem, typ stämpelskatt och sånt. Men det kanske inte gör ngt.

Nu sitter jag o äter stekt ägg på en macka. Mums! Sen är det bara att ta tag i tvätten och städ av lägenheten. Kunde haft roligare kanske, men det är ett nödvändigt ont och jag kommer må så mycket bättre sen =) När jag har rent o fint omkring mig och inget sådant måste mer.

En fika på det?



Tentamen


Godmorgon!
Nyduschad o fräsch ;) Nu är det dags för tenta. Kan väl inte gå annat än bra? :)

Repeterar arrende lite snabbt. Jordbruksarrende, bostadsarrende, anläggningsarrende och lägenhetsarrende och dess skillnader. Sen är jag good to go! Heja heja!

Sedan bär det hem. Har tvättid och ska passa på att ta ett rejält tag i min lägenhet, städdags! Wanna join me? :)



tv-kändis ;)


Som ni vet så älskar jag tv-programmet Ensam mamma söker =)
Igår handlade en av deltagarna av mig! Haha, en av killarna då. Riktigt charmig och mer soft med jeans och hood än med skjorta som han haft i programmet. Synd bara att tv:n han köpte till sin mamma inte fungerade. Eh, pinsamt. Vissa produkter är DOA och det kan man ju inte kolla med alla man säljer. Tyvärr. Men jag fick ju iaf pratat med honom igen och han vart iaf ingen jobbig kund. Bara artig.

Haha, skulle bara säga det. =)


*DOA - Dead On Arrival




Fars Dag!


Uppvaktar ni era pappor på fars dag?
Själv ska jag jobba. Och plugga. Så jag får åka hem i veckan istället.

Pappelappen ♥



Work, work


Jättetrött! Mina ögon är torra och de går minsann i kors nu. Ska nog lägga mig. Blev inget plugg idag. Inte igår heller. Men det som jag kan - det kan jag. Kan vara bra att låta det sjunka in och så kan jag ta repetition imorgon bitti. Börjar inte förrän kl 12. Det är bra.

Har alltså jobbat idag. Det var supermycket att göra. Vem har pengar kvar vid denna tiden på månaden? Jaja, det var ju bra erbjudanden antar jag. Har uppå det sprättat kartonger så min vita skjorta är närmare grå och några naglar har gått av. När jag skulle in på Coop o köpa lunch hittade jag ingenting i hela jättestora affären. Till slut fann jag en pirog. När jag betalt och skulle skynda tillbaka till jobbet såg jag att det fanns lunchlådor färdiga i förbutiken! Åh, suck! Då vet jag det till en annan dag iaf.

Har dessutom fått jobba med min f.d kassaledare från Kungsbacka. Hon är en klippa! Hon ska jobba i Sisjön hädanefter. Kul! ♥

Godnatt



Det gick bra :)


Riktigt trevlig kommunikationslektion idag. Kändes inte så relevant till ämnet, förutom att vi fick öva på att tala inför folk, men väldigt kul att lyssna på mina klasskamrater och deras berättelser. Jag höll mitt tal allra först och pratade väl mest om mig och mitt liv hittills med fokus på yrkesval. Andra berättade om deras livsöden, upplevelser och annan intressant fakta om hur de har blivit de personerna de är. Tyckte det gick bra för mig trots att jag var nervös. =) Men jag har så goa klasskamrater så det var inte så farligt faktiskt

Tentan kommer för övrigt bli av på måndag *hoppar och studsar*!

Så nu ska jag sätta mig att repetera nyttjanderätten och notera sådant jag tycker är viktigt.

Imorgon är det fredag ♥
Puss..!


Godmorgon


Spillde just te i min vita soffa. Well done.

Jag trodde jag började halv nio idag, men så var inte fallet =) Så nu har jag en hel halvtimma på mig extra :) Varva ner! Jag som var så otroligt trött när jag vaknade. Funderar på att göra mitt tal på kommunikationen idag. Har inte övat ngt vidare, men om jag bara talar om det jag kan måste det väl gå vägen? Tanken är nog mest ändå att man ska få stå framför klassen och känna på det. Wish me luck!

Efter skolan ska jag repetera nyttjanderätten, så jag minns den :) Var ändå två veckor sedan vi läste det. Jag borde ju minnas, men alltid bra att repetera. Kul liv jag har denna veckan... not.

Nästa helg ska jag iaf på julfest :) Roligt!

utan Maja iår :(



Onsdag


Då jag var på väg till skolan fick jag ett sms. Vår lärare var insnöad och kom inte hemifrån. Lektionen var således inställd. Jag fortsatte ändå och satt i skolan och pluggade. Rätt bra, kom en bit. Tydligen kan den inställda lektionen göra att tentan skjuts fram till fredag nästa vecka. Åh, jag som ville ha den avklarad på måndag!

