"Fröken-duktig-syndromet"




Hello, down-day
 
Det går upp och det går ner - jag menar, det är klart att jag tycker det känns bra att ha ansvar på jobbet, men ibland känner jag mig så ynklig och rent av kass. Jag oroar mig för typ ALLT jag gör. Att det ska vara helt galet. Även när jag vet att jag gjort rätt blir jag orolig - för att man kan göra på ett annat sätt. Och hela tiden dyker nya saker upp. Som jag inte förstår. Det som är mest jobbigt att att det är smågrejer. Som det känns som att jag borde kunna. Det är mitt ansvar numer. 
 
Hoppas ni har en bättre dag!
 


25 eller 65?




Så där ja. En bra dag. Sa ju det :) 
 
Har fixat vad jag skulle göra på stan, bytt gardiner och lagat både matlåda och fläskfilé (med ugnsrostade grönsaker) och tagit en promenad. I ett regnigt Skatås gick jag o Mikael o snackade skit. Härlig söndag!
 
Hade ni kommit hem till mig hade ni nog undrat vilken tant det är som bor här :P
 
 
Mitt kök. (bytte dock ut den rödrutiga handduken - riktigt så mycket tant kände jag mig ändå inte som)
 
 
Min blomma fick en pinne från trädgården så den står mer stabilt
 
Köpte ett par nya handskar på vägen också. Från Kappahl - världens skönaste! 199:- (men eftersom de har 25% på hela köpet i Nordstan gav jag bara 149:- - yey!)
 
 
Mat

 

Välkommen söndag!




Godmorgon!
 
Idag är en bra dag - det känner jag. Äter frukost och har tvättat fönstren (det är verkligen skillnad på dem!) och lagat linssoppa så jag har lite matlådor i veckan. Ska göra iordning fläskfilé sedan också, men det gör jag när jag kommit hem från stan. Där ska jag köpa en gardin till mitt kök, byta lite kläder och köpa en blompinne till min amaryllis som behöver lite stöd. Och kanske köpa ngn mer blomma. Tror jag byter gardiner redan idag. Och pyntar till helgen sen. Med tomtar o mys! =)
 
När jag är tillbaka från stan sen blir det som sagt att tillaga fläskfilén men också gå igenom julklappslistan och se vad jag har kvar att ordna med. (blir ju en trip till London sen också - blir nog lite julklappar därifrån) Min familj har bestämt ett julklappstak så det inte blir för mycket klappar i år. Egentligen var det nog mest riktat till mig och mamma som har en tendens att skena iväg. Får väl se om jag lyckas lyda det där...
 



Lördag kväll




Hallå =)
 
Dennna veckan har jag heeelt tappat motivationen till allt som stavas träning. Det har förvisso blivit små promenader, men det räknas liksom inte ens. Har träffat vänner och prioriterat sånt istället. Får väl se om det vänder snart. Ska göra en hälsoundersökning nästa måndag - får se vad den kan säga om mig.
 
Igår var det julfest. Och sikken en fest sen :) Jag hade riktigt kul, blev alldeles för berusad, blev uppraggad av ngn engelsktalande kille på Burger King som utan att beställa ngt gick med mig ut mot hållplatsen och sa att han ´inte rikitgt förstod varför men han tyckte jag var charmig' (jag var rätt kort i tonen för jag var inte det minsta intresserad - men det kanske är det som går hem?) tog mig hem, sov till tio, vaknade och var bakis (hatar det) tog en dusch för att reda ut mitt hår (spray och tupering) lekte bohem och åkte sedan med Kalle och Tina till Freeport en sväng, utökade julklappsskörden och åkte hem o sov.
 
Imorgon är det nya friska tag =)
 
Nästa helg ska julen fram och om två veckor är jag i London! :D
 
 
Den fina pashima-scarfen fick jag av Lollo. Älskar den! Direkt från Indien. Mina jordfärger - tack älskade Lollo! :) 
 
 
Tuffe och jag har fått en mycket god relation det senaste. Mysfågel!
 
Följ mig på instagram: Emholmberg

 

Sunday






Tomtar!




Jag vet att man inte ska börja pynta än, men jag har iaf inhandlat lite fler nya tomtar till mitt hem. Fina va?
 


