Ramlösa!

foto0904 (MMS)

Ramlösa!


Trevlig valborg!

foto0903 (MMS)

Trevlig valborg!


Love life

foto0902 (MMS)

Love life


Maat!

foto0900 (MMS)

Maat!


Nu kör vi! Jag hävdar fortfarande att ni s...

foto0883 (MMS)

Nu kör vi! Jag hävdar fortfarande att ni ska höra av er om ni är i slottsskogen :) puss!


Spendera Valborg med mig!



Sometimes it lasts in love - sometimes it hurts instead.

Har tvättid, ska snart slänga i en ny tvätt. I eftermiddag blir det vin och grillning i Slottsskogen (jag och alla andra antar jag, tydligen Valborg...) Men innan dess ska det tvättas klart och träna. Och inhandla ngt gott kött och en engångsgrill...

Vad gör ni i eftermiddag? Om ni inte har annat för er så slå en pling eller bara kom förbi. Blir nog lite kubb och annat också. Beachvolley om jag får bestämma och hitta en boll ;)

Ikväll ska vi stråla!




En timma försenad till förhandling på grun...

En timma försenad till förhandling på grund av felaktiga uppgifter. Dagen börjar inte så bra. Får se hur den slutar. Hoppas på att få gå hem ganska tidigt idag :( mår sådär faktiskt...


Öm i kroppen idag. Och huvudvärk. Inte så ...

foto0359 (MMS)

Öm i kroppen idag. Och huvudvärk. Inte så kul. Nu bär det iväg till tingsrätten. Hoppas få sluta tidigt idag.


Fröken Berg-o-dal



Okej, jag är väl inte helt hundra idag. Känner mig totalt jävla kass. Helt slut i kroppen - den är helt trasig och jag ser ut som en krympling när jag går. På vagnen hem trodde jag att jag skulle svimma (jag gör ALDRIG det och har aldrig svimmat tidigare så det kan ju vara helt fel antagande av mig också - för jag gjorde det ju inte) Något är fel och jag lider av världens jäkla "fröken-duktig-komplex" så det känns som att man inte kan tillräckligt eller gör tillräckligt. Måste skärpa mig.

Iaf så fick jag den här kommentaren på ett internetforum:


"Hej!
Nu tänker jag vara lite ytlig. Det händer inte ofta men ibland tittar den sidan fram ;) Jag tycker att du är väldigt söt!! Och alla kan behöva höra en komplimang ibland så ta åt dig och njut =) Hoppas att allt är bra med dig och att du har haft en trevlig dag i vårsolen!"


Hur reagerar jag??
Jo -
"jävla tönt - vaddå ta åt dig o njut, jag får minsann höra det oftare än vad du tror!"

Hahahaha! Kan bara skratta åt mig själv. Eller nåt. Jävla padda jag är. Ömsom gråter jag för att jag känner mig ensam, ömsom känner jag mig kvävd när jag får minsta uppmärksamhet (från fel person, om jag ska vara ärlig) ömsom är jag förbannat självgod.

(får väl kanske glädjas istället åt att jag fått ett helt okej självförtroende det sista...?)




Sprang en sväng på löpbandet på gymmet på ...

foto0867 (MMS)

Sprang en sväng på löpbandet på gymmet på lunchen. Fick avbryta o köra en pw istället. Jäkla knä! :( ont!


Har ni en bra dag? Jag är helt slut. Har v...

Har ni en bra dag? Jag är helt slut. Har varit en heldag på tingsrätten och sedan lite pappersarbete på kontoret. Imorgon har jag långlunch. Då ska jag träna! :) underbart! Slippa trängas med folk som man gör på eftermiddagarna. Puss!


first day



Huvudvärk :(
Varför??

Om en timma ska jag vara på Tingsrätten. Ska lyssna till min handledare som är försvarare. Ska bli intressant att lyssna på. Däremot är det en heldagsförhandling så jag kommer bara vara med under halva dagen. Sedan åker jag till kontoret hade jag tänkt.

Annars var min första dag alldeles perfekt!
Kom igång klockan 11 och sedan flöt det på med lite lätt veckoplanering, läste en dom,  sorterade akter och förberedde inför dagens process. Inte alltför svårt. Jag ringde upp en av hans klienter med ett meddelande - jag har egen telefon och eget kontor ;)  Gött..!




Börjar lite senare än planerat. Men en kaf...

foto0861 (MMS)

Börjar lite senare än planerat. Men en kaffe i solen är ju helt ok ändå :)


Virrigt, darrigt, stirrigt..



