Torsdag

Jag hade nog bra gärna varit ledig imorgon. Har det rätt lugnt på jobbet så då blir det bara tråkigt att sitta av tid, känner jag. Just nu tycker jag det finns så mkt annat jag hellre vill lägga tiden på.

Ikväll är det sista dagen på bootcampet. Vi ska göra tester o fika. Åh, tråkigt att det är sista. På måndag blir det bodypump istället.

Snart helg! Ska bli grymt skönt! Vad hittar ni på då?


Klippt o shoppat

Idag skulle jag egentligen träffat Mikael men då Egypten gjort honom sjuk fick jag göra annat :( Klippte håret o köpte nya hörlurar - och så blev det en sväng in på H&M för lite nya tröjor...

Hörlurar 399 kr (fick dock ett schysst kompispris)


Näst sista :(

Ni som följer mig vet att jag under de senaste veckorna tränat på RM Bootcamp. Det är grymt! Träning för hela kroppen och man känner sig alltid genomarbetad - och samtidigt är det skitkul! Imorse tränade jag mitt näst sista pass, men jag har fortfarande provbiljett om ngn vill hänga med? Funderar på att hoppa på det igen om ett tag (börjar en ny omgång nu på måndag 4 mars)

Testa det!

Det är min rekommendation! :)




Vårväska!




Igår när jag var på stan och väntade på Carro strosade jag i lite butiker. Bland annat gick jag in på Lindex och blev kär i en väska. Så vårfin! Den ska jag köpa när lönen kommer :) Just nu har jag närmare noll kronor på mitt konto. Så lite har jag inte haft på väldigt länge - och då har jag ändå varit student i två år ... Ibland undrar man...
 


Vill man vara fin får man lida pin

Japp, första dagen med Vemmabode idag. De första sju dagarna ska jag dessutom dricka en cleanse - typ detox. Det var verkligen inte gott. Men ok, sju dagar, fyra dl per dag. Det ska gå. Som tur var är själva bodedrycken godare och den ska drickas varje dag två ggr per dag. Nu blir det frukost på ägg! :) Sen blir det promenad idag igen. Friskt ute!


Dagen

Förutom promenad och sol har jag också haft besök av Robin o Alma. Vi hämtade ut mitt paket på posten, fikade, matade Tuffe, Alma badade, jag träffade Carro o så har jag sett melodifestivalen. Bra dag. Imorgon börjar jag med Vemma.


Soool!

Underbart med sol! Jag vaknade till en blå himmel och gick upp, plockade undan och bytte sängkläder. Tog en skål gröt och en kopp kaffe innan jag drog på mig kläder för en promenad. I solen, i skogen, på is, på stigar, på grus... Åh, underbart! Gjorde grodhopp, utfall, dips och knäböj på vägen :) Nu ska jag med hjälp av min bror o brorsdotter hämta ut mitt paket med Vemma..! Ha en fin dag! <3


Lugnt

Har en ovanligt lugn dag på jobbet. Längtar efter att gå härifrån. Känns som att fritiden är fullspäckad så man inte riktigt hinner med jobbet. Eller allt man vill göra. Får se vad jag orkar idag. Ska på behandling o sen testa vibrationsplatta på gymmet. Kul :) efter det ska jag träffa Lollo. Hoppas energin är på topp. Behöver verkligen klippa håret också... Och fixa pass... O tvätta och städa. När ska man hinna?

Igår var jag på folkteatern. Såg "den flygande handläggaren" om Försäkringskassan o deras organisation... Och om hur det kan vara att jobba där. Sevärd. Men trodde den skulle vara mindre tragisk... Svårt att förklara. Nej, nu har jag jobb :)


Träning

Jag älskar hur jag mår efter träningen. Alldeles mör i kroppen och jag känner verkligen hur jag har jobbat. Jag får energi samtidigt som jag är avslappnad när jag ska sova. Folk borde göra det här oftare. Idag har jag både njutit av solen under lunchpromenaden och varit på bootcamp. Behöver det under vintern när jag tenderar o må dåligt. Och återigen - måste verkligen rekommendera Rim Mourad och hennes bootcamp!


