Verkligen dags nu!

Nu är det 2 veckor kvar till vårruset. Typ. Shit va tiden går fort. Har noll kondition. Har noll tid. Ska just sätta mig med matten. Farmor ville äta lunch förut och jag har sällan tid med henne så jag ville ses. Men jag ska försöka ta mig ut o springa imorgon efter skolan. Kanske kan få sällskap så jag kan tyda kartan...=) 4,8 km ska väl inte vara alltför svårt? Blir nog bra.

Jag fick hem min långklänning idag. Men den var lite kort för att vara en långklänning. Hade varit nöjd om den var 3 centimeter längre. Blir att skicka tillbaka den :(

11886 - see you i spåret ;)


PUSS!

Det ordnar upp sig

Finner ni mina inlägg aningen förvirrande? Jag vet själv inte varför, men det är en berg-o-dal-bana alltihop just nu. Tror det är för att jag är stressad iomed alltihop jag ska ordna med. Kan iaf på måndag eftermiddag lägga läkarjakten på hyllan då det finns EN vettig person på Gamlestadstorgets Vårdcentral. Nicklas. Mer om honom vet jag inte, men han lyckas banne mig alltid lösa mina problem. Eloge!

Sedan har vi matten. Jag tror det kommer gå bra på nationella nu när jag fått hjälp av Mikael. Han insåg att jag är lite för snabb i mina uträkningar och gärna missar någon detalj som är avgörande i många fall. Jag ska tänka efter före. Bästa lärare Anna har dessutom löst att jag kan göra nationella dagen efter de andra eftersom jag är på kurs i Jönköping den dagen. Mycket bra.

Naturkunskapen är bara att plugga till. Vi har ett prov på människan och ljuset om ett par veckor. Plugga, plugga, plugga är vad som gäller. Kemiprovet blev godkänt. 42 av 56. Nöjd. På måndag har vi vår tredje lab - bara en kvar sen. Bra. Gäller bara att vara med på alla lektioner. Så kommer det lösa sig. Tack Cathrine för att du tar mitt jobb när jag har lektion!

Jobbet, att byta tider iomed skolan. Dessutom måste jag kolla upp inför lillebrors student. My God bli inte stor så fort!

Mitt hår är fördjävligt. Tack och lov för Sandra! På onsdag blir jag som ny igen! Gött.


Sen vill jag göra en massa annat vid tillfälle;

Åka hem till Mikaela o se hur de har det
Träna mer när jag hinner
Umgås mer med vänner
Träffa Lollo - hörde att hon skulle hem i maj, annars åker jag gärna till London
Åka på en minisemester med Carro o co
Planera min semester som kommer smygande. (Jag önskar dock värmen gjorde detsamma?)

MED MERA

Jag har iaf en ny telefon. Efter 3 år med min gamla. Får se om den är lika bra.


Det var då.... :P

Nedåtchack

Det vet ni väl? Alkohol är fasen inget annat än nedåtchack. (eller hur det nu stavas) Jag tycker visserligen saker är roligare efter lite vin, men jag blir än mer ledsen om det är något som känns jobbigt - efter lite vin. Jag blir med ens varse varför jag sällan dricker mig berusad längre. Jag har så mycket känslor. Jag är positiv och glad men jag är helt otroligt nedåtstämd emellanåt. Det händer att jag tänker hemska tankar som jag inte ens vill sätta på pränt. Men mest av allt kommer ensamheten som en smäll i magen när man är alkoholpåverkad. För att vara ensam är den jobbigaste biten i mitt liv. För mig är det min största sorg. Jag delar inte vardagen med någon och när jag väl träffar någon så är det inte perfekt och inte i den värld jag önskar. Jag hatar att jag är en romantiker. Det har gett mig många sorger. Ingenting är som i sagan. Men det vill jag inte förstå.

Varför kan du inte bara hålla mig sällskap när jag sitter på vagnen på väg hem? Be iaf om ett sms när jag kommit hem så allt är bra med mig. Få mig att känna mig värdefull. "Vi hörs imorgon" doesn´t cut it.


Jag är iaf hemma nu.
Om du ville veta.




Frustrerad!

Idiotiska j*vla skitdag!