Idag gäller det. Dags för praktik. My God va jag är nervös. Mest för att jag inte vet hur jag ska bete mig och vad jag förväntas kunna. Tänker ta med mig "Civilrätten", "Basbok i bokföring" och min teoribok för officepaketet. Garderad! Det känns som att jag är försenad. Det är jag inte. Börjar 10. Det känns lite sent. Men det är vad som är sagt iaf.

Ikväll blir det sallad från Adams Café på Frölunda Torg (godast i stan!) -  och kanske en trip till havet om vädret tillåter..

Have a nice day babes!




Up, up, up..!



Visst är det skönt att få börja veckan med en ledig dag? :)

Igår kväll mötte jag upp en vän och åt på Rumpanbar - 2 för 1 på söndagar, perfekt! Jag äter sällan fisk och skaldjur men jag måste rekommendera deras pasta med hummersås, räkor och kräftrumpor. Jo, så stod det i menyn. Rumpor. Humor :)

Efter maten och vinet tog vi en promenad. Det var lite kyligt, men väldigt härligt. Vi gick genom slottsskogen bland eldar, ungdomar och alkohol och sedan gick vi in mot centrum. Tog vagnen från Olskrokstorget till slut. Gött med 1,5 timmas promenad efter en stadig middag minsann :)

Idag blir det lite shopping (har lite rabatter att utnyttja) och sedan ska jag ligga i Slottsskogen hela dagen tänkte jag o steka lite :) Sol idag igen ju.

Men först: Morgonpromenad :)
Saknar dock min mp3 som jag glömt i Floda :(



snart är jag brun igen :)


Med en knut



För lång klänning - löste det med en knut. Funkar va?






Sol på min uteplats. Har tagit från stolar...

foto0854 (MMS)

Sol på min uteplats. Har tagit från stolar o bord. Njuter! Någon annan som vill ta en promenad med mig lite senare? Carro är dubbelbokad. Så blir det ibland.


Sommarvärme



Köpte mig en långklänning häromdagen. Den har jag bott i under helgen ...






Påskdagen



Idag är det jag som tar vara på den här dagen så jag slipper vara så låg. Jag tror att jag blir stressad och lite ledsen och irriterad på mig själv om jag bara är - hemma kunde jag knappt hjälpa till med något då jag har tummen mitt i handen. Och att sticka iväg någonstans kändes ju fegt, chansen att man behövdes fanns ju faktiskt - om än knapp. Fan . Frökun-duktig-problem? Jag vill vara till nytta liksom och är jag inte det så skäms jag och vill inte vara med.

Påskdagen ska således utnyttjas till fullo.

♥ För en gångs skull har jag sovit ut. Vaknade 8:40. Kanske behövde det.
♥ Skippar morgonpromenaden innan frukost och avnjuter en kopp kaffe och två ägg.
♥ Sedan blir det promenad och så måste jag handla. Tomt i kylen.
♥ Jag ska fixa lite på min uteplats samt hämta fram bord och stolar.
♥ Jag ska gå en promenad i Slottsskogen hade jag tänkt
♥ Träffa Carro efter 15 när hon slutar. (kanske promenaden då, med henne?)

Nej, nu ska jag sätta igång så jag hinner med =)

Lycka är att få sitta i en trappa




Just one of those days...



Jag är hemma ikväll. Ska snart sätta på en film och somna till den sen. Har varit en rätt tråkig dag. (inget illa ment, älskade familj - det är bara den sinnesstämning jag haft) Har inte varit på topp över huvud taget. Tog mig en joggingtur runt sjön imorse (liksom igår morse) Tänkte att jag skulle piggna till efter duschen. Det gjorde jag inte.

Vet inte var jag tappat glädjen? Hoppas att morgondagen blir bättre. Hatar att vara.. eh, låg.




Sitter på pendeln hemåt. Behövde komma ifr...

Sitter på pendeln hemåt. Behövde komma ifrån lite tror jag. Vin med mig någon någonstans denna påskafton?


Huvudvärk och skavsår i sommarvärmen. Var ...

Huvudvärk och skavsår i sommarvärmen. Var tog våren vägen? Känner mig värdelös och ivägen. Bör nog åka hem ikväll. Tror Tuffe saknar mig. Glad påsk!


Nu kanske jag ska kunna springa lite igen :)

foto0849 (MMS)

Nu kanske jag ska kunna springa lite igen :)


Skärtorsdag i köket i Floda. Hela familjen...

foto0845 (MMS)

Skärtorsdag i köket i Floda. Hela familjen är samlad o mamma ska äntligen få ett nytt kök som hon längtat efter så länge. Önska oss lycka till! :)


Hemma i Floda nu. Haft en trevlig pratstun...