Godmorgon onsdag

Godmorgon, sitter och äter frukost. På söndag börjar jag med Vemma. Det ska bli kul :) Försöker dock redan nu äta var tredje timme och helst de produkter som finns i kostschemat i ett försök att komma in i tänket och kanske besegra mitt sockersug. Det går sådär. Igår åt jag frukost kl. 06:00 och sedan lunch 12:30. Inte bra. Idag ska det gå bättre! Gör ordning mellanmål så ska det lösa sig. Ikväll är det bootcamp igen och jag har världens träningsvärk i vaderna! Får se hur det går idag. Heja!


Mamma




Idag fyller min fantastiska mamma år. Hon har tydligen blivit överöst med telefonsamtal och blommor. Det är hon helt klart värd. =) Vi pratade ett tag hon och jag också nu ikväll. Har inte varit hemma hos henne, men vi ska fira både henne och Jesper snart. 
 
Det gjorde mig glad att så många uppmärksammade henne och det gjorde mig glad att prata med henne och höra om hennes framsteg. Hon och en hel del andra av bambatanterna har visst börjat gymma. Vi körde ju ett pass i lördags hon och jag, och igår var hon på´t igen. 4 ggr förra veckan - hon är häftig :)
 
Något som gjorde mig ledsen var att en av våra släktingar (eller ingift eller hur det blir, jag tycker iaf mycket bra om honom) har cancer. Men för tillfället verkar det vara gott hopp om honom ändå. Åh, det gör så ont i mig att vi inte har bättre kontakt i släkten. Men det var skönt att höra att han mår bra, efter omständigheterna iaf. 
 


Helt ärligt

Börjar bli deppig igen. Åh, har ingen lust till något, är nere hela tiden, orkar inte prata med folk och vara vardagstrevlig liksom. T.ex på jobbet. Känner mig hemsk, men jag orkar inte. Kämpar istället med att lägga band på mig själv för att inte hugga ifrån. Istället väljer jag att inte deltaga i konversationer eller iaf så väljer jag att inte utveckla min mening. För jag orkar inte. Dessutom är jag förbannad på min förkylning. Och på att ALLA lägger dig i och tror att de vet bäst. Låt mig vara!

Förstår bara inte varför jag känner så här :(


Tillbaka

Okej, idag är det tillbaka till bootcamp som gäller! Är lite snorig, så ska inte fresta på för mkt. Då säger nog huvudet till, eller ngn stackare som kommer ivägen för min rinnande näsa ;)

I övrigt har det varit en ok dag trots att jag försov mig en stund. Gött med flex då! Mindre stressmoment. Jag som är så känslig med tider. Imorgon ska jag dock inte göra samma misstag för då ska jag till Halmstad på sammanträde.

Hoppas allt är bra! Nu blir det en powernap innan träningen


Familj

Hej! Spenderar helgen med familjen. Fredagsmys, storhandling, gym med mamma, passat brorsdotter, ätit gott och sett film och melodifestivalen. Hur var din helg?


Imponerad..!



Jag har lyckats med ngt jag inte trodde gick. Jag har aldrig tyckt särskilt bra om torsk, men ett av recepten jag fick till Vemma innehåller torsk så jag tänkte testa. Såååå gott..! Jag tror jag hade kunnat äta det varje dag. Dessutom är det grymt nyttigt ;)
 
TESTA!
 

400 g vit fisk (t.ex findus frysta torskblock)
1 burk krossade tomater med örter (viktigt med örterna, grymt gott!)
2 dl svarta oliver
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor (en stor eller två)
1 msk olivolja
6 potatisar

 

Tina fisken
Skär potatisen i klyftor och koka 15 minuter

 

Smörj en ugnssäker form med olivoljan
Lägg i fisken i mitten
Lägg skivad lök runtom
Pressa vitlöken och strö det över fisken
Lägg potatisklyftorna runtom
Häll på de svarta oliverna och de krossade tomaterna
Salta och peppra
Ringla över olivolja

 

(jag glömde de två sista momenten, men det blev gott ändå)

 

Ställ in i ugnen i 30 minuter. 
Klart! 


 


Alla hjärtans...