Känn min vrede

I två dagar har jag försökt få tag i en särskild läkare. Sjukvården är så förbaskat idiotisk så jag blir galen..!! Först ska man lämna sitt nummer och de säger en tid då de ska ringa. De ringer inte på utsatt tid. Två timmar senare ringer det i telefonen. Läkaren som jag behöver ha tag i kan man inte boka via växeln. För hennes tider bokar hon själv. Idiotiskt. Jag behöver ha tag i henne nu, nu, nu och ber om ett nummer. Nej, hon får ringa själv. Detta var igår. Jag bad henne ringa innan fem så jag faktiskt kan svara. Det gör hon inte. Och inte fan ger de mig något nummer utan läkarfan ska ringa mig själv. Det som är mest frustrerande är att hon ringer på en tid när jag inte kan svara. Jag har lektion. Idag. Varför ringde hon inte igår? Detta är lite akut då vi har försökt få till en tid i flera veckor. Men hon envisas med att skicka brev som kommer bort i posten och med tider som jag inte kan. Hade jag fått påverka hade vi kunnat enas. För helvete!

Ledsen för alla svordomar. Men detta är sjukvården i ett nötskal. Man är tvungen att komma dit. De är dom som vill ha en på besök. Inte jag. Ändå är det jag som får kämpa för att få kontakt. Idiotiskt..!!!!!

Back on track?

Jag har gymmat idag. Gick upp klockan 6 och åt havregrynsgröt. Halv åtta var jag på gymmet och körde. Det var skönt. Förra ggn orkade jag bara en kvart på bandet. Det är helt otroligt hur snabbt kordinationen försvinner :( Idag orkade jag iaf 20 minuter. =) Bättre upp.

Sedan jag kom hem och tagit mig en välbehövlig dusch och SOVIT. Det var sååå skönt. Snart ska jag till skolan. Tror det var lab idag? Hmm...sedan blir det till att plugga i eftermiddag. Är efter med matten. Tack och lov är det kallt ute så jag kommer ändå inte vilja göra något annat :P hoppas jag...

Nu ska jag äta innan jag går.
PUSS!

On its way




Jag trodde aldrig jag skulle köpa en långklänning, men den var så jäkla fin så jag var ju tvungen! Lägg in rabattkoden 215709 så får ni 100 kronor rabatt om man handlar för mer än 300 kr. 300 om man handlar för över 900 och 500 om man väljer att spendera mer än 1500. Tyvärr hittade jag inte så mkt mer som intresserade mig. Men nu har jag hittat min midsommarklänning! Helt klart =) Får nog sätta på sig den på lillebrorsans student också. Ja, så stor är han nu... Tiden går fort. Påminner en om att man själv blir till åren...

Tips

Ain´t no rime or reason....

Ska jobba idag. Sen är jag ledig 2 dagar igen. Det är skolan som gör att jag är "ledig" så mycket. Förlorar ju pengar på det, men man får hoppas på att man kommer in på skolan sedan så det är värt det.

Lyssnar på Sugarland och försöker härma. Hon sjunger väldigt bra. Country off course - trodde du någotning annat?




Jag får väl passa på att tipsa om Michaela Forni (om ni nu missat henne?) Via hennes blogg "Flest skor vinner" (stureplan.se) har jag läst diverse texter hon skrivit och det är otroligt vad vackert man kan skriva..!
Jag har förresten fastnat för alla glamourama-tjejernas bloggar... =)


Jag har träningsvärk. Tjoho..!!



Jag kan också!

Nu har jag minsann också löst ny design. Det var lättare än jag trodde ;) Länk finns längre ner till vänster för den som är intresserad. PUSS!

morgonstund

Snart ska jag till skolan. Jag har redan varit uppe ett tag. Ganska länge. Det var meningen att vi skulle ha en utbildning på jobbet halv nio imorse, men den blev inte av. Istället gjorde jag en peeling och tog mig till gymmet. Solade först och sedan körde jag ett gympass som jag inte gjort på så väldigt länge! Klockan nio var jag klar. Har tappat allt. Typ. Sprang 2 minuter på bandet - det var vad jag mäktade med, sedan fick jag lov till att köra powerwalk istället. Märkte att jag dessutom är ännu mer svag i armarna. Herregud, ja nu är det dags att sätta igång!

Ska skaffa kort på Fitness 24 också, så man kan gymma efter jobbet, om man orkar det. Tydligen har de en del i gymmet som bara tjejerna får tillgång till. Passar mig bra!

Härligt med tidiga morgnar! Nu har jag resten av dagen till förfogande. Ska till skolan och sen ska jag se om min älskade Carro vill ses. Blir nog en bra dag det här.