Hemma i Floda nu. Haft en trevlig pratstund med mariella och dessförinnan sprang jag på mitt ex jimmy. Blir alltid så glad av att se honom. Henrik var med också. Fina killar! Nu väntar en kaffe på altanen i solen. feel good!


Nu blommar det på morgonpromenaden. Love i...

foto0844 (MMS)

Nu blommar det på morgonpromenaden. Love it! Har dock fortfarande förbannat ont i knät/benet :(


Underbara vårkväll!



Har ett rent hem! Huvudvärken försvann och magontet kunde jag kontrollera =) Nu sitter jag och är supernöjd. Har ätit två ägg och dricker en kopp te och ser på Glee. Perfa!

Dörren har stått öppen hela kvällen och det är underbart utomhus just nu. Det börjar dofta gott också. I mina buskar knoppar det och fåglarna sitter på grenarna o sjunger för mig. 




Huvudvärk och magont :(



Har sovit halva dagen känns det som, men det har jag inte. Tog mig en promenad i Slottsskogen förut innan jag åkte o handlade mitt älskade I.D. Kom hem runt 15 och sov i två timmar. Har ont i magen och en huvudvärk kryper sig på.. :( Ska försöka ta mig i kragen och städa undan lite och packa lite inför påsk.

Vad gör ni?




Fyndat på grand :) 20% både på kungsgatan ...

foto0841 (MMS)

Fyndat på grand :) 20% både på kungsgatan som på frölunda torg. Köpte nytt mineralpuder. 350 istället för 450. Nöjd :)


Mode!



Haha, har tappat bort mina solglasögon... Fann ett par gamla.. Usch, tycker verkligen det är jättesvårt med solglasögon. Jag passar liksom inte i det. Enjoy ;)




Askonsdagen



En liten uppdatering.. Snart är det påsk =)

Igår hade jag sista tentan för terminen.
Sedan tog jag en kaffe, tog en kort promenad, lapade sol och inhandlade senare en flaska vin. Sedan mötte jag upp Amanda och Maeja och handlade kyckling och lite grönt. Vi gjorde grillspett och potatissallad (läs: Amanda gjorde, jag diskade)

Några fler tjejer från klassen kom förbi och vi grillade och drack vin. Hade verkligen en jättetrevlig kväll! Tack tjejer!

Har börjat askonsdagen med en morgonpromenad på en timma innan frukost. Ska snart ta mig till Slottsskogen för att gå slingan vi ska springa på Vårruset - om bara 2,5 veckor!

Jag kan fortfarande inte springa. Det gör ont som tusan. Ska smörja in med tigerbalsam innan loppet tror jag minsann. Om det nu funkar.

Fräknar och färg! =)




Bra start på veckan



Fem veckor tog det innan jag släpade iväg mig till gymmet igen efter förkylning och andra krämpor. Men jag tog mig banne mig tillbaka! Seger =)

Som sagt så har jag promenerat o joggat lite lätt samt simmat ett par kilometer under veckorna som varit, men att ta sig tillbaka till gymmet är alltid så förbannat svårt. Och jag gjorde det i stekande sol.

Tog också en promenad till posten före gymmet och en promenad nästan hela vägen hem från gymmet plus den imorse.

Träning idag:
Totalt: 90 minuters promenad + en timma på crosstrainern. 

Jag HAR pluggat också. =) Och målat naglarna, och tånaglarna. Lapat sol, varit barfota och bara haft det gött ;) Pumpat sommarhits, reggae, danslåtar och goa smörsånger. LOVE LIFE!

Hur har er vecka börjat?

Misstänker att bilden är tagen på strandpromenaden i Stockholm... kan ha fel, men det känns bekant. Alltså inte jag som tagit bilden, det erkänner jag. Snodd.


Bara ben!



Sitter i solen på min uteplats och njuter av solen. Den riktigt bränner idag. Så skönt! Bara ben och endast iförd en kort klänning. Strumplös - när var man det utomhus sist?

Älskar min uteplats. Alltid lä! =)

Har hunnit plugga en hel del. Ska sitta någon timma till innan jag tar paus på riktigt och lämnar lägenheten för en stund i solen. En promenad tror jag besämt.




Solig dag på intåg



Har varit ute på en morgonpromenad på 45 minuter innan frukost. Gött. =) Tuffe pratar med fåglarna på utsidan och jag dricker kaffe o lyssnar på morgongänget på Mix megapol.

