Huvudvärk


Igen? När ska jag bli av med den??

Ska lägga mig en stund.. Har iaf lyckats göra sjukt många matlådor och ikväll blir det grönsaksgratäng på sommargrönsaker och Creme Bonjour. Mums!



Guess who did it again?


Okej, tentan kunde jag gjort bättre. För det var ett par stycken jag missade på.. missade poäng iaf - jag svarade på allt, men inte fullt så bra som man kan ha gjort. Jaja, får ta lärdom av det och göra bättre ifrån mig nästa gång.

Men, efter skolan så gjorde jag det igen. En timma på bandet på gymmet. 650 kalorier brända!

Har insett att min tröskel kommer efter 20 minuter... och håller på i tio till - så har jag sprungit 30 minuter så har jag ofta inga problem att springa en halvtimma till. Jag ska komma ihåg det och härda ut i tio minuter när det är som jobbigast. :) För sen lyckas jag ju :)

Cause I am a champion ;)




Dags för tenta. Redo? :)

foto0503 (MMS)

Dags för tenta. Redo? :)


?


Någon mer som har problem med att lägga upp youtube-klipp? :(


Veckan som kommer


Det ska bli en bra vecka, visst?

Måndag
♣ Tenta familjerätt
♣ Köpa engelska-boken och associationsrättsboken på studentbokhandeln
♣ Träna
♣ Hämta ut böcker från Bokus (?)
♣ Göra matlådor för veckan - tacobiffar, linssoppa, kyckling med pesto

Tisdag
♣ Data och Associationsrätt i skolan (göra klart power-pointen till engelskan??)
♣ Promenad (ska kolla om Angelica vill gå med mig, länge sen nu!)

Onsdag
♣ Associationsrätt och Kommunikation
♣ Träna

Torsdag
Ekonomi och Associationsrätt i skolan
♣ Träffa Carro ♥

Fredag
Engelskalektion med redovisning
♣ Träna

Helgen?


En promenad i solen


Jag har spenderat helgen hemma i Floda med familjen.

Vi firade Nicklas - det blev supergod mat och tårta uppå det. Mums..! Senare kom Nicklas kompisar - de skulle ut såklart och förfesten var hemma hos oss. Jesper försvann på rummet och Elin gick till några kompisar. Jag, mamma och pappa spelade Bezzerwisser och sedan "Vem vill bli miljonär". Jag älskar frågesport..! Tack för en trevlig kväll!

Idag åkte jag och mamma till Partille. Till Allum. Jag handlade och nu är frysen full med saker igen. Skitbra! Mamma köpte med bullar och efter handlandet drack vi kaffe hos mig och åt bullar. Jag har lite dåligt samvete. Jag går ju på viktväktarna. När mamma hade gått åt jag en till. Hon lämnade dem här. Så jag tog mig en promenad på 90 minuter och försökte dämpa ångesten lite. Har redan använt nästan alla mina points idag nämligen. Oops. Blev en fruktsallad efter promenaden. Nu blir det plugg och sedan får vi se vad min budget tillåter. En NOKA tror jag minsann. Och te. Sen får jag lugna mig.

Jag har köpt ett nytt duschdraperi idag också. Det var ngn som tyckte jag skulle byta.

Nu blir det plugg.. Tenta imorgon.


Puss!



ångest...


Operation rädda naglarna!

foto0520 (MMS)

Operation rädda naglarna!


Väntar på att få komma ombord på tåget. Va...

foto0519 (MMS)

Väntar på att få komma ombord på tåget. Varför är lazio förvånad? Västtrafik...


Min sambo


Har haft en mysmorgon med Tuffe ;) Hon är supergo nu! Jag vet inte vad som hänt. Hon sitter med mig, vill hänga med när jag går in i köket, hon äter när jag äter och idag flög hon ut till mig ♥ Det är inte ofta.




Greetings


Hej allihop! :) Hoppas ni har en trevlig lördagmorgon.

