Grymt nöjd

Jag måste verkligen rekommendera RM bootcamp! Mår så fantastiskt bra av det. Det är träning för hela kroppen, man träffar trevliga människor och jobbar tillsammans på ett annat sätt än på gruppträning på gymmet. Jag gillar inte gymmets gruppträning men detta är skitbra. Jag har haft en rätt stressig dag men på ngt vis är jag nu, på väg hem efter träningen, så lugn och sansad. Är verkligen genomarbetad och känner mig stark och stolt. Knäppt va?

Vill iaf propsa på att komma med o testa. Jag får ta med en kompis (eller om det var två?) som kan få prova på ett pass. Jag har kört halva tiden nu. Bara tre veckor kvar. Ta chansen! :)

Mitt självförtroende har dessutom fått sig en boost - om det är bootcampens förtjänst eller om jag äntligen börjat acceptera mig själv o min rumpa låter jag vara osagt men hallå - jag har köpt blåjeans för första ggn på 7 (!) år!


Världens bästa botemedel

Imorse fick jag sms från min storebror som undrade om jag kunde passa Alma en stund i eftermiddag. Och det ville jag ju såklart. Det är något med henne som gör att allt verkar så enkelt och hon ger så mkt kärlek utan att hon förstår det. Tack älskade brorsdotter för all glädje, kärlek o energi du ger. <3


Där satt den

Rakt i hjärtat bara. Sårad, igen. Jäkla skit. Både hjärta och stolthet för att jag inte lyssnat på min magkänslan ordentligt. Eller jo, lyssnat och förstått har jag - men jag antar att man aldrig vänjer sig att bli sårad.


Söndag



Hej! Spenderar min söndag tillsammans med rengöringsmedel, tvättmedel, dammsugaren och skurhinken. Det känns så bra med en ren lägenhet! Sorterade också en del papper o kvitton igår. Hittade en massa foton som är framkallade. Ska nog försöka lösa ett par album till dem. Kanske idag.

Det blev ingen bio igår. Jag o Tina ska se les miserables på tisdag istället :) vardagsmys!


 


Rumpa

Hej! Kom just hem från en shoppingrunda denna lönelördag. Har fått med mig tre klänningar (varav två är sommarklänningar) ett par varma tumvantar och ett par jeans. Jag har inte använt jeans sen gymnasiet. Blåjeans alltså. Jag har en väldigt rund rumpa och större lår. Därtill en smal midja. En kvinnlig figur helt enkelt. Mitt problem har alltid varit att hitta byxor som passar. Det måste verkligen vara stretch i dem för annars går de antingen inte över rumpan eller så är de alldeles för stora i midjan. These are perfect! Finns på veromoda. Jag har redan tre par i svart :)


Välmående

Hej!
Barfotaträningen ger mig fantastiskt fula fötter, men tanken är att benen ska bli desto snyggare ;) jag mår fantastiskt bra och jag har inte längre den extrema träningsvärk jag hade förra veckan.

Rekommenderar iaf rm bootcamp till dem som effektivt vill träna hela sin kropp och chocka den med ngt annat än gym eller löpning. Det är rätt jobbigt men samtidigt väldigt roligt och jag har redan funnit goa bekantskaper :)

I vart fall har jag återigen fått fundera på vad magen säger i vissa hänseenden. Åh, jag blir så ledsen, men förnuftet sitter i magen - inte hjärtat. Får nog börja fundera på annat.


Dags att betala


Yrt

Grym träning idag och ett bra sätt att börja dagen - nu kan jag ha en lugn eftermiddag under filten med en bok utan dåligt samvete :)


Ont i vaden

Tja, det gör rätt ont i min vad men jag antar att det bästa botemedlet är mer träning och mer stretch. Så nu försöker jag ta mig upp ur sängen för nästa pass. Heja!


Måndag

Hej! Har haft en bra dag på jobbet och imorgon tänkte jag börja dagen med friskvård :) snart bär det av till veckans första bootcamp.