Japp, idag ska man uppmärksamma de man tycker om. Det har inte jag gjort. Jag har däremot tänkt mkt på mig själv. Tycker ju om mig själv ;) Jag tog denna dagen till att vila bort min förkylning. Det verkar funka rätt bra. Har en del energi o det känns bra. Men jag har också sovit en hel del. Sömn o vila är bra botemedel. Övertygad. Jag ska börja med Vemma nästa vecka. Har spanat in kostschemat lite grann och ska testa ett recept sen. Har utöver promenaden till affären förut också stått i plankan, bokat en massage som jag glömt utnyttja och tecknat olycksfallsförsäkring. Heja mig!


Prova ngt nytt

Hej!
Är på väg hem från en kompis. Vi har ägnat eftermiddagen åt att prata Vemma. Jag har blivit rätt övertygad att det kan vara något för mig och har beställt en månads förbrukning att testa på. Min förhoppning är att det ska hjälpa mig att få upp min energinivå, bli piggare helt enkelt. Ett plus är ju om jag under 12 veckor lyckas gå ner ett par kilon också såklart. Vi får väl se. Är mkt förväntansfull! Får paketet om ngn vecka. Får nog be min bror om hjälp när jag ska hämta ut det dock, då det är rätt tungt. Fyllt med vätska. Kanske jag slipper Alvedon o snytpapper snart?


Semledagen

Snorar som en treåring, men jag gissar ändå på att infektionen är på väg bort :) skönt! Idag är det dessutom semledagen! Får nog unna mig en bakelse :) Har fyndat på let'sdeal idag. Mycket nöjd! Imorgon ska jag träffa Caisa för att prata om Vemma och idag ska jag träffa Tina. Bra vecka än så länge :)


Halsont

Varför ger det sig inte? Det kliar i halsen och jag har svårt att tala i telefon med parter som ringer till jobbet.... Åh!


Vemma




Jag sitter och funderar på att testa Vemmas 12-veckors program. Det enda som stoppar mig just nu är att det är lite dyrt.. Jag tänkter ofta på vikt, kropp och mat. Jag faller alltid tillbaka till en viss lathet och till mitt sockerberoende. Har en gammal kompis som säljer sådana produkter, så jag tänkte jag skulle höra lite med henne om det där... Någon som testat? Jag är inte intresserad av att gå på ngn pulverdiet..det tror jag inte ett dugg på, men detta verkar vara ngt annat..
 

 

Bikbok

Igår fyndade jag i bikboks nyrenoverade butik i femmanhuset, Nordstan. Hade presentkort där så jag smet in o kikade.

De har 3 för 2 hela helgen. Passa på! nyöppningserbjudande antar jag.

Köpte iaf en neonrödrosa blus, en svart stickad tröja och ett par örhängen :)


Tonfisk

Det är väldigt sällan jag äter mat själv, hemma, det brukar bli ngn macka med kokt ägg eller så. Men idag var jag mat-hungrig o gjorde ordning pasta med tonfisk. En färdigblandad tonfiskröra från ABBA. Asiatiskt. Väldigt starkt. Men gott :) och det dövade fisksmaken som jag inte gillar i tonfisk annars. Associerar det till kattmat vanligtvis. Ja, testa den om ni vill göra ngt enkelt. Finns i flera smaker. Jag har tvättat några maskiner och läst om Mr Grey idag. Nu får vi se vad resten av dagen blir av.


Svenskt

Igår på väg hem till Lollo slog det mig hur vi svenskar är. På gott och ont. Vi/jag trivs med att spendera tid för mig själv. Även om det, som singel, sker ngt mer ofta än man egentligen kanske skulle må bra av. Men när jag igår satt på vagnen och vi passerade en annan vagn i motsatt riktning och alla satt på varsitt säte så långt det gick. Inga som satt ihop, som pratade o skrattade eller ens kära som satt och kysstes. Så svenskt. Jag är likadan. Denna lördagen har jag spenderat hemma. Städat lägenheten o läst i en bok. Nu äter jag en sallad på ett café till lunch. Ensam. Undrar hur jag hade uppfattats om jag hade flyttat till ett annat land. Misfit.