Jag ska strax ta mig en kopp kaffe innan jag beger mig till tåget. Skulle egentligen mött upp farmor, men hon är sjuk :( Ska hem till Floda och fira lillebror. Han fyllde ju år i veckan. Ska bli mysigt att träffa familjen igen, även om det nu inte blev hela. Robin med familj kommer inte heller. :(

Hade tänkt plugga på tåget i vart fall. Ni har ju förstått hur det går med mitt pluggande? Jag tror inte jag stressat upp mig inför det och inte känt att det kommer bli alltför svårt, bara jag läser igenom anteckningar igen. Får väl se hur långt det håller.



http://www.123greetings.com/pets/have_great_day/great18.html



I'm good :)


Ibland tror jag för mycket på mig själv. Vad gäller plugg, alltså. Det har inte blivit mycket av den varan idag ska jag be o tala om. Typiskt. Jaja, det får ge sig. Får läsa i helgen. På tåget o så.

Snart blir det tacokväll - ska bara ut o handla först.

Har varit på gymmet idag igen - I'm gooood..! Men idag kände jag mig rätt klen och nöjde mig med 30 minuter på crosstrainern och ett par magövningar. Och så har jag stretchat såklart. Länge sen man var vig på riktigt! Ibland känns det som att man borde fortsatt med Taekwon-don. I´m getting there...? 5 intjänade aktivitetspoints som kommer avnjutas ikväll. Taco och popcorn! :) Eller ska jag hålla mig till en god fruktsallad?

Nej, nu är jag hungrig. Dags att handla.

Blir det Let´s dance för er ikväll också`?

Kram..! o puss!




Freeeedag!


Idag går jag till skolan igen. Vi har datalektion - sedan är det helg! :)

Äter lunch på skolan och sedan tar jag mig till gymmet. Ska plugga lite när jag kommer hem. Sedan får jag nog ta o smälta informationen lite så den sätter sig. Brukar funka bra och sedan bara läsa lite anteckningar i helgen så ska nog tentan gå vägen :) Heja!

Ikväll blir det tacos och Let´s dance :) Imorgon åker jag hem till Floda för att fira lillebror :)

Ska ringa Tele2 när jag kommer hem också o höra hur det ser ut med mitt abonnemang. Om jag kan ta del av studenterbjudandet redan nu och slippa betala på mitt andra abonnemang. Jag är rätt sugen på en Iphone faktiskt ;)

Nu ska jag göra mig klar för dagen.
Puss..!



Rätt sugen


I skolan har nästan alla androidmobiler eller Iphones. Inte jag. Hela tiden ber jag dem kolla upp när vagnar går, vad ord betyder osv, osv. Kanske dags för mig också att lösa en Iphone?

Har förstått att blogg.se inte går att få som app, men jag får väl mobilblogga som förr om det skulle vara så..

Tele2 har iaf ett bra studenterbjudande just nu. Kanske borde nappa? Frågan är bara hur lång bindningstid jag har kvar på mitt nuvarande abonnemang.

Jag som köpte ny mobil för bara typ sju månader sedan, snart åtta - och innan dess köpte jag inte ny på fyra år. Haha! Ähh, jag ska ta o ringa Tele2 och höra hur lång bindningstid jag har kvar och om jag kanske skulle kunna få ta del av erbjudandet istället. De har ju ändå kvar mig som kund, menar jag.

Vad tycker ni?

bild från:
http://www.csn-kortet.se/studentrabatter/telefoni-och-bredband/telefoni/tele2_mobiltelefoni?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=anp3


Åh, vilken härlig dag!


Jag gjorde helt rätt i att ta en "Emelie-dag" idag. Jag mår fantastiskt mycket bättre än igår..! :)

♥ Jag har städat min lägenhet (ett orosmoln borta)

♥ Jag har varit iväg på gymmet (underbart att kunna släppa saker för en stund)
- jag sprang 60 minuter på bandet = minus 610 kalorier
- jag cyklade en kvart = minus 150 kalorier
- jag samlade ihop 14 aktivitetspoints ;) och totalt minus 760 kalorier :D

♥ Jag har varit o hämtat ut mitt paket från Bodystore och inhandlat toapapper, hushållspapper, ägg och mjölk

♥ Jag har läst i civilrätten och insett att jag hänger med på det mesta inför tentan

♥ Jag ska precis äta lunch

♥ Jag ska ta mig ett bad och ta hand om mina ömma fötter

♥ Jag ska sätta mig med civilrätten och plugga inför tentan med en kopp kaffe dagen till ära

♥ Dessutom skiner solen idag!


bild från google...


Stress....


Som ni märker är jag inte så aktiv med bloggen för tillfället.

