Den som väntar på ngt gott...



Ikväll är det Melissa Horn som gäller. Vackra röst. Fina texter..!


På vägen hem från träningen raderade jag en del sms.. Det gjorde ont i hjärtat. Vissa sparade jag. De som jag tycker mest om. Men jag antar att de också kommer bli raderade. Det är när hoppet lämnat mig.

Mitt liv i ett nötskal. Men den som väntar på ngt gott...

Jag undrar vad som hände
Vi som skrattade nyss


(jag kan inte skilja på, Melissa Horn)


Magmuskler!



Det känns bra att jag fortsätter med träningen också efter midnattsloppet. Jag går liksom in i en andra andning på ngt vis. En timmas kondition är ett måste på träningen numer, men också styrka. Det känns skitbra. Och om jag spänner magen så ser man magmusklerna. Ser ni? Där längst upp! Må hända har jag kvar lite putmage. Men vem har inte det?




Det här ska bli en bra dag!



Godmorgon!

I måndags började vi med immaterialrätt. Det fick mig att tänka en hel del. Särskilt på det där med bilder som man lägger upp på bloggar ibland. Om det inte beivras av upphovsmannen så är det ok att lägga upp bilderna, men man ska helst höra med denne från början. Men hur vet man vem det är? Får nog iaf hädanefter försöka hålla mig till mina egna bilder...

Iaf så i måndags kom jag en halvtimma för sent. Jag hatar att vara försenad. Men jag var totalt ur gängorna och hade inte ens kollat schemat. Vi brukar ju börja 9, men inte i måndags. Och inte idag. Idag ska jag vara i tid. Det är ju jag som är irriterad när folk inte kan kolla schemat. Där fick jag så jag teg.

Det här ska iaf bli en bra dag. Matlåda är gjord, träningsväskan är packad, läxan är gjord. Den har börjat bra iaf. Alger, kaffe, havregrynsgröt. Och Peter Lemarc.





Seger!



Jag har inte sovit! Det är en jäkla seger för mig. Jag som sovit varenda dag. Varje dag jag kommit hem har jag somnat. Men inte idag. Jag har lagat mat, lyssnat på musik, talat med vänner och familj och gjort två uppgifter, både ekonomin och immaterialrätten. Nu har jag sett på True Talent. Snart ska jag tvätta av sminket och packa träningsväskan. Sedan ska jag läsa i min bok. Och sen får jag sova. Imorse bestämde jag mig för att det skulle vara nog med trötthet och nedstämdhet, tror det var samtalet med Mikael som satte stopp. Tack Mikael!
Man kan vinna mycket med rätt inställning!




Komplimang....eller?



Nicklas 41:
Hej du - tycker du verkar grym,skulle vara en dröm att få tillbringa livet med dig.


Frisörtid..! :)



Frisörtid bokad..! Nu ska jag äntligen göra något annat med mitt hår än mina ständigt återkommande slinghättor med skadligt blekmedel. Det kommer inte bli alltför stor förändring - det vore så olikt mig. Haha, det hade jag inte vågat. Men denna gången ska jag slänga i folieslingor. Rågblonda sådana så håret får vila lite. Det är galet slitet nu, som vanligt, så jag tänkte se om det hjälper något. Då kanske inte utväxten blir så markerad heller. Vad tror ni om det?

Går till en jättebra frisör nu när min har flyttat och det är så bökigt att ta sig till henne. Så vill ni ha frisörtips så är mitt tips Studio Aveny.

Ska bli kul att fixa håret. :)

Nu ska jag dricka kaffe. Och ta mig an en uppgift. Inte sova. Jag eh...lovar.




Uppryckning krävs..!



Det är dags att rycka upp sig. Hatar att vara så här låg. Det var verkligen skönt att känna att jag ändå har energi. Den kommer fram när jag ska träna. Men däremellan ligger den och vilar, liksom.

Nu har jag druckit mina alger och nu sitter jag med en kopp kaffe till min gröt. Hoppas att det ger energi. Har lektion mellan 9-12 och sen slutar jag. Har en uppgift i immaterialrätten som jag måste göra. Kikade på den igår och den var rätt svår, men nog ska det gå alltid.  Vi har en mycket kunnig advokat som undervisar i ämnet. Hon är inhyrd från en av advokatbyråerna här i stan och är väldigt inspirerande. Hoppas att detta sätter igång min motivation.

Idag ska jag inte somna när jag kommer hem.

Behöver fortfarande skor, klipptid (och göra slingor) och tja.. kläder. Men skor är mest akut. Det hade ju inte suttit fel med en resa heller förstås...

(jag gillar fotot på mamma och pappa från vår resa i somras - den gjorde gott..! ett tag..)




Gött! Tog mig till gymmet med tanken att j...

foto0747 (MMS)

Gött! Tog mig till gymmet med tanken att jag bara skulle cykla lite, orkade liksom inte träna idag. Men se det gjorde jag :) en timma kondition o däremellan mage o armar. Nu e jag svettig o håret behöver tvättas men snart ska jag göra mig fin igen :)


Avocado



Någon som missade Michaela Fornis inlägg om avocadon? Så bra skrivet. Jag tror det är min tur nu.
Inte att skriva så bra, det går inte. Men att känna så. Just så. Så jävla jobbigt.

Känner mig itusågad liksom. Å ena sidan - å andra sidan. Så dålig på att göra vad som är bäst för mig. Det är inte många ggr jag lyssnar på hjärnan. Hjärtat tar för stor plats i mina beslut.

