The big question




Ja, min dag idag ska se ut som följer:

Frukost,

skolarbete,

promenad,

handla,

detox,

dusch o göra mig fin,

kubb i Slottsskogen?? (har inte hört ngt så vet inte om det blir av)

hem till Tina o dricka vin och grilla kött =)



Dagens stora fråga är

Vad ska man ha på sig??


Det verkar som att det blir fint väder iaf, var lite varmare igår. Så himla skönt! :)


hade varit gött o va så brun - då passar man i allt....


Valborgsmässoafton




Precis som vid påsk tänds eldar ikväll. Jag var lite osäker på varför vi firar valborg, men misstänkte att det hade att göra med att man firar in ljuset och lite så. "Vintern rasat ut bland våra fjällar..."  Och det är väl därför som många faktiskt firar idag. Det är så härligt med ljuset, våren och värmen som kommer! Och för ungdomar och studenter att ha en ursäkt att supa till - vi är ju faktiskt lediga dagen efter..

Jag läste (källa Wikipedia - läs det med en nypa salt) dock att man tidigare i vår hedniska tro (asagudar och sånt) tände eldarna för att skrämma bort häxor som under denna natt red på kvastar och getabockar till gamla offerplatser för att ställa till med ofog i djävulens sällskap

(som får mig att tänka på påsk och Blåkulla som också måste vara något hedniskt påhitt - inte handlar det väl om Jesu lidande och uppståndelse?)

Valborg är en helgonförklarad kvinna. Hon kom till Tyskland från England under medeltiden (700-talet) för att sprida kristendomen bland de hedniska tyskarna. Hon var nunna och bodde i kloster. Det står inte så mycket om henne eller hur hon dog eller blev helgonförklarad. Men hon ska vara skyddshelgon till de som smittats av rabies och en kristen beskyddare av säden. Hon dog den 25 februari 779, men benen efter henne flyttades den 1 maj. Benen förvarades i en klippskreva och det sades att en helande olja sipprade från den skrevan sedan.

Så det här med Valborg har lite blandade betydelser.

Vad gör ni idag? :)

Förra året:




En bra dag, fina vänner!




Haft en jättebra dag faktiskt :) Fått träffa Angelica också. Fick låna hennes cykel :) TACK söta!

Cyklat med Mikael. Vi möttes i Slottsskogen och cyklade hela Göteborgsvarvet, med ett par stopp på vägen, bland annat för att pumpa däcken =). Har faktiskt lite ont i rumpan, vill jag lova. Vi åt en god smörgås på stenungsbakat bröd vid Eriksberg. Sen tog vi en glass när vi kom upp till Bältesspännarparken. =) Mums..!

Det var låååångt! Hur fasen ska jag orka springa den biten?? Får väl helt enkelt satsa på att orka runt.

När jag lämnat tillbaka cykeln och tog mig hemåt handlade jag mjölk på vägen. Sen somnade jag på soffan när jag kom hem. Helt slut. =) Hade tänkt städa nu på eftermiddagen/kvällen. Alternativt sätta mig med examensarbetet. Men det fick bli en film istället. Haha =) Det är en dag imorgon också.




29 April 2012




För en månad sedan fyllde min farmor 91. I veckan skulle hon åkt in och opererat sitt hjärta. Det har blivit uppskjutet. Två ggr nu. Så hon väntar fortfarande på att få det gjort. Stackarn..jobbigt att vänta. Men jag vet att allt kommer gå så himla bra. I sommar kan hon ta promenader igen och i höst åker vi troligtvis till Italien hon och jag :)



Det är som sagt två veckor kvar till Göteborgsvavet. Idag ska jag få låna en cykel av Angelica. Sen ska jag cykla varvet. Kommer ha ont i rumpan imorgon :P

Måste sätta mig med examensarbetet idag också (kom ju ingen vart i fredags då energin var som bortblåst) Tyvärr är mitt usb-minne puts väck! Jag var i skolan i fredags för att leta efter det - men det var inte kvar :( Får lösa sig.

Imorgon ska jag på detox 13.30 och innan dess hade jag tänkt träna och städa lite. Sen är det ju Valborg imorgon. Mycket möjligt att det blir lite kubb i Slottsskogen med Carro. På kvällen ska jag till Tina och Kalle för att grilla. Och dricka vin.

På tisdag ska jag plugga och på kvällen träffa en kollega för en fika som aldrig tycks bli av. :P
Kanske borde boka en tvättid också - det blir ju inte av det heller annars.

Ja, ni hör - har en del att stå i. Hinner inte riktigt reflektera över något. Vill kanske inte det heller just nu. Det får vara till dess jag måste ta ngt beslut.

Ja.


Gamla meriter... haha, galet stolt, nöjd och mallig efter att ha genomfört Midnattsloppet under de bästa förutsättningarna =) Får väl se hur jag pallar med 21 km asfalt mitt på dagen. Jag hoppas på regn. Hoppas, hoppas, hoppas!


...ibland måste man göra jobbiga saker




Känner mig som en hemsk människa. Men jag vet att det var det bästa i slutändan. Men det var fasen jobbigt. Men bättre nu än sen och jag vet att det är på det viset jag hade velat ha det om det vart en omvänd situation. Det jobbigast av allt är att jag vet hur du känner nu. Det gör mig ledsen.


2 veckor kvar




Idag. Idag är det två veckor kvar till Göteborgsvarvet sparkar igång. 15:33 startar jag och jag siktar på att komma i mål absolut senast kl. 18.00. Haha, lång tid kanske, men jag ska iaf klara mig runt! Det är 21 km och det har jag aldrig sprungit i ett svep förr.