Efter 23,5 år så ska jag väl ändå börja lära mig att känna igen mig själv och mina egna signaler? Tycker man ju. Men jag har inte fattat förrän igår.. Det kommer smygande så man uppfattar inte rikitgt vad som är fel. Jag får magknip - men tror att det är mensen. Jag har huvudvärk - men antar att det går över (förändrade kostvanor, nya piller, sockeravvänjing) Jag är trött. Extremt trött även för att vara mig, tanten.

Jag är stressad. Jag tar den här dagen till mitt förfogande och för att komma i fas med allt jag behöver göra.

Jag är stressad för att jag behöver storstäda hemma men får inte tid till det. Jag är stressad för att vi har tenta på måndag och jag har inte ens börjat plugga. Jag är stressad för att jag vill hinna med att träna. Jag är stressad över att jag behöver planera min mat (samtidigt som jag tycker det är skitkul) Jag är stressad över att engelskan ska göras till nästa vecka - men jag har inte inlogg då vi gjorde det på Albins inlogg så jag kan inte ensam göra klart det. (och jag litar inte alltid på andra än mig själv att avsluta något som har en deadline) Jag är stressad över att jag inte får till min LIA-ansökan (praktik-ansökan) som ska börja skickas nästa vecka. Jag vet inte ens var jag vill göra min praktik. Okej, ett hum har jag - men det finns bara 13 platser, vi är 32 i klassen. Heja! Jag har varit stressad över uppgiften som lämnades in igår. Den är iaf över nu. Skönt.

Jag är stressad över att jag hela tiden är trött. Jag är trött - för att jag är stressad.

Jag vill gärna tro att fler än jag försöker leva efter mottot "Du ska behandla andra såsom du själv vill bli behandlad" men jag har återigen blivit motbevisad. Jag har varit så irriterad på en människa i en vecka nu. Tur att jag kan släppa det nu. Vi kommer nog inte behöva ha med henne att göra mer nu iaf. Attityden har gjort mig arg.

Jag hatar att vara närmast pedant.


I see you when I see you, idag är min egen dag.




Godnatt!


Det är okej att lägga sig nu.. Visst?

Nighty night! ♥




Megatrött


Jag har inte haft huvudvärk sedan i måndags..! Yey..! Istället är jag jättetrött. Haha!

Brukar vara dålig på att bygga upp en tentastress - men nu undrar jag när jag ska känna att jag måste läsa inför tentan. Det har varit mkt annat det senaste så jag har liksom inte ens tagit tag i det där. Får väl se hur det går.

I helgen ska jag hem till Floda o fira lillebror. Det blir på lördag. På fredag får jag sitta med familjerätten och plugga på gymmet och efter. Samma på lördag innan jag åker till Floda. Och söndag. Ja, det får ge sig.

Ja, det är mkt plugg numer och annars är jag trött. Kul liv va? Kanske nästa vecka blir lite mindre skola och mer leva?




Godmorgon!

foto0506 (MMS)

Godmorgon!


Celebrations..!!


Lillebror fyller 20 år idag! 20??! Bär blev han så stor? Och vad betyder det? Jo, att jag också blir äldre... Haha..!

Grattis lillebror..!
Me love ya!




Ändrade planer


Det blir inte alltid som man tänkt sig - och väl är väl det för annars hade livet inte alltid varit så roligt kanske.

Imorse började skolan 9.. inte halv nio som jag trodde. Eller Sanna och Martin. Vi läste lite i kommunikationshäftet och i civilrätten och diskuterade vår tillfälliga lärare. Sedan började vi lektionen. Vi gjorde personlighetstest och lite sånt. Faktiskt rätt kul - och intressant för det stämde så väl :)

Efter lektionen åt jag lunch med Frida innan jag åkte till gymmet. Jag ville inte till gymmet idag. Men jag satte mig på en cykel och läste i kommunikationshäftet en kvart - sen blev jag för otålig och sprang på bandet en halvtimma istället.

Det är häftigt. För ett par månader sedan var jag stolt över att jag orkade springa tjugo minuter utan att varva det med powerwalk. Nu springer jag en halvtimma och därefter varvar jag ner med en promenad på fem eller tio minuter. Inga större problem. =) Heja mig! (och vill jag står jag på bandet en timma)

Efter gymmet ringde Lollo. Hon var ute o körde (hon tog körkort för en vecka sedan) så hon kom förbi och hämtade upp mig när jag hade duschat. Vi tankade och hämtade upp Sandra och Sebbe. Därefter tog vi en sightseeing tills vi blev för hungriga. Köpte sallad och käkade. Mumsfillibabba!

