Keep me in mind




Kär i Zac Brown Band. 
 
How come all the pretty girls like you are taken baby
I've been looking for someone like you to save me
Life's to easy to be so damn complicated
Take your time and I'll be waitin'

 


Jäser




Medan bulldegen jäser passar jag på att uppdatera om det senaste dygnet. 
 
Ringde pappa igår förmiddag och tillsammans åkte vi hem till farmor. Pappa klippte gräset och jag dammsög nedervåningen. Sen åkte vi och åt lunch för att därefter åka till sjukhemmet där hon ligger för tillfället. Så mycket piggare nu än sist! Åh va härligt! 
 
Sedan hängde jag med till Floda. Vi köpte jord till mamma på vägen hem. Sen stod jag och pratade med mamma medan hon klippte ner buskar utanför fönstret där hemma. Hon fick albumet jag gjort och jag tror det uppskattades. Vi drack kaffe och åt ballerina. Sen spenderade jag hela kvällen i samtal med mamma och lillasyster. Så himla mysigt. Jag sov där och imorse åkte jag o mamma och handlade ingridienser så jag kan baka. Nu står bulldegen och jäser. Tänkte ta med ett gäng imorgon till Alma och Sofie. 
 


Mer sorg



Livet har sina tvära kast. 2011/2012 är de mest berg-o-dalbaneliknande i mitt liv hittills. Sitter som vanligt med min kaffekopp i handen och funderar över dagen.Har en gnagande huvudvärk jag inte haft på länge. Hade behövt träffa min familj känner jag. Och farmor särskilt. Från att ena stunden glädjas över födelsedagar, vänner, nytt jobb, en fin examen och en möhippa för stundande bröllop står man i nästa stund på en begravning, genomgår en mindre depression eller oroar sig för hur en operation kommer gå. Har hänt lite tråkigheter igen inom familjen, vilket bl.a. medfört att pappa måste åka till Portugal och uträtta lite saker. Farmor har haft ett extra tungt år. Två förluster, två operationer och uppå det renovering av badrummet och en trasig tvättmaskin. Farmor ♥


Brad!



Har precis betalat lite räkningar och funderar över om man skulle ta lite av sitt sparkonto för att betala en biljett. Brad Paisley kommer till stan igen och denna gången vill jag faktiskt inte missa det. Den 9:e november finner ni mig och Carro i Lisebergshallen. Punkt. 
 
My kind of cowboy
BILD
 


Den enes död - den andres bröd




Jag kom just hem. Åkte hemifrån redan kvart över tio imorse, men har gjort det ena och det andra. Åkte först in till jobbet - och sa upp mig! Den 1 september är jag inte längre anställd på Elgiganten AB - nu blir det nya friska tag inom domstolsväsendet istället. Ska bli spännande!
 
Jag gick runt på stan en stund och sen lunchade jag med Tina. Blev hur mätt som helst. Innan jag lämnade stan och trampade hemåt köpte jag ett par cykelbyxor och en scarf på ginatricot. På kortedala torg gick jag till hemköp och hämtade ut mitt VISA-kort som kommit. Handlade lite också. Mjölk, blommor, keso, ägg. Tja, det viktigaste. När jag kom hem hade mitt anställningsbevis kommit. Bra dag =) 
 
 
 
 


Godmorgon!




Då börjar vi dagen. Kanske borde passa på att njuta av att vara ledig och kunna lata mig istället? Nja..har jag ju gjort i två hela dagar redan. Nu får jag göra något. Har städat Tuffes bur nu på morgon, tvättat ansiktet och ätit frukost. Dricker upp mitt kaffe nu. Ska hämta ut mitt VISA-kort idag, sen ska jag åka in till stan i diverse ärenden (på cykel såklart). Sen ska jag handla också. Ja, det är väl planen för dagen. 
 
Duckface
 


Marry me


 
Suttit och youtubat frierier hela kvällen sen jag kom hem från promenaden. Det är aftonbladets fel. Avundas de som finner kärleken. Det är ta mig tusan inte lätt. Ska på bröllop nästa helg - får man ha långklänning eller är det bara bruden som ska ha det?

 

sol =)

Har haft en superlat dag. Bara latat mig. Och läst ut boken jag köpte häromkvällen. Så imorgon ska jag göra annat. Har iaf tagit mig en långpromenad nu på kvällen.


Burned

 



Igår var jag bränd. På magen och på dekolltaget samt på näsan och i pannan. Idag är det inte bränt - och inte brunt. Såklart. Jättedumt. Man ska inte bränna sig, då håller inte brännan mer än en kväll, kanske två. Typiskt. 
 
Jaja, ska fundera lite över vad jag ska göra idag. Sitter med min kaffekopp och har just ätit lite keso med bär. Mums! Ska ta fram lite av mina papper jag haft under tiden som praktikant och uppdatera mig lite. Och läsa i min bok. Borde åka in till stan sen också. Då får det bli med cykeln.  
 


Underbara dag!