Såg på Bridesmaides ikväll med min bästa vän. Jag kunde så väl identifiera mig med huvudrollsinnehavaren. (nej, inte bruden) Och det kändes så tragiskt så jag ville gråta. Jag gjorde inte det. Jag lyssnade på min hjärna ikväll.

Jag plåstrar och tejpar och syr..


God frukost!

foto1281 (MMS)

God frukost!


Fading






Mitt mål



Som sagt - är skitnöjd med tiden i gårdagens midnattslopp. Aldrig sprungit det förut och för 1 år och 3 månader sedan när jag sprang mitt första Vårrus trodde jag aldrig att jag skulle orka springa en hel mil utan att gå, typ hälften. Men jag gjorde det - jag gjorde det faktiskt..! På en timma och 34 sekunder. Jag är så himla stolt över mig själv..!

I januari när jag började träna och gå ner i vikt hade jag som mål att gå ner 10 kilo och orka springa midnattsloppet på en timma. Jag klarade det på sånär 30 sekunder. (vikten har jag inte lyckats få bort med 10 kilo, men såväl 8 om man räknar från förra hösten) Jag anmälde mig för att hålla lågan uppe vad gäller träning. Och det har faktiskt sporrat mig, även om jag under vissa perioder bara tog en eller två promenader i veckan istället för att träna ordentligt.

Nu jäklar ska jag fortsätta - funderar fortfarande på pappas utmaning om Göteborgsvarvet. Storebror är visst redan anmäld. Kanske borde jag också.. 2,1 mil - det är ta mig tusan inte omöjligt..! Har ju klarat en mil på asfalt. Varför skulle jag inte klara en till? Vi får se...




01.00.34



Så fantastiskt nöjd! 60 minuter och 34 sekunder!
Jag har fått medalj också.

Bara så ni vet.

Nu blir det en välförtjänt dusch. Har haft ett långt telefonsamtal som har lättat på en sten, men kanske ersatts med ngt dystert. Jag vet inte. Nu kyler vi ner oss en stund. Ska inte tänka så mycket längre. Det är inte bra för hjärtat.

Imorgon blir det skrattfest med bästis. Just when I need it the most ♥ Synd att Carro redan är gift - annars hade jag nog bosatt mig med henne. Hon får mig att må så bra som man bara kan. Hon förstår mig, lyssnar på mig och tröstar mig. Och ger mig en push när jag behöver det. Jag behöver det imorgon. Vi ska se Bridesmaides och skratta tills vi gråter. Av lycka.




See you tonight..!



Nu är det inte många timmar kvar innan jag svettas nerför Avenyn. Kommer springa själv. Känner folk som springer, men inte i min startgrupp. Men hur ofta springer man tillsammans med någon ändå? Det är ju mer innan och efter jag kommer sakna det - den där gemenskapen att "fasen, vi grejade det.!" Får väl ringa någon efteråt eller så. Haha, mobbad. Lycka till att hitta ngn i den där folkmassan, menar jag.

Men hur tusan laddar man upp inför loppet? Jag har sovit efter jobbet. Försöker lyssna på bra musik och bli pigg. Och så får jag nog smälla i mig lite energi. Inte ätit sedan lunch.


..det enda jag kan tänka på är att jag vill ha ett visst sms. Men jag antar att det bara bekräftar min magkänsla :(



Jobb



Yep, idag bär det av till Nordstan för lite jobb igen...




Alldeles för förnuftig...



Febern är nog fasen borta. Inte tagit en tablett sedan imorse. Gött..!

Är helt galet sugen på att göra mig fin och gå ut på stan ikväll. Vet inte när jag var så sugen på det sist. Incontro med lite pianospel och sedan ut och göra stan. En helkväll - när hade jag det senast?


Men jag ska jobba imorgon.. Och springa en mil.. Och jobba på söndag. Jag är så förbannat förnuftig - så istället har jag städat lägenheten och dansat för mig själv. Och druckit proviva. Heja hälsan..! Eller..?

Nästa helg - då jäklar..!
Lördagen är bokad med Tina




Lauren Alaina



Älskar hennes röst. Spola fram till 0:45




rubrik?



Vaknade imorse med världens magknip som snart kom att ersättas av feberfrossa. Ingen bra start. Jag beslöt att ligga kvar i sängen. Ingen ekonomi för min del helt enkelt.

Klockan tolv hade jag uppsatt tvättid. På med leggings och en t-shirt för att kånka hela garderoben till tvättstugan. Idag fungerar båda tvättmaskinerna, tack och lov! Men istället har torktumlaren lagt av så nu är hela torkrummet fyllt av mina trosor och strumpor, handdukar och sängkläder. Undrar hur kläderna sedan kommer få plats? Inte alls, är min gissning. Det hjälps inte. Kommer nog få hänga kläder här i lägenheten. Borde verkligen skaffa mig ett torkställ..

Jag har knaprat burana och är för tillfället pigg, känns bra. Kanske bara var ngt tillfälligt? Hoppas det. Någon sorts strejk. Kommer nämligen behöva mina krafter i helgen. Jobb i dagarna två samt midnattsloppet då..

Kollar IKEA-katalogen som kom i dagarna. Jag behöver verkligen mer förvaring. Klädesförvaring då.. Men jag betvivlar att jag kommer kunna få plats med en garderob til här. Men jag kanske kan ställa en byrå i hallen? Eller ställa upp en klädstång? Och ett torkställ...


Ända till september..?







vet inte..



