Plans...

Jag är realist.

Nu känns det bra... (vad var det jag skrev om den där bergodalbanan va ?)

Första ljuset är tänt. Kilade in på Maxi efter jobbet och letade ljusstake. Fann en, men värre var det med den där jäklars mossan. Vi var tre stycken som sprang runt o letade - såklart att den var slut! Fick bli vanlig mossa (brännbar, haha!) istället, men det var lite lite så jag får nog köpa lite mer imorgon.

Ja, det kanske är dags att nana här snart.
Tuffe är så glad ikväll och väldigt social. Speciellt när jag kikade på fredagens idolavsnitt. =) Jag tycker om min fågel. ♥

Ser lite på Wallander och bara slöar..  Helt ointressant. Men annars har min kväll varit mysig. Väldigt kall dock.

Planerar lite min vecka. Jag kommer vara ledig så mkt så det inte är klokt.
Skönt :) Jag ska på julfest på lördag, simma på tisdag, åka hem till Floda, fika med Andreas på sjuans ölhall och dricka vin =) Jobb på Liseberg blir det på söndag. Ska ordna med julklappar eftersom jag inte kommer hinna detta under de närmsta veckorna. Nästa gång jag jobbar helg är det baske mig tredje advent.

Puss!

1:a Advent

Ja, nu är det minsann bara att böja räkna ner - och hos mig har julkänslan ännu inte infunnit sig. =( Jag har faktiskt inte hunnit med att införskaffa en ljusstake till mina fyra ljus heller. Blev inkallad till julmarknaden på Liseberg efter mitt vanliga jobb i fredags så jag hann inte springa på stan o leta. Yeye..

Imorgon ska jag ha grovrengöring/storstädning och tvättid. Nu ska det bli advenstrent!

Ibland är det alltför besvärligt att vara jag. Jag gillar det inte alls. Bergodalbana så det står härliga till. Ena stunden är jag så lycklig så jag är i det blå, andra minuten har jag vaknat med gråtsvullna ögon. Det här är inte bra. Varför kan jag inte bara ha det ok istället för dessa tvära kasst? Varför låter jag mig själv må så? Varför låter jag mig själv bli så lycklig så jag tror att snart så spricker jag - och det är ju just vad jag gör. Jag måste sluta leva mig in i en utopi. Hur blir man realist? Jag är en hopplös romantiker som tror alla om gott. Jag måste börja inse att alla inte tänker som jag.

Arrival

Want to wake up and know where I´m going..
Varför är framtiden så diffus?

Jag har inte hunnit ordna med en ljusstake för mina fyra adventsljus! Och på söndag är det första advent! Ska ju jobba hela helgen. Hmm... Får nog lösa det ikväll efter jobbet. Mysigt med första advent! Brukar ju bo hemma då. Vi brukar äta gott och tända första ljuset i mammas egenstöpta krona med fyra ljus. Förra året hade jag fixat adventsmys med Martin. Iår får jag göra det själv. Med min fågel också såklart! Ska se när man ska ha tid att baka lussebullar och pepparkakor. Och korintkakor (det är mitt uppdrag!)

Advent = Ankomst
(men det vet ni ju, iaf ni som läste min blogg vid den här tiden förra året)

Varför blir man nästan lite religiös vid den här tiden av året? Jag hade t.o.m kunnat tänka mig gå på midnattsmässa. Mysigt, gemenskap och kyrkor har alltid en mäktig atmosfär. En mäktig inverkan, på iaf mig. Däri fylls man av både sorg och glädje.

Nä, nu ska jag inte sitta här längre. Dags att laga matlåda och hoppa in i duschen innan jobbet.
Robban på lagret är en öppen kokbok - tur det! Så nu ska jag laga ngt han tipsade om =)

Pussar och kramar i rusket! (här regnar det)

Innehållsrik dag

Japp, gjorde det där jobbiga idag, på min lediga dag. Men det är skönt att ha det gjort.
Väntar bara på ett brev på posten...

Lunchade med pappa och farmor på Jensens Böfhus. Namnam..!
Sedan gick vi till Clas Ohlsson och så fick jag köpt mig en sladd med glödlampsfäste till min julstjärna. Så nu är den uppsatt i mitt sovrum =) Myspys (dock lite mörkare än vad jag tänkt, men ja...mysfaktor..!)

Jag var ganska trött när jag kom hem och somnade en stund på sängen. Terese ringde och jag klev upp, tog mig till Coop och inhandlade lite mat, mötte Terese och vi tog en fika. Lussebullar..! Mums fillibums! Vi planerade Nyår och vi kunde bara komma på ett ställe att samlas på. Hoppas, hoppas, hoppas jag kan flörta och fjäska bra nog. Men det känns som att det är min tur nu.