Har spenderat kvällen med Tina. Vi har varit på IKEA och sen kollat på Kalles match. Det var mysigt tycker jag. Och en så himla fin kväll i solen. Har legat i solen hela dagen före det. Och läst i min bok. Och verkligen lapat sol. Njuter av ledigheten. Nästa vecka är den över. Men det ska bli gött att jobba och tjäna pengar igen. 
 


Pyssel





Godmorgon!
 
Kom hem runt kl 23 igår. Då hade jag och Mikael lagat tacos och sett på "The vow". Så bra film! Hade jag varit ensam hade jag lipat. (jag kan säga att jag lyckades storlipa till "The bridesmaides" i söndags - jag kunde verkligen identifiera mig med tjejen som skulle vara brudtärnan - det är förbannat jobbigt att förlora sin bästa vän till någon annan samtidigt som resten av ens värld faller samman och man inte har ngn annan att förlita sig på) Lång parentes. 
 
Denna morgon har jag ägnat mig åt lite pyssel. Hämtade ut lite bilder från Japan Photo igår och har satt ihop ett album från begravningen som mamma ska få. 
 
Solen skiner i Göteborg så idag får det bli ut och njuta. Köpte en ny bok igår också. Håkan Nesser "de ensamma" (ICA Maxi i Sisjön säljer alla pocketböcker för 39 kr/st) så jag ska läsa i den och lapa sol var planen. Ska cykla och handla mjölk också - hur kommer det sig att den ALLTID är slut? 
 


Städdag




Allt försvinner så fort jag skrivit ngt och publicerat inlägget. Det måste vara ngt fel på blogg.se. Det är nog eftersom de har gjort om insidan liksom. Ähh, skit. Jaja, har iaf städdag idag. Tvättar, byter lakan, städar badrummet, omorganiserar i bokhyllan, slänger papper, sätter in viktiga papper i pärmar, diskar, dammsuger, dammar. Ungefär. 
 
Måste till banken idag också så man har lite pengar att röra sig med till dess att mitt nya kort kommer. Skit också. Ny kod blir det ju då. Jobbigt. 
 
Om en vecka börjar jag mitt sommarjobb. Ska bli riktigt kul. Och spännande. Jag är lite nervös. Visserligen kan jag arbetsplatsen och så, men som anställd har man mer befogenheter och samtidigt mer ansvar än jag hade som praktikant. 
 
Ikväll blir det tacos med Mikael. Fredagsmys en måndag! Busigt =)
 


Tänk om någon "rånat" mig utan att jag märkt det..?





Allt jag skrev försvann..? Men ja, mitt betalkort är puts väck försvunnet. Hade det då jag handlade i förmiddags. Sen hittade jag det inte när jag skulle tanka. Men då hade jag bytt både väska, jacka och byxor så jag antog att det låg hemma. Icke. Får gå till Nordea imorgon. Kortet är spärrat, kommer ett nytt senare i veckan. Så himla typiskt. Jag som skulle betala räkningar. Jaja, får lösa sig.
 


God morgon!

Med en brakfrukost startar jag den här dagen. Keso med lite lite vaniljsocker - såååå gott! Och färska hallon. Kan det bli bättre?

Midsommar 2012


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Alltså, vilken fin kväll! Önskar nästan at...

Alltså, vilken fin kväll! Önskar nästan att man dejtade någon. Tänk en picknick i en park på en filt i kvällssolen? Så mysigt! Lär dock dröja innan något sånt händer


Dagen före midsommarafton



Äntligen sol! Har legat i en park och läst ut "Postcard killers" av Liza Marklund och James Pattersson, så jag fick åka hem o sätta mig på uteplatsen med en ny bok. I sällskap av en söt katt. Nu har jag bränt mig, ska duscha av mig och smörja in mig. Sen bär det av hem till Floda hade jag tänkt. Ska se om det finns ngn sovsäck eller liknande där som jag kan ta med mig imorgon. Midsommarafton ska spenderas i ett hus ute i Hålanda tillsammans med goda vänner, god mat och lekar. Perfekt.


Förresten...



JAG FICK JOBBET!!!

Den 3:e september börjar jag pendla till Vänersborg. Statligt jobb mån-fre. Har en klasskamrat som jobbar där som säger att det är en väldigt trevlig arbetsplats. Känns bra. Dessutom anställde de två personer - och den andra är en annan klasskamrat till mig :) Hu kul!? Det var värt en bulle igår kan jag meddela :)





Min onsdag





Höftproblemet löst?



Igår på Axelssons fick jag världens bästa massör! Hon var sjukt duktig. =) Alldeles strax nyutexaminerad. Det var ju synd hon skulle öppna eget i Varberg, men tja - det är ju inte alltför långt bort.
Jag har alltså sedan Göteborgsvarvet haft problem med min höft. Hon masserade bort en mängd knutar i lår och höft som tydligen är vanligt bland löpare. Hon gav även tips på hur jag ska stretcha. Jag har tänkt att det bara varit överansträngt och att det är att vila bort det som gäller - som med benhinneinflammation.
Icke. Hon löste det. Det skulle ömma ett par dagar, men sen skulle det kännas bra igen.
Nu i efterhand märker jag hur mycket jag har vilat på det ben jag har haft problem med och det har i sin tur bidragit till att jag sträckt ut muskeln för långt och detta har gjort att det har hoppat vid höften. Nu ska jag börja öva mig på att stå med vikten på båda benen och inte sträcka knäna. Det är svårare än det låter.
Men jag är iaf en mycket nöjd kund hos Axelssons Gymnastiska Institut här i Göteborg. Kommer gå dit fler ggr.