Imorgon, om jag finner en cykel till dess, hade jag tänkt cykla sträckan för att se vad det är jag har framför mig. En del förrädiska backar som sluttar liksom bara pyttelite men som räcker för att man ska missbedöma vilken fart man ska hålla.

Ska få låna en pulsklocka av Mikael. Ska bli kul att få ha lite koll under loppet - både på puls så man inte svimmar (vet ju ungefär iaf vilken puls jag borde hålla för att orka, men är inte helt invigd i ämnet) men också kilometertid.

Sen är det bara till att springa på löpbandet in i det sista! Eller än hellre i löparspår och ute på asfalt.

Jag hoppas på regn den 12 maj!

Jag kommer dö.




Det doftar!




Tja, det blev inte många knop igår. Tog mig i kragen och dammsög lite här hemma och diskade innan jag tog en dusch o åkte till Mikael. Vi åkte till Maxi (med  alla andra i stan) och köpte tacos (precis som alla andra i stan)

Sen såg vi en film om ngn som fått sin son bortförd från USA till Sydkorea. Sen såg vi The Blind Side. Eller jag gjorde det. Mikael sov mest. Tycker verkligen om The Blind Side =)

Idag ska jag hem till Tina och Kalle. Vi ska till Surte där Kalle ska spela en match - jag och Tina ska strosa runt o lapa sol :) Kanske får i henne en kaffe också... =) Det ska bli så fint väder idag! Och det har redan börjat, blåser lite lätt men solen skiner.

Och häggen doftar. Herregud va gott det doftar!





Ingen energi idag. Alls. Igår såg jag mitt...

dsc_0343 (MMS)

Ingen energi idag. Alls. Igår såg jag mitt ex...på håll. Han är pappa nu. Tre år sen vi sågs nu..tja, förutom en gång på incontro den sommaren efter då. Väldigt flyktigt. Nu ska jag ta en sväng på stan o få lite sol iaf. Kanske lite energi.


Bästa sällskapet




Igår kväll umgicks jag med världens sötaste tjej. Ville bara säga det.




Fattig sommar




Mitt huvud är fullt av funderingar kring sommaren. Vet inte hur jag ska göra eller vilket jobb jag kommer ha, i vilken stad jag kommer befinna mig i eller vilka pengar jag kommer kunna leva på. I vilket fall så kommer det bli en förbannat fattig sommar.

♣ Antingen får jag det jobb jag sökt här i stan - men med start i juli, vilket betyder att jag inte kommer ha ngn inkomst förrän i slutet av augusti = riktigt jäkla fattig sommar.

♣ Eller så arbetar jag på Hyresnämnden i Stockholm - vilket innebär flytt, söka boende, hitta ngn som vill hyra min lgh möblerad (någon som jag litar på) om man ens får tillstånd av hyresvärden, men också nya upplevelser och inkomst redan i slutet av juli. Haha, också riktigt jäkla fattig sommar.

♣ Eller så finns jag på Hyresnämnden i Göteborg. Vore super iofs. Men jag vet ännu inte hur mycket jobb det skulle innebära. I vilket fall så blir det nog också inkomst först i slutet av juli.

Jag skulle kunna skippa månadskortet om jag fixar jobb i Göteborg. Då hade jag kunnat cykla (om jag hittar en riktigt billig cykel med korg (för att kunna handla) eller om jag önskar mig det i födelsedagspresent)Storhandla, planera o.s.v  - och inte handla kläder :(

Åh :(

Jaja, men sen kanske det löser sig iaf. Får jag inte jobbet i Stockholm så får jag söka jobb med start till hösten också. Stress.. :P Fattigt år kanske. Det ger sig nog.

Förra sommaren såg ut lite som så här:


Min älskade mamma
(tycker om kortet så mycket :) )


Svårt!




Alltså. Jag hade inte behövt vara nervös inför dagens intervju. Så himla trevliga! Och arbetet verkade passa mig. Hoppas jag får det.!

Sitter och sammanfattar lite praxis. Det är ta mig tusan svårt. Och jag hittar inte rättsfall på det jag vill ha. Inte som blivit prejudicerande iaf. Det är svårt. Känner mig lite stressad. Be Johanna ha överseende och att jag ska lösa det jag tänkt med lite mer tid så det blir bra. Gjorde en to-do-lista i måndags när vi sågs, men jag inser att jag tog mig nog lite vatten över huvudet. Vanligt när det gäller mig.

Har inte hunnit med träningen idag heller. Ska lösa det imorgon. Efter min detox.

Har iaf städat Tuffes bur, dammsugit lägenheten och diskat. Gått på intervju, handlat och kan bocka av lite grann på min to-do iaf. Ska också innan jag lägger ner för kvällen kolla på två rättsfall till.

Heja!




På väg till arbetsintervju nr 2 denna veck...

dsc_0299 (MMS)

På väg till arbetsintervju nr 2 denna veckan. Denna gång i Göteborg. Min stad : ) varmt idag! Är våren kanske på väg?


Ögonbryn




Köpt ögonbrynsskugga :)
Känns mycket mer naturligt än att ta penna att måla med som jag alltid gjort innan.






Med penna:






Intervjuer, mycket att göra och ryckningar i armen




Hej!
Det gick jättebra igår!

