Trist helg, kass humör.




Det blev ingen dans ute igår. Inget galej. Jag satt hemma och knaprade riskakor och drack te. Somnade strax efter halv tio. Kul liv. Mitt sällskap blev sjuk.
 
Sen spenderade jag kvällen med att fundera över mitt liv. Det är inte så att det är så jäkla spännande livet ändå. Inte just nu. Hoppas jag kommer på ngt att göra åt det. Snart. Helst igår. Fast igår hade jag inte humöret till det ändå. Var ju så inställd på att få gå ut o känna pulsen. Sånt kan man ju heller inte göra ensam. 
 
Har iaf spenderat morgonen framför spisen och gjort matlådor för veckan. Lax med pesto, kyckling med pesto. 6 matlådor blev det. Har köttfärssås i frysen också. Blir bra. Imorgon börjar jag ett nygammalt jobb. Slut med pendlandet iaf. Inga dagar ska börja 04,30 längre. (om jag inte bestämmer mig för att träna innan jobbet, förstås) 
 
Tränade förresten igår. Med Angelica. Kul med träningspartner =) Vi körde ett rätt bra pass och idag har jag träningsvärk i armarna. Värken i benen sitter kvar sedan i torsdags. Haha, skönt :) 
 


En kväll på dansgolvet




Idag är en sån "att-göra"-dag. Har tvättid och behöver verkligen städa. (damma, dammsuga, torka...you name it) Sen ska jag möta Angelica på gymmet kl. 13.00. Ikväll blir det nog ut o skaka rumpan på dansgolvet. Äntligen! Var ju galet länge sen nu. Förra året typ? Jag minns det inte ens. Eller jo! En gång i april. I år faktiskt :)
 
Igår hängde jag med Angelica till Folkets hus i Mölndal. Där anordnades det liveband och buggande människor kom från en massa olika ställen för att dansa. För min del blev det 7 danser i foxtrot och 2 i bugg. Haha, jag är totalt värdelös! Fick höra att en av mina kavaljéer dansat med en blind tjej en gång - och det hade gått bättre. Eh..kanske borde gå en kurs innan jag vågar mig ut igen.
 
Jaja, jag försökte ju iaf! :) 
 


Nageltrång, faster Karin och Mikael Persbrandt




Helt okej dag - förutom att jag har så förbannat ont i stortån. Har nog lyckats få nageltrång :( Åh, va ont det gör! 
 
Slutade iaf strax efter 15, tog tåget in till stan och träffade faster Karin, av alla människor, på perongen! Hon bor på Gotland och i Stockholm egentligen, men nu skulle de spela in en film i Trollhättan - motspelare - Mikael Persbrandt. Bra där :D Ska bli kul att se när den är klar sen.
 
krånglade lite på gymmet. De hade fortfarande inte ordnat så jag kunde få ett kort. De skulle be ngn ansvarig avdelning ringa mig om det. Men jag fick iaf gå in och träna. Bra. Gött pass. 
 


Yrsel och illamående




Den här veckan har varit rätt turbulent. Börjar "nytt" jobb på måndag. (sa alltså upp mig i måndags efter 3 veckors pendlande) Har spelat badminton med Mikael, träffat både Angelica och Lollo...Och så känner jag viss yrsel och illamående - så har det varit i flera dagar. Fattar inte. 
 
Hur mår ni?
 


Kappan från Laredoute




Kom på att ni nog inte fått se en bild på kappan jag köpte med GRYM rabatt ännu :) Jag älskar den. Den är supersnygg. Mikael tyckte det var en "Whitney Houston-jacka".  P.g.a. huvan. Ledsen för dåliga bilder. Men ni fattar. Jag gillar skärpet i midjan. Påminner om min morgonrock, som jag lever i här hemma. 
 