Sedan var vi på åklagarmyndigheten för information. Jag tycker det är kanon att komma iväg o få information om vad utbildningen kan leda till. =)




Belöning


På måndag har jag tenta så denna vecka blir aningen isolerad. Och helgen kommer tillbringas på jobbet. Nästa vecka belönar jag mig med bio. Vilken ska jag se?  Hämnden eller The Social Network?



Tisdag


Snöblask, blåst, fastighetsköp, topphälsa *2, tomatsoppa




Utflykt



 

 


saturday night


Har pluggat hela hela dagen. Nu är jag hemma igen för min mamma körde hem mig ♥











Eh, ja..


Myslördag


Min familj är underbar. Och min brorsdotter är finast av dem alla ♥



Minusgrader


Hallå? Det är minusgrader!

Jag sitter hemma i Floda, har ätit frukost och läst GP. Lat måndagsmorgon. Är ju ledig idag igen =) Ska plugga idag var det tänkt. Men först hade jag planer på att ta mig en promenad runt Sävelången. Icke sa nicke. Det är minusgrader och jag har ingen bra jacka med mig. Hade ju hoppats det varit som igår. Men jag kanske iaf orkar ta mig till kyrkogården innan man fryser fötterna av sig? Får se. Just nu sitter jag iaf inne.




Utflykten


Efter en mycket trevlig kväll på Excet i lördags med mycket dans vaknade jag ganska tidigt igår morse. Åkte till Allum och Max för frukost, då jag bara hade knäckebröd hemma. Tyvärr tyckte jag inte det var en särskild kulinarisk upplevelse - det som brukar vara så otroligt gott? Sedan gick jag in på maxi och köpte lite fika för dagen. Därefter hem till Lollo för att hämta karta och kompass =) (inte kompass, men nästan)

Vi hämtade upp Lollos bror och tillsammans åkte vi ut på vägarna i Västra Götaland i mammas underbara Skoda Fabia =) Vi hade inte en aning om var vi skulle åka. Havets hus i Lysekil? Kanske bort mot Västerås och Hunnebergen eller vad de nu hette?

Vi åkte till Vänersborg...? Men eftersom det är vinter nu så försvinner solen snabbare än tidigare. Suck. Vi hann till Vänersborg och tog en fika vid Värnen. Sen blev det för kallt och vi satte oss i bilen igen. Hem mot Göteborg och snart var det svart. Haha! Så mycket för den utflykten =)

Men det var iaf skönt att köra lite och komma bort en tråkig söndag. Vi hade iaf tur med vädret ;) Solen sken hela dagen till dess den skulle gå ner.


Bilder kommer ikväll... Är hemma i Floda nu :) ♥


Planerat och klart in i minsta detalj, typ :)


Okej, nu så =)

Storebror ringde o sa att de skulle till Floda o frågade om jag skulle hänga med. Jatack! Nu har jag nämligen en plan för min helg. =) Har kollat med mamma så jag får låna bilen. Och det fick jag. Min mamma är nämligen världens bästa. :)


Idag blir det alltså mys med familjen i Floda, till i eftermiddag då jag lånar med mig bilen hemåt. Lollo o jag ska ses och gå ut o dansa ikväll. Härligt :) Och jag ska ingenting alkoholhaltigt dricka för imorgon ska jag o Lollo iväg o se oss omkring i Västra götaland. Någon fin stad vi måste se? Varberg? Har aldrig varit där. Kan ingenting om närområdena. Illa kanske?

Du och jag darling ♥


Rastlös


Jag är verkligen superrastlös. Vet inte vad jag ska hitta på?
Åhhh, det bara pirrar i benen och jag vill verkligen uppleva något. I need to.



Bäst för..?


Bäst för mig? Bäst för dig? Bäst för hjärta? Bäst för hjärna? Bäst för nu? Bäst för sen?

Ska nog gå o lägga mig nu innan jag blir för öppen. Igen :P Men jag tror jag varit klok iaf. I det långa loppet. Bäst för mig, bäst för sen....


Promenad!


Har suttit med inlämningsuppgiften och tror jag fått klart det mesta nu. Känns bra. Dessutom skiner solen nu =) Så jag ska ta mig ut på den där promenaden. Åh, så härligt! :) Får försöka njuta av att man fortfarande kan ta promenader. Snart kommer vintern och då blir det halt.



