91-årskalas, cykellängtan och framtidsfunderingar.




Den här veckan har innehållit promenader, träning, sträckning baksida lår, promenader, lunchteater, skolarbete, praktik, huvudvärk, våfflor, tacos med Mikael och godis... tackat nej till jobb på Elgiganten i sommar också. Känns kanske lite riskabelt. Men har nog ett par veckor på hyresnämnden här i Göteborg förhoppningsvis om jag inte hittar ngt mer varaktigt.

Mycket funderingar över framtiden...

Idag ska jag hem till farmor - hon fyllde 91 i torsdags. Hon ska få en värmeborste. Sån som man kan locka med...ja, ni vet? Det var egentligen det enda hon önskade sig. Och blommor. Och att vi spelar charader ikväll =)

Men innan dess ska jag plocka upp lite här hemma, slå in presenten och ta mig en sväng till gymmet. Får bli cykeln eller crosstrainern.

Vill förresten ha en cykel. Ska försöka fjäska med pappa om att få fixat min cykel som står hemma, eller kanske tillomed få låna en som redan är klar... Ska kolla med honom idag.




Sommarkvällen




Åh, det är rena sommarkvällen ute!
Jag har varit ute och sprungit..en bit. Sen fick jag världens sträckning i baksida lår. Förbannat ont gjorde det och det tog lång tid att halta hemåt. Surt. Visste ju att jag vart lite överansträngd. Men man vill så mycket hela tiden.

Igår efter jobbet sprang jag en stund på löpbandet på gymmet på nämnden. Skitbra att ha det i samma hus. Efter en dusch mötte jag upp Tina och Emelie för en sminkstund på Mary Kay. Blev lite förälskad i en lila penna och en skugga till mina ögonbryn istället för den pennan jag använder. Så det har jag beställt nu.

Idag har jag suttit en stund med mitt examensarbete. Ska skriva klart en sak till på torsdag när jag ska träffa Johanna igen. Känns bra. =)

Jobbet ringde idag på lunchen. Jag sa att de inte skulle räkna med mig i sommar. Kändes lite riskabelt, men det är nog lika bra om jag skulle få något av allt det jag sökt. Det jobbiga med att söka jobb är att man måste börja svara på okända nummer. I do not like. (telefonskräck typ)

Idag har jag bara haft solpuder och mascara. Skönt att kunna vara utan mer smink än så ibland =)




Min helg...har gått för fort igen




Igår syndade jag och åt en massa mackor istället för mat. Det var inge bra för min mage. Hur gott det än är så ska jag försöka undvika det hädanefter.

Ägnade hela kvällen igår åt att rensa bland mina kläder. Jackor och varmare tröjor ska ner i förrådet och en del grejer ska slängas. En klänning gjorde jag om till ett linne så jag kan använda det i sommar. Känns skönt att ha gjort det.

Något trädgårdsfix blev det inte igår. Det var rätt kallt. Det blev istället städ av lägenheten, en lång promenad (nej, det är ingen särskrivning), lite shopping (tygskor och träningsbrallor) och den där rensningen då (efter en tupplur och en film).

Har precis OSA:t till ett bröllop i sommar. Fint med bröllop! ♥

Idag ska jag försöka mig på att skriva lite på examensarbetet, ordna i trädgården om solen kommer fram , träna och laga matlådor. Hua. Jag som inte skulle göra nånting den här helgen. Har hunnit med rätt mycket och behöver hinna mer. Helgen går alltid för fort!

Har ni vridit fram klockan?


Godmorgon från Tuffe och mig!


Freeeeeedag!




Sitter hemma i mitt vardagsrum och lyssnar på, för mig nyupptäckt, countrymusik. Love!

Har haft en riktigt trevlig dag på nämnden. Mycket att göra. Sedan avslutade vi med lite bubbel, choklad och nötter. Tusan va goa de är! En av herrarna fyllde år och det skulle firas. =) Inte mig emot.

Jag dricker sällan numer. Men efter ett antal påfyllningar så blev man sådär lagom berusad och mer eller mindre lycklig. Jag skulle aldrig hamna i något missbruk, men jag förstår att man ibland vill fly in i ett rus av lycka när allt känns besvärligt.