Axelssons!



Det fanns ett erbjudande jag inte riktigt kunde motstå på Axelssons Gymnastiska institut (där jag gjorde fotvårdsbehandlingen sist) idag. Kl. 12,30 ska jag på en kroppsterapeutisk behandling. Betalar halva priset :)

Kroppsterapeutisk behandling

Massageterapeuten använder en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker; massage, muskulering/avancerad mukulering, strain and counterstrain , revolving.
Det gemensamma syftet med dessa behandlingsmetoder och tekniker är att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen är helt anpassad till patientens besvär och kan därför variera kraftigt från patient till patient.
Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som tex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk m.m. KÄLLA

 

Jag vet inte om jag är den ultimata patienten för detta, men visst tusan har jag en trött rygg! :) Ska bli intressant.

 


 


Intervjun



Var som sagt på intervju igår. Får se hur det går med det. Man ska inte ropa hej. De ställde inte så mycket frågor så jag är osäker på om man svarat rätt på de som ställdes. Men jag hoppas verkligen på det här jobbet. Hade varit grymt!


Måste man ha magrutor?



Jag vill nog mena att jag har lite muskler på min mage - men måste jag kämpa för magrutor? Jag tror inte jag skulle passa i det. Tycker om min mage :) Det jag skulle behöva jobba på är rumpan. Den är rund och stor. Någon som vill ha en bit? Nu blir det 8:an i Skatås!


Det växer!



Jag har minsann tomater på min planta i år igen. :)


19 juni



Kl 10,30 får ni tänka på mig. Jag håller mina tummar och tår för att jag får det här jobbet. Ni med?


Will you just hold me one more time





Hej hej



Har spenderat dagen med diverse ärenden. Cyklat in till stan, beställt lite bilder, skrivit ut lite grejer inför morgondagen, solat, handlat och ordnat med en grej till Mikaelas bröllop. Sista dagen med min detox idag också.


Sköna söndag




Så vad gör man dagen efter en möhippa? Jag är inte ett dugg bakis och det har varit skönt att faktiskt sova länge idag. Ska snart klä på mig och cykla in till stan.

(mitt månadskort gick ut igår så jag får se hur länge jag klarar mig utan det. Tanken är ju att jag inte ska köpa ngt sådant i juli. Ska ju cykla varje dag. Tänkte jag skulle hålla det. På tisdag när jag åker till Vänersborg har jag kontoladdning. Så får jag klara mig på den hade jag tänkt)

Där ska jag köpa mig ett nytt USB-minne på jobbet för jag behöver det så jag kan hitta någonstans att skriva ut lite grejer inför tisdagens intervju, och så ska jag köpa lite andra pysslegrejer för jag tänkte fixa en sak. Ni får se inom en snar framtid vad det blir av det hela.

Nu ska jag se om jag får ordning på en sida så jag kan beställa en sak.

Fin bild på fina föräldrar i fint väder en fin dag ♥




Möhippan




Ifredags när jag kom hem tog jag cykeln innan jag blev för trött och åkte till Coop. Köpte bröd så jag kunde ha till frukost och lite godis till Sverige-matchen. Tyvärr förlorade vi ju. Jag sov ändå gott. Vaknade halv sju av klockan. Skulle iväg på möhippa! Helt ärligt var jag såklart inte supersugen på det. Hade varit skönt att få sörja mormor i lugnan ro iaf en dag.

Men dagen blev jätterolig! Jag hade ont i smilgroparna när jag skulle gå till sängs. Det är ett gott betyg.

Jag mötte upp 12 för mig nästan okända tjejer på linnéplatsen kl. 9.15 igår morse. Därifrån traskade vi upp till Slottsskogen där Mikaela blivit avsläppt av en kille på motorcykel. Fortfarande har hon inte en aning om vem det var. Hon hade fått kläder att byta till så när vi kom dit satt hon i en gul t-shirt, en lång sarong, en svart afro-peruk och flip-flop. Ut-tittad såklart.


Malin, en av tärnorna, smetade in brunkräm i ansiktet på bruden och sedan traskade vi bort till Annedal. Där hölls ett svettigt pass i afrodans - så himla kul! =) I olika nyanser på kjolarna dansade vi, hoppade och skakade. Så kul!

Därefter åt vi picknick på gräset och sen tog vi vagnen in till stan. På vägen smällde Mikaela balonger för att få olika uppdrag. Samlade minnen, samlade in pengar, sålde det ena med det andra, klippte av underklädeslappar, klämde okända män på baken och kysste karlar på flinten. Inne på dubliners tiggde hon till sig ett glas som snart fylldes med öl. Hon hade jätteroligt och jag höll på att kikna av skratt flera gånger. Hon fick också tillfälle att visa upp sina nyvunna kunskaper i afrikansk dans. Tjusigt :)

Sedan åkte vi hem till en av tärnorna som lämpligt bor i samma område som mig. (jag slapp trängas med tjejerna som skulle duscha och byta om för kvällen) Vi åt frukt och godis och drack bubbel. Bruden fick ett bad, peeling, fick håret schamponerat, fotbad, massage, håret fixat för kvällen och en sminkning.