Bloggen brukar vara min ventil. Nu räcker inte den. Jag vet inte hur jag ska bete mig. Eller vad jag ska säga. Eller skriva. Eller göra.  Bäst att vara tyst? Har iaf ett par hinder på vägen som jag inte vet hur jag ska hantera.

Fan, kom just på att jag skulle varit på Liseberg nu. Har inte hört av mig till Tina. Bäst att göra det.

Sen.. sen ska jag fortsätta mina grubblerier.





Assholes..!



Jag blir så jäkla trött. Det gör mig så förbannad, men samtidigt så fruktansvärt ledsen...


LÖN :)



Har betalat mina räkningar. Nu sitter jag och planerar lite inköp. Behöver köpa det mesta. (mineralpuder, ansiktstvätt, skor, byxor, mat, schampo, balsam, receptbelagda grejer - ja det är väl det som är akut)

Men i första hand måste jag sätta mig med lite skolarbete. Blir att skriva klart referatet av redovisningarna vi hade igår och kika på uppgiften i ekonomi. Sen har vi alltså engelska i eftermiddag så jag får se över så jag faktiskt förstått vad jag läst.

Idag vill jag shoppa..! Får se vad jag hinner. Tanken var att i eftermiddag åka till Liseberg och möta upp Tina m.fl. (om det inte regnar då..) Kanske hinner på förmiddagen då.. Om jag skyndar mig med skolarbetet.

Förstår att detta var mycket givande läsning för er ;)




My so called life...



Ellen och Ellinor i min klass talade om att de hade börjat se om "Mitt så kallade liv" (My so called life) . Herregud vilka minnen..! Jag älskade den serien! Satt bänkad varje avsnitt. Jag var totalt förälskad i Jared Leto (som inte alls är lika snygg längre, vad hände där??) Angela och Jordan var så fina ihop och det fanns ingenting jag hellre såg. Jag var helt inne i deras liv. Jag ville vara några år äldre och vara kär i den där killen och han skulle vara kär i mig också. Åh, tonårsdrömmar..! Så lite man vet...




Kotletterna :)



Idag bär det av till gymmet. Men först har jag skola. Och en redovisning. Tycker sådär bra om redovisningar, men å andra sidan är det inte mkt att redovisa + att vi gör det i grupp. Insåg väl kanske först igår att det är rätt bra med det här ändå. Får en ganska bred kunskap om vi alla har olika ämnen att ta upp.

Ska nog ta mig till skolan lite tidigare för att skriva referat på de andra gruppernas redovisningar, så jag inte har allt imorgon.

Idag ska jag testa lite andra övningar på gymmet för att träna "kotletterna" hahaha! Ni vet det där på ryggen. Daniel har iaf gett mig lite tips. Får se om jag kommer ihåg dem. Och så får vi se om jag inte känner mig urfånig. Det görs med fria vikter - inte min specialitet. Hoppas att det inte är för mkt folk på gymmet. Risken finns ju såklart.. I eftermiddag.

→ Iaf så ska man i ena övningen typ rycka på axlarna. Förstår ni? Ha hantlar i händerna och ha armarna neråt och så är det axlarna som rör sig upp och ner, sakta så man känner att det tar.

→ En annan övning är den där med hantlarna vid sidan av den där bänken. Ena handen i bänken tillsammans med ena knät. Lyft hanteln med andra handen rätt upp. Det känns i sidan liksom.

Okej - en rättelse..! Denna övning är för brösten fick jag snällt påpekat. Tror ni jag kan få tillbaka mina bröst igen om jag tränar dem? Har liksom gått ner en hel kupa :( Inte okej.

→ I denna övning ska man sitta på den där bänken som finns vid de fria vikterna. Den ska vara vinklad lite snett så att man inte ligger ner, men att man inte sitter rättupp. Därifrån har man hantlar i vardera hand och lyfter dem rakt upp så hantlarna möts framför dig. Rätt upp. (tränar alltså bröstmusklerna, om det var några oklarheter)

Ska testa idag. Återkommer med recension.

Puss!




Nybakat






Uppladdning inför midnattsloppet? ;)


True Talent!



Yep - jag kommer vara bänkad i soffan varje program! Helt i min smak! Dessutom kommer en bekant till mig att dyka upp i tv-rutan som en av deltagarna. Längtar! Hon är superduktig! Linnéa Khalil, om ni minns?




Shit!



Det blev helt plötsligt verklighet. På lördag ska jag springa en mil. Sist jag sprang en mil var i mars tror jag.. På löpbandet. Nu ska jag göra det på lördag. På asfalt. I backar, bland folk.. Håller ni tummarna för mig?




Godmorgon! Dricker kaffe och kokar gröt. I...

foto1271 (MMS)

Godmorgon! Dricker kaffe och kokar gröt. Inte pigg idag heller... Skola till 16 sen ska jag hämta ut tröjan till midnattsloppet. Funderar på att baka bullar ikväll. :) har er dag börjat bra?


Typ bäst



Var klar på gymmet kl. 14. Hade kört samma pass som i lördags. Jag är typ bäst. Jag har dock ännu inte kommit längre än att jag har duschat och slängt i mig två smörgåsar med kokt ägg. Sitter med en kopp kaffe och funderar på om jag borde plugga lite. Jag borde. Såklart. Snart.

Sedan ska jag över till hisingen och kramas lite. Mysigt!

Blev just med jobb varannan helg och troligtvis kommer jag också jobba ngn dag mitt i veckan så mina små hjärtan slipper jobba ihjäl sig. Jag vet ju hur det är..