Först tänkte jag att jag skulle hitta en turistbyrå för att skaffa mig en karta och gå till fots till Kungsholmen då jag kom i god tid innan intervjun. Det var ingen bra idé. Haha, tappade bort mig på drottninggatan och fick gå tillbaka samma väg jag kom. Tog tuben från centralen och kom fram en timma innan jag skulle vara där. Tog en sallad till lunch och traskade sedan upp till nämnden. Mötte Sam vid hissen. Kul att se henne! :)

Sen fick jag komma in. Kvinnorna som intervjuade mig hette nästan likadant alla tre och var supertrevliga. Faktiskt. Jag kände mig inte nervös över huvud taget när jag satt där. Vi pratade om vad jag kunde och vad jag hade gjort. Det enda de verkade oroade över var nog hur jag skulle lösa det med boende om jag fick jobbet. Men de ville inte snoka verkade det som också, så vi lät den frågan ligga.

Inga jobbiga frågor - men jag misstänker att dagens intervju kan bli mer sådant. Så jag får väl se till att inte slappna av för mycket.

Nu på morgon har jag sovit ut (kom hem sent igår) Men nu inser jag att jag har så mycket jag behöver göra så jag kanske inte borde tagit sovmorgon :P

Har lite mail att skriva, förbereda inför intervjun, skriva på examensarbetet, planera lite grejer, betala räkningar, städa, diska, spara ner grejer till min externa hårddisk och så vidare. Tar sin tid. Sen måste jag få tid att träna idag också. Och handla mat. Och laga mat.. Help wanted!

Och så rycker det i nerver i armen. Jätteirriterande. Och hjärtat pumpar högt och tydligt hela tiden. Vet inte vad det beror på. Märker det särskilt när jag ska sova (eller när jag gör den där detoxen då man ligger stilla och ska slappna av :P) Vet ni vad det beror på?




Hej! Är så trött! Vill åka hem nu.:/men tå...

mms_img-16397389 (MMS)

Hej! Är så trött! Vill åka hem nu.:/men tåget går inte förrän kl åtta...åh!


Packar väskan inför en dag i hufvudstaden




Uppdaterar mer under dagen (den kommer bli lång) Hemma runt tolv inatt. Tur att jag och Johanna inte ska ses förrän på torsdag. Då kan jag ta sovmorgon imorgon innan det är dags för träning, skriva på arbetet och sedan gå på en intervju till.

Sitter med en kopp kaffe. Har duschat, blåst håret och sminkat mig. Funderar på att få i mig lite frukost också.

Kul med en roadtrip! Haha, fastän jag är själv och att det är med tåg så. Jag har arbetet med mig så jag inte blir alltför rastlös och sen får jag nog köpa mig en korsordstidning också.

Sen blir det spännande att se om man hittar fram. Kungsholmen ska jag till.

Wish me luck!




Förberedelser




Hemma en snabbis. Har suttit i skolan och kikat igenom vårt arbete tillsammans med Johanna. Ska ses på torsdag igen så jag hinner fixa lite mellan varven (just nu är jag helt uppe i Stockholm och arbetsintervjun - även den intervju jag ska på här i Göteborg på onsdag...)

Det är varmt i Göteborg idag - undrar hur det är i Stockholm imorgon och vilken jacka jag ska satsa på :P

Ska snart bege mig till Cavi Lipo och göra en till detox. Sen blir det en promenad. Inte bestämt mig för om jag tar den i Slottsskogen eller om jag beger mig till gymmet. Fasen, jag har så kasst knä. Det gör ont typ hela tiden. Promenader funkar bra, men springer jag gör det jätteont. Göteborgsvarvet ligger tusan i riskzonen. Hoppas det ger sig!

Så här såg jag ut i lördags (älskar min väska)




Monday morning




Måndag morgon. Jag är fantastiskt trött idag. Behöver börja dagen nu, men jag orkar inte! Hur blev jag så trött?

Åkte hem från Floda igår kväll rätt sent efter att ha spenderat dagen där. Skrev på examensarbetet, tittade på Lyckan i LA, lagade mat (fläskytterfilé med klyftpotatis och grönpepparsås - gott) Sen fick jag och Elin för oss att vi skulle baka också. Det blev till sist chokladmuffins med hela chokladbitar och kokos i. Eget påhitt som föll väl ut :)

Idag ska jag till skolan, träffa Johanna och skriva lite. Sen blir det en detox (I need it, efter den här helgen haha!)  Sen måste jag till gymmet. Måste också hinna förbereda mig för intervjun. Tja, det är väl bara att starta dagen va?

Puss..!



Floda




Åkte hem till Floda inatt :) Nicklas hämtade mig utanför Park Lane i sin nya bil. Sen packade vi grejer hemma hos mig och sen åkte vi som sagt till Floda. Mamma var lite överraskad att jag låg på soffan när hon kom upp imorse :)

Har inte sovit så mycket, tröttheten kommer nog sen, som vanligt. Just nu sitter jag o försöker skriva på examensarbetet, medan Elin sitter med matten. Det går sådär för oss båda. Men what the hell - det är söndag. Vilodag har jag hört.

Hade verkligen jättetrevligt igår! :) Tobbe får mer än gärna flytta ner tycker jag! Vi sågs på Posthotellet, drog vidare för en matbit på Soho, några drinkar, shots och vin på Vasastan innan vi drog vidare till Park Lane.
Sen hämtade Nicklas mig som sagt.

Fina lillebror. Nu sitter jag som sagt med min syster. Fina lillasyster. Jag har en fin familj. Nicklas, Jesper och Robin är iväg o spelar fotboll, mamma handlar tyger till ett av alla sina projekt och pappa är nere i något land på S i Europa (typ Slovenien eller något) och dömer i Taekwon-do EM. Fina familj! Nu måste jag fortsätta.