Därefter åkte vi till Penang kareokebar. Maten var sådär, men sången desto roligare. Dessutom bestod övriga gäster av två ytterligare möhippor och en svensexa. Kul =)




Mormor




Åh, vilken dag! Den har varit så fin. Jag sov 4 timmar natten till idag, upp kl. 5, åkte iväg kvart i sju. Vi var i Karlstad kl 10 och i Deje halv elva. Då brast det för mig. Redan innan vi gått in i kyrkan började jag gråta. Mamma hade en näsduk och jag hade ingen vattenfast mascara. Tur jag har mamma. Det spelades fin musik och vi sjung psalmer och lyssnade på dansband. Mormor gillade Christer Sjögren. Sedan gick vi ner till gravplatsen där Nils, min morfar, vilar tillsammans med mammas bror. Kistan sänktes ner och vi la rosor på. Tog ett sista farväl ♥

Därefter var det kaffe och jag satt tillsammans med min moster, hennes man och ett par kusiner. Och pappa. God fika och gott kaffe. Det var kul att se mina släktingar som jag inte träffat på så många år. Min mosters man undrade om jag fortfarande älskade honom. Det hade jag sagt när jag var två, nämligen. "Aa..jag älskar Bengt." (notera att jag sällan sa saker om jag inte var helt säker)

Alla mina kusiner från mammas sida var där. Alla utom en är över 40 och närmare mammas ålder än min egen, därför har vi så sällan träffats. Men det var som sagt trevligt att träffa alla. Och mina mostrar! Va fina de är =)




This is why




Fick ett mms av Tina igår med denna text:



Har väl blivit rätt kräsen, men lika mycket som jag är kräsen inser jag mitt eget värde. Ibland ligger jag och funderar på vad det är för fel på mig. Men jag inser lika snabbt att killarna är korkade. =) De flesta är efterkloka, men då är det för sent. Inte sällan hör de av sig igen när allt är överspelat och jag gått vidare och funderar på vad tusan det var som gjorde att jag tyckte om personen över huvud taget. I vilket fall så tänker jag inte nöja mig med det näst bästa (mamma sa så en gång och det har verkligen satt sig - det här var vintern år 2000) Och jag ska verkligen försöka att få killarna jag någon gång träffar att inse det. Att det inte är okej att bete sig precis hur som helst. Problemet är att jag är så jäkla snäll. Får se till att tuffa till mig.


Svårt att välja






Torsdag 14:e juni




Godmorgon!
Igår åkte jag alltså iväg med mitt sommarjobb på en båttur. Hisingen runt. 4 timmar tog det och det serverades god mat. Till förrätt en sparrissallad med färska hallon. Till varmrätt lax med fänkål, en god krämig sås och färskpotatis. Höll på o dö så gott det var! Riktigt smalt i munnen =) Till dessert fick jag äppletarte med vaniljsås. Jag överdriver inte när jag säger att det var den godaste vaniljsåsen jag någonsin smakat. Hade kunnat typ dricka den om jag fick.

En fantastiskt trevlig kväll i gott sällskap. Det ska bli roligt att komma tillbaka och jobba i sommar.

Just nu sitter jag i morgonrock och dricker mitt morgonkaffe. Underbart!

Det blåser en hel del ute, men tanken är ändå att jag ska cykla till Skatås, ta en powerwalk runt 5:an och cykla hem sen igen. Ska bara ladda energi först. Och måla naglarna. Sen ska jag packa väskan och ikväll åker jag hem till Floda. Imorgon bitti åker jag, mamma och pappa till Värmland.




Gick just förbi den blomsterbutik som blom...

Gick just förbi den blomsterbutik som blommorna jag fick skickat till mig kommer ifrån. Fortfarande har lär ingen aning om vem som skickat dem. Snälla säg!


Mjölken är slut = inget kaffe.




Godmorgon!
Vaknade sent idag igen. Är nog uppe alltför sent på kvällarna antar jag. Tänkte ändra på det ikväll. Tänkte. Sen ringde min chef på sommarjobbet (där jag börjar i juli) och tyckte jag skulle hänga med dem ut med en båt där det blir trerätters ikväll. Hemma runt 22-22.30. Okej då :) Jag uppskattar dem väldigt mycket och tycker de är jättetrevliga. På min 25-årsdag fick jag ett sms och ett mail från dem med gratulationer. Så gulligt! :)

Så ikväll blir det en tur med en båt i Göteborgs skärgård och innan dess ska jag luncha med Tina. Måste handla först. Mjölken är slut.

Eh - vad ska man ha på sig?




