Prioriteringar och framtidstänk

Jag har kommit till insikt. Igen.

Jag ska börja plugga. Jag har funderat. Jag ska läsa lite kurser i beteendevetenskap och ta tag i den där jäkla matten. Men main priority är att ha en ledig helg. Där jag får ta hand om mig själv. För denna dagen var rent ut sagt förjävlig. Mycket känslor, mycket stress - inte mina styrkor har jag märkt. Jag ville bara gömma mig och gråta en stund. Så det gjorde jag. Skyllde på ett mycket välkommet spaghettistrå som fastnade i fel strupe. Imorgon är det jag som äter lunch utanför jobbet.
Punkt.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag löser den där matten och kommer in på de kurser jag önskar. De verkar så spännande och jag behöver utveckling. Idag har jag stått på samma ställe och stampat i brist på annat. Mina fötter ömar och tankeverksamheten står still. Ingen stimuli överhuvudtaget.

På fredag ska jag göra följande;
hämta min klänning jag beställt,
köpa en bikini som sitter där den bör för att ha på vattengympan,
köpa nya skor,
åka till Floda o se om jag kan få storhandla med mammi,
ha en lugn kväll på egen hand.

På lördag tänkte jag ta mig ut på öarna för att finna lite ro...
sällskap vore trevligt.


Inte kan man vara säker hemma :(

Om det är någon som missat en av mina största rädslor så är det iaf grävlingar!'
Jag är livrädd för denna märkliga varelse. Nu har jag en utanför dörren igen.

Jag var fem meter ifrån den när jag gick hem förut. Tur att jag hade en skock ungar ikring mig som troligtvis med deras tjut o tjöt skrämde iväg den, men jag tappade nästan andan så rädd som jag blev.

Nu är det minsann slut på kvällspromenader i skogen!
Rackaren var minsann nästan ute på asfalten, så man vet ju inte när man är säker på riktigt. 

BUHU! 

Life is good..!

På söndag ska jag på vattengympa..! Roligt!
Sen har jag en träff med min PT på tisdag, ska lägga upp ett bra program till mig. Känns bra.
Sen blir det träff med en annan hälsokonsult vid tillfälle. I feel good!

Köpt mig en kokbok med en massa roliga recept så nu ska jag bli bättre på matlådor och även variationen. Ska se om jag kan låna bilen i helgen och göra en storhandling. Köpte mig också en ny mp3 på jobbet idag, tänkte ladda på den ikväll och ha den imorgon bitti på en morgonpromenad. Men jag får väl ta det imorgon kväll.

Carro kom förbi jobbet idag. Alltid lika trevligt..!
Hoppas vi kan komma iväg nästa vecka och prova brudklänningen och även min och Hannas klänningar. Carros klänning är vacker! Prinsessa. Kärlek. Hmm..kanske dags att ragga kavalier..? I värsta fall får man väl ta med lillebror. :D Han är iaf stilig i kavaj =)



Jobb, jobb, jobb..

Japp, nu är det jobb som gäller. Har jobbat sedan i torsdags. Idag ska jag också jobba, men i Kungsbacka och det är en väldigt kort dag, bara mellan 15-19.30. Very nice! Gött med sovmorgon! Det ska bli jätteroligt att komma till Kungsbacka igen. Saknar folket där ute. =) Är dock ledig först på fredag och de kommande dagarna är långa. Segt.

Har spenderat min sovmorgon i sängen med min bok. Snart är den klar. Får minsann leta ny litteratur.

I helgen ska jag börja träna..! Idag blir det bara en promenad och tis-tor kommer jag inte orka eller hinna heller för den delen. Det ska bli bra gött att komma igång igen. Ser fram emot vattengympan..! =)

Nu ska jag maila lite, ta mig en promenad och lösa lite korsord.

Pussokram!