Ikväll ska jag dock sällskapa med Tina o Kalle. Melodifestivalen. Så svenskt.


Bra kväll!

Lollo bjöd på finmiddag o så drack vi gott vin till det :)


Fredag!!

Godmorgon!
Väntar på vagnen som tar mig till jobbet, skönt att börja med 2-dagars vecka när man varit sjuk. Ikväll är jag hembjuden till min älskade underbara Lollo. Hon har varit i London o roat sig så ska bli kul att gotta sig i lite skvaller. :) hon ska dessutom bjuda på middag! Hur lyxigt som helst! Jag ska finna ett gott rödvin till det så är vi i hamn. Får se om jag lyckas överraska henne :)

Men först jobb! Ha en fin fredag!


Frisk :)

Idag har jag jobbat. Min mage gillar inte mitt kaffebegär men annars är den i skick. Åh, jag måste verkligen träffa folk i helgen! :)


4 timmar

Jag ska inte påstå att jag fått vänta längre än ngn annan men 4 timmar satt jag totalt på vårdcentralen idag. Först kom jag in efter en timma på rådgivning genom drop-in. Därefter skickades jag vidare till en läkare. Eller ja, väntade ytterligare två timmar på att få komma in.

Hon ställde frågor och klämde på min mage, konsulterade en kollega som också klämde och ställde frågor. Jag, sprut- och nålrädd, tog blodprov (stick i fingret) och de konstaterade att jag troligtvis bara har svullna lymfkörtlar. Barn brukar få det i samband med virus som feber. Alvedon blev ordinationen och är det inte borta på fredag ska jag tillbaka.


Väntetider

Suttit o väntat på drop-in tid en timma nu. Blivit skickad till läkare, men det är några före mig. Så det blir lite mer väntetid, men det får man väl räkna med. Har ingen intensiv smärta för tillfället iaf.


Best friend




Igår fixade hon biljetter till rivieran och idag knackade hon på dörren med en semla! 
 


Nice!




Okej, även om jag var och varannan kvart ligger och vrider mig i magsmärtor som jag inte kan förstå var de kommer ifrån, så kom just ett glädjande sms som inte kan få mig att sluta le! Bästis har bokat resa till Nice i vår! Det blir en tjejresa. Så kul! Sist jag var där var nog 2005 tror jag. Då var vi där med skolan (jag o Carro från vår klass), bodde på hotellskola, åkte till Cannes, parfymfabriken i Grasse och till Monte Carlo och bl.a. in på casinot :) Får se vad vi hittar på denna ggn. Ska bli så skönt att få lite sol och få njuta av en annan miljö över en weekend!
 


Fortfarande sängliggande

Ja...missar det mesta från min sjukbädd känner jag. Särskilt tårtan i lördags...hade varit schysst att få den hitbudad. Men det hade nog inte min mage gillat. Av och till ger den mig kramper i vänster sida och jag gnyr som en treåring. Det gör ont att lägga handen på magen och det gör ont att krypa ihop i fosterställning. Får ligga rakt o vänta ut smärtan. Och så är det borta. Febern är i schack för tillfället så det känns ju bra iaf.

Känner mig lite ensam.


Feber

Japp, febern bröt ut. Jäkla skit. Ligger kvar i sängen i hopp om att bli frisk, alternativt att frysen ska fyllas med glass... Jobbigt att bo själv när man är sjuk. Särskilt när maten är slut också. Inte hungrig nu men för att bli frisk och stark måste man till sist äta. Åh, jag är yr och varm o kall på samma gång och har huvudvärk så det gör ont att hosta. Tyck synd om mig?


Slutkörd

Ikväll ligger jag i soffan och kan knappt röra mig. Borde haft en sambo. Helt färdig. Varit iväg två dagar på kurs. Varbergs stadshotell, asia spa. Grymt! Hade sedan sett fram emot att få mitt hår klippt, läsa en tidning och avnjuta ett gott rödvin. Ingen frisör hade tid för mig, det fanns inga roliga tidningar i affären och plötsligt blev allt bara väldigt tungt. Åkte hem o somnade på soffan. Kommer inte upp och halsen har börjat bli dålig. :( ynklig...


RSS 2.0