Family first




Jaha, annars då? Har ju varit tyst här ända sedan igår morse. Jag tog en tur till Floda med cykeln. Lite mer än 3 mil gissar jag på tog 1,5 timma för mig och min damcykel utan växlar att ta mig fram. Ungefär lika lång tid som det tar att ta mig med spårvagn, tåg och buss hem. Bra va? :)

På kvällen satt jag med mamma och tittade i gamla fotoalbum och pratade om mormor och vår släkt. Ska bli skönt att få åka upp och säga hejdå till mormor ordentligt. Och kanske få koll på en och annan släkting. Vi umgås ju inte så direkt.

Sedan åt vi mat och sen såg jag matchen med pappa och Nicklas. Jesper provade balkläderna. Så tjusig har jag nog aldrig sett honom :) Lille skrutten börjar bli stor nu. Fina! ♥

Idag vaknade jag halv nio, spenderade förmiddagen med pappa och sen cyklade jag hem. Duschade, läste lite i Blondinbellas bok och sen åkte jag till Sahlgrenska till farmor. Hon var trött, men det var skönt att se henne igen iaf.

Tja..ikväll blir det väl en bok eller tv då.




Blondinbella




Idag och igår har jag läst i Blondinbellas senaste bok "Isabellas hemligheter". Fick den av Tina. Faktum är att jag nog inte ens tänkt tanken att köpa boken - jag är ju ingen karriärist. Men hon är ung. Som jag, visst? Visst är hon en entrepenör som jag inte kommer bli. Men hon ger tips och råd om mycket i arbetslivet och man behöver inte vara en karriärist för att uppskatta hennes bok.

De roligaste sidorna att läsa var om hennes privatliv. Såklart. Alltid det snaskigaste där, men också det som är så gemensamt för så många. Alla tampas med familjen, klasskamrater, att passa in och framför allt kärleken.

Igår läste jag delen som handlade om hennes privatliv och insåg att jag så många ggr inte satt mig själv i första rummet. Liksom så många andra tjejer har jag gett upp så mycket för att passa någon annan (läs: killar). Det är först det senaste som jag blivit mer egoistisk i den meningen att jag sett till vad jag behöver. Det har varit ett måste denna våren.

Ändå är jag tillbaka i samma hjulspår. Två dagar i rad har jag bestämt att träffa en kille som jag pratat med rätt länge men det har liksom inte blivit av att vi setts och så det senaste är det han som varit på om att ta en kaffe. JA, okej - vi tar en kaffe då. (i ärlighetens namn är vi inte ens särskilt lika och jag tror inte vi hade passat ihop) Två dagar i rad har han ställt in. Igår läste jag i Bellas bok om hur viktigt det är att känna efter och säga ifrån. Jag vill inte bli behandlad på det viset.

Vill han ses får han för sjutton se till att han tar sig tid för mig. Jag är alldeles för bra för att bli behandlad så. Nästa gång är det för sent. Idiot.

Ändå är det jag som känner mig som den största idioten. Där har jag gått o fixat mig och planerat in, avsatt tid och ignorerat att jag egentligen är trött, inte känner för det eller har annat för mig. Så nu sitter jag här i soffan ikväll, sminkad och håret nytvättat och fint.

Blondinbella - tack för  att du delar med dig! Ska ta till mig dina kloka ord. Men det kommer nog dröja innan jag ber någon ringa upp och be om ursäkt. Haha, det tyckte jag var bra gjort!




Måndag morgon




Fick ett mail imorse. Nu är jag anmäld till mormors begravning. Jag tycker det är riktigt jobbigt med begravningar, men jag vill säga hejdå. Så vi åker upp tidigt på fredag morgon, jag, mamma och pappa.

Snart ska jag klä mig och så blir det troligtvis en cykeltur. Imorgon måste jag till Floda. Ska lämna in en bok som jag lånat av Elin som lånat den av Floda bibliotek. Funderar på att cykla dit. Ska bara hitta en bra väg. Jonseredsvägen kanske är bäst? Den enda? Ska googla.


Foto: Lillasyster


Sviter efter Göteborgsvarvet




Efter Göteborgsvarvet fick jag ju blodblåsor under tånaglarna. Spräckte dem för att inte tappa tånageln. Den ena klarade sig, men jag upptäckte igår att den andra är död, helt enkelt. Inte alls snyggt, den håller på att trilla av, visserligen växer det fram en ny, men det kommer ta flera månader. Snyggt i sandaler i sommar! :P Kommer få ha plåster på den hela sommaren. Åh :(

Jaja, men jag klarade iaf att springa varvet =) Snart blir det Midnattsloppet igen. Roooligt! Denna ggn SKA jag under timman. Förra årets tid: 01.00.34. 34 sekunder! Får kanske satsa på 55 minuter denna gången?




Söndag =)




Har inte gjort många knop idag inte =) Typ så här:








TACK!




Jag sa att jag inte ville ha något. Nu har jag lägenheten full av grejer :) Fina vänner! Ni betyder allt!



Tack älskade Carro och Kenneth för den underbara boken med bilder och minnen och för det fina armbandet!

Min fina vän Mikael gav mig blommor och en startplats i Midnattsloppet. Gissa om jag blev lycklig? :) Nu är träningsmotivationen infunnen igen. Du prickade så himla rätt..! ♥

Angelica, Robert och Linnéa gav mig presentkort på Åhléns och ett stooort yatzy! :) Älskar yatzy och spel!