 


Veckorapport




Hallå!
Snacka om att jag är trött om kvällarna. Kommer hem så sent och hinner inte med mycket i veckorna. I tisdags däremot tog jag mig till Alelyckan tillsammans med Mikael. Vi spelade badminton :) Det var skitkul - ska göras om nästa vecka igen. =)
 
Igår somnade jag 20,30. Imorse vaknade jag kvart över 5. Mest eftersom Tuffe ramlade ner från sin pinne så jag fick se till henne. Men sen var jag jättepigg.
 
Valhalla öppnade kl. 7, tio över var jag där och bytte om. Körde med en wet west i 45 minuter (kom 300 m haha! rätt jobbigt) Sen simmade jag 500 meter bröstsim i femton minuter innan jag steg upp, Slängde in en inpackning i håret och lät den verka i bastun innan jag duschade färdigt och åkte hem.
 
Avslutade just ett samtal med farmor. Vi ska ses vid tåget sen. Ska fira storebror som fyllt år.  Innan dess ska jag försöka hinna med lite småsaker. Har precis pratat med Folksam och fixat med min hemförsäkring och packat om väskan. Blir nog till att sova i Floda. Ingen av mina vänner verkar ha tid för en utgång. Är lite sugen på att träffa folk egentligen. Ser ju inte många i veckorna direkt. Mer än arbetskamraterna. Hade varit kul att få göra sig lite fin liksom.
 


Kemi




Upplever någon alls den där himlastormande romansen verkligen? Jag har kommit till en tid där jag trivs väldigt bra i mitt egna sällskap och längtar inte längre efter att träffa ngn i det närmaste. För det är jobbigt att precis ha börjat träffa någon. Har inte tid för det. Och jag orkar inte anstränga mig för att någon ska tycka om mig, eller behöva oroa mig för om han tänker på mig, tycker om mig som den jag är eller anstränga sig för att tvinga fram en kemi. 
 
KEMI är tusan nästan allt. Nästan. 
 
Jag älskar den personen jag är tillsammans med mina närmsta vänner och med min familj. För att jag vet att de tycker om mig för den jag är. Jag behöver inte tvinga fram samtalsämnen eller skämt. Allt kommer så naturligt. Och gör det inte det så är det helt okej med tystnad. Den kan vara mycket behaglig i rätt sällskap. 
 
 
 
 
 
 

 

Ronan






Silverbröllop!




Grattis till mamma och pappa som firar silverbröllopsdag denna helg! ♥ 25 år som gifta. Jag beundrar er och hoppas att man själv kan bli lika lycklig med någon en dag. Ni är fantastiska!
 
 

 

Blev visst lite längre än jag tänkt...




Godmorgon!
Hoppsan! Inte ett enda inlägg på hela veckan..
 
I måndags träffade jag Carro och vi var ute och åt. Sen har jag inte gjort så mycket i veckan. Dragits med en förkyldning och snorat mest. Nu börjar det gå över. Igår åkte jag hem till Floda och umgicks lite med lillasyster innan jag hämtade hennes pojkvän vid tåget och lånade med bilen hem. 
 
Nu väntar tvättid och så måste jag ta mig ut på en promenad iaf, även om jag vet att jag inte ska springa just nu. Vill gärna börja träna igen, men det har inte blivit av i veckan p.g.a. förkyldningen + att har jag väl kommit hem på dagarna är det svårt att ta sig någonstans för att träna. Måste fixa mitt kort nu, så jag kan ta det på vägen hem i fortsättningen.
 
Eller så funderar jag på en nybörjarkurs i jujutse (fanns en deal på let´s deal) för då är det bestämda dagar, träning med andra och så. Känns som ett alternativ faktiskt. Alternativt en yoga-kurs?
 
 

 

Artikel




Pappas klubb :) 
 
Rätt stolt över min far. Pappa startade en taekwon-do klubb i Floda (lokal i Hemsjö från början) Hans klubb har funnits sedan 1994 och han själv har tränat i 26  år. Jag själv har tränat det i närmare 6 år också. Men slutade. Saknar det ibland. Det är inte direkt bara att slåss och sparka som man lär sig. Mer disciplin och artighet. Här är en artikel från Lerums tidning.
 