Möten hit och dit

Imorgon ska jag på möte på Xtravaganza på Kristinedals träningscenter. Fördelen med Itrim och Xtravaganza är att man har både tillgång till träning och hälsokonsulter och framför allt att motivationen hålls uppe. Någon som har kunskapen om vad man bör göra för att hela tiden hålla lågan uppe. Någon som pushar en och håller koll på hur det går. Någon som säger till när man hamnar i en svacka. Träningen är viktig för hälsan och framtiden. Och för mitt sötsug som annars kan vara helt okontrollerbart.

Idag har jag varit på besök på Itrim. Allt verkade kanon. Men det är galet dyrt och den 30-minuters stationsbaserade träningen de erbjuder verkar effektiv, men om man är uppbunden på ett år - tröttnar man inte på den då? Dessutom stämde inte informationen som stod på hemsidan. Det drog ner en del. Och startavgiften på de där pengarna man ska punga ut med.. Ja, jag får se om Xtravaganza är något mer förmånligt. Men jag får ju säga att personalen på Itrim var väldigt bra. Goa tjejer.

Mycket funderingar ang viktminskning och framtidsplaner i dessa inlägg. Men det är vad jag tänker på. Till Carros stundande bröllop vill man ju vara lite trimmad. Friskis-satsningen gick ju sådär. Har nog inte varit där sedan i mars. Och så tecknade man för ett år. Ja, så dum är man :P Men de har ingen som ringer upp en när man inte varit där på ett tag. Det är det jag behöver. Det är därför jag är beredd att lägga pengar på ett behandlingsprogram (som det faktiskt är) istället.

Tummen ur!

Imorgon ska jag gå på ett informationsmöte på ngt som heter Itrim.. Har försökt komma igång med träningen nu hur länge som helst men har varken kunskapen, motivationen eller orken till det, och mitt sötsug måste bort. Det är ju rent av skadligt. En kollega har börjat med en liknande form och hon verkar må så otroligt bra.

Är det något jag känner är värt att lägga pengar på så är det hälsan. Synd bara att det är så förbaskat dyrt. Men samtidigt som man betalar för ett träningskort betalar man för rådgivning, uppföljning, motivation och allt sånt som betyder så otroligt mkt för att man ska orka fortsätta. Ska också kika på Xtravaganza som är liknande, och var ngt billigare. Inte mkt, men i längden blev det ca 600 sek. Däremot vet jag inte om man kanske behöver ha ett BMI som är lite över vad som betecknas övervikt, och det har jag ju inte. Hmm. Ska kolla upp.

I övrigt har jag en ganska intetsägande dag.
Har tvättat och inhandlat en del saker till min lampa, på clas ohlsson. Får hoppas jag kan lösa det där.
Behöver sortera in lite papper i mina pärmar. Kanske man ska göra. Sen får det bli en rejäl promenad. Om det bara kunde sluta blåsa!

PUSSOKRAM


Jobbcoach vs Logoped

Jag är just nu i ett skede av mitt liv där jag funderar mkt över framtiden.
Som den språkpolis jag är funderar jag nu om jag kanske istället skulle bli logoped - ni vet en sån där som hjälper folk som har problem med uttal (min lillebror gick hos en logoped när han var liten för han inte kunde säga r) Jag läste lite om det och det verkar väldigt intressant. Löjligt höga antagningspoäng bara - och så kanske man borde göra det där högskoleprovet som jag lite diskret undvikit. Men själva arbetet tror jag hade passat mig jättebra. Få lite mer inblick i hur det kommer sig att man har problem med uttal, svalgproblem, vad man kan göra åt det o.s.v.

Arbetet som jobbcoach däremot verkar vara dels lite enklare att börja med (man behöver tydligen inte mkt till utbildning, dock ska jag fundera på en kurs i beteendevetenskap), att man kan utvecklas lite bredare under arbetets gång och att det ligger lite närmare, och kanhända lite friare. Däremot kanske man får fly till annan ort för att få jobb, så som situationen är här i Göteborg. Men å andra sidan hade det kanske gjort gott. Se ngt nytt, upptäcka andra saker. Arbeta med andra människor.  