Jessica gav mig ett jättesnyggt halsband! I blått - jag älskar det!

Av Mark fick jag en flaska rött - supergulligt!

Jossan och Magnus gav mig en kasse med lite smått och gott - passar sjukt bra idag ♥



Tack fina Jannika, Lollo och Daniel för blommor, urtjusiga glas och kokböcker! Nu ska jag inte behöva gnälla över att jag inga uppslag har på matidéer. ♥



Tack underbara Tina o Kalle för jättefina smycken! Och så älskade jag nagellacket! :) Det guldiga pappret har jag inte hunnit ta bort än, men jag gissar att det är en flaska gott :) Och Blondinbellas senaste bok! Ska bli spännande att läsa. Hört att hon är duktig på att inspirera och jag läser ju gärna hennes blogg.



Daniel, Sofie och Davve från jobbet gav mig en blomma som nu står i mitt fönster - den är jättesöt! Har varit i stort behov av krukväxter och nu har jag en del - ni är för söta! ♥



Adde och Daniel gav mig en jättehäftig växt, supercoolt och jag blev verkligen jätteglad :)

Fick vi verkligen plats 21 pers i min etta? :)


Ni är fantastiska!




Jag kan inte med ord beskriva denna veckan. Jag är så fantastiskt lycklig och igår fick mina vänner se det tror jag. Herregud - jag grät av skratt och lycka, jag blev så otroligt rörd och insåg hur underbara människor jag har ikring mig. De mest generösa glädjespridarna som finns! Det är kärlek det! Vem tusan behöver en karl?

Vaknade upp i ett rätt städat hem. Antar att jag är den enda som kör dammsugaren på lägsta nivå för att inte väcka ngn kl 2 på natten - för att sedan moppa golvet innan jag gick o la mig...? Hann slänga tre fyllda soppåsar och sortera flaskor och burkar samt diska lite grann också. Så idag behöver jag inte göra mycket.

Någon som är sugen på pastasallad, tårta eller ost och kex så är ni hjärtligt välkomna!












Sminkförstöraren


Vackra kvinnor




Farmors operation genomfördes igår och allt ser ut att ha gått bra. Åh, älskade älskade farmor! Jag visste det - har hon bestämt sig för att leva tills hon blir 97 så kommer hon göra det. Men jag ska försöka övertala henne till att bli 100 så hon får ett brev av kungen.

Fredag nästa vecka åker jag med mamma och pappa till Värmland och säger hejdå till mormor ♥



Äntligen lördag!




Igår hämtade Lollo mig och vi åkte först till IKEA för att inhandla lite grejer och sedan vidare till mataffären och systembolaget. Fick handlat allt jag behöver inför ikväll.Tjoho! Tillomed en egen bålskål :)

Sen packade vi in allt i kylen och Lollo åkte hemåt. Jag tog en cykeltur till Skatås, lufsade runt 5:an (sjuuukt jobbig! 32 minuter tog det) och cyklade hem igen. Men det var skönt. Efter en dusch åkte jag hem till Lollo. Vi målade naglarna, hade ansiktmask och såg på The Notebook. Love it! 

Idag ska jag cykla till jobbet för de har printat ut mina quiz-talonger. Så snällt av dem! Roooligt! Sen kommer Lollo och hjälper mig att ordna med tilltugg. Inget avancerat, men lite gott bllir det iaf. Och bål.

Sen är det fest..! ♥
Kvällens outfit:




Fredag!




Godmorgon!
Sitter och planerar morgondagen litegrann. Lollo kommer förbi om ett tag så ska vi ut på shoppingtur :) Mat ska inhandlas och en sväng till IKEA är planerat.

Igår invigde jag min cykel. Jag älskar den! Ska definitivt börja cykla mer. Kanske blir en cykeltur till Skatås i eftermiddag för en springtur och sen en cykeltur hem. Hade nog varit rätt gött. Får se vad jag hinner med. Måste göra klart mitt quiz, fixa en bålskål och få printat ut mina talonger till mitt quiz. Får lösa sig.




Quiz =)




Det regnar idag - har inte kommit utanför dörren än. Snart. Sitter och gör ett quiz inför lördagens fest. Kul! Vissa frågor är rätt svåra, det inser jag. Många handlar om mig och mina intressen och lite kuriosa om mig som alla kanske inte vet. Men så ska det vara. Det är ju min fest. Blandat med lite intron =)




Yey..!




Godmorgon!

Har tvättid just nu. Tvättar soffklädseln och hoppas den blir lite vitare efter det. Mjölken är slut hemma. Det blev en kopp kaffe. Måste handla. Idag blir det en premiärtur med cykeln.

Idag har Robin och Robert namnsdag - jag har koll på det för det heter min bror, och min barndomskompis storebror också för den delen. Onödigt vetande sånt där egentligen. Varför namnsdagar förresten?