Det är något fel på mig




Godmorgon Söndag!
Det är härligt i luften ute idag. Jag är snorig och hostar lite lätt. Hösten är här. Har nu på morgon fixat fyra matlådor.   Tre med fläskfilé med soltorkade tomater och fetaost och en med kyckling o pesto. Tillbehöret grönsaksgratäng gjorde jag igår. Nu är klockan 8:22. Det är något fel på mig.
 
Idag ska jag iaf ta mig in till stan och klaga hos skomakaren och sedan inhandla lite plock.(nagellacksborttagningsmedel, sminkborttagningsmedel och torrschampo) Sen ska jag träffa Mikael för en promenad i det fina vädret.  
 
Jag hade tänkt försöka ta mig till Kristinedal också för att se om det ordnat sig med mitt kort, men med tanke på hur jag mår just nu är tyvärr träning ganska uteslutet. 
 



 

Nyttigare scones när suget blev för stort




Jag är snuvig. Och så har jag ont i huvudet. Och världens brödsug! Nybakat helst. I brist på både jäst och smör/margarin googlade jag fram ett recept på scones som innehöll Kesella istället. Hoppas det blir bra. 
 
Har förresten ont i magen också. Har ätit godis. Att jag aldrig lär mig.?
 
HÄR HITTAR NI RECETET PÅ SCONES UTAN SMÖR (om ni har samma problem som mig)
 
HÄR ÄR BLOGGEN där jag fann receptet på.
Deffmat - sjukt bra ju. Tips på nyttigare mat.
 


Viktväktarmuffins




 Testade på att göra muffins från ett recept från Viktväktarnas hemsida. Det är ju ändå lördag.. De var helt okej, men ingen direkt smakupplevelse... Ändrat mig lite - de var faktiskt inte alls goda. De fick slängas :P
 
Minimoccamuffins:
 



 

Somliga går i trasiga skor...




För två (2!) veckor sen gick jag til skomakaren och klackade om ett par skor. Fick betala hutlösa 370 kronor (brukar vara billigare) Ok, tänkte jag - men då har jag iaf ett par skor att använda ett tag till. Imorse märkte jag hur trasiga de blivit. Än värre än sist! ÅH, va förbannad jag blir! Ska gå dit imorgon med skorna. Vill få pengarna tillbaka. :( Är fantastiskt missnöjd. Hela sulan ramlar ju av nu... Se bara:
 
Kommer inte gå till skomakaren vid Hemköp i Nordstan igen..
 




Jag trivs!




Alltså, jag trivs verkligen på min nya arbetsplats. Efter tre dagar känner jag mig redan som hemma. Och det är inte särskilt jobbigt att pendla. Dessutom är jag ju ledig på jul! Och varje helg :) Så himla stor skillnad från butiksjobb.
 
Jag inser helt klart att det kommer vara jobbigt och snurrigt och förvirrande vissa grejer framöver med jobbet, men jag kommer klara det =) Bra kollegor - och en BRA ledning är receptet. Och såklart intressanta arbetsuppgifter. 
 
Skönt med rutiner och regelbundenhet förresten. Mycket enklare att vara viktväktare då :) 
 



 

Dag 2




Hmm...funderar på om jag kommer komma ifrån det här med att sova mitt på dagen. Igår sov jag visserligen en liten stund på tåget hem, men inte idag. För mycket trevliga kollegor :) 
 
Har iaf gått rätt bra idag också. Träffade en annan klasskamrat som jobbar där också. Kul att se henne! :) Fått en massa mer information och läst en hel del på intranät och grejer - och suttit med på en brottmålsförhandling.  Imorgon ska jag börja gå bredvid en av sekreterarna. Känns bra. Lär mig alltid bäst om jag får praktisera det. Ingen teoretiker på det viset. 
 
Känns också bra att personalstyrkan vet att det tar tid innan man lär sig saker. 
 