Ska snart sätta igång med pluggandet inför morgondagens tenta. Den är lite diffus. Vet liksom inte riktigt vad det är man ska kunna, men jag får väl läsa igenom o se om jag kan det jag skrivit ner från lektionerna samt kolla powerpointbilderna. Ger sig.

Ska också hinna med lite träning hade jag tänkt. Solen kommer stråla idag så då får det bli lite pulande på uteplatsen och njuta av solen mellan plugget. Låter bra va? =)

Snart är det sommar.. Beachvolleyboll i Slottsskogen vid tillfälle om jag får bestämma.

Två lyckliga tjejer i somras:



Fettohelgen



Yep, jag gissar att jag gått upp minst ett kilo denna helgen. Har ätit blåbärspaj med vaniljsås (grymt gott ♥), godis, söt yogurt, krämiga pastarätter, glass och druckit latte, bubbel, drinkar och vin.... Visst har vi promenerat en del men det väger inte upp för allt man proppat i sig :P

Skärpning veckan som kommer (innan det är påsk då, så typ 4 dagar ;))

Imorgon blir det en morgonpromenad, plugg, "trädgårdsfix", plugg och crosstrainern på gymmet - alternativt en promenad/jogg om det är fint väder och benet är med mig.

Men visst har jag haft en supertrevlig helg!







Pluggar. Flyget går om en timma. Har haft ...

foto0840 (MMS)

Pluggar. Flyget går om en timma. Har haft en solig helg i stockholm. Nu är sommaren på väg! :)


Söndag :)

foto0839 (MMS)

Söndag :)


Bubbel och due date innan tapas o drinkar :)

foto0837 (MMS)

Bubbel och due date innan tapas o drinkar :)


Lunch i solna - i solen. Livet är gött! :)

foto0836 (MMS)

Lunch i solna - i solen. Livet är gött! :)


Resan har gått bra. Har druckit en o två d...

foto0833 (MMS)

Resan har gått bra. Har druckit en o två dagens i solen och just avnjutit en middag på vapiano. Så jäkla mätt :)


Ready for take-off

foto0832 (MMS)

Ready for take-off


Godmorgon :) uppe innan tuppen. Fåglarna k...

foto0830 (MMS)

Godmorgon :) uppe innan tuppen. Fåglarna kvittrar som aldrig förr o luften är frisk :)


Thursday



Har spenderat dagen i skolan, på promenad, målat naglarna och med en kaffe i solen. Inte pluggat nånting. Inte packat nånting, inte gjort några måsten. En bra dag helt enkelt =)

Imorgon bär det av till Stockholm. Lollo hämtar mig kvart i åtta. Hjärtat ♥ Funderar på att vara ambitiös och ta mig en morgonpromenad innan det bär av. Haha, får se hur det blir med det ;)




Kavaj och blus



Haha, jag har fruktansvärt kala väggar har jag insett efter föregående inlägg
- inredningstips mottages tacksamt!

Kände mig som en servitris på farmors 90-årskalas - kanske berodde på klädseln? :P




The bachelorette crib ;)



Mitt köksbord, packning pågår..


Den heligaste platsen, bredvid mitt hjärta


Don't mind the horrible flowers


The Master Bedroom


Har piffat till med en orkidé
(fick den av mamma för snart tre år sen - jag tänker inte berätta att den är av plast!)


Hall typ...


Köket... ja - det är en hyresrätt :P


Träningsväskan packad

Välkommen tillbaka!
(jag glömmer förresten aldrig nyckeln numer - ser ni på handtaget?)


Förstod att ni undrade.. ;)



Two is better than one






Nu jäklar...!



Imorgon ska jag till gymmet igen. Var nog 4 veckor sedan jag var där sist tror jag :S Har visserligen simmat, joggat, promenerat o hållit igång på annat vis, men det är alltid en liten extra kraftansträngning att ta sig till just gymmet. Behöver komma in i vanan igen. Imorgon blir det träning på crosstrainern då mitt ben/knä inte vill vara med när jag joggar. Kass..!

Har packat o fixat idag. Så slipper jag det imorgon. Det ska bli sol i Stockholm i helgen så då blir det vårjacka. (handskar och scarf åker med för säkerhets skull)

Så imorgon ska jag bara träna och måla naglarna - sen är jag good to go!

Fantastiska underbara Lollo har lovat köra mig på fredag morgon. She's the best..! ♥

Pratade med min engelsklärare idag också - DET HAR GÅTT BRA PÅ TENTAN! =)

Jag har dåligt samvete för att jag inte tränat. Men det var annat jag behövde göra idag plus att det är rått o kallt ute. Och nu är det mörkt. Imorgon - då ska svetten spruta! Nu blir det 100 sit-ups. Löve my sit-ups-bräda!