IPhone

Hej! Har ägnat min söndag hitintills till att fixa med min iPhone. Kan nog ha löst det mesta, men hej va det ska fixas. Nästa problem som jag behöver lösa är mina kontakter som jag inte har ett enda nummer till och bara en drös info om mina facebookbekanta...jobbigt att byta telefon på det viset.

Tog mig till Willys förut o storhandlade och därefter gjorde jag tacopaj med filodeg istället för smördeg, men det blev tyvärr inte jättebra...

Igår såg jag flera avsnitt av hart of dixie. Känns som att jag fuskar haha - det ska ju ses på tv på tisdagskvällar... Någon som fortfarande är som mig?

Nej, nu ska jag hitta telefonnummer till mina vänner. Tänkte bara testa blogg.se app.

Puss!


Veckan gick undan!




Har nog överträffat mig själv. Denna veckan har jag verkligen känt att jag lever. Och mer levande ska jag bli! (däremot kommer jag alltid uppskatta dessa ensamma lugna lördagsmornar) Efter jobbet har jag gjort följande:
 
Måndag:
Räkmacka och kaffe med fyra kollegor
Bootcamp dag 1 (tester)
 
Tisdag:
Valhalla med Tina (1 km bröstsim + 200 m med wet vest)
 
Onsdag:
Bootcamp dag 2 (av 18) cirkelträning med 16 stationer. Här var jag inte särskilt stöddig, med träningsvärk och tuffa övningar på det. Men jag genomförde det och jag kände mig grym efteråt!
 
Torsdag:
Bootcamp dag 3. Cirkelträning 18 stationer. Träningsvärken från h*lvetet gjorde att jag tvekade på att gå plus att jag hade åkt hem emellan jobbet och träningspasset och lagt mig för att få en powernap (trött och frusen) men jag tog mig upp och iväg. Så himla glad att jag gjorde det! Härliga människor och grym träning botade mycket av träningsvärken och jag kände mig alldeles otroligt duktig när jag gick därifrån. Jag ska verkligen fortsätta!
 

Fredag:
En sväng på stan och en kaffe med Tina.
Tacomys med Carro, Jessica och Jossan. Vi nördade "Glee" och pratade om livet, döden och människor. ♥
 
 


Helg!




Godmorgon!
Idag tänkte jag sova tills jag vaknade - det gjorde jag. Vaknade sju.... Eftersom jag är en sån som inte har lätt för att somna om igen gick jag upp. Kokade kaffe, gjorde iordning en smörgås på rågbröd med skinka och gurka, bäddade sängen, väckte Tuffe och njöt i soffan en stund. Älskar tidiga morgnar utan stress =)
 
Idag ska jag städa lite lätt här hemma, ta en promenad, stretcha bort träningsvärken i vaden, leta present till lillebror som blir 22 nästa vecka, försöka hitta en frisör med drop-in (taskiga toppar nu!) och bara njuta av en ledig dag! Veckan har verkligen gått i ett. Det har varit kul men nu behöver jag en lugn dag, helst för mig själv. Kanske inte kvällen...men dagen. 
 

 
 

Bootcamp och simning




Bra mör i kroppen ikväll. =)
Igår var jag på bootcamp. Härligt gäng och en kanoninstruktör! På´t imorgon igen. Igår gjorde vi mest tester för att se vad vi klarade. Skrev upp på lappar för att jämföra med när dessa 6 veckor gått =) 
 
Idag var jag och Tina på Valhallabadet. Simmade en km och körde 25 minuter med västen. Grym träning!
 
Nu blir det snart Hart of Dixie =)
 


Countrygirl




Min söndag har varit bra :) 
Gjorde tre matlådor med köttbullar och bulgur med rödlök + att jag fick en massa fler köttbullar att frysa in utöver det. Grymt. Sen träffade jag Tina över en sallad och pratade i två timmar. Härligt! Vi bestämde oss för att börja simma tillsammans en dag i veckan. Start tisdag. Blir jättebra!
 