Sedan lagade jag mat och åt gott. Har betalt hyran och lite räkningar. Duktig är jag!

På torsdag ska jag träffa Madde efter jobbet! Myspys..!

Måndag 24:e November, en månad till julafton

Jag undrar lite i mitt stilla sinne när den där snöstormen kommer hit??
Jag längtar efter snön! Faktiskt väldigt mycket. Så himla mysigt!

Jobbade igår. Det var ju helt okej. Bra o jobba söndagar. Bra betalt. Så jag klagar inte. =)

Såg också sista avsnittet av "Ensam mamma söker" Annettes val var ju inte helt otippat faktiskt, men Ninas! Jag var helt säker hon skulle ta Peter, så himla trygg och go! Och Johanna.. Hmm. jag hade själv tagit Kryckan. Andreas. Mumma! Haha, han verkade ju bra fin. Jaja.. Nu behöver man ju inte bli alltför involverad. Men va härligt o hitta sitt livs kärlek! Vakna med armar omkring sig varje morgon. Så underbart! Jag längtar.

Helgen har varit underbar faktiskt. Tog mig en dusch i lördags, smörjde in mig, tände en massa ljus och satte på mig myskläder. På tv var det Dansbanskampen och jag bara njöt. ♥

Ska förhoppningsvis träffa Tesse imon och planera inför nyår. Hoppas, hoppas, hoppas att vi lyckas locka ner både Antonia och Alexandra. Hade varit hur kul som helst!

På torsdag ska jag träffa Madde, underbara Madde! Ska bli mysigt. =)

Det är mycket nu, men jag mår väldigt bra. Är väldigt glad just nu. Lite oro såklart, men snart är det över, och jag kan fokusera på här och nu =)

Nä, nu ska jag fortsätta med tvätten.. *suck* Det var säldigt mycket nu.. Har ju inte tvättat på hela två veckor :P

Mys!!

Ja, idag har jag varit i Ullared på Gekås och handlat med mamma, Elin och Jesper.
Gick upp 05.00, sådär segt då sist jag kikade på klockan stod det 03.40... Hmm.. Lagom trött!
Men så mycket folk!! Aldrig i hela mitt liv sett så mkt folk där, brukar ha rätt tur då man kommer så tidigt, men ikke! Kön ringlade sig långt bort till vägen...! Ajajaj... In och trängas! ´Jojo!

Men jag fann äntligen ett par underbara gardiner! Är så glad - har redan satt upp dem och börjat göra julfint! Bara en vecka kvar till advent ju! Hittade ingen fin ljusstake, så den måste jag ordna med i veckan. Fyra ljus är ett måste! Går ju inte att ha ett datumljus.. Inte i min värld iaf.  Det känns att det är på väg mot december nu. Kylan har lagt sig och också långt nere i Varberg skymtade snödamm =) Mysigt!

Första "snön" (läs blasket) kom i torsdags, jag och Tesse blev ganska lyriska. Det är ngt speciellt med första snön. Synd bara att den försvann så snabbt. Läste på Alexandras blogg (alexjo.blogg.se) att deras snö minsann redan lagt sig. Karlstad =)

I torsdags var det spelning på Pustervik, åkte dit med Tesse, Angelica, Ida och Moa bland andra. Så kul att vi ses lite mer nu! Och så är det såklart dags att planera in Nyår ihop... När gjorde vi det sist allihop tillsammans - never!

Idag blir det att lata sig framför tv:n.. Trött! Vet inte ens om en orkar göra mat.. Hmm.. Får se vad dagen giver för krafter.
Imorgon ska jag jobba. Inte på Liseberg som det egentligen var tänkt. Utan på mitt vanliga jobb. Stackars Vicki har fått bli sjukskriven! Ajaj,...dumma hästar - har aldrig gillat dem! Visste att de var onda :P

Jaja, nu ska jag dra igång ngn rulle och mysa i soffan =)

Pussar och Kramar!

13 år sedan

Ja, ni vet vad jag pratar om...
Då alla barn var lyckliga. Jag var 8 år. Nicklas var bara 4, men honom drog jag med ut, hem till Marie-Helene och vi höll på att försvinna i alla drivor, för att inte tala om trapporna upp till hennes hus. !