Vårruset



Gör om förra årets bedrift. Denna ggn har Amanda fått ihop ett lag. Heja heja (hoppas verkligen mitt knä blir bättre snart..! Efter Stockholmsresan blir det hårdträning)




Snart helg ? :)



Behöver fortfarande fler timmar per dygn. Denna dagen är ok, men onsdag och torsdag hade gärna fått ha fler timmar. Kommer det vara lugnt nästa vecka..??

Igår gick jag till Heden och kollade när mina kollegor hade sin första träningsmatch. De har bildat ett korplag. 8-1 slutade det. Typ.. jag slutade räkna.. =) Men de var så fina allihop! Kommer heja på fler gånger!

Jag ser verkligen fram emot resan till helgen. Ska bli jättekul att träffa David, se den stora staden, få lite miljöombyte och ha så trevligt som det bara går :)

Men till dess har jag en hel del att göra.

Har iaf idag varit i skolan,
♦ fick reda på hur det gick på data-tentan. Det gick bra. =)
♦ Mailade min engelsklärare då jag inte kommer närvara på fredag. Bokade möte imorgon för att få reda på hur det gått för mig under kursens gång - imorgon kl 12.00.
♦ Mailade Micke på jobbet ang. sommarschemat.
♦ Mailade vår lärare ang. obefintliga powerpoint-bilder

♦ Tog mig till banken och förde över pengar inför helgen (min dator vill inte få bankens hemsida att fungera)
♦ Gick in på jobbet i hopp om att kunna fixa mitt ab. Jocke var på lunch. Jaja, får lösa det en annan gång.
♦ Solade 20 minuter i solariet

Nu blir det plugg, göra matlådor (?) och ikväll blir det en promenad, alternativt en sväng till gymmet.

Vad gör ni idag?



I Stockholm i somras


Hade tänkt fixa mitt abonnemang men telejo...

Hade tänkt fixa mitt abonnemang men telejocke var inte på jobbet. Får lösa det imorgon. Glass i solen kanske? Funderar på om man ska se kollegorna spela fotboll idag?


Pluggar :) och sover om vartannat. Tvätten...

foto0826 (MMS)

Pluggar :) och sover om vartannat. Tvätten hänger på tork. Snart klart. Promenad sen kanske. Soliga dag!


I väntan på deklarationen....



Hallå måndag!

Hoppas få hem mina papper om deklarationen i lådan idag. Har ingen aning om hur det kommer gå för mig. Jag håller alla tummar jag har (2) på att jag får tillbaka pengar. Behöver verkligen det..!

Har varit iväg o simmat nu på morgonen - mycket bättre tid! Inga tonårsförälskelser eller crawlande tanter. Kanske tio pers per länga. Mycket bra! =) 2000 meter på 50 minuter och en bastu med hårinackning efter det. Sedan tog jag vagnen till Kortedala torg, köpte keso och bär och gick sedan hem.

Ska sätta mig i solen med en kaffe snart. Slängde just in lite tvätt i maskinerna och snart är det dags för lunch va?

Solen skiner idag igen! Lycka! Tänkte få lite sol på nosen medan jag läser ur "Juridiken - en introduktion till rättsvetenskapen"

Har veckan börjat bra?




Har börjat med vårjacka =)


You´re original






Tyler Ward




Tack för tipset Lollo. My Gad jag tror jag är kär, vilken musikalisk kille..!




Sunny sunday?



Har varit superseg. Ändå kom jag hem rätt tidigt igår och jag drack bara vatten. Har iaf kommit igång lite nu på eftermiddagen.

♥ Har planerat lite vad jag ska packa ner inför nästa helg.

♥ Har målat naglarna BLÅ

♥ Med hjälp av Lollo har jag också kommit fram till att de har förslutningsbara påsar på Landvetter om jag inte hittar det någonstans innan dess.

♥ Har sprungit på bror, brorsdotter, Sofie och typ hela hennes familj på stan =)

Har träffat Lollo på stan, druckit en kaffe och gått ett par steg ihop.

♥ Har sovit på soffan en timma.

♥ Har dammsugit här hemma OCH röjt bland mina kläder samt slängt i tvätt...

♥ Har kommit på mig  själv att fortfarande vara en tonårsflicka i hjärtat. Justin Bieber ljuder i högtalarna och jag har inga ursäkter "One less lonely girl" och jag är fast.

♥ Har diskat

♥ Har packat väskan inför morgondagens simtur på Vahalla.




Döden...