Logopedprogrammet är 4 år och innan jag kommer in på det måste jag läsa matte b och göra högskoleprovet. Och kanhända plugga upp annat för att få tillräckligt till antagningspoängen. Lyckas skjuta upp sådant där, men får nog sikta på en kurs till våren.

Just nu lutar det åt jobbcoachingen, men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Veckoslut..

Oj, det blev visst mer gjort än vad jag trodde under helgen där jag ingenting hade planerat. Roligt..!!

Efter tre dagars jobb var jag ledig igen. Fredagen var lugn och jag blev snart sällskapssjuk. Carro, Natalia och jag beslöt att ses på Incontro efter kvällens avsnitt av Idol som jag inte gärna missar.

På Incontro var det dock alldeles för mkt folk så vi knallade till HardRock istället. Vi dansade och sjöng och hade oss. Vi och de äldre. Råkade på både en gammal arbetskamrat och en gammal granne från Floda. Ja, kanske man borde ge sig ut lite mer än vad som blivit av det senaste. Två corona och ett glas rosé och min kväll var riktigt lyckad. Dricker inte mkt numer - mår så dåligt dagen efter. Tror dessutom man är lite mer charmig när man inte är dyngrak :P Halv 5 somnade jag den kvällen.

Kl 12 på lördagen ringde jag hem och hörde vad de hittade på i Floda. Pappa och Nicke var ute o övningskörde. De hämtade upp mig och vi gjorde diverse ärenden innan vi åkte till Floda igen. Jag somnade en timma och sedan lagade vi mat. Mamma slipade fönsterkarmar och gick genom taket när ingen öppnade åt henne, råkade bli utelåst. Stackarn. Vi fick grillat iaf. Deras sista gång för sommaren - min allra första. Synd och skam.

Jag tog tåget hem igen och bytte kläder. Mötte upp Mariella och vi drog oss till Davve där det vankades singstar så nu har jag fått dille på Cher.. =) If I could turn back time får bli ett stående paradnummer :P

Idag önskar jag mig ett städryck.
Har faktiskt införskaffat ett par gula städhandskar. Så jag tänkte ta mig igenom det där med golvbrunn och handfatsrör...

PUSSOCHKRAM!!
Tack alla för en trevlig helg!

Lycka!!

Jag är frisk!

Och jag har kommit på vad jag vill arbeta med!
Ska bara komma på hur man blir det. Jag vill arbeta som jobbcoach! :D


musik.. <3

Hur är det man lägger in ett klipp från youtube på bloggen??

Iaf skulle jag vilja att ni lyssnade på Caitlin and Will - Address in the Stars
Mycket fin låt! Country så klart...


Födelsedag hos familjen Holmberg

Ja, vi är några stycken

Idag fyller storebror år!

Grattis grattis!!



Synd han inte fastnar så bra på bild... :S


underbara höst, friska luft!

Åh!

Det är världens vackraste höstväder ute!
Vill så hemskt gärna ta mig en promenad och njuta av kylan i vinden och värmen från solen.




Ain´t that sweet?


Always look at the bright side, right?

Jag gillar inte att vara sjuk.
Det är fruktasnvärt. För att inte säga tråkigt.
Hade mkt hellre stått på jobbet nu, varit frisk och längtat till lunch =)

För jag har knappt ngn aptit. Den har börjat komma tillbaka. Tack vare smärtstillande och kåvepenin.
Vaknade imorse och kände mig jätterisig. Då hade jag ju inte tagit mina tabletter. Så that´s why. Sover fortfarande dåligt på nätterna. Är helt sjukt varm och kall om vartannat. (haha, humor..!) Har tagit ut mitt täcke ur påslakanet för de olika tillfällen och det är bra besvärligt det ock. Jaja, det löser sig.

