Nattspöken

Har haft en enda lång myshelg med Emil. I fredags spelade vi biljard o i lördags när jag mådde dåligt handlade vi, gjorde linssoppa o så läste jag ur min bok när han spelade. Igår var vi på Frölunda torg en sväng o på kvällen la jag mig i solariet. Är ohyggligt blek. 

Mår fortfarande sådär och idag ska jag till västra kyrkogården. Dags för farmors urna att sättas ner. Jag vaknade 02:22 inatt och kunde inte somna om. Jag som aldrig annars har sömnproblem. Tänkte mycket på farmor. Saknar henne! ❤ 


Sjuk?

Och där blevjag sjuk. Halsont o feberkänningar. Ligger under en filt o fryser, nyser och läser medan Emil spelar på datorn :P Hello new life!
Omelett

Efter en timma på gymmet är jag nu hemma igen. Dags för lunch. Omelett med keso och skinka + grönt. (7pp) Det är riktigt tråkigt att äta mat själv - men roligare när det ser ut så här: 
Omelett

Efter en timma på gymmet är jag nu hemma igen. Dags för lunch. Omelett med keso och skinka + grönt. (7pp) Det är riktigt tråkigt att äta mat själv - men roligare när det ser ut så här: 
Nyårsanda!

Så var det dags igen. I januari för två år sedan genomförde jag fitnessfighten, för tre år sedan (eller fyra?) började jag med viktväktarna och förra januari körde jag igång med bootcamp. Nystart av ngt slag. Denna gång blir det återigen viktväktarna. Jag börjar idag. Denna gång kommer jag ha stöd av Emil så jag tror det kommer gå rätt bra :) Men behöver riktlinjer - har stoppat i mig så mycket skit under hösten och mått jättedåligt av och till. Idag dricker jag en hallonsmoothie och kaffe till frukost (5pp) Ska röra på mig minst 30 min varje dag. Tänkte köra crosstrainern idag. Tror ni jag kommer klara det också denna gång?

Resultatet?

Jag misslyckades totalt. När kycklingen var köar insåg jag att jag inte tycker om rosmarin. Potatisen var heller inte färdig och nja...vet inte egentligen vad jag tycker om att blanda alltihop på det viset... Men nu har jag fem matlådor med rosmarinkryddad kyckling - som jag gjorde ris och café de Paris-sås till istället.
En gammal julklapp

För ca två år sedan fick jag en lergryta i julklapp av min bror o hans familj. Den har tyvärr inte blivit använd. Men nu har den legat i blöt hela natten och jag har tagit fram kyckling ur frysen som ska bli dagens sena lunch. Återkommer med resultatet :) 

Idag har jag förresten fyndat mig en ring :) Skohylla!

Idag köpte jag en skohylla. Det behövdes! :) Nöjd! 
God jul!

Då var det jul igen. Julafton spenderades såklart hemma i Floda med familjen. Mamma fixade så himla fint! 


23:e

Hej! 
Jag ska just laga lite mat. Ikväll är det Bingolotto som gäller :) Men nu film. Ensam hemma... :) 
Somnade

Det blev inget bakande. Jag somnade. Är otroligt trött nu för tiden. Men jag ska igenom det. Årets mörkaste dag har passerat. Nu ska jag strax fixa mig iordning. Kommer inte träffa Emil på hela veckan sen. Puss!Dan före dan före dopparedan

Idag vaknade jag hos min prins. Jag hade ont i magen och han höll om mig och pussade på mig tills det gick över. Sen åt vi frukost och sen tyckte jag det var dags för städ av hans kök. Så det gjorde vi.

Nu är jag på väg hem till mig. Ska baka lite o greja tänkte jag. Ikväll åker jag till Emil igen. Vi ska byta julklappar o fira fjärde advent. Men öppna julklapparna får vi inte göra än. :P

Igår kom pappa hem till mig en sväng. Jag målade kristyr på pepparkakor att hänga i granen och han undersökte sin nya telefon :) Trevligt :)


Lördag!

Äntligen ledig! Känner riktigt hur jag börjar slappna av. Redan. Sitter på station i Allum. Missade en buss och får vänta en halvtimma :P har varit o köpt en flaska rött, en blomma och en julklapp till "julklappsspelet". Jag ska med Emil till hans kompis som anordnar en liten julaftonskväll med vännerna. Fint tycker jag! :)

Först ska jag dock hem o pyssla lite tänkte jag. Och umgås med min fågel. Hörs sen!