Inga gröna fingrar här inte.... :P *suck






Hur bra?



Jag fullkomligt avskyr att ha en väska med mig när jag är ute o dansar. Men ändå måste jag ha det - hur många klänningar har fickor liksom? Har just beställt denna som lösning på mina problem. :) H&M 49 SEK! En liten väska att hänga runt axeln som inte är ivägen. Där får de viktigaste plats - mobil och några sedlar =)




Lördagsmys och veckoplanering



Nicke körde hem mig igår i sin nya bil =) Sedan tog jag mig in till stan och tänkte ta en promenad i Slottis. Som tur var ville Amanda och Maeja hänga med. Sedan lyckades jag få middagsdejt också. 3 karlar och en vacker kvinna. Vilken lycka va? :) Jag hade iaf jättetrevligt igår!

Så vad händer idag då?
Jag ska just sätta mig och försöka planera min vecka. Den kommer börja lugnt, men sen har jag en del frågetecken. Det kommer bli mycket både onsdag och torsdag. Sedan skippar jag skolan på fredag (bara sista engelskalektionen där vi ska få reda på betyg o så...) och så åker jag till Stockholm! Kul..!

Har råkat dubbelboka mig på onsdag. Smart. Får se hur jag gör med den saken.


Pyjamasparty imorgon?


Söndag:
Planera packning inför resan
Promenad
Läsa lite i min juridikbok (inför tentan nästa tisdag, 19:e)
Köpa förslutningsbarapåsar (apoteket är hetaste tipset just nu)

Måndag:
Simma
Tvättid 12-16
Plugga
Börja packa?


Tisdag:
Datalektion på förmiddagen
Gå till banken
Sola
Promenad
Plugga
Laga matlådor

Onsdag:
Heldag i skolan
AW med klassen alt. middag med bättre vän jag inte sett på ett tag...??

Torsdag:
Heldag i skolan
Promenad
Packa resten

Fredag:
Åka till Stockholm!
09:45 går planet... åka hemifrån runt 8...? Kunde Lollo köra?

Shopping (?) Fika Mysa Lapa Sol Hela Helgen..!! (party?)



http://x-modellen.blogspot.com/2010/10/checklista-for-gode-man.html







Korkat envis



Fan, fan, fan..! Har så förbannat ont i knät. Illa! Jag kan köra en powerwalk utan problem men så snart jag vill jogga gör det ont som tusan. :( Ändå, pga envishet har jag joggat större delen runt sjön (ca en mil om man räknar med backarna ner och upp till Uddared här i Floda ocksåMen det känns och kommer säkert bestraffa sig senare.

Får nog inse att jag inte ska jogga på ett tag. Promenader blir nog inga problem och så får jag helt enkelt simma ett tag framöver istället för att springa på bandet på gymmet.

Vad gör ni idag?

Solen skiner och det är härligt ute! Inte lika blåsigt som igår. Mamma snickrar på köket och Jesper knappar på datorn som jag... Nickelilltroll ska köra mig hem sedan när han ska köpa lampa till sin bil. Vi får se vad jag hittar på senare. Men njuta av vädret - det är ett som är säkert..! =)


Min älskade sambo, sover på stereon
Sambon väntar på mig därhemma..



Godmorgon! Nu bär det av på morgonpromenad...

foto0719 (MMS)

Godmorgon! Nu bär det av på morgonpromenad. Solen skiner :) ska bara hitta en varmare tröja...


Godnatt från Floda. Nu lägger jag ner för ...

foto0809 (MMS)

Godnatt från Floda. Nu lägger jag ner för idag. Blev ingen promenad runt sjön, gör det imorgon istället o hoppas på mindre blåst. Har umgåtts med familjen o börjat skruva ihop lådor som ska bli ett nytt kök. :) sov gott!


Fantastic Friday!



Japp, tentan kändes bra. =) Har säkert missat något såklart, men det gör man alltid.

Solen skiner i Göteborg. Men det blåser som tusan :( Klockan 14 ska jag möta pappa på centralen så åker vi hem till Floda. Deras nya kök har kommit. Kul! :) Men det finns väl risk för att man får röja en del idag. Men det kan bli trevligt det med, behöver göra annat nu tror jag. Och så ska jag sy upp en klänning som är för lång och kanske se om mamma har ngt som man kan använda till praktiken?

Blir en sväng runt sjön också =) Härligt! Måste bara packa ner pannbandet så det inte blåser för hårt in i öronen sen..

Sitter o fixar mina naglar. Det blir hallonrött idag. Fick hem två nya färger. Amanda hade beställt. Älskar dem, för de torkar så snabbt! =)

Hoppas ni har en fin fredag!