Utanför skriker ungarna ikapp - jag var tvungen att stänga dörren. Det blev väldigt varmt, men jag orkar fasen inte lyssna på skitungarna som verkar tävla om vem som skriker högst, längst och gällast. Skitungar att förstöra för mig. Headache. Jag är fortfarande lite trött...det lockar att lägga sig i sängen med en bok. Kanske, en stund?




En timmas kondition på gymmet plus styrket...

foto1099 (MMS)

En timmas kondition på gymmet plus styrketräning i 45 minuter. Nu ska magen bort!


Kurser?



Funderade på att sätta upp mig på ngn kvällskurs för att få upp motivationen till att plugga. Men inser att jag nog är alldeles för sen med det. Nästa termin kommer mest bara handla om exarbete och praktik. Kanske då.. Men jag vet inte.

Men kanske - någon som har tips på någon kul kurs?



...






Vill inte bli henne




Fann bilden här


Svag



Jag har en sån där dag då jag bara känner mig så otroligt svag. Att ingenting kommer att lösa sig. Allt är bara totalt värdelöst. Hade en ambition att springa runt sjön imorse. That didn't happen.. Sedan jag kom hem kl 11 i förmiddags har jag legat på min soffa. Jag har läst. Boken är bra. Jag har sovit också. Jag är trött. Förstår inte när det ska ge med sig. När ska jag bli pigg??

När jag är slö och ingenting går riktigt som jag vill, blir jag än mer svag. Det är en sån dag idag.

Jag tror inte på att något egentligen kommer lösa sig. Jag är inne på att lyssna på magkänslan igen. Och den säger mig att ta avstånd och skydda mig själv. Som alltid. Det säger den alltför ofta nuförtiden. Ska jag aldrig våga lita på att saker ordnar sig? Att det faktiskt kan bli så som jag egentligen vill.

Jag behöver nog äta något.




Nu åker jag hem. Mamma har lagat mat o jag...

foto1267 (MMS)

Nu åker jag hem. Mamma har lagat mat o jag är superhungrig. :)


Grattis Pappelappen



Pappa fyller år idag. Världens bästa pappa




Dansa vals i cement






Härliga träning!



Känner mig så fantastiskt bra! Körde en timmas kondition på gymmet idag igen samt en timmas styrketräning - armar och mage, samt stretching. Borde nog träna ben också, men inte lika ofta - har redan muskulösa ben så jag vill inte ha dem mycket större. Tänker antagligen helt fel där, men jag är lite försiktigare när det gäller benen. Kör på löpning där istället. Och crosstrainern. Så får vi se. Tips på hur man får slankare ben med längre muskler?

Dagens gym:
20 minuter cykel (burn calories-programmet) som uppvärmning
En jäkla massa olika armmaskiner och fria vikter samt gummiband
Sit-ups på pilatesboll + magmaskin
Ländrygg-maskin
30 minuter på crosstrainern
10 minuters löpning
Stretching

Nu har jag duschat och smörjt in mig. Känner mig rätt fräsch efter att ha tränat ordentligt och svettats och mått :)

Snart bär det hem till Floda. Vet inte om jag sover över, men om jag gör det ska jag nog ta mig runt sjön imorgon om det inte regnar. Bäst att packa träningskläder iaf :) Jag är igång igen och det känns härligt..!

Ska bara ta tag i mitt sötsug igen! Detta är underbart gott - bra alternativ till fredagsmys! Eller lördagsgodis då..
Blandad frukt med lite rostat havregryn och kanel, mumsfillibabba..!




Blaj... dags för gymmet!



:) Blev väldigt glad av den fina kommentaren igår! Ni får gärna skriva vem som kommenterar.

Snart bär det av till gymmet. På rikitgt idag. Sen ska jag åka till Floda i eftermiddag, så jag måste göra det nu på morgonen. Lika bra så blir det gjort, menar jag.

Satt och funderade över när mitt gymkort går ut. Himla bra med bloggen - kunde konstatera att jag hämtade ut mitt kort den 21:a september förra året, vilket innebär att jag iaf har en månad kvar innan jag behöver förnya. Och igår skickade jag in pappren till löneavdelningen så jag kan få förlängt inom snar framtid. Det brukar ju ta lite tid sånt där...

Läste lite i min engelskabok igår, insåg att jag kunde behöva ett lexikon för en del ord - ska sätta mig med det ordentligt imorgon hade jag tänkt. Annars blev det inte så mkt av min fredag. Rensade lite grejer här hemma, läste, rensade bland en massa kort på datorn, badade och tog hand om mig själv. Kollade humorklipp med favoriterna Magnus Betnér och Johan Glans. Tidig kväll.

See you at fitness24seven in an hour




Jag är så blek! Och trött på vädret. Nu sk...

foto1258 (MMS)

Jag är så blek! Och trött på vädret. Nu ska jag hem o rensa lite. Eller nåt... Känner mig väldigt tom o trött o slö idag..


Förmiddagspyssel i ett regnigt Göteborg



Jag gick o la mig igen. Läste i en bok. Henning Mankell - Den femte kvinnan. Mycket bra bok, rekommenderas! Det är ju en bok i serien om kommissare Kurt Wallander. Sen sov jag en stund också. Och diskade och packade in paket till lillasyster.

Nu ska jag läsa i min engelskabok, måla mina naglar (som är friska nog att målas igen, skönt!) och dricka en kopp kaffe till. Sen kanske jag ska starta dagen. Ska posta ett brev och köpa något till min far. Än vet jag inte vad bara. Jag ska packa ner och ta med mig mina träningskläder också så jag tar mig till gymmet idag.

Ända till september - Peter Lemarc.