Har tvättid ikväll så det blir lugnt. Men solen skiner i Göteborg och det är inte annat än att man längtar efter sommaren och kanske blir det en promenad sedan. Fortfarande har jag inte hunnit med en glass i solskenet. Kanske får bli i helgen.

Inte pratat med Frida och Ellen på länge. Lite dåligt samvete. Men idag sprang jag på Frida i trappen. =) Det var trevligt tycker jag. Snart får det bli tjejsnack! Saknat det.

Funderar på att boka av min nästa BIA-mätning. Så jag har ett stressmoment mindre. Det är jobbigt att räkna kalorier hela tiden. Behöver fokusera mer på att må bra psykiskt för tillfället.

I helgen blir det lite plugg, men mest ska jag ta det lugnt. Rekreation för mig själv. Träning, film och god mat. Låter bra va?




Okej, enough with this silence




Jepp, ni trodde väl inte att jag kunde hålla mig borta från min dagbok alltför länge?

Jag mår bättre. Jag tror att om jag gör något oväntat kanske jag kan komma på annat än att tänka på varför jag mår dåligt eller ens att jag mår dåligt. Jag läste iofs att många svenskar faktiskt har en kronisk depression - kanske jag har det? Som liksom dyker upp då och då i olika skeden?

Jag har alltså sökt jobb i Stockholm. Det hade varit kul att få ett jobb där. För då måste jag flytta. Då måste jag byta miljö. På ett sätt hade det varit en befrielse. Men vi får se. Har ju bara skickat in ansökningar än så länge. 

Imorgon tar jag halvdag på praktiken för att sätta mig med Johanna och diskutera examensarbetet.

Har varit på gymmet och svettats idag. Känns som att jag missunnat löpningen ett tag. Sprungit en mil en gång på två veckor. Sprungit 5 km och 3 km - hur sjutton ska jag orka med 21? Haha..!

Helgen var upplyftande. Spelning på Kontiki i fredags med Lollo då Linnéa Khalil spelade, kalas för Alma på lördagen som avslutades med filmkväll hos Carro. Footloose. I loved it! Söndagen spenderades med storstäd, träning och bio med Mikael. Kan rekommendera "En gång i Phuket" =)





Sökt jobb i Stockholm. Tror jag har rätt b...

Sökt jobb i Stockholm. Tror jag har rätt bra chans på det. Får väl se. Behöver en nystart iaf. Jag lever förresten. Hej!


Stressamhälle! Pratade med Angelica i sönd...

Stressamhälle! Pratade med Angelica i söndags om att jag mår dåligt men inte vet varför. Pratade med Carro idag. Kanske någon utomstående hade varit bra att prata med? Känns ju sådär. Särskilt som jag inte vet varför jag mår dåligt. Svårt att sätta fingret på det. Men det borde vara ALLT egentligen. Skola, framtid, jobb, oro för att gå hem om kvällarna, att vara ensam, att hinna med dem jag gillar, att träffa nytt folk, att städa, tvätta, fixa i "trädgården" - alla vardagssysslor är fruktansvärt betungande, hinna träna, räkna kalorier hela tiden, sköta praktiken... Jag orkar inte. Hur orkar alla andra egentligen?! Måste ta paus från Internet, tidningar, telefon och annan stress. Borde bosätta mig långt bort ett tag för att stressa ner. Men nej - det går jag inte RÅD med. Pengastress också. Jävla skit.


Good day, bad times




Okej, så här är det. Jag mår inge vidare. Har inte gjort det på länge. Sedan i somras, gissar jag på. För då mådde jag rätt bra ett tag. En stund. Mitt i en massa elände. Men jag gömmer mig bakom ett leende. Har alltid gjort det. "Glada Emelie"

Jag mår riktigt bra när jag går promenader (där jag slipper vara rädd - enda stället numer är runt sjön i Floda, gjorde det idag - har det som terapi och därför är det så viktigt för mig att få komma hem till Floda ... det och familjen)

Tog en lunch med Angelica idag. Har som sagt inte sett henne på evigheter. Vi har missat mycket i varandras liv, men jag vet att hon och jag alltid kan ses och att det är som förut - trots all tid som går emellan våra möten. Det var så himla skönt att få träffa henne. Hon är så lycklig nu. Det är så skönt att se! Och det är så skönt att få prata med henne, för hon förstår mig trots att jag är dålig på att förklara. För jag är så förvirrad och stressad och inte mig själv.