Var det den 17:e november det hände? Ja.. Och vi gjorde backar på altanen och åkte pulka med start från fönstren (otroligt att de höll!) Skolan var stängd såklart och först var det ett meck med att öppna dörren, för den var ju också igensnöad. Snöstormen 95 kommer vi inte glömma =)

Och hur är vädret idag då?
Storm kan man väl säga! Men det snöar ju inte.. :( Regn och blåst vaknade jag upp till denna morgon.
Fy, en kan ju alltid hoppas på en hyfsat vit jul, eller iaf kall? Med frost..

Borde ta sig en resa till vitare vidder. Kanske i januari? Inte för att jag kan åka skidor eller snowboard, men jag saknar ju snön!

----------------------

Igår fann jag lite julpynt. Med betoning på lite. En ängel och en tomte. Jag ska minsann shoppa en hel del julpynt på lördag! Då ska jag och mamma, Elin, Jesper och Nicklas till Ullared! Kanske att man kan finna sig ett par nya stövlar också, Skobo brukar ha en del skoj. Mina stövlar sjunger minsann på sista versen nu..

Idag är jag ledig. Ska försöka ta mig till Floda en stund. Men det regnar så förbaskat så jag är inte det minsta sugen just nu på att ta mig härifrån. Knappt så jag gick upp ur sängen. Men så blev jag hungrig :)

Suck...

Will Young - Leave Right Now


Så lätt det är att identifiera sig själv med låtar och dess texter.



Tackar för en trevlig onsdag!

Jag har träningsvärk i mina vader!
Var faktiskt ute och sprang i tisdags. Ajajaja...jag som aldrig springer?
 Och stretching på det som är så viktigt. Såklart!

Satt o kikade på Taekwon-do -inspelningar på youtube i måndags kväll. Mina färdigheter behöver justeras och fräschas upp. Japp. Ska snart kunna mitt favorittul igen var det tänkt =) Kanske pappi blir glad på mig. Fick förfrågan att ställa upp som coach nästa lördag på Talent Open. Men då är jag lite upptagen. Men såklart saknar man gänget en del, det är ju som en enda stor familj. =)

Igår tog jag vagnen på min lediga dag - till Liseberg! Dags att pynta boden . Och eftersom Liseberg så dumt hade gett oss en helt ny bod var vi tvugna att börja från scratch. Tyg hit och dit - pynt och en massa pill. Chefen var jätteglad :D Eller inte.. Vi åt lunch på thaien.. som vanligt - brukar bli ett stamställe i december månad - varför inte börja redan nu? 

Efter Liseberg åkte jag hem tll Carro, aka Puff, och vi var onyttiga till tusen! Kakor, pizza och godis. What? Och julmust. Första ggn jag dricker julmust iår. Det är faktiskt väldigt gott. Apotekarnes så klart! Självklart hade kvällen inslag av skor, kläder och planering. Kenneth (fästmannen) och Mats (Carros lillebror) lämnade  lägenheten ganska snabbt då vi drog på lite "Womanizer" och gamla låtar från 96.

Kvällen avsutades med "Mamma Mia" och Emelie och Carolina var nog en rolig syn där i tv-soffan! Stora smile över hela ansikten, glatt medsjungandes i låtarna och skrattandes och medkännandes. "Hon är så stark!" kläckte jag ur mig då fröken Streep tog i för kung och fosterland i "The winner takes it all"

Jag dansade ut i natten och slog på hörlurarna med "Dancing Queen" m.fl.

Igen....

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Beyoncé är så sjukt duktig! 

Single Ladies , senaste låten jag har upptäckt... Me love!

If you like it you should have put a ring on it..!

Söndag kväll

Ännu en helg är till ända.
Den gick alldeles för fort. Men jag har haft det fantastiskt trevligt
.

I fredags efter jobbet tog jag tåget upp till Skövde.
På lördagen traskades det i affärer och på "stan".. Sedan var det mest lugnt.. lite film, lite tv och bara slappade.
Köpte mig ett par söta örhängen - gula discokulor :)

Åkte med pappa, Tornberg, Björn och Emelie tillbaka till Floda på kvällen . Blandade känslor.
SM i Taekwon-do hade det varit i Skövde Arena under dagen och pappa hade dömt. I Floda lånade jag bilen och körde hem till stan.

Ställde bilen och sprang in i duschen innan Emil, Matteus och Bamse kom. Sedan mötte vi upp Maja och drog oss till Sussie som hade kalas. =) Gult tema (därav mina gula discokulor i öronen :P ) Så det var gula t-shirtar, koftor, strumpor, benvärmare och scarves :) Roligt!