Börjar få ont i halsen också. Det ville jag inte. Det kliar liksom lite så jag har druckit te sedan jag kom hem. Snart läggdags igen. Helt okej. Tänkte se på Hart of Dixie - men det är Kristallen idag istället. Skit haha, får se på "Life unexpected" istället. Tv-nörd. Men jag orkade inte träna idag heller. 
 


 


First day done




Well hello!
Första dagen på mitt nya jobb är avklarat. Lite rundvisning, Ganska många nya ansikten och namn. En del upprepning och en del nya grejer beträffande datasystemet. Hann maila min gamla arbetsplats och säga hej. Är imponerad över vänligheten på den här nya arbetsplatsen. Och sammanhållningen. =) Tror jag kommer trivas bra. 
 
Tänkte att jag ska ta en promenad så jag inte somnar i soffan för tidigt. Eller så struntar jag i det...får se.
 




Dagens träning




Så där ja. Gjort nästan allt på min to-do. Kom just hem från träningen. De hade fortfarande inte löst buggen på mitt kort, så jag fick hoppa in o träna en gång gratis. Körde ett helkroppsprogram idag.
 
◊ 15 minuters jogging som uppvärmning 
 
◊ Ryggövning på maskin
  Knäböj med 10-kilosvikt
  Rygglyft
  En annan ryggövning med 10-kilosvikt. /12-15 reps i 3 set
 
◊ Leg-extentions (ledsen för dålig stavning där)
  Omvända grodan  /12 reps i 3 set
 
◊ Biceps/Triceps-övning som jag fått av Nicke med 6-kiloshantel. (10 reps per arm)
  Hantellyft åt sidan och fram med 3-kilosvikt (5 reps) i 3 set
 
◊15 minuters jogging igen
 



 

Det kostar på




Att gå på tillställningar kostar på med pointsen. Jag kom upp i 36 points igår. (10 mer än min dagsranson är) Tur man tjänat ihop aktivitetspoints och har veckobonus att ta av. Heja :P

Sitter just nu och planerar min veckas matintag. Ska snart iväg o handla mat och köpa ett regionen-runt-laddning.

Börjar jobba imorgon. I Vänersborg. Tåget går 06:39. Får gå upp typ kl. 5. Länge sen jag gjorde det nu. Men åh, va skönt det ska bli att ha ngt vettigt att göra om dagarna - och att börja tjäna pengar igen. Det har minsann varit lite torftigt ett tag.
 
Todays mission:
→ Stryka kläder
→ Städa
→ Köpa Regionen-runt-laddning
→ Handla mat (mest mjök till mina shakes och mitt kaffe)
→ Åka till Kristinedal för att fixa kort och köra mitt första pass där (blir gym idag)
→ Måla naglarna
→ Sova tidigt!
 

Så....dags att börja dagen!
 




Familj




Igår hade jag Alma på besök. Vi åt pannkakor och såg på "Trolltider" Häxan Mara var ingen favorit - men fén Dorabella däremot. Länge sen vi hade en sån kvalitet på julkalendrarna...
 
Det var supermysigt att vakna imorse med lilla skruttan bredvid mig. Fick en go kram och så hade vi morgongympa innan ve klev upp. Sträckte på hela kroppen och cyklade med benen upp i luften. Vi åt frukost och skyndade sedan på med kläder, bäddade (Alma bäddade med två kuddar och en handduk åt oss på golvet) och borstade tänderna innan vi skulle med vagnen. Alma var dessutom mycket noga med att mata Tuffe. Mat, vatten..mat och vatten igen. Noga det där. 
 
Hemma hos farmor bakade Elin tårtor och det förbereddes för en minnesstund som skulle hållas för min farmors syster. Det blev en trevlig och rörande tillställning vid Älfsborgs kyrka idag med en massa släktingar som jag aldrig sett förr. Jag var hemma igen klockan sex och jag vart rätt slut faktiskt. Lugn kväll. 
 




RSS 2.0