Kramar..!


Två år sen?


Tentan i engelska avklarad. Kanske dags at...

Tentan i engelska avklarad. Kanske dags att leva lite nu? Ska ta mig hem o dricka kaffe. Pappa hämtar mig sen så blir det Floda ikväll :)


Legal English och tankar om framtiden =)



4 ways of managing a risk..

Avoid the risk - don't take it
Reduce the risk - to have a fee to pay up front
Retain the risk - keep it to yourself (don´t bother tell anyone about it)
Transferring the risk - give it to someone else (the insurance company) to handle

A frivolous case - to sue someone for something that is not illegal (to sue someone for wearing an ugly shirt)

Japp, engelskatenta imorgon. Hej o hå!



Idag hade vi en åklagare som kom o föreläste hos oss.
Mycket uppskattat..! Vi skulle sitta i två timmar, det blev två och en halv.. Blev helt stört sugen på att börja jobba där när jag blir klar. Får väl se vad som händer. Kanske snubblar över massa annat som jag kan tänka mig.

Konkurrensen är nog lite hård just här i Göteborg (men så finns ju Stockholm också, blir mer och mer sugen på att kanske pröva en ny stad) Det gäller iaf att ha fler funderingar och önskemål var man kan tänka sig att arbeta när man är klar.

Just nu är jag inne på att arbeta på


Åklagarkammaren (verkar vara så otroligt varierande!)
♣ Tingsrätten
♣ Arbeta med arbetsrätt i någon form (kanske fackligt eller på Arbetsdomstolen?)
♣ Någon delgivningsbyrå (jag vet inte varför :P)

Tillochmed så har mitt intresse för EU-rätten blivit större, trots att jag tycker det verkar förbannat krångligt.

Jag har sååå valt rätt utbildning!
Trots att vi just nu har en konsult som visar oss de värsta delarna av arbetet.. ;)
"Det här kommer ni få göra heeeela tiden"
"Och så har ni en sur och grinig chef som gärna sätter dit er unga"
haha typ :P

Kanske får bli en praktikperiod i Stockholm nästa gång...?



Snart är det sommar igen =)


Onsdagskväll...



Då var onsdag också över.. JAG BEHÖVER FORTFARANDE LÄNGRE DAGAR!

Sov ruggigt dåligt inatt och kvart i två fick jag dessutom SMS. Mikael var på centralen i Hannover och det fanns inga hotellrum lediga. Jag trodde det var ett skämt. Vad tusan gör man i Hannover en tisdagsnatt i april? Han skulle med ett tåg klockan 8 och köpa en bil några mil därifrån... :S Galen, människa! Kul människa! Varför fick jag inte hänga med? :D

Vi har tragglat vidare med den juridiska metoden i skolan. Korvstoppning och knepigt formulerade frågor - alldeles för öppna för mitt tålamod.

Har fått en sträckning på baksida lår så jag ser ut som en krympling när jag går i nedförsbackar och att jogga med den smärtan är inte att tala om. Efter skolan åkte jag således till Valhalla och simmade 2000 meter. Efter 1000 meter saktade jag ner för det blev alldeles för mycket folk. Varför i hela fridens namn ska man simma tillsammans, i bredd OCH långsamt??? Vart mäkta förbannad där ett tag men efter 50 minuter klev jag ur bassängen o värmde mig i bastun.

Förresten.. Baddräkten sitter inte lika tight längre. Wonder why... ;)




50 minuter i bassängen o 2000 meter avverk...

50 minuter i bassängen o 2000 meter avverkade - jag blir varje gång påmind varför jag inte simmar särskilt ofta. Människor...


Förslutningsbara påsar?



Norwegian Airline informerar om att man ska ha max 100 ml per flaska vätska man ska ha i handbagaget och denna ska finnas i en återförlutningsbar påse att visa upp.

Var köper jag dessa påsar? Finns det på ICA?





Behöver mer tiiiiid....!



Hello Tuseday!
Var tog den här dagen vägen? Klockan är redan sju.. Tycker jag inte hunnit med nånting..?

Varit i skolan och påbörjat kursen "Juridisk metod" SVÅRT. Snurrigt. Får läsa en del i helgen tror jag. Måste förbereda mig för engelskatentan. Ska läsa igenom allt vårt material från våra lektioner..

Behöver ta mig till gymmet. Helst igår. Men tänkte vänta till imorgon. Varför har dygnet inte fler timmar?




Ågren...