Torsdag - snart ledig!
Hej, min dator sjunger på sista versen. Därav dålig uppdatering (bland annat) Jag är kär, jag sörjer min farmor, det lackar mot jul, jag jobbar fulla dagar och är helt slut när jag kommer hem - det är också anledningar till min frånvaro. Imorgon jobbar jag sista dagen för i år. Det är helt fantastiskt! Jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli med ledighet. Det har varit en brutalt jobbig höst - både med jobb och privat - så nu ska jag försöka bli mig själv igen. Ta hand om mig. Kanske får jag ordning på min stresshy och kommer igång med träningen lite smått. Framför allt ska jag umgås med min familj, Min fina familj. Ni är världsbäst ♥
 


Veckan som gick
En vecka sedan begravningen. Jag tänker på farmor varje dag, men nu är det de fina minnena som gör sig påminda - trots att det ibland känns riktigt jobbigt att veta att hon inte kommer vara hemma hos oss på julafton.
 
Förra julen var spännande. Då hämtade pappa oss (mig, farmor och Elin) i stan. På eftermiddagen hade det börjat snöa och vägen var hal. Vi kom till slut inte uppför backarna hemma i Floda utan fick ställa bilen med dåliga däck på en väg mitt i backen. Mamma kom med den andra bilen och ställde sig ovanför backen. Där gick vi. Pulsade i snö med mat, julklappar, farmor och annan packning. Uppför backen mitt i bilvägen. Elin tappade sitt kort som hon fått från sin pojkvän och var ledsen för det. Tror dock det upphittades?
 
I fredags städade jag och tvättade, Emil kom hit och vi åt tacos. I lördags hängde vi på Gustav Adolfs torg och åt gott och bidrog till musikhjälpen. På eftermiddagen träffade jag min familj och planerade julen med dem.  
 
Denna tredje advent har jag vaknat med min Emil. Vi drack kaffe och så åkte jag hem. Jag fick ett sms om att mina glasögon kommit - så jag gick och hämtade dem. Har nog inte förstått hur dålig syn jag haft innan. :P (bussens fönster är inte smutsiga..coolt) Har lyssnat på Musikhjälpen, packat in en julklapp, skrivit lite, sett "Ensam hemma 4" och bakat lite. Skön dag. Imorgon är det jobb - men det är inte lång tid kvar innan jag får lite julledigt. Häääärligt! 
 
 


Världens bästa farmor
Idag hölls begravningen för farmor i Näsets kyrka. Det var så fint! En mängd blomsterkransar med hälsningar från släkt och vänner. Trots hennes höga ålder hade hon kvar många vänner som kom - gamla arbetskamrater sedan hennes tid som jurist på länsskolnämnden, hennes vänner från kyrkan, släktingar från hela landet och alla talade de om farmor likadant. Godhjärtat, en person med mycket humor, en som aldrig dömde, pigg och glad, stolt över sina barn och barnbarn och hade alltid något att berätta. 
 
Jag minns särskilt hur mycket jag älskade när hon läste om tant Grön, tant Brun och tant Gredelin för oss. I höstats berättade hon för mig om att hon hade drömt att hon blev tillfrågad att läsa för barnen på biblioteket - men cancern som spridit sig till munnen gjorde att hon inte kunde tala särskilt bra längre. Hon var så ledsen för det. 
 
En begravning gör saker och ting mycket mer definitivt. När kistan bars ut till bilen som sedan körde iväg kändes det som en viss tyngd lättade. Jag har inte varit mig själv på länge. Jag tappar ord, har ingen lust med något, glömmer saker, känner mig nere och har ingen aning om varför. Stress, press, saknad, sorg...  Utöver min vanliga höstdepp... 
 
Jag hoppas att det snart ska släppa och att jag pö om pö ska komma tillbaka. Till mig själv. 
 
Och farmor - du är saknad. Du lever kvar i så många minnen, i så många hjärtan. Jag ska minnas dig med glädje. Jag är stolt över dig (särskilt över att du oljade in din altan med golvmoppen - med färg istället för olja)
 

 

RSS 2.0