Pussen och kramen!
Alltså, cola light hade suttit fint idag. (men konstigt nog är jag inte bakis...vätskeersättning is the shit!)




Att ta, eller att inte ta BH:n - det är frågan




Idag ska jag dricka vin! Har faktiskt en flaska hemma, men vet inte om jag ska öppna den eller inte. Kommer bli vin till maten och nu vart det ett tag sen jag drack så jag kanske inte ska äventyra det för mycket.. Vill må rätt bra imorgon också.. har lite att ordna med.

Ska iaf träffa Tobbe och Martin! Tjoho! =) Länge sen jag såg dem. Martin visserligen på gymmet för ett tag sedan. Men Tobbe är ju ifrån Luleå så det ska bli kul o ses! =) Minns ni när jag faktiskt funderade på att flytta  till Luleå? Hans idé.

Så...funderar på klädsel. Köpte en klänning med öppen rygg för ett tag sen som jag inte använt. Kanske får bli den, men vet inte hur jag ska göra med BH:n.. Har ju ingen freebra tyvärr.

Förhoppningsvis springer jag på Tina ikväll också. Fina fina Tina =) Får se.

Nu ska jag måla naglarna och lyssna på musik medan håret torkar..





Friday!




Ja, då har man jobbat idag också. Det har varit kul :) Igen. Jag och pensionärerna medan de andra var på kurs. Mysigt! :)

Efter jobbet gjorde jag samma pass på gymmet som igår. Var nära på att strunta i det, men jag pallrade mig dit i regnet. Skönt när det är gjort. Då kan man ge sig en klapp på axeln. Jag köpte en liten påse med naturgodis också. =) Because I'm worth it, right?

Diskuterade Stockholm på eftermiddagsfikat. Idag är en sån där dag då jag vill dit :) Igår ville jag inte. Går i vågor. Får se hur det känns på intervjun iaf.

Funderar på varför det står en kanna sprutgrädde i kylen...

Nu blir det kaffe och en lugn kväll. Imorgon ska jag sitta med examensarbetet. Och så blir det lite träning. Imorgon kväll drar jag ut på middag med ett stycke norrlänning och en varuhuschef. Trevligt =)




Jobbat =)




Har jobbat på nämnden idag. Jobbat. Inte praktik. Det har varit kul :) Mycket att göra, har inte hunnit med allt det jag hade tänkt, men ska ju vara där imorgon också =)

Sen gick jag till gymmet och sprang en halvtimma och gick i tjugo minuter.

Började dagen med en ansiktsmask och en god frukost! Verum hälsofil med müsli och kiwi. Därtill vätskeersättning och kaffe. =) Mums!

Inatt sov jag förresten så himla gott! ;)





great to be blond again!


IR-detox!




Har varit iväg på detox idag =) Supersvettigt!

Haha, man låg i en tunna typ och fick infraröda strålar på sig i 30 minuter. Varmt och supersvettigt. Ska göra behandlingen 5 ggr då jag köpte det genom Groupon alltså. Får se vad det har för inverkan på mig.

Det sägs att det ska hjälpa till på följande områden.

→ Konditionsförbättrande för hjärta och kärl

→ Ökar kaloriförbrukningen

→ Lindrar stelhet i muskler och leder

→ Lindrar hudbesvär

→ Minskar celluliter

→ Stärker immunförsvaret

→ Verkar detoxande

Jag hoppas att det ska verka avstressande. Jag somnade nästan en stund under behandlingen och det var riktigt skönt. Men shit va svettig man blev! Alldeles blöt efteråt.




Mardröm - hur ska jag tolka?




Haha jag drömde en mardröm inatt. Jag minns den väl för att jag kunde inte somna sen på ett tag. Vart livrädd. Tror nog för mycket på spökhistorier.

Det började med att jag var på Hyresnämnden (ska jobba där imorgon och fredag så det kanske var därför jag drömde om den, men jag vet inte) Jag gick in i ett rum och plötsligt tillhörde det min farmor. Fick jag för mig.

Jag gick fram till en gammal hylla, du vet med en lucka som man kan fälla ut så kan man ha det som ett skrivbord. En gammal i trä, stor och robust. Jag skymtade en silhuett och tittade närmare. Då framträdde en kvinna, en äldre dam (men ett spöke såklart) Hon blev tydligare ju mer jag erkände för mig själv att jag faktiskt såg henne. Hon var blond, smal och vacker. Hon hade en lila dräkt på sig.

Jag sa hej och hon log sitt bredaste leende, glad att någon pratade med henne. Hon var vänlig. Vi sa inte så mycket.

Sen blir det lite svårare att minnas. Men på något vis var kvinnan en avlägsen kusin till min farmor. Död, då - spöke ju.
Då handlar drömmen plötsligt istället om min kusin, som bor i USA och inte träffat sedan jag var 5 år. (kanske för att jag pratade med honom häromdagen?) Här är det lite luddigt.

Men i den sista "scenen" som jag kommer ihåg innan jag vakade var att mina handskar satt på ett par händer. (hur jag nu kunde hoppa dit, och vilken roll Michell hade i drömmen har jag ingen aning om) Jag ville verkligen åt mina handskar, men händerna vinkade och ville inte att jag skulle ta av handskarna från dem. Precis innan jag vaknade tog de istället tag i mina händer när jag försökte komma åt handskarna. Och började dra ner.