Då var tentan avklarad. Satt en hel del igår o läste i anteckningar och pappren vi fått. Plus lite i boken dessutom. Heja mig! Trots det tyckte jag tentan var stundom ganska svår. Men visst har jag klarat det ;) Haha, man får vara lite positiv. Sen får vi se vad han gillar mina resonemang gällande mened och sådant.

Nu: fokus på engelskatentan! Tror den kommer bli lite svårare än jag vill. Jag är rätt dålig på Legal English har jag förstått. :( Jaja, det ska väl gå vägen det med.

Men ni förstår att jag har en del plugg denna veckan.


Jag är svinhungrig nu förresten. Har slängt in en kycklingfilé i ugnen. Det får bli min sena lunch.


Jag har lite ågren sedan i lördags.
Emma la upp en status på fejjan ang. upphittat/kvarlämnat sedan i lördags. Väska, plånbok och örhänge - japp, det var mitt! Blev på tok för full och behövde åka hem. Jag tog mitt pick o pack - förutom väskan för den låg under en upp-o-nervänd säng (och örhänget tappade jag) Vet inte ens om jag sa hejdå till någon..?

Vaknade iaf hemma i min egen säng och vill minnas att jag gick av på den hållplats jag lovat mig själv att inte gå av på sent på natten. Men eftersom ett par gick av på samma hållplats kändes det nog..eh, tryggt.?

Jag var hemma innan två iaf och somnade rätt snabbt. Dagen efter vaknade jag och såg att jag mycket föredömligt satt både ett glas vatten bredvid sängen såväl som en hink. Jag ville få ur mig alkoholen, men det lyckades inte på det vis jag ville. Det straffade sig med att jag låg seg hela söndagen - därav dåligt bloggande.

Idag mår jag bättre. Men jag vill nog helst bara glömma lördagen. No more sprit. Nu blir det hälsosamma veckor framöver.

Nu kom solen fram! Gött..! Snart ett mål mat då och sedan en promenad i solen kanske, alternativt ett besök på gymmet. Det var två veckor sedan sist och jag börjar ana att jag tappat gnistan? Måste jobba upp den igen. Men ja...det är skönt att vara ute i verkligheten istället plus att jag har massa plugg och inte riktigt tid till gymmet just nu..? URSÄKTER! I know....

Orkat läsa? Nu blir det inget mer tjöt..
This is me.. :P




den lilla svarta...



Ny klänning. 249 kronor på H&M. Perfekt för min plånbok.


Hehe, kanske borde torka av spegeln...


Saturday Night






The face of a hang-over



Trodde förvisso jag skulle må sämre idag.. Men 2 kokta ägg och två finn-crisp med philadelphia, en kopp te och en burana gjorde susen ;) Ser "the holiday" o myser innan det är dags för en promenad o sedan plugg.. Lite grann iaf






Inte så jävla häftig faktiskt...

Inte så jävla häftig faktiskt...


Låt oss göra Göteborg osäker :)

foto0749 (MMS)

Låt oss göra Göteborg osäker :)


Kalas, party... plugg?



Är hemma nu efter en natt i Floda. Åkte med dem hem efter kalaset. Det var förresten mycket trevligt. Fick träffat kusinerna som är helt underbara och faster Karin då såklart. Och Fahrzaneh.

Och en jäkla massa tanter och farbröder =) Haha, det hör ju till såklart. Det var ett 90-årskalas vi var på. Det är en beaktningsvärd ålder. Det hölls tal och det påpekades ett flertal ggr hur fantastiskt det är att farmor fortfarande är vital och att intellektet inte gett med sig ännu. En kruttant kan man kanske säga? :)

Imorse joggade jag runt sjön - som jag saknat den slingan! Det gjorde ingenting att dimman höll i sig. Det var inte varmt. Men det var ju inte kallt heller så det är bra =)


Nu ska jag till Hemköp o handla mjölk. Bland annat.

Sen SKA jag försöka plugga. Läste lite i boken när jag satt på tåget förut.

Ikväll blir det party. Jag ska dricka sprit - för det var mindre kalorier i det ;) Och så dricker man ju "mindre" eftersom man blir så rackarns full så snabbt. God bland-dricka?





Godmorgon från Floda. Det är dimma... Jag ...

foto0727 (MMS)

Godmorgon från Floda. Det är dimma... Jag som tänkte ta mig runt sjön. Nu får det snart spricka upp! Ska plugga idag tänkte jag. O köpa en inflyttningspresent till Emma. Förslag på det mottages tacksamt! Kram!


Nu blir det 90-årskalas

foto0722 (MMS)

Nu blir det 90-årskalas


RSS 2.0