Vet inte hur jag ska "komma tillbaka" till mig själv. Det var länge sen jag kände mig som mig själv.

Hoppas det släpper snart. För det här är inte kul.

Nyår med Angelica



Istället för en chokladbit




Lördag. Troligtvis den bästa dagen på veckan. =)

Snart ska jag äta frukost, göra mig klar för dagen, åka in till stan för att shoppa lite (förhoppningsvis hittar jag något jag vill ha denna gången, håller tummarna, behöver verkligen nya kläder) Sen blir det nog den där fikan då, om jag behagar höra av mig. Sen ska jag antingen hem till Floda, ska ringa sen o se hur det blir eller så blir det schlagerfinal med vänner. Återstår att se.

Imorgon en träff med Angelica som jag inte sett på evigheter. Somras tror jag...? Därefter träning.

Skönt att inte ha så mkt planerat.

Se här - hur smart var inte den här då?
Istället för en chokladbit =) 110 kcal för hela paketet. (9 kronor på coop)




Skönt med helg!




FREDAG!
Så jäkla skönt!
Idag var jag riktigt trött.

Hade med mig fredagsfika idag. Dumlegrottor - tips! Supergoda, men lägg för tusan bara i en HALV dumle i varje kaka - det blir svårt att få bort pappret när chokladen och kolan smält.

Har varit på gymmet och sprungit en mil för första gången på ett par veckor. Det kändes bra, men man känner att man undvikit löpbandet ett tag. Och så har jag fått en blodblåsa på tån. Gött :P

Sen åt jag mat när jag kom hem. Färsk pasta med soltorkade tomater och lite creme fraishe parmesan. MUMS!

Imorgon är det Melodifestivalen. Tror jag ska åka hem till Floda.

Annars händer inte mkt, kanske ska fika med en person jag inte sett på 9 (!) år imorgon. Varför dyker alla upp igen senare i livet när man glömt, struntat i och är totalt likgiltig emot? Det bär mig emot att smita på en fika när jag egentligen inte kunde bry mig mindre.




Kony 2012




Kan vara något av det vidrigaste som finns. Så bra att sånt uppmärksammas! Se detta. Hur kan sånt här ske i världen? Det är för tusan 2012!




Stor skillnad på 10 dagar :) Jag kan!




Jag är så stolt så jag spricker :)

Dagens BIA-mätning gav mig så mycket boost att fortsätta så det är helt otroligt. Inte nog med att magen är plattare än på flera, flera år så har jag också gått ner 2,2 kilo i rent fett på 10 dagar! Plus att jag ökat muskelmassan = bättre ämnesomsättning/fettförbränning. Slaggprodukterna har minskat en del, men bättre kan jag!

Har bokat in en tid i april igen. Nu jäklar :) Fettprocenten är aningen för hög (trots att jag minskat med 2,5% på 10 dagar) men går jag ner 4 kilo till i rent fett kommer min kropp vara optimal. (2 kilo till och jag är "normal")

Kilona på vågen säger inte mycket hur kroppen mår. Det är fördelningen av fett, muskler och vätska/slaggprodukter som är avgörande och jag är så glad att jag hittat ett ställe där man kan kolla upp sådant. Testa det! Det är häftigt =) Läs mer HÄR

Måste förresten också säga att Malin på Crudo är en jättehärlig tjej!

Dagens pass på gymmet (ben) visste vad det tog och jag hoppas på rejäl träningsvärk imorgon! I feel good!

 


 


Yeey!




Yey..!
Idag fick jag goda nyheter på min mail. Jag slipper göra omtentan i ekonomin! Jag är godkänd ändå. Heja! :) En lättnad som heter duga! Nu kan jag fokusera på praktiken och på examensarbetet :) Så skönt!

Därmed fick jag en del dötid denna veckan som jag inte hade räknat med. Tjoho :)

Imorgon ska jag till Crudo på BIA-mätning o se om det hänt ngt i kroppen med den levnadsstil jag anammat denna veckan. Idag har jag dock druckit dåligt med vatten. Skärpning på det. Men det är för att jag varit frusen.