Jag minns att jag vaknade av att jag inte kunde säga åt händerna att sluta då jag är hes. Så för säkerhets skull sa jag "sluta" när jag hade vaknat. Hahaha!

Jag misstänker att den sista också var ett spöke. Det fanns liksom ingen kropp, bara handskar, egentligen. Men det var inte damen från början av drömmen.

Haha, jag var livrädd för de där händerna och ville inte börja drömma om något sådant igen så jag hade jättesvårt att somna. Nu kan jag skratta åt mig, men jag intalade mig verkligen högt och tydligt att det bara var en dröm och att det inte finns något spöke här.


Ännu mera Groupon :)




Jag kom på att jag hade andra grouponbeställningar som jag inte har utnyttjat ännu. Idag bär det av till Cavi Lipo för en Infraröd Värmebehandling. Den ska avlägsna slagg och minska stress. Jag har fem behandlingar betalda. En tar 30 minuter och den första gör jag alltså idag.

En behandling ska motsvara en förbränning på 600 kcal. Vet inte om det stämmer, men då kanske jag kan skippa promenaden idag om jag inte hinner? Haha jag hade velat ha ett par timmar extra per dygn för att hinna allt jag vill och måste. Vem ska jag vända mig till om det?

Iaf så tycker jag att ni som inte testat att beställa via Groupon ska göra det. Jag har hittills köpt följande mycket förmånligt
- Solkort laddat med 500 kr hos Meddo men betalat 199 kr
- Klippning med slingor och färgning av ögonfransarna för 495 kr hos Salong San Tropez(ord.pris 1795 kr)
- Fotvårdsbehandling hos Axelsons Gymnastiska Institut för 125 kr (ord.pris 250 kr)
- 5 Detox-behandlingar hos Cavi Lipo för 298 kr (värde 1500 kr)
- Rosenmetoden (inte använt ännu) Massage. Betalade 200 kr, värde 600.
- BIA-mätning hos Crudo för 199 kr (ord.pris 495 kr)

Finns alla möjliga dealer. Testa :)

Nu ska jag äta frukost och göra mig klar. Är galet trött idag. Vaknade inatt av att jag drömde en mardröm. Den handlade om ett spöke :S Sen vart jag livrädd när jag skulle sova igen.

Löjligt va?


Frukost


Koncentrationssvårigheter?




Sitter och försöker skriva på arbetet. Scannar 2§ i LVU och dess revisit..vad de egentligen innebär. Och uttrycket "påtaglig risk för skada" ...

Men jag fastnar... kollar mailen, skriver en lista med referenser, bokar in intervju, kollar facebook, bloggar o.s.v. Varför är det alltid så enkelt att göra det man inte ska? Har städat badrummet och köket idag också. Torkat golvet. Mötte farmor på stan. Stackarn har ramlat på näsan och har fått plåster. Avlämnade en duschcreme hon beställt och lite lagtext. På måndag ska hon operera hjärtat. Hon vill inte att jag flyttar till Stockholm - det är så långt bort. Vi får se vad som händer.

Mina fötter är förresten superfina =) Man borde gå på fotvårdsbehandling oftare. Men nästa gång jag gör någon behandling måste jag nog få mig en rejäl massage. Har nog världens sämsta rygg. Knutor överallt. Jag är lite rädd för det.. Men borde som sagt göra det.

Okej, nu ska jag fortsätta med 2§ LVU. Sen är det ju Desperate Housewifes och Good Christian Bitches.




Fotvård, gym, bokning, mail, städning..




Har idag gjort min första fotvårdsbehandling. Det allra bästa var fotmassagen - jag som trodde jag skulle vara kittlig! :) Gick hur bra som helst och var superskönt. Axelsons gymnastiska institut (elevbehandlingar) hade en deal på groupon förra veckan så jag passade på. Superbra! =) Så nu har jag fina sommarfötter. Om nu sommaren vill komma. Svinkallt ute och imorse hade vi snö. Den är borta såklart. Aprilväder. Men ändå. Det får gärna slå om snart.

Sen tog jag mig till gymmet och cyklade i 50 minuter (istället för dagens powerwalk, ville ju inte använda mina fötter för mycket ;) )

Har dessutom mailat efter referenser att ta med upp till Hyresnämnden i Stockholm inför intervjun och bokat resan upp. Börjar arta sig det här. Hade ett långt samtal med Lollo i söndags. Jag borde ta jobbet om jag får det. Resten löser sig.

Behöver storstäda hemma känner jag. Länge sen jag gjorde det nu. På riktigt. Bytte lakanen imorse och ska snart ta mig upp ur soffan och göra en storrengöring av badrummet och köket innan jag duschar och smiter iväg till stan där jag ska möta farmor med lite grejer till henne. Sen bär det hem och skriva på examensarbetet. Kom en bit igår, men vill utöka och kolla lite rättsfall och så.. Vardagsrummet kan jag göra imorgon.




Morgonpromenad och groupon-deal




Godmorgon!
Tog mig en promenad imorse. Hade ställt klockan på 6 och så gick jag ut en halvtimma. Skön start på dagen.

Snart ska jag iväg till Handels och möta upp Johanna. Sen ska vi nog upp till skolan, i vart fall behöver jag det. Har lite att skriva ut. Sedan ska jag iväg och göra ett ärende åt farmor, sen blir det gymmet en timma och därefter ska jag hämta ut ett paket på Hemköp. En ny leverans av Proactiv.

Så ser min dag ut.

