Ett problem ur världen

Yey!
Igår hjälpte min bror o hans familj mig med min säng. Så inatt har jag sovit så gott! Så himla tacksam!

Idag kommer min syster och Carro hit. :) De ska göra frisyrer och jag ska laga mat :) Men först blir det några timmar på jobbet och ett pass på gymmet.

Puss!


Problemen kvarstår och jag borde göra ngt med mitt inrutade liv




Det blev ingen säng igår. Tog mig ändå till Ikea men där var så mycket folk så jag orkade helt enkelt inte (det är jag ledsen för idag - har ju liksom problemet kvar och soffan var inte så skön att sova i) köpte med mig lite smått o gott, men ingen säng då tyvärr.
 
Sen var jag trött när jag kom hem igen så jag somnade, åt sedan mat och såg på film hela kvällen. Konstigt hur för mycket folk kan göra en alldeles matt. Lägg till att jag gick upp 05:30 igår och körde ett pass på gymmet på förmiddagen - kanske inte såå konstigt att jag var trött...men ändå. Tråkigt.
 
När ska jag ha en rolig helg? Kanske dumt att sätta upp sig på mat- och träningsschema nu när man vill sitta ute och umgås med sina vänner om kvällarna...men jaja... 
 
Min farmor har haft ett mer innehållsrikt liv än mig. Jag borde lära mig av henne. Jag blir förvånad och imponerad varje gång hon pratar om sitt liv. ♥
 
Nu ska jag ringa mamma...ska nog ta mig dit o låna bilen för att uträtta en massa annat jag vill göra. 
 

 
 

Lördag kväll...party on!




Hej,
jag har en rätt kass lördagskväll. Förutom "Systrar i jeans". Tröttnar aldrig. Den är full av hopp om kärleken, om livets tragedier och om vänskap, som är så viktigt. Och sen är jag ju lite småkär i Kostas. Han ser ut som min tonårskärlek. Åh, va jag saknar att vara kär! Det är skittråkigt att inte känna nånting. Tillomed att vara sårad är mer spännande. Då vet man att man lever.
 

 

Lördag

Godmorgon!
Jag vaknade 05:30 o kunde inte somna om. Har spanat in Ikeas sängsortiment och funderar på om man ska ha en fast eller en mjuk säng? Har sett över min ekonomi och planerat lite. Sedan drog jag upp min madrass från golvet och ställde den i köket, puttade in min sängram till rätt ställe. Skönt med lite rymd igen. Löser jag ingen säng idag får jag sova på soffan. Punkt.

Har just ätit frukost och ska städa i Tuffes bur innan det bär av till gymmet. Det öppnar kl. nio.

Sedan ska jag ringa min bror och så Tina. Sötnosen har erbjudit sig att hjälpa mig med sängen idag. Hur snällt?! <3

Nästa problem blir att få ut min nuvarande resårmadrass ur lägenheten men det blir ett senare problem. Trötta på mina sängproblem nu? :)

Nästa projekt blir uteplatsen :) Men inte förrän på onsdag, 1:a maj. Blir bra.


Sötsug!

Okej, jag är godissugen ikväll. Men har inte ätit ngt onyttigt trots att jag var i affären förut. Grymt nöjd. Köpte yoghurt o mjölk.

Har tränat, ätit mat och gått en promenad ikväll. Missade "Country strong" :( Får försöka se den filmen en annan dag.

Imorgon är det lördag :) Hoppas ni får en fin dag! Nu ska jag sova. Pussokram!


Träning, mat, familj

Det är inte direkt pendionärsövningar på mitt träningsschema ;) haha, snacka om träningsvärk! Men grymt skönt att vara igång igen :) Är liksom inställd på träning och det underlättar när man har gym på jobbet. Då är jag ju klar när jag går därifrån sedan.

I måndags gick min cykel sönder. Hade nog fått sig en spark eller ngt plus att handbromsen låg på så varje tramp hade motstånd. Fick leda den större delen av vägen hem den dagen :( Nu är hon undangömd i källaren till dess jag får ork att fixa henne...

Idag ska jag hem till farmor, imorgon kommer en kompis över på middag (äter ju som sagt inte vad som helst just nu så då blir det enklast att ses över en middag hemmavid) och sen till helgen hoppas jag få se lilla Alma igen. Saknar henne. Och så måste jag köpa resårmadrass...och få hem den. Åh suck.

Jag tänker mycket på framtiden nu igen. Om man ska lämna Göteborg, om man kommer träffa ngn, vilket jobb jag kommer ha sen och i vilket hus jag kommer bo. Vill ha en stor gräsmatta och liten trädgård (inte för stor) vill vakna med ngn på morgonen och hitta på saker ihop med honom. Men det ligger nog flera år bort...

Nu svamlar jag. Bäst att göra sig klar för jobbet istället...


Matschemat




Jag vet inte hur många kcal jag äter per dag men jag har fått en garanti på att jag ska nå mina mål om jag håller matschemat och kombinerar det med de träningspass jag fått också. Men det är god mat, rätt mycket så man blir stadigt mätt och inte sötsugen. Sjunde dagen utan sötsug. Sjukt :)
 
Jag äter frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag. Till lunch har jag alltid ngn form av fisk (så att jag får i mig omega 3) tonfisk, torsk eller lax. Till mellanmål blir det protein (jag har hyrolysat från Body science) eller kesella, keso, avokado, ägg, banan eller äpple i lite olika konstulationer. Eller min favorit: Diet Bar fr. Body Science. Till middag blir det kalkon, tacos (på lite annat vis än annars) eller kyckling. 
 