Helgen var fin den också. Vin efter jobbet i fredags, en kort jobbdag i lördags med mys på kvällen och sedan spenderade jag söndagen i Floda med familjen. Jag lånade bilen. Jag kan fortfarande köra! Kändes så himla bra. Nu är kyl och frys uppdaterade. Mycket bra.

Nu ska jag göra mig klar.
PUSS!



Var det bättre förr?

Med måtta

Ja... jag är väl ingen stordrickare. 3 glas vin räckte och blev över. Cathrine och jag tog oss några glas efter jobbet igår. Det var kul att komma ut lite. Jag gör det så sällan, blir liksom inte av. Men jag får nog bli bättre på uteserveringar tror jag. För det är mysigt! Vad sägs om Linnéterassen snart?

Klockan tolv igår var jag hemma. Ställde klockan på halv tio - hur kunde jag tro att jag skulle sova så länge? Jo, för att jag trodde klockan var mycket mer än bara tolv. Iaf så vaknade jag sju imorse och tog mig en morgonpromenad. Det var gött.

Idag blir det jobb kl 12 och kvällen är inte planerad. Ledig imorgon. Ska kolla om mamma vill handla med mig då. Jag behöver köra bilen igen. Öva.

Det luktar väldigt äckligt utomhus. Askmolnet såklart.. men hur kan det lukta så illa?


Äntligen har jag hört av min älskade Lollo..!! ♥



Promenix

Japp, klockan 6 imorses mötte jag upp Angelica för en morgonpromenad. Det var rätt skönt. Det är så ljust ute nu på morgnarna! Snuvan sitter fortfarande i, men nu struntar jag i den!

Igår hade jag naturkunskap och sedan mötte jag upp Emma o pluggade lite matte. Vi fastnade på några grejer :( Lite saker som jag inte förstår varför vi ska kunna. Typ att faktorisera ut så långt som möjligt. Så himla onödigt! Sedan åkte jag hem o mötte Angelica och gick o handlade mjölk och äpplen på hemköp. Jag var rätt trött. Så jag somnade redan halv nio igår kväll! Herregud! Haha! Men skönt var det.

Idag blir det jobb, jobb, jobb till klockan halv nio ikväll... yeye, man ska ju tjäna sitt levebröd.


Vårruset

Ja, det är bestämt.

Jag har aldrig varit med på någon form av lopp eller tävling tidigare (om man bortser från skolans plåga startskubbet på 8 km eller diverse friidrottstävlingar och turneringar man var tvingad till) men nu är det bestämt. Jag ska springa Vårruset den 10:e maj. Loppet är 5 kilometer och för tillfället klarar jag ungefär 1 kilometer innan jag måste sakta ner. Hur ska detta gå? Det är verkligen på tiden att jag börjar träna!

Sofie vann ett par startavgifter, så jag slipper iaf betala för det. Men det ska faktiskt bli roligt. Och ganska skönt att ha ett mål. 3 veckor ska man väl kunna få upp konditionen på? Vi kommer få t-shirts från Oatly och den goda picnicken efteråt är triggande om något ;) Visst? Picknick i Slottis är inte fel i vårvärmen!


Om min förkylning hade kunnat släppa snart!!

Imorgon kör jag på en morgonpromenad för att smygstarta. Sounds good?

tomorrow...


Jag är en medelmåtta

18 fel på ordförståelsen!? Hur är det möjligt? Den delen som jag räknat med skulle vara min starka sida :( Istället visade det sig att jag var en stjärna på statistik. Typ en stjärna...



Yeye... jag har iaf sökt till dietistprogrammet och juristassistent-utbildningen också. Hoppas på att få komma in någonstans och få utvecklas! Gud så jag längtar!

Solen skiner i Göteborg och jag har jobbat idag. Inomhus. Vill ta mig ut på en promenad. Men jag behöver samla lite kraft först. Imorgon har jag en fullt planerad "ledig" dag. Mycket plugg, kan jag ju säga iaf. Innan dess blir det dock en lugn kväll. Kanske ska se "Blommor av stål?"

Det är iaf världens bästa film. Love it!