Till det positiva i min kråksång:

Jag märker hur många det är som bryr sig om mig. Får mkt fina sms, mamma och farmor ringer stup i kvarten (trots att det är jobbigt att tala i telefon blir jag så glad så jag ändå måste svara, för det är de vackraste kvinnorna i mitt liv)

Jag har haft en jäkla tur med tv-program. Det går mkt skit men t.ex har jag haft "Ensam mamma söker" , "Previliged" , "The mentalist", en väldig massa "Grey's" , "Rachel Ray", "How I met your mother", icke att förglömma mitt älskade "IDOL"
och det som gjorde mig lyckligast när jag satt och grät i tisdags av smärta; Oprah hade 4 av countrymusikens största stjärnor, varav min favorit: Carrie Underwood. Jag var lycklig i en timma =)

Martin tipsade mig om en nätradiosida där jag fann en massa olika superbra kanaler, varav en hette "Countrykanalen" - så den sitter jag o ler åt idag istället för att gråta av smärta. Jag älskar country för däri finns så mkt hjärta. Det är en fröjd att lyssna till och jag blir lugn. minradio.se

Tabletterna hjälper verkligen och jag hoppas kunna komma tillbaka till jobbet på lördag. Men man ska inte ropa hej..



You so beautiful ♥


Min sjukdagbok :P

Jag har blivit sjuk.
Har aldrig förr haft halsfluss, men det är tydligen vad jag fått.
Det är alldeles varigt i mina mandlar. Mysigt.
Nu har jag iaf fått medicin. Knaprar den men smittar än.

Jag ska be o få tala om att dessa dagar varit ett helvete. I söndags när jag hade städat hos farmor däckade jag på soffan. Febern attackerade. Tog mig med nöd och näppe hem, knaprade panodil och hoppades bli frisk. Det blev jag inte. Halsen ömade, huvudet dunkade, hela kroppen var öm och jag funderade på svininfluensan, eller iaf en vanlig influensa. Men icke.

I måndags låg jag helt utslagen. Borde ha ringt sjukvårdsupplysningen och även doktorn men jag hade verkligen ingen ork, låg mest hemma o grät o sov. Fick i mig lite yoghurt och te. Illa

Igår ringde jag sjukvårdsupplysningen och hon ordinerade glass. Sa att det troligtvis var halsfluss och den skulle kollas upp. Fick tid hos doktorn och gick dit med nöd och näppe. Svettades och frös om vartannat, genomblöt och rödgråten för att det gjorde så ont blev jag idiotförklarad av labpersonalen. Jag saknade min mamma! Det är väl klart jag hade tagit receptfria smärtstillande! Och ja, hade jag haft ork hade jag kommit in tidigare. Fan, det är inte lätt att vara sjuk när man bor själv!

Efter läkarbesöket köpte jag glass som jag ändå inte fick i mig, hämtade ut medicinen och tog mig hemåt. Var helt slut och däckade på sängen när jag kom hem.

Skulle ha jobbat i måndags, men jag smittar och går på en 10-dagars kur. Därför vågar jag inte jobba förrän till helgen så ingen annan blir sjuk. Om jag känner mig bra.

Jag vill aldrig mer vara sjuk....!!


September

Wake me up when september ends....

Jaha, det var inte mkt till sensommar. Hösten är här.
Men det är helt ok.

Har nu jobbat och varit sjuk om vartannat. Befann mig under mån-tis i Lilleström, Norge för en kurs. Så nu är jag uppdaterad i rakapparatdjungeln. Bland annat.

Var ledig igår. Gjorde verkligen ingenting vettigt. Fann mig sittandes inomhus mesta delen av dagen. Utomhus föll regnet och det mer eller mindre stormade. Jag och Tuffe lyssnade på musik och tog igen oss efter den intensiva veckan. Sedan pallrade jag mig iväg till "Hemmakväll" och hyrde tre filmer. Idag ska jag träffa mamma. Jag ska köpa en spegel. Äntligen en helfigursspegel. Hur har jag klarat mig på den jag har??


RSS 2.0