Lite exempel:
 
Frukost: lättyoghurt med havregryn, russin och cashewnötter
 
Middag: tacos (grönsaker + avokado och keso som blir guacamole, plus nötfärs m. tacokrydda)
 
Lunch: Torsk m. råris, broccoli och kokta ägg
 
Middag: Bakpotatis med kalkon och en röra på keso, lök, majs och babyspenat
 
Midda: Potatis och morötter m. kyckling, sallad (utan avokado o majs) och kesella

 
 

Problem




Jag behöver ju som sagt köpa en ny resårmadrass till min säng. Har spanat i lite alternativ nu på morgon och kan få en rätt bra deal om jag lyckas engagera pappa eller så till helgen. Kan dock förstå om han är trött med mina sängproblem. Haha, har inte ens berättat för honom att den sängram han så snällt hjälpte mig att forsla hem och allt krångel vi hade, var alldeles för liten för min extralånga säng. Det visste jag inte ens att jag hade. Men så här ser det ut hos mig just nu iaf:
 


Söndag




Godmorgon!
Min väckarklocka ringde strax innan kl. 8. Jag har tvättid idag. Har ätit frukost och druckit kaffe nu. Mätt. Havregrynsgröt m. osötad äppelmos samt en röra av keso och kesella. Lite cashewnötter till det. Stadigt!
 
Idag ska jag träffa en av våra PT's för jag har lite frågor ang. mitt träningsschema. Det känns förresten jättebra att ha börjat träna styrka igen. Har kört mkt armar i olika övningar dessa dagar. Det känns. Och det är skönt!
 
Och Kristinedals gym är grymt - de har ju allt jag behöver. Förutom en maskin. Tror jag. Hittade den inte iaf. 
 
Imorgon ska jag börja cykla till jobbet också tänkte jag. Gött. Då är man liksom lite uppvärmd och på g när man cyklar förbi gymmet på vägen hem sen. =)
 
Byebye rultiga och osmidiga Emelie!
 

 

Fredag!

Tidigare inlägg skulle publicerats igår... Blogg.se-appen funkar inte alltid som jag vill.

Fredag! Denna vecka har gått så himla fort! Jag lever i ett mer eller mindre kaos här hemma. Min sängram är för liten för min resårbotten så jag behöver köpa ny. Får se vem jag kan fjäska för när lönen kommer.

Idag ska jag träna och sen blir det middag o film med Tina. Femte dagen utan socker/godis/choklad - jag kan! Skippade prinsesstårtan och bullen på jobbet igår till förmån för avokado och keso ;)


Mat

Hej!
Har fullt sjå med att planera maten för dagarna. Däremellan jobbar jag eller sover. Jag är grymt trött denna veckan. Det har inte blivit ngn träning mer än idag för min del. Kändes bra att köra igång. Och imorgon ska jag träna med Tina. Bra. Kanske bra att beachutmaningen fick flyttas fram lite. Då kanske man har matplaneringen lite mer på rutin sen. Och är inte van att vara utan socker. Och kaffe. Jag dricker en kopp varje morgon men då jag inte hittat minimjölk ännu så vill jag inte gå för långt utanför ramarna av schemat. Ska försöka mig på svart kaffe på jobbet. Tror jag behöver det.

Fjärde dagen utan socker idag :) äter fisk varje lunch. Gillar inte kokt torsk, men ska maila om alternativ till det. Annars rullar det på bra och jag har ätit middag varje kväll denna veckan. Bra för att vara mig :)


Länge sen

Hej!
Det var länge sen sedan sist. Jag vet. Men det har varit full rulle känns det som. Begravning, vänner, familj och nu i helgen en skön resa. Tog mig till Nice och njöt av sol, vänner och massa mat.

Igår storhandlade jag (kommer nog inte göra om det utan bil igen, inte så mycket) och spanade in mitt nya matschema. Skulle börjat med beachutmaningen denna veckan men en i vår grupp har skadat sig så vi skjuter fram det lite istället. Men maten tänkte jag börja med!


För alltid


Hopplöst

Ska det behöva vara så förbannat svårt att träffa ngn? Jag kanske är för lat, har jag insett - det är åt helskotta tråkigt att dejta. Jag gillar det inte. Vill bara ha förhållandet. Punkt.


All I want is to be happy


Sol

Det är helt grymt väder. Varje dag nästan den senast månaden. Fantastiskt :) Har just slutat jobbet. Ska förbi Hemköp o tanka mitt spårvagnskort och hämta ut min glossybox. Sen ska jag pumpa cykeln och ta mig en tur :) Woho!

Ikväll blir det till att läsa klart boken "geim"




Annandagen

Idag vaknade jag av klockan 05:25 (den är inställd på att ringa den tiden vardagsmorgnar) men jag stängde av och sov till kvart i åtta. Vet inte hur jag ska lyckas ta mig upp till jobbet imorgon!

Tog mig iaf till gymmet idag och gjorde ngt jag inte gjort på säkert ett år. Körde en timma på crosstrainern! Dösvettig tog jag en dusch o cyklade hem igen.

Länge sen jag satsade på att träna kondition. Efter att ha sprungit intervaller runt sjön i helgen har jag dock fått benhinneinflammation. Köpte tabletter igår men ska undvika att springa ett tag.

Idag tänkte jag hitta nya kläder! Insåg att jag glömt kika på bikbok :) Får bli en sväng dit och sen kanske möta upp Tina i eftermiddag. Ett som iaf är säkert att det är jag, en kaffe, solglasögon och min bok som spenderar dagen ihop :)

Hoppas ni har en fin dag!


RSS 2.0