Lördag




Efter att ha städat och tvättat mest hela dagen kom Mikael hit och vi åkte o handlade. Sen lagade vi mat och bakade kladdkaka (jag lovar att den blev tusan perfekt!) och såg "Postkodmiljonären" och "Så mycket bättre" som vilken medelålders som helst ;) Haha! Nu har han åkt till jobbet och jag ska snart sova. Men kanske ser jag en stund på "13 snart 30" först. Imorgon ska jag till tomtehimlen med mamma och Elin ♥
 
 

 

Städdag




Städspellistan på spotify är slut - och jag är klar med badrummet :P Hahaha! Rengjort alla hyllor, spegeln, badkaret, under badkaret, golvbrunnen, handfatet, toan såklart - och vattenlåset! Förstår inte hur jag alltid lyckas krångla till det när jag ska sätta ihop det igen, med packning och allt. Men nu är det rent iaf :)
 
Klockan tolv har jag tvättid och innan dess tänkte jag ta köket och sedan slänga skräp. Får väl se vad jag lyckas med. Vad hittar ni på idag?
 
Sen vill jag nog baka..
 


Depp...




Ikväll är en sån där kväll då jag inte är nöjd med särskilt mycket. Fryser som tusan för jag har det kallt i min lägenhet - det brukar ju vara så. Men jag har inte orkat ta mig ur soffan eller från filten. Istället för att städa har jag då knarkat facebook och youtube-klipp. Mest deppiga. Jag har funderat på gammal vänskap, gammal "kärlek" och misslyckanden och på hur livet ser ut nu. På hur "alla andra" har lyckats.
 
Under middagen med Carro igår så insåg jag att det var ett tag sedan jag stannade upp och reflekterade. Men att det kanske inte är så bra för mig att göra det. En mening som min lillasyster slängde ur sig i helgen sårade mig ngt brutalt, men jag vill nog inte egentligen erkänna det. 
 
Men jag har mycket att glädjas åt såklart. Känner mig bara lite ensam. Av och till. Trots en stor familj och fina vänner. Ibland är det svårt att se glädjeämnena när man är nere. 
 


Hej tisdag




Hej! 
Hur har ni det? Jag sitter i soffan, har bakat pepparkakor och äter clementin. Börjar få ordning på den där julstämningen. I lördags köpte jag årets första julklapp. Till Elin. Igår köpte jag en till. Till pappa. Julklappslistan börjar arta sig. Jag börjar få koll. 
 
På torsdag eller fredag ska jag kolla igenom min jullåda för att se vad jag behöver komplettera med. Tror att jag förra året slängde ljusslingan som jag brukar ha i köket... Ska kolla det. 
 
 


Myshelgen




Ja...då var det söndagkväll igen. I veckan väntar jobb, en dag i Halmstad och sen lite planering, vänner och träning. Har spenderat min söndag tillsammans med mamma och lillasyster. Jag sov i Floda igår och imorse fick jag mig ett ryck och rensade ut en otrolig mängd gamla burkar och skit ur familjens badrumsskåp i Floda - det behövdes. En hel halv sopsäck..?? från två badrum...
 
Mamma lagade kålpudding med potatis och sås. Pappa fick köpa lingonsylt och så var måltiden komplett. Därefter åkte jag, mamma och lillayster till Bäckebol och bland annat IKEA och gick runt, fick lite julkänsla... Mys!
 
Igår inhandlade jag också årets första julklapp. =) Fler kommer det bli, nu är jag på hugget! När jag var på stan igår köpte jag också något till mig själv. En "jacktröja" i lila. Snygg! Skulle egentligen köpt en klänning till julfesten som är om två veckor, men jag hittade ingen.. Men lite färg var kul att komplettera min mörka garderob med iaf :) 
 


Brad Paisley




Japp, igår hastade jag hem från Stockholm för att hinna lyssna till konserten på Lisebergshallen. Jag är grymt glad att Angelica bokade en biljett till mig också innan dem tog slut. I Lisebergshallen hade mängder av countryfans från hela landet samlats. Faktiskt. Långt uppifrån norr kom många. Kul =) 
 
Låtar som "Whiskey lullaby" "This is countrymusic" "Waiting on a woman" "She´s everything" och "Old Alabama avlöste varandra. Den enda låt jag saknade var "It did" - men man kan ju inte få allt ;)
 
 


The Band Perry




Gårdagens konsert med Brad Paisley inleddes med ett annat countryband. The Band Perry. Grymt! Lyssna in dem :) De var riktigt bra live.
 