Sedan gick jag o kikade på var mitt bootcamp ska vara med start imorgon. Blir alltså en del träning för mig dessa veckor. 4 dagar i veckan i 6 veckor. Mån-tors. Men det ska jag väl klara av? =) Klarade ju en timma varje dag förra januari, så jag borde nog klara det...
 
Just nu sitter jag o lyssnar in Rascal Flatts nya album "Changed"  - love it! Imorse såg jag en dokumentär om countrymusikens kvinnor. Loretta Lynne, Dolly Parton, Tanya Tucker, Shania Twain och Gretchen Wilson.. :) 
 
Nu ska jag duscha och sätta på en ansiktsmask. Ikväll lägger jag mig med en bok o myser.
 
KRAM!
 
 

Söndagsmorgon




Sköna söndag :)
 
Imorse klev jag upp och diskade upp det sista i diskhon, kokade kaffe och gjorde iordning två knäckebröd med keso. Och ett äpple. Jag är proppmätt. Hur?? Igår tvättade jag min soffklädsel och nu var den helt torr så jag drog på klädseln igen. Nästan som ny! (men jag borde göra något åt mina armstöd)
 
Snart ska jag iväg till affären för att köpa mjölk och lök. Ska idag göra ett försök till att göra egna köttbullar :) Och så blir det förhoppningsvis en promenad med Tina också :) Länge sen jag såg henne! 
 


Mat




Förra söndagen blev jag bjuden på middag. En thaigryta med ris. Verkligen jättegott! Jag lagar ju aldrig middag till mig själv men hade nog kunnat tänka mig att börja äta middag om man är två.. Då blir det både roligare att laga maten och att äta den. I vilket fall så gav jag mig igår på att göra det själv till veckans matlådor. Tror det blev lite starkt, men tror jag klarade det rätt bra ändå =)  // Ovan i köket
 
Kyckling med en massa grönsaker och basilika med thaibas. Och fullkornsris. 
 


Fråga!




Jag har, som ni vet, huvudvärk ganska ofta. Jag funderar på om det är synen. Så jag har lovat mig själv att jag idag ska boka en synundersökning. Kanske behöver glasögon helt enkelt. Men åh, va jobbigt att prova ut glasögon som man passar i. Jag passar ju inte ens i solglasögon. Det ska jag iaf göra idag - och ta en promenad och tvätta. Nu väntar min tvätt på att hängas i tvättstugan...
 
Men VAR ska jag boka synundersökningen?
 
Bild:
 
 

 

Lollos present




Igår firade vi min älskade Lollo som fyllde år. Jag gav henne en dejt med mig. Vi ska på föreläsning. Låter mindre sexigt, men jag tror det kommer bli jättebra. Det är Wellness-kvällen den 5:e mars på Stora Teatern. Det är Mia Törnblom och Annika Sjöö som håller i den. Utöver en bra föreläsning om hälsa, kost, träning, självkänsla och konflikthantering blir det även vinmingel och goodiebags.
 
Haha, vissa skrattade åt mig när Lollo läst mitt kort och menade att de är inte förvånades över att just den presenten var från mig. Det konstaterades också att jag var nog glad att vi blivit så gamla nu att sånt här ändå kan uppskattas. Haha :) Ja, det är jag. 
 
Här visslar jag på en Melissa Horn-låt..


Fil




Ursäkte bilderna nedan - inga bra. Behöver köpa ny kamera. Jag vet.
 
När jag var i London i december visade en tjej en häftig grej. Hon hade en fil med både silke och bomull o grejer som hon använde på mitt lillfinger för att visa. Nageln blev alltså skinande bara av att fila den. Ni vet att utan nagellack så är naglarna ofta matta, lite rispiga och tråkiga ibland. Det var riktigt coolt att se vilken förändring det blev - och det höll i sig en månad trots nagellack och borttagningsmedel, handkräm och annat man fixar med på händerna. 
 