Förresten - jag har fått en arbetsintervju. Ett jäkla pendelavstånd, men det löser sig. =)




Min dag




Min dag har varit lat. Plockade undan efter gårdagens festligheter efter att ha tagit en lång sovmorgon. Träffade Mikael i Slottsskogen, åt en korv, tog en glass. Låg o pratade på en gräsplätt. Sen åkte jag hemåt. Somnade på vagnen och insåg att jag behövde sömn. Läste en stund när jag kom hem. Sen somnade jag. =) Såklart. Ingen Timbuktu för mig inte. Men det var trevligt med nationaldagsfirandet i Slottsskogen med både sång och musik överallt. Har bara ätit fruktsallad, glass, korv, ost och kex idag. Inte bra. Får ta tag i kosten och träningen igen.








The big question




Jag fick ju blombud till jobbet igår. Men jag vet inte från vem. Hur ska jag kunna tacka? Blev djupt rörd! Snälla säg vem du är? Jag blir ju tokig! =)

TACK!






Sovmorgon




Godmorgon! Vaknade kl. 7, men insåg att jag behövde sova lite till. Så jag unnade mig en sovmorgon. Det blev ju trots allt lite sent igår. Idag ska jag fira nationaldagen med en glass med Mikael, en cykeltur och kanske Liseberg ikväll då Timbuktu spelar. Vi gillar ju Timbuktu. =)

Har vaknat till fina minnen från igår, tagit en kopp kaffe och läst lite i "Dödligt svek" om jag fick av farmor på min födelsedag.








Sveriges nationaldag!




6:e juni blev en röd dag för inte alls särskilt länge sen, först år 2005, men har varit nationaldag ända sedan 1983. Och varför firar vi den 6:e juni? Egentligen?

"Den 6 juni 1523 var den dagen Gustav Vasa hade valts till Sveriges kung. Samma datum 1809 hade riksdagen underskrivit den gällande regeringsformen, som fastslog de allmänna medborgerliga rättigheterna. Bland annat yttrande- och tryckfriheten, viktiga steg mot den demokrati vi lever i idag." - KÄLLA




Totalt jäkla underbart!




Efter en fantastiskt bra dag på jobbet med både paket och blombud kom jag hem till fyra fantastiska tjejer i min lägenhet! My God va jag älskar dem! =) Höll på o skita ner mig när jag öppnde dörren. Lillasyster hade gett dem en extranyckel.

























♥ Godnatt! ♥



Det är fortfarande roligt att fylla år!




Älskar morgnar. Särkilt födelsedagsmorgnar. Även om man vaknar ensam. Men till färska blommor och morgonkaffet i en ny jättefin mugg =) Disken är diskad från igår och jag har matlåda till jobbet idag. Tjusigt!




Jag älskar er!




Efter en jobbig dag kom min familj hem till mig. Vi åt spaghetti och köttfärsås, fruktsallad med vaniljsås och avslutade med kaffe och kakor. Ingen av oss satte sig i köket vid bordet. Istället trängdes vi runt mitt vardagrumsbord. Glömde fota, men va mysigt det var! :) Vi satt på golvet, på pallar och i soffan. Jag fick paket också - och en cykel! =) Med korg! Tack Robin som satte ihop allt och fixade! Tog ite kort på grejerna. Nu blir det till att diska. Nästan allt mitt porslin gick åt. Haha! Är inte van att ha tio pers hemma. =)



























Ja, fick lite besök när alla hade gått också...





Det är inte så bra just nu




Alltså..jag förstår inte hur jag alltid kan känna mig så fruktansvärt stressad. Väldigt ofta. Nu har jag iaf torkat av stolarna på utsidan från pollen och inhandlat det jag behövde till desserten. Funderar på hur jag ska lägga upp resten av dagen.

När jag väl börjat fundera på vad jag behöver och vad jag vill ändra här hemma så kommer jag på att jag inte längre trivs så himla bra i hur jag har det här hemma. Jag vill ha nya utemöbler, en massa blommor på utsidan i krukor och på insidan. Jag vill ha en ny soffa, ny säng och nya tv- och soffmöbler. Trött på mina möbler i ek. Vill ha det ljusare. Men med en mörkare soffa. Behöver nya stolsdynor till köket och nytt toalock. Gärna en ny dvd-spelare. Allt känns så provisoriskt. Jag längtar till dess jag tjänar pengar igen. Och så behöver jag en karl som fixar sånt jag inte kan.

Ska jobba imorgon. På min födelsedag. Inget ovanligt i det. Jag har jobbat på min födelsedag i sju år i rad nu. Inte så konstigt att jag är dålig på att fira mig själv kanske? Orkar aldrig. Men det är enda dagen på hela juni som jag har jobb. Sucks. Blir ingen promenad på stan med lillasyster imorgon.

Bitter just nu. Vill helst lägga mig ner och gråta. Jag orkar inte ens höra av mig till vänner längre. Har alltid varit dålig på det, men jag känner mig stressad över att hinna med alla. Trots att jag är ledig så mycket nu. Då är det istället pengar som fattas. Svårt att ta en lunch eller ett glas. För jag är så jäkla fattig.

Mormor är död och farmor ska opereras. Jag önskar saker var annorlunda.