Ledig fredag :)



Jag är rätt trött idag. Igen. Förstår inte riktigt. Dricker mina alger och tar en berocca boost om dagen. Ska bege mig till gymmet sen tänkte jag och köra ordentligt. Så kanske man blir pigg sedan. Vädret har kanske del i min trötthet. Nu regnar det igen.

Imorgon fyller min käre far år. Förslag på present?

Idag ska jag iaf läsa i min engelskabok och kanske kolla upp lite kring arbetsrätten. (eller så struntar jag i det sistnämnda) Hade varit bra om jag tog min till biblioteket också. Gjorde ju inte det sist såklart.

Hade ju tänkt besöka kalaset idag, men jag vet inte - det regnar ju nu. Och det händer inte supermycket just nu. Får kanske bli Björn ikväll då. =) Honom gillar jag!

Vad har ni för planer idag?




På kalaset idag!



Min favorittrubadur (fantastisk röst och riktigt fin att titta på) spelar kl 17.00 på Parkens afterwork. (18 års åldersgräns)


Klockan 20,00 spelar Miss Li på Kungstorget




Tillbaka till verkligheten



Har alltså kört igång med skolan igen. Idag var första heldagen med lunch i skolan och lektion både på förmiddagen och eftermiddagen. Det var lite jobbigt och innan vi fick uppgifter höll jag på att somna. Trots att jag druckit en berocca boost imorse.

I arbetsrätt ska vår grupp göra en powerpoint och prata om olika sätt att avsluta en anställning. Vad som gäller, när man kan bli avskedad, på vilka grunder man kan bli uppsagd, när man kan få skadestånd för att arbetsgivaren gjort fel... osv. Lite matnyttigt =)


Solen skiner i Göteborg, men jag är trött. Dricker lite kaffe, men tror jag ska lägga mig och sova någon timma. Sedan blir det nog att skriva klart en engelskauppgift vi fick idag så den är klar sen. Det är pinsamt så dålig jag är på engelska för tillfället. Har liksom kommit ur fas. Blir inget kalas för mig ikväll tror jag minsann. Får bli imorgon. Efter gymmet.

Har ni en fin torsdag?




My heart beats like a drum...



"Hej babe, tänkte laga lite köttfärssås. Vill du också ha det? Ska jag vänta på dig?"
Jag fick alltså världens godaste mat igår. Tackar inte nej till hemlagat. Jag samlade ihop mina grejer och begav mig hem till Hising Island för trevligt sällskap, god mat, film, godis och chips. Mys!


Imorse skulle jag upp och sedan till skolan. Han hade inte behövt kliva upp, men det gjorde han ändå.

"Du är trött, varför ligger du inte kvar? Du måste inte gå upp nu..."
"Nej, men jag vill vara med dig."





Onsdag



Okej, nu ska jag ta av mig morgonrocken och hoppa i kläder så jag kommer igång idag. Sov så himla gott inatt, vaknade inte förrän 9,30.. Åt frukost med trevligt sällskap som jag återigen stannat uppe med alldeles för länge. Bara för att vi pratar och pratar om allt och ingenting. Mest om små ögonblick som vi värderar högt.

Det är bra just nu.

Idag är jag helt ledig. Det blir bra. Ska göra en matlåda för morgondagen, låna böcker på biblioteket, se över litteraturlistan och beställa alldeles för dyra kursböcker. Tur att jag kommer få jobba i höst också..

Ikväll ska jag se "Let me in" .. Det är liksom lite ostadigt väder så jag struntar nog i att kika in på kalaset. Fredag får bli min kalasdag. Då är jag helt ledig igen.

När ska jag utnyttja mina fribiljetter på Liseberg då..? Någon som är sugen på Balder? :)

Ha en fin dag..! Puss!





Idag på Kulturkalaset



Varför inte Eldkvarn på Götaplatsen ikväll. Eldkvarn 40 år. Kl. 20.15-21.15


Eller min favorit: Skrattfest på Kungstorget 19:15-21.00 med bland andra Magnus Betnér och Måns Möller med flera.



Jobb..!



Har jobbat supermycket under sommaren, känns det som. Men jag har tröstat mig med att jag verkligen kommer behöva pengarna under hösten. Verkligen. Jag har inga som helst pengar kvar på mitt sparkonto. Vad hände där? De sista kommer gå på mitt månadskort som jag måste köpa i dagarna.

Men, så ringde Micke från jobbet igår och hörde efter om jag var intresserad av att kanske jobba lite fasta tider i höst, typ varannan helg. (De saknade visst sin gamla räv...efter 3 dagar..)  Öh, ja tack..! Feels good..! Han skulle säga till när schemat var lagt och återkomma med hur mycket det skulle bli. Jag hoppas ju få jobba helgerna med en viss person...




Tisdag



Godmorgon!
Städar lite lätt här på morgonkvisten, snart ska jag bege mig till affären och inhandla lite saker till mitt ekande kylskåp. Får ju finbesök här sen. Jag längtar..! Igår blev det ett jättemissförstånd oss emellan och jag var superledsen. Men det är ordnat nu.

Har druckit mina gröna alger och är förvånad över hur lätt det gick att dricka upp tillsammans med juice. Det här ska allt gå vägen - denna ggn ska jag dricka upp till dess pulvret är slut helt. Sist jag köpte en sån burk blev det mesta stående. Mer än halva. Men nu jäklar! =)

Efter jag varit i affären ska jag ut o springa. Hade tänkt ta mig till gymmet, men jag vet inte vad jag hinner. Så det får bli en runda här hemma och sedan träningsleken så man får lite styrketräning också. Känns skönt att vara igång också med styrkan. Det har jag inte tränat sedan förra hösten och jag känner verkligen hur klen jag är.