Jag köpte aldrig kittet hon visade mig med fil och lite olika krämer, hade inga kontanter på mig då och sen glömde jag av den lilla gallerian på Bond Street där hon stod. Jag har grämt mig lite över det, för jag blev faktiskt impad. 
 
Igår kom jag på att jag hade en tjock fil från Depend i badrumsskåpet som såg ungefär likadan ut som den försäljaren hade visat mig. Tada..! Den funkade nästan lika bra :) Grymt! Så nu är mina naglar glansiga även utan nagellack ;) (har ingen bild på resultatet än tyvärr eftersom jag målade på nagellack igår innan jag gick till Lollo... Men det kommer!)
 
Börja med den grövsta sidan (väldigt skonsam och skadar inte nageln) Ta sen den lila sidan..
 
 
Ta sist den finaste sidan och fila på nageln. Det blir verkligen skinande!
(jag fattar inte varför bilder blir såhär, men ni får lov att hålla tillgodo)

 
 

Trött och konstant huvudvärk




Tillbaka till att jobba heltid - det känns ovant och jag är fantastiskt trött. Längtar till nästa vecka då vi är full styrka igen. Jag börjar bli mör...
 
Funderar på om jag ska försöka städa lägenheten imorgon. Jag behöver verkligen städa. Dammsuga, damma och grejer. Får se till att ta en berocca eller ngt när jag kommer hem imorgon. 
 
Igår gick jag hem från jobbet. Det var skönt. Verkar dock bli den enda "träningen" denna veckan. Nästa vecka börjar jag med Bootcamp iaf! :) Hoppas det ger mig energi. Och kanske kan det bota min huvudvärk. Den är konstant! Jag förstår inte hur jag ska bli av med den..?
 
Jag vill vara ledig och hälsa på pingvinerna igen..


Mår bättre




Hej!
Idag mår jag bättre. Men jag vill inte fresta på kroppen för mycket så jag hoppade gymmet idag som jag annars hade tänkt. Tog mig istället en timmas powerwalk in till stan. Köpte med mig en detoxkur inne på Life hälsokostbutik och sen tog jag vagnen hem. Tänkte nämligen se hur lång tid det skulle ta att gå till eller från jobbet. Funderar på att börja gå hem på eftermiddagarna så jag får lite motion de dagar jag inte väljer gymmet. Eller framöver: bootcamp :)
 


En bra deal!




Hej!
 
Igår hängde jag på Groupon igen. Jepp, sucker. Men denna ggn fyndade jag hälsa! Bootcamp 6 veckor för 695 kr!  3 träningstillfällen i veckan mitt i stan, fysträning, barfota med din egna kropp som motstånd. Samt lite mitsträning. Lite som fysträningarna i Taekwon-do. Grymt! Har ju saknat det en del emellanåt. Bra när gymmet inte känns lika kul, för tillfället.
 
Dealen är fortfarande aktiv! Passa på!
 
Bild: rimmourad.se
 

 
 
 

Bilder




Alltså...hur mycket tror ni att jag har dammsugit då? Jag har inte ens rört mig från soffan. Sitter och beställer bilder att framkalla. Blir en salig blandning. Men jag kände iaf att jag ville ha ett kort på min brorsdotter att rama in. Det har jag inte än. Shame on me! Men snart så :) Har inte bestämt mig ang. julklappen än heller. 
 


Försäkringskoll




Sådärja!
 
Får tacka Jörgen på Folksam för bra service. Nu har jag lite koll på försäkringarna. Har dubbelkollat så mamma inte behöver betala min olycksfallsförsäkring mer och sett till att hemförsäkringen dras varje månad såsom jag hoppats på. Nu ska jag bara läsa på lite om vuxenförsäkringarna som finns. Lutar åt att jag tar den han rekommenderade, men det är inte dumt att ha kollat lite först. På måndag ska han ringa tillbaka och så löser vi det.
 