På Groupon idag finns ett erbjudande om Military Fitness i Slottsskogen. Är sååå sugen! Är bara lite osäker på om det verkligen är ngt jag borde göra nu. Om jag ska flytta menar jag.. Ska kolla hur länge den gäller. Kanske kan köra det nu den sista månaden hemma isf. Ett klippkort på 12 ggr.

Sen fanns en deal om tandvård. Borde ta den. Har inte varit hos tandläkaren på evigheter....





Jobb o jobb o jobb...




Har spenderat söndagsförmiddagen med en kopp kaffe och datorn. Har skrivit ansökningar och sökt fyra olika jobb som verkar intressanta. Även om jag fått en intervju så ska man inte ropa hej. Det gäller att hålla sig alert. I torsdags skickade jag iväg två till. Hoppas på att få napp någonstans. Det hade varit kul att få ett jobb till hösten så jag kan jobba på Hyresnämnden här i Göteborg i sommar. De har varit så goa och de vill att jag kan, så jag ska se vad jag kan göra. Klart att Stockholm lockar. Men man får ha alla möjligheter i åtanke.

Åh, jag är så förvirrad!

Idag ska jag träffa Lollo iaf. Hoppas på att få pratat ut ordentligt. Det blir en långpromenad med henne idag iaf. Skönt! :)




Hjälp?!





Jag vet att det bara är en intervju jag fått uppe i Stockholm. Men det är ändå en chans till ett nytt jobb. Det finns en chans att jag faktiskt får det. Skulle jag flytta hade det varit så otippat för att vara mig. Trygga Emelie.

Jag satt och skrev upp saker imorse vad jag skulle behöva tänka på om jag hade fått jobbet. Det hela hade fått gå väldigt fort också. Hur hinner man?

Leta boende, bestämma vad man ska göra med sin egen lägenhet, säga upp eller hyra ut i andra hand? Vem skulle jag hyra ut till? Måste vara säker på att jag får in pengar och att det inte är någon som skulle förstöra den. Känner jag någon som behöver hyra en etta?

Vad skulle jag göra med Tuffe?

Vad skulle jag göra med alla mina saker? Om jag inte hyr ut möblerat eller om jag skulle säga upp lägenheten hade jag behövt magasinera alla mina saker, möbler o sådant. Kostar runt en 1000-lapp i månaden. Vad kostar boende i Stockholm? Kommer jag ha råd att flytta?

Om jag stannar i Göteborg då?
Trygghet! Sommarjobb på hyresnämnden, slipper lägenhetsproblemet och frågan om var Tuffe ska ta vägen, har min familj kvar i närheten, kan lägga pengarna på en sista-minuten istället. Lite osäkert om hösten, men det ordnar sig och i allra värsta fall har jag mitt gamla jobb att komma tillbaka till.

Men Stockholm hade inneburit personlig utvecklig, ny miljö och andra människor. Göteborg är bara en tågresa bort. Det är andra sidan landet, inte andra sidan världen.

Jag vet inte vad jag skulle göra om jag hade fått jobbet. Hjälp?




Istället för Skyr




Jag är ett fan av proteinyoghurten Skyr från Island. Men den är dyr. Istället köper jag kesella lättt och blandar i lite vaniljsocker. Smakar likadant :) Och så blir det två portioner för 12 kr istället för en portion för 18 kr. =)




Lördagsgodis!




Skivade tre Kiwis och smälte lite 70% choklad som blev över från mina lionbars jag gjorde häromdagen. Tog lite mjölk och hettade upp så blev det en kopp varm choklad till. Lördagsgodis! :)





Fötter




Tog mig en långpromenad förut. Det var skönt ute, men jag har fått blåsor på fötterna. Borde inte promenera i mina löparskor helt enkelt. På tisdag ska jag till Axelssons och få en medicinsk fotvårdsbehandling på 45 minuter. Haha, de kommer få sig en utmaning..!


Bootylicious! :P


One of those days...




Vill inte städa, vill inte ha ett sår under näsan...Vill ha mjölk hemma... Kanske dags att ta tag i dagen? Men var är solen?




Blonde...







Veckans träning...




Träningen har fungerat sådär i veckan.. Tog mig ett gött pass på gymmet i måndags. PW på 30 minuter och ett benpass som hette duga. (träningsvärk i två dagar senare)

På tisdagen hann jag inte, på onsdagen passade jag Alma ♥

I torsdags körde jag ett pass med en träningsDVD med Paulo Roberto. Inte jättelätt. Man blev riktigt svettig, genomarbetad och trött på en kvart. Sen blev det en kvällspromenad om 30 minuter uppå det. Skönt.

Igår tog jag en PW innan frukost. (riktigt härligt!) Enligt Martin Lidbergs program skulle jag träna i tisdags också. Det tar jag igen idag. Sen är jag i fas igen.

Men jag får nog skärpa mig med kosten. :P




Lion Bars




Äntligen helg!
Igår när jag kom hem insåg jag att denna dagen innebär storstädning. Jag har för tillfället absolut ingen som helst lust, men med lite musik och kaffe kanske det ger sig. Mjölken är dock slut så mer än en kopp kaffe blir det inte, isf måste jag handla.

Träffade Carro igår. Vi gick till Le Pain och tog en fika. Därefter gick vi o hyrde film, gjorde nachotallrik och åt det sista av mina fantastiska lionbars som jag bjöd på sista dagen av praktiken.

De var så söta på nämnden också. Fick en jättefin ljuslykta från Kosta Boda! :) Jag äger inget sådant sedan tidigare. Jättegulligt..!