Jag har tappat det




Jag kan inte flirta längre. Jag vet inte om jag kanske blivit alldeles för blyg igen eller om jag helt enkelt blivit för stolt och för mycket "du får kämpa för mig för jag är ett jäkla kap och tro inte att jag kommer visa dig intresse om inte du visar intresse först, den går jag inte på!"
 
Man ska vara trygg i sig själv och man ska vara självständig och inte vara beroende av andra. Har det gått till överdrift? Jag skulle kunna vrida på alltihop och säga att jag inte längre kämpar för mig själv och mitt eget välbefinnande.
 
Jag vet att tvåsamhet är bra för själen - i alla fall för min egen del. Ändå har jag slutat kämpa för att träffa någon. Jag har blivit kräsen och tycker inte att ngn är god nog (är jag så mycket bättre själv?) och när jag väl hittar någon som jag tycker är något intressant - då blir jag blyg och rädd att skämma ut mig istället. För tänk om han inte gillar mig? Och det skulle ju vara en katastrof. Där skulle stoltheten ryka.
 
Hjälp!
 


Den där känslan




När man bara vill kasta sig i armarna på någon, men man får lägga band på sig själv...
 
Jag har nog varit ensam för länge.. snart blir jag nog galen.



Världens jobbigaste i-landsproblem




På riktigt. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
 
Min telefon försvann imorse. Jag letade överallt. Jag skojar inte. Jag gick tillomed igenom soporna innan jag slängde dem. När jag vaknade imorse hade jag haft telefonen på laddning. Jag såg att jag hade lite meddelanden att svara på och tänkte först göra frukost och sedan svara på dem. 
 
Jag började med frukosten, tog ur telefonen ur laddaren, plockade undan lite kläder från igår och plockade ur väskan. Sen hittade jag inte min telefon. 
 
Letade i varenda låda jag äger, i varje hylla, badrumsskåpet, under soffan, mellan soffkuddarna och sitsarna, i sängen, under sängen, på sängen, i jackan, i väskorna, i alla köksskåp och ja ÖVERALLT! Jag har 47 kvm - HUR kan en telefon försvinna så??
 
Via facebook löste det sig. Tobbe ringde och telefonen låg bredvid mig. Under Tuffes filt. Så går det. Är alldeles för ordentlig med ordningen här hemma. Hua! Konstigt nog så släppte huvudvärken en aning. Så stört att man är så beroende av telefonen..
 
Jag började leta i mina gömmor efter en väckarklocka och ett fungerande batteri. Haha, stört!
 


Söndag !




Hej!
 
Igår var jag på halloweenfest =) Jag hade klätt ut mig till en pirat. Jag har dock glömt min kamera hos Tina så det blir ingen bild nu tyvärr :( Tina var ängel och Kalle djävul. De var läskiga med linser o grejer. Kul! :)
 
Innan dess hade jag hunnit med träning, lite snabba inköp och en timma badminton. Jag fuskade lite igår med kosten. Drack alkoholfritt, men det är klart att det är väl mer socker i det än vad som är tillåtet enligt fitnessfighten, men det får stå för mig. Och så åt jag godis. Idag är det skärpning igen. Grym skönt att inte vara bakis iaf. (om än lite seg för att det blev sent, men det är ok) Har ju lyckats mycket bra hela veckan innan dess iaf. (började med kosthållningen förra söndagen istället för i torsdags när jag också började med träningen) 
 
Idag blir det träning, tvätt, lite städning och mathandling. Ska också köpa hem lite blommor tänkte jag. Hade egentligen velat köpa en "garderobsblomma" så jag får lite grönt i mina fönster, men de är alltid så stora - och jag har ju ingen bil :(
 
Ha en fin söndag! 
Nu blir det nog en promenad innan det börjar regna igen. Puss..!
 


Dag 1




Hej!
Som ni vet har jag återtagit Fitnessfightens koncept som jag tänkt följa under november - med ett par dagar som jag vet att jag inte kommer lyckas hålla mig helt till planen, men det får jag helt enkelt tillåta. (får väl förlänga tiden ett par dagar in i december)
 
Har haft en helt ok dag på jobbet och när jag skulle gå hem föll regnet. Då stannade jag på jobbet och nyttjade gymmet vi faktiskt har där. Förutom att löpbandet inte fungerade som jag ville så var gymmet i sig fullt dugligt (det stannade efter 30 sekunder, vilka knappar jag än tryckte på - så jag tog crosstrainern istället) 
 
Imorgon går jag halvdag.=) Skönt att inte jobba i butik längre ;)
 


RSS 2.0