Inför födelsedagsfirande




Har startat dagen med att göra matlådor av en kasslerbit jag tog fram och tinade igår. Har också plockat undan och vikt kläder som drällt överallt, ringt ett samtal, städat Tuffes bur och dammsugat lite. Ska fortsätta städa lite snart.

Min familj kommer på besök idag. Har bokat tvättid imorgon, men inser att jag ska ju gå på stan med lillasyster på förmiddagen efter att hon sovit här så jag tar nog o bokar om den tiden.

Jag ska laga mat till dem sen. Får bli ngt enklare. Var o storhandlade igår inför detta. Blir så mysigt att träffa alla igen! Pratade just med farmor. Hon ville ha en önskelista. Herregud va sånt är svårt tycker jag! Sa iaf att jag önskade mig böcker, armband och en salladsskål. Sen kom jag på att jag borde tusan önska mig nya stolsdynor också. De ser ut som hej kom och hjälp mig. Vita. Hur tänkte jag då? Ungefär som med soffan. Grå hade varit bättre. Typ dessa: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90175000/#/60175006

Får nog åka till IKEA snart - behöver ny lampa till min kökslampa. Den gav med sig nyss.

Ja...nä. Det får bli till att fortsätta här.

Ser smarrigt ut va?
(haha första ggn jag gör sånt - var ju inte så svårt och det doftar underbart!) Men ikväll blir det att bjuda på annat! Mamma och resten av familjen åt kassler igår.




Besök




Det är något inne hos mig som lockar...






Räddningen







Vaknat på fel sida, verkligen! Jag irriter...

Vaknat på fel sida, verkligen! Jag irriterar mig på allt idag. Bäst att isolera mig från omvärlden. Borde införskaffa mig en boxningssäck.


Musik, dans, sång och glädje. Och mat!























4 timmars sömn




Godmorgon!
Det är nästan varmare ute än igår. Har öppnat dörren till uteplatsen och får in lite frisk luft. Hade riktigt trevligt igår! Som vanligt när jag druckit vin så vaknar jag tidigt dagen efter. Har förflyttat mig till soffan för att kanske kunna slumra till en stund. Inatt drack jag bakis och åt kokt ägg. Så får vi se vad den här dagen kan bjuda på sen. =)



Angelicas present




Tidsinställt inlägg :)

Just nu är jag på kalas, äter en massa god mat, lyssnar på bra musik och leker lekar =) Tänkte iaf visa vad jag köpte till Angelica. Har själv spanat in väskan rätt länge - och insåg att den passade henne perfekt! Fin sommarväska också. Snygg va?








Vitt eller korallrosa?




Kan inte bestämma mig om jag ska behålla mina vita naglar eller om de ska få bli korallrosa inför kvällen??




Minus glittret


8 km




Så där ja. Avverkat 8 km i Skatås. Det gick tydligen snabbare idag trots att det kändes grymt tungt och hade det inte varit för Mikael så hade jag gett upp och gått de sista tre kilometrarna. Sen köpte jag en blomma till Angelicas mamma och sen körde Mikael mig hem. Har precis ätit upp en skål med äpple, keso och kanel. Mumma! :)

Ska duscha, stryka klänningen inför kvällen och lite så.. Inte planerat mycket mer. Hunnit med så mycket redan :)




2 juni




Möttes av en del ur GP på hallgolvet imorse. Det var uppskattat! Länge sen jag hade en morgontidning. Tycker det blir så mycket till återvinningen med en gång. Men någon gång ibland är verkligen trevligt :)

Har varit uppe sedan strax efter sju och städat badrummet och diskat långpannan från igår (löste förvaringsproblemet med i princip alla mina matlådor - så nu ligger silviakakan i frysen) Nu äter jag frukost och klockan elva ska jag möta upp Mikael för att springa 8:an i Skatås.

Ikväll är det fest :)




Uppskattat!







Today I look like this




Slapp dag idag så jag tog mina baggykostym-brallor eller vad man ska kalla dem, ett vitt linne och en svart jacka över det. Ska ringa Lollo nu tänkte jag. Hon fixar ny soffa idag, kanske ska hänga på hem till henne?




Kakbak




Ja, det blev lite bakning. =) Mysigt, men nu vet jag inte var jag ska göra av det, så jag ställer det i kylskåpet sålänge.







Godmorgon Fredag!




Gick upp strax efter sju idag. Sen satt jag och drack kaffe och åt lite kesella med kanel och bär. Umgicks med min fågel (mysigt..!) och packade in presenten till Angelica. Det är inte vackert - men pappret var fint iaf :)

Sen tog jag mig en promenad på 1,5 timma. Så skönt. Nu sitter jag nyduschad och funderar på vad jag ska göra härnäst. Kankse baka en kaka? Typ Kärleksmums eller Silviakaka. Funderar över när jag ska ha hem min familj också. På onsdag kanske? Farmor ska iofs till sjukhuset då, men först på kvällen kanske? Får kolla upp det.




Spana in storleken på den flaskan. Rymmer 1,5 liter. Två sådana per dag så vet jag att jag dricker tillräckligt. Bra va? :) Den rymmer min detox...


RSS 2.0