Testa RECEPTET på lionbars för sjutton! Ni kommer älska det och det är superenkelt! :) Det är Leilas recept, från Leila bakar.

Bild från recept.nu




Bra vecka!




En rätt bra vecka ;)

Började alltså måndagen med tvättid, träning och bio med mamma och Sofie.
Tisdagen fortsatte med ett intressant LVU-mål och uthämtandet av mina Heat-tabletter, onsdagen kom med en trevlig dag på nämnden och ett givande samtal med min lärare, ett hyresråd och en jurist. Dagen avslutades med middag hos Robin, Sofie och Alma. Sen passade jag Alma. Vi såg på Emil och sen var hon trött. Borstade tänderna och la oss att läsa. Mysunge! ♥

Idag fick jag ett samtal. Ska på arbetsintervju uppe i Stockholm den 24:e april!!!! :D Kul!
Hade lagt ner det där för jag trodde inte det skulle bli något, men nu är jag sugen igen :)

Så, såret under näsan till trots har veckan hittills varit till belåtenhet. Och mer därtill.

Imorgon är det sista praktikdagen och sen ska jag träffa Carro. Älskade Carro. Hoppas vi ska ut o dansa :)




Titanic




Var på bio med mamma och Sofie igår. Vi såg Titanic i 3D. Har inte sett ngn 3D-film förut. Måste medge att jag inte var särskilt imponerad. 2D är mer min grej. Men Titanic är bra. Jag älskar den gamla damen som spelar Rose. Fick panik som vanligt när Rose försöker få loss Jack när han sitter fast i handfängslen när vattnet stiger. Hua!


Bild tagen från: http://llia.superblog.se/2012/03/26/titanic/


Tisdag




Hej!
Har varit på Förvaltningsrätten idag och lyssnat på ett LVU-mål. Har tystnadsplikt i ärendet så klart. Men det var intressant - men svårdömt tycker jag. Imponerad av notarien och ordföranden också =) Kul!

Skulle lunchat med Carro efter Förvaltningsrätten. Målet drog ut på tiden och jag hade dåligt samvete för att jag inte hade telefonen med mig så jag kunde hört av mig till henne. Det gjorde visst ingenting. Hon hade försovit sig. Hade haft svårt att sova inatt så det var lika gott att hon inte hörde väckarklockan tycker jag :) Vi ska ses på fredag istället.

Hämtade ut mina Heat-tabletter på vägen hem. Hade redan kommit. Trots alla röda dagar som varit. Bra, fitnessgurun!

När jag kom hem låg en inbjudan till ett 75-årskalas i juni, på golvet. Kul!
(25-årskalas tillsammans med 50-årskalas)

Har köpt idominsalva till mitt sår under näsan. Ser superkorkad ut :) Fint va?





Yey, nu ska jag bli fit!



Zucchinipasta




Det blev lite "pasta" efter träningen idag. (tog en promenad på 30 minuter på löpbandet och körde ben därefter, kändes skönt - men det var jobbigt eftersom man varit sjuk ett tag och fortfarande kämpar med snuvan - men nu ska jag tillbaka!)

Zucchinin skivade jag med en osthyvel och kokade i buljong för att få lite smak på det. (ca 2 minuter) Till det gjorde jag någon form av tomatsås, något vegetariskt recept med lite av varje. Den kan jag fila på - men zucchinin blev perfekt! :)

Testa!







Sårad




Okej, spana in såret under snoken. Förstår ni hur trött jag är på att snyta mig?
Dunderkur mot rinnande näsa mottages tacksamt!



Martin Lidberg kanske...




Snöade in på Aftonbladet och funderar på att köra på Martin Lidbergs powerwalk-program i åtta veckor. Inte alltför svårt... PW:s har man ju tagit ett par och jag tycker ju om det. Men det blir nog en del walks på löpbandet för att få till bra intervall. Men en del utomhuspromenader också så klart.

Första veckan började lite lugnt... med 30 och 40 minuters powerwalks. Det är ju bra, nu när jag är snörvlig. (än en gång - jag är förbannat less på snuvan - hur mycket snor kan man ha..???) Men får nog ändå ta det lite lugnare denna veckan. Skit.

Har iaf skrivit ner programmet i min kalender.. Hade varit kul o testa det hela vägen och se om man får några resultat av att bara promenera liksom =) med lite kraft då såklart...




Curves?




På Groupon idag kan man köpa en deal på ett ställe som heter Curves. Det är ett träningscenter som tillämpar cirkelträning och är särskilt utformat för kvinnor. Man tränar cirkelträning i 30 minuter, ca 3 ggr i veckan.

Det ligger på Norra Gubberogatan här i Göteborg (redbergsplatsen/lunden/gårda typ) Man kan ta 60-bussen dit eller bara vagnen till redbergsplatsen. Funderar på att köpa en deal och träna en månad för att få lite variation på träningen. Gruppträning är ju inte min grej, men cirkelträning med maskiner kanske hade varit ngt.

Jag vet att man använder sig av det på Itrim (viktminskningscenter) ...

Är det någon som testat Curves eller Itrim?
(itrims träningsverksamhet och kanske inte pulverdieten, för det vet jag hur det funkar) Känns det ens att man tränat hela kroppen om man gör det på bara 30 minuter? Ger det resultat? Har inga magmuskler kvar... :( Eller jo...men jag vill ha snyggare.




Ännu en ledig dag :)




Godmorgon!
Jag har minsann bokat tvättid från klockan åtta idag, när man är ledig. Sån är jag :P Men då får man iaf resten av dagen till annat. Så nu på morgon hade jag tänkt städa lite i lägenheten, tvätta och planera dagen lite. Och veckan.