PUSS

Dags att kliva över tröskeln



Jag är så van att bli sårad så istället för att förvänta mig något längre ställer jag mig känslomässigt in på att känna mig sårad. Flera ggr har det hänt. Kroppen ställer in som en klocka. Om ingenting vettigt hänt i en relation brukar man lägga ner den. Men är det på väg att hända mer saker, fast hela tiden men det ändå inte händer något - då blir jag sårad. Flera ggr har det hänt och nu är jag så inställd på det alla ggr att om man inte hoppar över tröskeln snart så orkar jag inte mer. Jag lägger ner och antar att relationen är uppbyggd på endast mina åtaganden. Och jag blir ledsen när jag inser att något man tycker om inte är på samma bana. Och när man blir motbevisad är det svårt att komma tillbaka till glädjen och automatiskt förstör jag själv relationen jag hade hoppats kunna bygga något vettigt av. Det är för att jag är så otålig. Allt eller inget. Det velas för mycket. Mig ska man våga satsa på. Punkt. 





you feel me?

Sån är jag

Gjorde ett test på zapera.com


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

 

Låter rätt ödmjuk va?


Miss you

Idag har jag lab. Ska bli spännande. Har läst igenom dem, men jag förstår faktiskt inte den första alls. :( Hoppas jag får lite vägledning, annars kommer jag ju kugga den delen och enligt min lärare så blir det inga fler chanser och man måste vara godkänd på samtliga delar. Hua!

Har iaf tillbringat morgonen med naturkunskapsboken. Jag känner verkligen hur mycket jag missunnar matten, men just nu är det naturkunskapen jag har svårt med. Så det får vara.


I miss you!




Kanske får bli en Londonresa snart? Baby fixa telefon!!

Onsdag

Idag sken solen =) Jag är fortfarande lite snuvig, men ingenting som inte går att leva med. Jag önskar jag kunde varit mer engagerad i skolarbetet än vad jag varit idag. Hela tiden fanns annat att göra. Ändå finns det fortfarande disk att diska, tvätt att plocka, hyllor att damma... Vad hände?

Jag har iaf läst lite halvdant i Naturkunskapsboken och försökt svara ett par frågor. Det blev två svar. Sen förstod jag inte mer. Tack o lov att vi har lektion imorgon! Vi ska ha lab...jag är rätt nervös för kemi är då inte min grej.

Sedan ägnade jag tid åt min uteplats och tog tag i mina grenar som tog plats. Nu ligger alltihop i soppåsar. Frågan är bara var jag ska göra av alltihop..? Jag har skjutit på problemet.

Jag insåg att jag inte skulle komma vidare idag så jag åkte hem till Carro och åt mat, sedan tog vi oss en hyfsad lång promenad i högsbo/majorna. Myyysigt och jättehärligt! Mer sånt,tack!


Nu ska jag snart sova. Hoppas på att jag är på plugghumör imorgon bitti så jag är lite mer förberedd inför morgondagens lektion. Wish me luck!

 

Need to go to the hairdresser..!


Förkyld!

Ligger hemma med snytpapper och har druckit minst 5 koppar te idag. Med honung i såklart.

Uppdatering om min häck jag klippt.
Sekatören jag köpte började med att krångla. Men när Mikaela berättat hur den gick att få upp och med en  hel del styrka från mitt håll lyckades jag. Och den var jättebra! Klippte av en massa grenar, men lite för långt ner, så nu är häcken inte rak, men jag tänkte att det ger sig när det blir grönt ;) Haha, God jag ska inte ha en stor trädgård när jag skaffar hus :P

Jag är ledig idag igen. Nu blir det inte mkt jobb denna veckan. Borde verkligen läsa inför högskoleprovet. Det är på lördag.

Kenny Chesney
You know the love of his life has always been Emily




Bästis?

Jag har hela dagen trott att  jag har hål i en tand. Men det är tandköttet som gör ont. Nu kommer flourflaskan vara min allra bästa vän!

 

Min tandläkare fördömer förresten Listerin. Dentan it is!

 

Förresten så har min tandläkare ett jätteroligt efternamn =) Typ som en särskild korv



:(

20-åring våldtagen vid spårvagnshållplats

En kvinna fördes med ambulans till Sahlgrenska efter en misstänkt våldtäkt på en spårvagnshållplats tidigt på påskdagens morgon.

Relaterat

Larmet om våldtäkten mot en 20-årig kvinna kom till polisen strax efter klockan sex på söndagsmorgonen. Uppgifterna är ännu knapphändiga, men enligt Jan Weirén, biträdande vakthavande befäl på polisens ledningscentral, har kvinnan och förövaren åkt på samma spårvagn. De båda steg av vid hållplatsen Nymånegatan där våldtäkten ska ha ägt rum. Hållplatsen spärrades av för teknisk undersökning efter händelsen.

Kvinnan får nu vård och kommer troligen att förhöras senare under dagen. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt men ska ha säkrat en del spår på brottsplatsen.