Sen ska jag också se till att börja spara lite. Ett alternativ som fanns är att man sparar pengar till ett låst konto i ett år och sen har man ett antal fria uttag året därpå. Verkar ju bra. Istället för att låsa pengarn till dess man fyller 55. 
 
Bättre att samla försäkringarna på ett ställe känns det som. Hoppar Trygghansa så länge. 
 
Just nu sitter jag och grunnar över vad jag ska beställa som julklapp. Gratängformen jag siktat in mig på var slut :( Funderar på bakbunkar fr. Rosti istället. Men jag vet inte.
 


Kvällsbryderier




Man kommer alltsom oftast på de där måstena på kvällen innan man ska sova. Inatt låg jag och vred mig och vände mig för jag funderade på vilka försäkringar jag egentligen har. Om jag betalar dubbelt, eller inget alls. Ungefär. Ska ta och ringa upp både Folksam och Trygghansa den närmaste veckan.. De kanske förresten har telefontid på helger...bäst att kolla.
 
Brukar ni också få sådana funderingar om kvällarna? 
 


Dags att starta helgen




Godmorgon!
Min lägenhet behöver verkligen dammas och dammsugas idag. Får se hur mycket jag orkar med. Men jag har iaf knaprat värktabletter och druckit alger. Jag har dessutom ätit en redig frukost. Proppmätt. Nu ska jag njuta av mitt kaffe och sen är det bara att ta tag i dammsugaren minsann :P
 
Har blivit avokadofrälst det senaste. Mums! Och mätt blir man!
Mighty Greens smakar inte så illa om man blandar upp det med apelsinjuice
 
Haha, insåg att jag inte har ngn vidare tulpanvas.. får lösa något bättre tror jag..


Friday night




Det här med att vara sjuk är ingenting för mig. Trött i kroppen och i skallen. Yr och svag. Tog mig till jobbet imorse Det var visst ingen större idé. Gick till lunch igen. Skit. Imorgon är det jag som proppar i mig värktabletter  och alger och tar mig en frisk promenad. Hoppas jag. Glass är inte ens gott. Men yoghurt med äpple i kändes som en hit. 
 
 


Nöjd!




Nästa vecka fyller min bästa vän Lollo år. Nu blir vi alltså 26 detta året, vi har kommit över den där jobbiga åldern 25 och kan fokusera på att vara vuxna. Visst? Jag är fantastiskt nöjd med den present jag fixat till henne. Haha, fast jag tror inte att hon kommer inse hur bra det är förrän i mars. =) 
 
 


Citat




Anna Hibbs har gjort det igen. Jag älskar hennes ord- och bildkollage. Ett urval av de citat hon hittar.. förstår inte hur hon gör... :
 
I like you and I know it's kind of pointless because you could do a lot better than me ( and I don´t mean this in a self-pity kind of way, it's just the truth of the matter) and I know that it won't go anywhere but I can't help holding on to the hope that possibly maybe there is a chance that you could maybe like me to.
 
 
och
 
 
"All you need is 20 seconds of insane courage and I promise you something great will come of it." - Benjamin Mee (We bought a zoo)
 


Naglar




 
 


2013




Hej!
Hur var ert nyår? Jag åt förbannat god mat och umgicks med härliga människor. Vi sov alla i samma rum som fylldes av sängar, kuddar och täcken. Pyjamasparty! Kändes lite som att åka på läger. 2013 började med dans och flams. Vaknade rätt sent idag och åt frukost till "Fame" som gick på tv:n till min och Carros stora förtjusning. De andra var mindre roade. 
 
Ikväll slevar jag nyponsoppa och njuter av ett rent hem, imorgon åker julen ut. Snart dags för Hart of Dixie. Yey! Imorgon är det jobb igen...
 
Åh, är så trött på min kamera. Det togs en bild på mig, Milla och Carro tillsammans, men den kunde inte läsas. Får bjuda på denna istället..
 


RSS 2.0