Men nu: frukost..!




Panik



Ojdå...ska visst ha herrbesök här. Första ggn han kommer hit imorgon. Borde verkligen städa...! Orkar inte...




Från 0 - 110!



Herregud va trött jag var när jag kom hem ifrån skolan. La mig o började läsa lite, men insåg att jag skulle somna. Jag sov således en timma och slöade ytterligare en timma. Jag var fortfarande trött, men insåg att såhär kunde jag ju inte hålla på. Det lägger bara ramen för hur hösten kommer bli om jag inte tar tag i mig själv.

Tog min in till stan och inhandlade Mighty Greens (skitäckliga alger) och Berocca Boost (som smakar Redbull - jätteäckligt, helt enkelt) Tog en Berocca Boost innan jag smet iväg till gymmet. Det var grymt!

Spenderade 2 timmar på gymmet - det vet jag inte när jag gjorde sist. Tränade armar ordentligt samt lite mage och rygg. Men mest armar. Började med 10 minuter på cykeln som uppvärmning, sedan körde jag armar och styrketräning i en timma. Sen stod jag på crosstrainern i en kvart och avslutade med 35 minuters löpning! Öh, var kom energin ifrån? Superwoman..! Yes, I am!

Thank you darlings! We are gonna be the best of friends!




Happy B-day!



Varsågoda att gå in och gratta födelsedagsbarnet! Hon är en stor tjej nu. 17 år..! 17... Det var visst ett tag sen man var 17.. Grattis Elin! Hoppas dagen blir kanon! (trots regn)

Kom till mig om det är något, och fortsätt höra av dig om du behöver sovplats. Pussokram på stora dan'!




Nordön



I lördags efter jobbet mötte jag upp Lollo för att låna bilen av hennes mormor. Sedan åkte vi bort till Nordön där hennes pappa och hans fru satt. Vi drack vin, åt räkor och kräftor och lite annat ihopplock. Det var supermysigt! Tjejsnack på kvällen och morgondopp i havet på söndagsmorgonen. Så värt att få komma bort, om så bara över en natt! Till lugnet.














Mys!



Har haft en väldigt mysig avslutning på "sommarlovet". Nu börjar skolan igen. Arbetsrätt står på schemat och jag tycker det ska bli väldigt intressant :) Däremot kan jag inte påstå att jag är utvilad på något vis. Över huvud taget. Men det är en annan femma. Det är bara korta dagar det första nu så jag hinner nog ta igen mig.

Igår passade jag Alma - det såg ut såhär:




Börjar dagen med ett uppfriskande dopp i h...

foto1248 (MMS)

Börjar dagen med ett uppfriskande dopp i havet. :) Hur börjar din dag?


Godnatt från nordön :)

foto1238 (MMS)

Godnatt från nordön :)


Livet



Solen skiner idag. :) Jag börjar inte jobba förrän kl 15. Det ska bli så skönt att sista dagen på jobbet på två veckor är en kort dag. Bara stå ett par timmar och sedan räkna kassorna. Sen får jag koppla av totalt. Efter jobbet tänkte jag inhandla ingridienser och muffinsformar. Får nämligen finbesök imorgon och jag tänkte lära Alma tycka om blåbärsmuffins =)

Igår hade jag en jättebra dag. Inga måsten, ingen stress. Pratade i telefon med mamma på morgonen, drack en kaffe i lugn och ro, åt en macka med kokt ägg och tog en dusch. Tog mig till Frölunda Torg för att komma långt bort från jobbet. Där shoppade jag lite grann. Alltid trevligt.

Jag ringde farmor och köpte med en kanellängd. Vi fikade, pratade, la pussel, kollade i fotoalbum och hennes syster Emily letade fram pocketböcker och gav mig rekommendationer på författare.

Klockan 17 mötte jag upp Mikael för en sallad på Adams Café. (favoritsallad!) Sedan tog jag mig hem, tog en dusch och bytte om. Drog på mig klackarna och in till stan igen. Mötte upp mina fina kollegor och pratade strunt. Var hemma runt 1. Hos Daniel då... 

På måndag börjar skolan - det ska bli skönt med lite rutiner igen.

Ny blus från H&M - how do you like it?





Hade gett det mesta för den chipspåsen jus...

foto0905 (MMS)

Hade gett det mesta för den chipspåsen just nu. Ingenting är ju öppet såklart. Men jag ska iaf få träffa världens finaste. O han ska få pussa en tjej som smakar vin o cheeseburgare. Charmigt värre :)


Hej! Har haft en perfekt emelie-dag :) åt ...

Hej! Har haft en perfekt emelie-dag :) åt en god frukost, drack kaffe i solen, shoppade kläder, träffade farmor o tog en sallad med mikael på adams café :) nu ska jag hem o duscha innan det blir vin med kollegor. Puss!


Sämsta dagen på länge



Har varit så skönt att få sova idag.

Hade världens sämsta dag igår.
Men jag höll modet uppe, gick iväg o grät en skvätt på toaletten för att sedan bryta ut i tårar i lunchrummet när stackars Jens undrade hur det var med mig. På med sminket och ut bland kunder igen. Och egentligen var det inget speciellt som utlöste min gråtattack. Jag hade rätt ont i magen under hela dagen, hade en besvärlig kund (som i första hand inte ens var min kund) och lite ont i huvudet, samtidigt som jag emellanåt såg suddigt och funderade över om jag kanske skulle behöva gå till optikern.