 

Artikeln är från gp.se

 

Blir så ledsen när jag läser sånt. Det hade lika gärna varit jag. Sista ggn jag kollade klockan var den 05:20 - fyrtio minuter senare får polisen larmet om våldtäkten. :(


Typiskt mig



Jag fick för mig att klippa häcken här utanför förut idag. Sagt och gjort. Mitt i alltihop gick sekatören sönder. Illa! Nu ser det ut som en trappa i min häck och på marken ligger hur mycket grenar som helst. Imorgon ska jag till Clas Ohlsson och köpa en ny så jag kan avsluta mitt verk. Nu ser det verkligen helt förskräckligt ut.

Men nu blir det vin med underbara Mariella!

 

jag gillar att mariella tog med snöreflexen när vi åkte till Grekland i somras =)


Glad Påsk!

Idag är det jag som åker hem till Floda och min underbara familj! ♥
Efter 12 kommer Robin med familj och hämtar upp mig. Jag ska få träffa Alma. =)



Så länge sitter jag med lite naturkunskap och njuter av mitt te och mina fina blommor. Har köpt tulpaner och det känns väldigt vårlikt i mitt hem nu. Gardinerna gjorde mycket! Mycket ljusare här inne nu. Dessutom har jag äntligen hittat en passande glödlampa till min nattlampa - så igår kunde jag läsa i sängen innan jag somnade igen. Bra gjort!

I Kenny Chesneys låt "Island Boy" sjunger han om en tjej som heter Emelie.. jag gillar den låten =)
Och jag har snödroppar och andra blommande blommor i min trädgård. Livet går åt rätt håll. Underbart!

Fråga


För en massa år sedan sa mamma att hon tyckte att Ricky Martin var snygg. "Synd att alla snygga killar är gay" Hon sa faktiskt så, men det var först nu i veckan han klev ur garderoben..? Tydligen vet många andra ikring en mer än vad man själv gör. Detta är bara ett bevis på det. Så vad vet ni om mig?

Come give me love

Ni vet när man känner sig rätt okej med tillvaron och det funkar, man har dolt det man inte tycker om. Så får man ett upplyftande samtal. Man är rätt bra ändå. Ja, men de komplex man har är kanske inte så farliga faktiskt. Det kanske tillomed är jäkligt fint. Då kommer de - de ofrivilliga tårarna. Varför? Man blir lycklig, men drar ändå förjävliga parareller - "varför har jag då ingen som tycker om mig för det hela tiden hos mig?" "varför är jag ensam?" Jag vill bli så jäkla kär så jag får fjärilar i magen, så man klarar allt utan minsta ansträngning för att allt är så himla bra. Livet är underbart och ingenting kan gå fel. Allt ordnar sig för jag är så otroligt lycklig.


"ledig"

Måsten idag, långfredag;

» Hemprovet i kemi
» Matteuppgifter

» Byte av gardiner
» Städning av lägenheten


Varför har en ammoniakmolekyl precis 3 väteatomer? NH3
Jag har fastnat...

Ute stormar det..kanske meningen att man ska stanna inne idag.


Jag fullkomligt älskar Kenny Chesney

(country såklart!)

Nu ska jag börja med städningen, 4 frågor är besvarade - 14 kvar. Gosh!

Puss..!!


Utmattad

Just nu är det mycket på en gång och jag orkar snart inte mer. TUR att jag bara har en jobbdag kvar denna veckan. Men den är ju såå lång! Har en massa skolarbete jag ligger efter med - som jag inte hunnit. Och det är inte bra att ligga efter nu när det är så intensivt heller.

Så min långfredag går åt till matte, naturkunskap och städ av lägenheten - här är dammigt nu! Plocka undan kan man göra bäst man vill, men jag känner mig obekväm när jag inte fått skura badrummet och dammat bort dammet i vardagsrummet. I kylskåpet går mjölken ut idag och sista ägget sparar jag til morgondagens frukost. Idag gjorde jag makaroner till min matlåda. Men jag hade ingen låda. Så jag la dem i en plastpåse som några på jobbet funnit ut att man kan.

Imorgon ska "julgardinerna" bort. Jag är jättesen med dem, men det har liksom inte blivit av.


Till helgen får jag träffa Alma! Längtar - jag tror hon är supercool =) ♥


Jag har ruskigt ont i ryggen. I kroppen över huvud taget. Någon som kan rekommendera någon bra massör?

PUSS!

RSS 2.0