Mjölken är slut :(


Trist väder, verkligen! Jag som hade tänkt ta mig en promenad. Kanske hoppar den :( Jag som behöver röra på mig. Igår var det soffläge hela dagen med mina böcker och andra uppgifter. Måste iaf till affären, får bli en promenad dit. Mjölken är slut och det är katastrof. Ingen gröt till frukost. Inget te. Jag måste ha mjölk. Knäckebröd och c-vitaminbrus är inget att hurra för tyvärr.

Haha, snacka om att ha ett beroende. =)




I keep dancing


Jag har faktiskt pluggat mest hela dagen. Insåg att det inte bara var Folke Grauer jag skulle läsa, har lite andra uppgifter också. (som efter ett tag visade sig vara mycket roligare än boken just nu) Har bara 10 sidor kvar att läsa i Fastighetsköp (som jag planerat in idag då..) Sen är jag rätt nöjd med dagen. Just nu sitter jag o försöker besvara lite frågor till inlämningsuppgiften vi har fått av Nordsteds Juridik. Får se hur detta går.

Haft en bra dag?


lövblåsaren förstör


Jag har kommit in i pluggandet. Har det så ostört. Hade det ostört. Utanför fönstret började en lokalvårdare blåsa med en lövblåsare. Fy fan säger jag bara! Jäkla drummel, nu är jag helt ur fas. Ja, ni märker ju. Datorn åkte fram.

Min ena tekopp gick sönder :( Ja, jag har bara två tekoppar. Man kan inte dricka te ur kaffemuggar.

Här sitter jag bänkad idag, med min enda tekopp. Dags för påfyllning

Men mitt läppglans från Victoria Secret dämpar irritationen rätt väl ;)


Man ska inte ropa hej, men....


Mitt humör går verkligen i vågor. Från att ha varit nere på botten i söndags och i måndags så är jag faktiskt återställd igen =) Mycket bra! För nu måste jag vara pigg och försöka ta till mig allt om fastighetsköp.

Hade ni koll på att en fastighet inte är en byggnad? Haha, det trodde jag tidigare. En fastighet är mark med dess innehåll. Alltså kan en byggnad ingå i en fastighet, men det kan också träd och buskar göra.
Är ni med mig?

Förresten så har jag ingen halsbränna längre! Åh, va det är skönt att slippa! Led verkligen av det tidigare. Har slutat med kaffe, vilket gett resultat. Så jag ropar nog hej :)



Natti!


Nej, nu är det läggdags.
Imorgon ska jag på dejt med Folke Grauer. Hela dagen. Fastighetsrätt. Den verkar krånglig.



Ljusterapi



Kanske den kan hjälpa?
Någon som kan ge mig 2000? :)



Tackar för tipset Amanda! Har läst lite om den, borde funka. =)


tips?


Jag tror jag behöver chocka mig själv. Pratade med en kompis igår kväll. Tack. Han sa åt mig att jag måste sluta vara så jäkla vuxen och försöka släppa loss och se vad som händer. Jag tror han har rätt. Ska bara komma på vad jag borde göra. Det ultimata hade varit att resa någonstans. På egen hand. Men ekonomin tillåter inte just nu. Annars hade det varit helt underbart. Klara mig själv - har alltid varit nervös och rädd för att åka själv, när jag ingenting vet om hur det kommer gå. Planeringsmänniska. Borde åka någonstans jag aldrig varit förut. Och se om (att) jag klarar mig själv. Och kanske inte bara det, utan också att få lära mig någonting nytt.

Finns det andra saker att chocka sig själv med? Help please



:(


Minns ni förra hösten? När jag var närmast deprimerad? Jag bara grät och grät, jag kunde inte jobba. Jag visste inte vad det berodde på. Jag tror jag är där igen. Så jävla jobbigt.


Sömnproblem


Jag kan inte sova om nätterna längre. Jag ligger på helspänn och somnar inte förrän timmar senare sedan jag lagt mig. Varför? Jag har ingen aning. Och somnar jag kan jag vakna för minsta lilla. Någon granne som spolar vatten eller att vinden viner. :( Jaja... hoppas det ger sig.

Idag blir det en lång dag. Klockan ringde kl 6, men jag gick inte upp förrän tjugo över. Har duschat och nätt o jämt ätit min frukost. Lektionen börjar halv nio. Sedan börjar jag jobba kl 13 - 20,30. Haha, är lycklig om jag är hemma före 22. Nu är det länge sen jag hade så långa dagar. Wish me luck! Hoppas jag är superdupertrött när jag kommer hem och somnar bums.



RSS 2.0