Om jag skulle sätta en diagnos på mig så är det tecken på stress. Det här att inte kunna hejda en gråtattack som kommer utan anledning - det har jag varit med om förr. Snart två år sedan var det sist. Då grät jag i en hel vecka utan att veta vad det var för fel på mig och varför jag grät hade jag ingen aning om. Don´t want to go there again.

Tackar världens bästa kollega som tar ett par timmar åt mig på lördag, Carro är fantastisk! Fastän jag vet att hon har annat för sig egentligen och inte har någon som helst anledning att ställa upp för mig så gör hon det ändå.


Idag ska jag inte göra några måsten. Jag ska bara ta hand om mig själv och lyssna på min kropp. (det blev inget gym i onsdags när jag var ledig för jag somnade och behövde verkligen sova)

Ikväll ska jag däremot träffa några av de mest underbara människorna på jorden och bara må bra.

Tody it's all about me!





One day off....



Omplåstrad. Jag är så galet klantig. Skar mig just med kniven när jag hackade soltorkade tomater. Med en slö kniv. Bra där Emelie! Håller på att göra en matlåda. Fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater. Det var länge sen. Det är så väldigt gott. Det doftar ljuvligt i mitt kök just nu.

Ska strax hämta tvätten och sen ska jag ut på en promenad och träna lite styrka också innan jag hoppar in i duschen. Det är bra att vara effektiv när man bara är ledig sådär en dag då och då. Ska tydligen jobba imorgon. Jävla skit. Har inte det minsta minnet av att jag bytt ut den dagen. Hatar att vara ledig bara varannan dag. Jag som är så noga med att skriva upp alla byten, hatar att komma försent. Usch, jag som verkligen behöver ledigt. :(

Hade lillasyster hos mig inatt. Det var trevligt. Hon vaknade också av min klocka imorse. Tvättid. Alltid tidigt. Haha, stackarn.

Hade behövt köpa nya skor.... Dessa kanske?




Skitfort!



En stooor kopp kaffe. Sen kanske jag är lite pigg. En dag kvar innan två dagars ledighet. Det ska bli så fantastiskt skönt. Låt dagen gå skitfort tack..! =) Synd jag satt upp tvättid imorgon klockan 8...men det är lika bra tror jag, så kommer jag upp och får lite gjort.

Sommaren har iaf gått skitfort. Nu börjar skolan igen på måndag. 18 dagar kvar till midnattsloppet idag, dags att köra igång ordentligt. Ska bara få lite energi. Den kommer när skolan börjar, tror jag minsann - inte lika långa dagar då.

Min lillasyster blir 17 (17..!!? vad hände där?) på måndag. Så jag ska kolla med familjen när det blir tårta :) Söndag är jag ju ledig iaf. Och på måndag har jag en kort dag bara. Oh, sweet studentliv!




Sliten nu



Har jobbat idag igen - surprise surprise! Får se hur utsövd man är när skolan början. Not at all! Onsdag och torsdag denna veckan är jag ledig, två dagar på raken! Det är lyx..! =) Då ska jag tvätta och städa. Heja..!

Talade med min farmor i telefon idag. Det var trevligt - varför gör jag inte det oftare? Ska nog försöka åka hem till henne snart. Onsdag eller torsdag kanske.. =)


♥ Min vackra farmor ♥


Rosa mys



Jag är fantastiskt trött idag. Det är inte läge att ligga uppe till 2 på nätterna och tala om allt mellan himmel och jord. Men jag kan faktiskt inte låta bli. Det kittlar i hjärtat på mig.





Saturday night



Hade verkligen jätteroligt igår. Goda vänner och alkohol är en rätt bra kombo. Bra musik och lite eget skrålande gjorde det hela komplett. Så här såg jag ut igår - mest nöjd är jag med halsbandet. Fick det när jag fyllde år och har inte vetat vad jag ska ha det till, men tyckte det passade jättebra till det blå fodralet. (som var lite, lite kort på ena sidan, förvisso - men det är sommar och då ska man ha bara ben. Punkt)






Effektiv som vanligt..



Då hann man med det mesta idag ändå. Fastän jag inte kom hemifrån förrän strax efter 12. Jag gjorde rent kylskåpet, avkalkade kaffebryggaren och vattenkokaren och dammsög lite snabbt i lägenheten efter jag hade vikt ihop kläder. Sen tog jag mig ut på stan. Inhandlade några fler av mina älsklingskoppar innan de slutar säljas, tänkte jag. Inhandlade en flaska vin och en present till Kenneth. Sen mötte jag Lollo och vi lunchade på stan. På hemvägen handlade jag lite mat (inte så mkt förvisso).

Jag har sovit en blund och löst lite på ett korsord innan jag tränade lite. Träningsleken med kortleken som jag talat om för ganska länge sen här i bloggen. Det blev iaf 91 armhävningar, benböj, sit-ups och rygglyft gjorda. Nu har jag precis duschat. Funderar på vad man ska ha på sig ikväll. Tror det blir mörkblått :) Eller vitt.

Puss..!






Hinner inte riktigt med ...



Jahopp...vad gör man med en ledig dag när man väl har en?

Borde städa lite, borde gymma, borde gå ut med återvinningen, borde handla, borde så himla mycket. Men orken är liksom inte helt med mig. Jag längtar verkligen till dess skolan börjar igen så man hinner med saker! =) Haha! Har inte tvättat på två veckor, har ingen som helst mat hemma - dagens frukost bestod av det enda ägg jag hade kvar och en kopp kaffe. På onsdag och torsdag har jag äntligen två lediga dagar på raken - då kanske man kan ta tag i allt det där med städ och tvätt..?