Måste börja träna igen. Men jag snörvlar fortfarande och har fått ett jäkla sår under näsan, som små blåsor som gör svinont. Halsen är okej, så jag tänkte ta mig till gymmet sen och lyfta lite skrot iaf. Får strunta i konditionen tyvärr, men något behöver jag göra.

Sträcksåg en massa avsnitt av "Elsas värld" på tv3play igår. Kan rekommenderas om ni inte sett dem! :)

Nu ska jag dricka kaffe,  måla naglarna och snyta mig innan jag slänger in en ny maskin.

Have a good one!



Sköna söndag




Jag är kvar hemma i Floda. Solen skiner gott och det blir riktigt varmt. Härligt. Men jag snorar fortfarande så jag får ta det lugnt. Dessutom är halsen inte helt bra. Skit. Jag vill faktiskt träna.

Jag, Sofie och Alma gick ut i skogen och plockade lite kottar, barr och löv som vi ska pyssla med sen när Alma sovit middag.

Har på morgon också suttit och skrivit CV med min lillasyster och gjort en ansökan. Jag sitter och filar på en egen, eller två. Det börjar bli dags att få ett jobb, känner jag. Efter en utbildning vill jag inte återgå till mitt gamla jobb. Det känns ju lönlöst då.

Mamma lagar mat. Det doftar gudomligt. Och så har hon bakat en annanaspaj. Hon är duktig, min mamma.

Hoppas ni har en trevlig påsk :) Vi är lediga imorgon också. Grymt skönt!

En bild från arkivet.. Jag är snart blond igen ;)




Glad Påsk!




Har plockat undan lite här på morgon, bäddat med nya sänglinnen, duschat och packat en väska. Ska äta frukost snart och sen bär det av in till stan för lite ärenden och sedan bär det av hem till Floda. Solen skiner, himmeln är blå - men marken vit? En kall påsk alltså.

Hoppas ni får en trevlig dag!




Långfredag




..och regn. Och fortfarande snorig. Var iaf bättre inatt, men man ska inte ropa hej...

Ska träffa Mikael och göra lite ärenden, sen blir det en sallad på Frölunda Torg. Adams Café är favoritstället :) Kanske ska passa på att köpa något påskigt nagellack också ;)

Kanske drar mig hem till Floda sen, får se.




Påskfint i mitt fönster









Vill ha!




Godmorgon!
Snörvlar och låter som en kråka. Vet inte om det blivit bättre eller sämre, men bra är jag i vilket fall inte.

Dumt att vara sjuk, men pigg förresten. Sitter o kikar på en massa internetsidor med bra erbjudanden. Så mycket jag vill ha.! Produkter till håret, kläder, kosttillskott, accessoarer, nagellack, smycken, CYKEL, nya löparskor - you name it!

Men man kan inte köpa allt. Dessutom kommer ett nytt hudvårdsset hem till mig snart. Det är något jag verkligen vill lägga pengar på. Det enda som funkar för mig. ProActiv. Men jag slog till på lite kosttillskott iaf. Tanken är att jag ska börja träna som en toka när jag är frisk igen. Göteborgsvarvet om EN VECKA OCH EN MÅNAD, idag! Herregud..

Har också börjat kika på bröllopspresent...Dök upp ett bra erbjudande på Groupon idag på presentkort på det ställe varifrån jag tänkt köpa presenten. Borde ju slå till...

Det är jobbigt att vara student. Helt enkelt.

Nej, nu ska jag snyta mig och överväga en dusch...

BESTÄLLT HÄRIFRÅN


Tjockis




Idag blev det varmt på min uteplats. Lite lä sådär. Suttit med en korsordstidning och solglasögon med en filt över benen. Skönt. Nu är det snart kväll igen. Snorar som en 2-åring och nyser högt emellanåt. Inte jättekul ändå.

Nu ska jag se Älskling du har blivit en tjockis =)




Så det så..!




När man är sjuk får man äta godis fastän det är mitt i veckan




Dymmelonsdag




När man är sjuk, fast ändå inte helt plakat så kan man bli förbannat rastlös. Trodde jag skulle dö av rastlöshet när jag vaknade kl 6 imorse. Skickade mail till min praktik och sa att jag skulle vara hemma idag. Men sen somnade jag och vaknade inte förrän 09:20. Skönt.

Men sen dess har jag likt förbannat varit rastlös. Läst bloggar, bäddat sängen, plockat undan, bakat scones till frukost, lyssnat på sköna låtar på spotify, slängt soporna och druckit kaffe. Nu har jag öppnat dörren till altanen och ska sitta på trappen en stund och lösa korsord. Pratade just med Johanna och planerade för nästa vecka en del som vi ska ordna med inför examensarbetet.

Ska gå på ett LVU-mål på tisdag (mycket intressant! egentligen sker dessa mål bakom stängda dörrar, men i utbildninssyfte ska man kunna få vara med om parterna inte säger prompt nej, 5§ rättegångsbalken - håller mina tummar!) Sen ska vi också intervjua en domare som har sådana mål, men inte förrän nästa fredag var det tänkt. (praktikens sista dag) Blir jättebra =) Ska bara höra av mig till mina kollegor på hyresnämnden så de vet varför jag är borta en del nästa vecka.










Ont i halsen, ont i hela kroppen, snuva o ...

Ont i halsen, ont i hela kroppen, snuva o feber uppå det. Kul. Inte särskilt... Hoppas ni mår bättre!


RSS 2.0