Ja....så att så var det med det.

Jag har träningsvärk sedan söndagens och gårdagens träning. I love it! Ska verkligen fortsätta ordentligt med styrketräningen så man löser lite muskler (som hjälper fettförbränningen, i sin tur)




Så ska det låta




Jepp, favoriten på söndagen :)
Ser "Så ska det låta". (inte superimponerad av Ryback faktiskt) Sen blir det sängen tillsammans med min ekonomibok. Kul va. :P

Har iaf varit på gymmet idag. Kört helt slut på mig, vad gäller styrka. Hela kroppen fick sig en omgång och jag vart jättenöjd när jag gick därifrån. Skönt. Imorgon blir det ett pass på gymmet igen. Därefter vilodag (men med plugg) och på onsdag tillbaka till Crudo för BIA-mätning och därefter gymmet igen. Måste komma igång ordentligt igen.

Och däremellan blir det alltså en jäkla massa plugg. Ska inte behöva göra ännu en omtenta. Skitekonomi!

Ja, det var min dag. =) Mindre sol idag än vad jag kunde önska, men det är ändå friskt och härligt ute. Behöver dock ta mig ut och fixa på min uteplats och i "trädgården" som ändå är. Kanske nästa helg då.




Snart vår




Insåg att det var dags att putsa fönstren och få fram vårgardinerna. Sagt och gjort. Se så ljust och skönt det blev! När solen lyser älskar jag att sitta i dörren, på trappen till min uteplats. Där sitter jag gärna i timmar med en kopp kaffe och musik och bara njuter. Lite kyligt i vinden men när solen ligger på som den kan göra om våren så finns det inget bättre.








Busy girl




Godmorgon!
Igår firade vi fina Tina :) Temat var black/white och jag tror jag fick till det till sist med lite accessoarer. Tina själv var rosa som en ros! Hade en jättetrevlig kväll med diverse tävlingar och dylikt. Tack hjärtat! Det var riktigt trevligt! Grattis igen!

På vägen hem pratade jag med älskade Lollo.! Det gjorde att jag kände mig trygg. Det var första sena kvällen jag tog vagnen hem igen sen den där kvällen för ngn månad sedan. Kom på det när jag ställt mig på vagnen och den börjat åka. Borde ha tagit taxi. Med stor oro i bröstet stod jag med både larm, nycklar och försvarsspray i beredskap. Fan att man ska behöva vara misstänksam mot varenda människa. Tack Lollo!

Idag planerar jag veckan -  hej isolering! Omtenta nästa vecka så jag måste plugga skitmycket, har en inbokad tid på Crudo för ny BIA-mätning, praktik och så måste jag verkligen börja träna ordentligt igen. Nästa måndag är det bara två månader kvar till Göteborgsvarvet. Dessutom måste jag fundera och forska lite kring vårt examensarbete.

Lite mycket nu. Känner inte helt igen mig själv. Är "borta" mesta delen av tiden eftersom jag inte har ngn ordning. Glömmer bort saker och vet inte riktigt vad jag gör. Har säkert sagt ngt plumpt också, men det kommer jag inte ihåg. Kan dessutom känna att jag missunnar mina vänner. För att jag inte hinner.

Bättring - om ngn månad kanske? Stannar ni kvar?




Underbar morgon! Slängt in tvätt i maskine...

mms_img207945347 (MMS)

Underbar morgon! Slängt in tvätt i maskinerna och ska åka iväg o sola nu på morgon. Solen skiner, det är lite kallt men jag myser med en kopp kaffe i termosmuggen o har det riktigt bra! Hoppas dagen börjar lika bra för er! Det är riktigt friskt ute. Så skönt!


Träning!




My God va ont jag har i armarna! Kunde knappt hålla i duschslangen förut.

Skönt :) Att vara tillbaka på gymmet igen efter 1,5 veckas uppehåll känns bra. Däremot lyckades jag få mig en bula. Bakom örat. Har ni hört så dumt? Jaja, den syns ju inte iaf. Men det gör ont :(

Nu ska jag bli stark igen. Och äta rätt efter träningen. Bygga upp kroppen istället för att bryta ner den. Kom ihåg det!




RSS 2.0