Ikväll ska jag hem till Carro och Kenneth. Blir lite födelsedagskalas. =) Alltid trevligt. Jag hoppas på marrängswiss...

Igår låg jag vaken till kl 02.00 innan jag somnade. Hade kunnat sova redan vid elva om jag hade velat, men jag låg o pratade med världens finaste människa. Jag mår så bra med honom. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Igen. Det är så lätt att prata med honom. Och mitt i allt prat flikar han in att jag är så fin :) Bara för att han tycker det - och vill säga det, liksom.



För visst är jag galet charmig? ;)


Varit på rumpanbar med mikael, ätit mat o ...

foto1220 (MMS)

Varit på rumpanbar med mikael, ätit mat o druckit vin. Nu ska jag hem till den finaste killen i mitt liv för tillfället. Ha en fin fredagskväll! Puss!


Fredag..!



Jag är sugen på att köpa en Iphone. Tror jag ska kolla upp vad det kan kosta mig...

Igår hade jag nästan en hel dgs ledighet. Det var supermysigt. Jätteskönt verkligen. Åt en god frukost hemma hos Angelica på morgonen, sen låg jag i solen ett par timmar. Löste korsord och sov =) Sen tog jag mig in till stan och träffade Carro. Vi åt på Spice och sen gick jag till jobbet. Det var snabba 3 timmar. Sen gick jag hem och somnade ganska tidigt.

Idag jobbar jag 12-17. Innan dess ska jag bege mig ut o springa lite. I regnet. Och efter jobbet blir det fredagsmys hos Mikael. Länge sen vi sågs nu. Ska bli kul =)

Idag tänker jag på min älskade farmor. Hoppas att allt går fint..! ♥




49 kronor :)



Igår innan jag mötte upp Carro för en lunch på Spice tog jag mig en snabb runda på stan. Inne på Bik-Bok hittade jag en söt klänning på rea-stället. 79 kronor för en mörkblå enaxlad klänning. Tjusigt. När jag kommer till kassan ser jag två öglor på sidan av klänningen. Aha, ett band fattas. Jag får klänningen för 49 kronor och går därifrån riktigt nöjd. =) Vad tycks?






När man inte tänker ett steg längre, eller kanske ett steg bakåt?




En kund kommer in och letar efter en CD-walkman (sån man hade innan man skaffade mp3 ni vet) Med sig har han en kvinna och de hittar också hörlurar. De kommer fram till kassan och jag blippar in varorna. Kvinnan tecknar till pojken och snart har de betalt. De går. Jag står kvar och funderar.

"Undrar om han var helt döv...?"
Helena: "Hahahaha, men Emelie! Han köpte ju just en CD-walkman med hörlurar..!"

Tänkte inte så långt där, men sen fick jag ändå inte ihop det. Han kanske var stum då? Men måste hon teckna då? Jag kom fram till att hon kommunicerar nog med honom både genom tal och tecken... Så han upprätthåller sitt teckenspråk. Kan det vara så?


Tomater..!



Gröna fingrar - det har jag inte. Men likväl har jag en tomatplanta som inte ger sig. Goda tomater blir det av 'et!






Favoritklänningen of all times!



Min klänning börjar bli trasig. Den sjunger liksom på sista versen. Blir sista sommaren med den.




Har ligger jag o njuter av sol o en halv d...

foto1218 (MMS)

Har ligger jag o njuter av sol o en halv dags ledighet. :) vad gör ni?


Lovely



Svävar fortfarande i det blå och är alldeles varm i hjärtat. Jag låter så töntig, men det känns så himla bra just nu! =) He makes me feel special ♥

Idag blir det bara jobb, jobb, jobb :P Som vanligt denna sommaren. Men det är bra - då blir det pengar att leva på sen. Och faktiskt så har jag inte tröttnat ännu, men det är klart att det är skönt med lite ledighet då och då. Lördag är nästa dags ledighet. Det blir härligt! :)



Ska nog köpa hem blommor någon dag, det är himla mysigt med en bukett så där..


tillbaka från en mycket bättre plats



Jag svävar runt på små rosa moln för tillfället. Livrädd för att de ska bli för tunna och att jag snart trillar ner, långt, långt ner ... Men så bra som jag mått under helgen har jag inte gjort jag vet inte på hur länge. Förälskad.

Har spenderat större delen av helgen med att bara vara, med att lära känna en helt underbar människa. Vi började med en riktig dejt med restaurangbesök och vidare till drinkar och fin utsikt. Sedan har vi pratat, pratat, pratat, kramats, kyssts, ätit en stor frukost, sovit lite, pratat ännu mer, ätit indisk take-away, sovit lite till och knappt lämnat lägenheten.

Nu är det vardag igen. Min enda lediga dag på ett tag kunde inte varit bättre..! Nu blir det jobb mån-fre + sön denna veckan. Ska försöka hinna med lite träning. Börjar 12 idag så jag ska strax ta mig ut i spåret för en springtur eller pw (har inte bestämt mig för sträckan ännu, så får se)

Vi får se hur det går med det här, som sagt. Men just nu känns allt så himla bra, och det skrämmer mig något otroligt..! Jag har aldrig träffat någon som är som honom. Som uttrycker sig så bra och som gör så fina gester - bara för att han känner för det. Som tycker om mig så.

Jag kan inte beskriva det med ord för att ge en rättvis bild av hur bra jag mår.




RSS 2.0