Dagen har tillbringats i Floda.
Fars dag och tacogratäng - och glass, marshmallows (eller hur det stavas...) chokladsås och grädde till dessert - en kan tro att jag är mätt! Och belåten. Sedan sprang jag in till Angelica lite snabbt och lämnade recept på lite godsaker innan jag tog tåget hem igen.

Tack för en trevlig helg!

Husmor

Som vanligt är jag ledig tisdag och onsdag - superskönt!

Igår tillbringade jag dagen hemma i Floda. Såg en film på tv1000 innan familjen kom hem från jobb och skola. Dock var inte min far hemma, honom har jag inte sett på jättelänge nu! :(  Fars dag på söndag, får nog åka hem då en stund tror jag. (Och kanske att jag åker med upp till Skövde på lördag morgon...) Mamma lagade mat åt oss och sedan hamnade vi alla fyra i Jespers säng (mamma, jag, Elin och Jesper) Vi satt och pratade om allt och ingenting - mest om ingenting. Mysigt!!

Idag har jag varit riktigt redig!
Började dagen med tvättid - och då känns det lika bra att göra resten av lägenheten fin.
Jag upptäckte Grumme GrönSåpas magi och har lagt allt jag kan komma på i såpabad - och det blir fantastiskt rent! Har också använt mig av ångmaskinen jag och mor min har införskaffat. Gjorde rent badrummet med den och det blev kanonbra! Nästan kliniskt rent - nej där överdrev jag, för i badrummet finns det mkt ingrott och även i köket. Men betydligt fräschare är det nu. =)

Har också gjort två matlådor för tors-fre... Ja..jag har väl egentligen bara stekt upp lite krögarpytt och ägg, men ja.. Nu har jag mat på jobbet iaf :P hehe* Kände mig inte jätteinspirerad att ställa mig att göra ngt avancerat faktiskt. Men det blir rödbetor till det också - namnam! 

Nu är Tuffe ute och flyger - äntligen! Burdörren har stått öppen, jag vet inte hur länge. Och nu sitter han uppe på gardinstången som vanligt =) Och denna fågeln är minsann smart. Jag har inte dragit för gardinerna denna ggn, men inte sjutton flyger han in i fönsterrutan för det - smart där! (För er som inte vet så har jag en tragikomisk anekdot om min första fågel i denna lägenheten.. ja... han levde i knappt ett dygn efter att han kom hit.. Say no more, men det har att göra med fönsterrutor)

Resten av dagen går nog åt till planering, promenad, försök till att få tag i Lollo, inhandling av mjölk, bröd och hushållspapper =)

Ikväll är det jag som kryper ner bland rena lakan - nästan det bästa som finns! =)

Puss..!

Tillbaka till igår?

Ska under julsäsongen tillbringa ett antal timmar på Lisebergs julmarknad i år igen!
Underbart! Det är så roligt och jättemysigt!


(Jag hade en jättetrevlig kväll igår.
Får väl se vad som blir av det. Skall vara förnuftig.
Och inte öppna mig för mkt här..)

Det har varit en ganska bra helg att jobba på, dagarna har gått ganska snabbt.
Hoppas att nästa helg blir längre =)

På tisdag ska jag hem till Floda och prata vett i min syster.. Jojo! Här kan man inte skriva vad som helst på internet - storasyster håller koll!

Förlåt!

Japp, vaknade upp och det är frost på taken - det är nog första morgonen jag sett det då jag bott här.
Nu börjar det kännas att vintern är på gång! =) Igår hade jag tillomed mössa på mig!

Idag  är det jobb igen. Får skjuts av Sussie, uppskattas! Eftersom idag är en röd dag går tågen alldeles för sällan!

Röd dag, som sagt! Hedra de döda.. Hade gärna tagit mig till Liés ♥ grav.. Blir dock tight med tid idag, får ta det på tisdag när jag är ledig.

Har suttit och rannsakat mig själv. Förlåt mig, mina älskade vänner, (framför allt Rebecca och Alexandra som tagit illa vid sig..)för att jag är dålig på att höra av mig - det är väldigt mycket nu. Behöver tid med mig själv. Behöver tid för mig själv att bearbeta saker. Behöver kanske inte säga så mkt mer.. Vad som hände för ett antal veckor sedan har blivit en större grej - och saker har tillkommit... Usch, mår rätt kass, men behöver som sagt bearbeta det på egen hand. 

Förresten, bästa julfilmen = Jack Frost! Jojemen....! (Pappan som dör i en bilolycka och blir en snögubbe sen, ni vet)

RSS 2.0