Nu ska jag sätta mig med engelskan och sedan blir det nog tv ikväll :)

Gött..! Imorgon börjar jag plugga inför måndagens tenta. Lagom :P

Vad gör ni idag?
KramoPuss!



Nu har vi mössa igen. Ogilla :(


Idag blir en bra dag


Igår la jag mig klockan nio. Jag somnade klockan nio. Hur är det möjligt?
Haha, jag var nog supertrött.

Dagens planer ser ut som följer;

♦ Kommunikation 8,30-11,30
♦ Lunch på keldas tomatsoppa (mums..!!)
♦ Gym
♦ Plugg (engelska och läsa på inför juridiktentan)
♦ Laga middag (lax?)





Vardagslyx





Surprise!


Ni märker ju hur mycket jag pluggar ;) Får nog ta o göra de där tacobiffarna istället...

Förut var jag på posten -hade fått ett sms om att jag hade fått paket. Jag hade helt glömt av vad jag beställt. Eh...vad tyder det på? Ajajaj.. jag vet inte hur ofta jag hämtar ut paket där borta. Nu i veckan kommer ett paket från bodystore och ett paket från bokus. Heja!

Så fick jag iaf hem paketet och jag kommer på först när jag ser adressaten vad det är jag beställt! Hur kan man vara så glömsk? Tänkte på det senast igår faktiskt. Nu blir det lördagsgodis varje lördag!

Bättre godis från viktväktarna!





Tacobiffar!


Här kommer ett enkelt recept, som jag fick av Alexandra för snart två år sedan. Alla älskar tacos, eller hur? :)

500g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 ägg
lite, lite vatten


Blanda ihop och forma till biffar.
Stek i stekpannan och servera med grönsaker och keso :) Eller något annat ni tycker om.

(har ingen bild, men jag tror ni fattar)


Jag lever i min morgonrock


Varje dag när jag kommer hem så drar jag av mig byxorna och tröjan och slänger på mig min morgonrock. Kan vara den bästa present jag någonsin fått ;) Tack mamma..!




Ganska lättad..!


Tackar Frida för ett superbra team! Vi är nästan klara och vi lyckades klura ut en hel del idag på lektionerna. Känner mig så mycket lugnare.! Ikväll ska jag sätta mig med engelskan och läsa lite i kommunikationshäftet. Engelskaboken har jag beställt hos Studentbokhandeln - den kommer in på fredag.

Jag hämtade ut ett paket på posten (ni kan få se sen om ni vill?) och köpte lite tacokrydda och fetaost när jag ändå var på hemköp.

Ska göra tacobiffar som underbara Alexandra♥ gett mig recept på :) Var helt slut på matidéer imorse. Så fann jag lite köttfärs i frysen och kom på att jag faktiskt hade ett gott recept i en låda.  Med lite keso och en god sallad till det så står man sig rätt länge :)


När jag kom hem betalade jag hyran och betsällde två böcker från Bokus. Tyvärr fann jag inte boken vi ska ha i associationsrätt?? Får kolla med mina klasskamrater eller kanske studentbokhandeln - ska ju ändå dit på fredag.

Nu sitter jag med en kopp te och lyssnar på musik. Ska skicka iväg inlämningsuppgiften så är det gjort också :)

Yää..! Vilken bra dag det blev :)
Nu har jag lust att städa också, men jag ska ta mig an engelskan och kommunikationen först. Imorgon kanske. Efter gymmet.

Har ni en bra dag? =)


Jag lever, typ...


Jag är så jäkla trött..! Fattar varför farmor inte tycker man ska jobba när man pluggar. Har hela helgen oroat mig över den uppgift vi fick i fredags samt en annan uppgift vi fått via vårt intranät.

Det jobbigaste är att jag är på samma ställe och trampar som i fredags och på den andra uppgiften har jag fastnat på en fråga - annars är jag klar.

Nej, det kanske är dags att klä sig idag också.
Yey - heldag here I come! (försöka går ju) Har iaf en god matlåda att avnjuta till lunch..

Igår spillde jag te på datorn också - fär väl se hur länge den håller..
Jaja, jag står ju upp iaf. :P Även om svanskotan fått sig en törn. Idag är det jag som går försiktigt!

Puss..!




Jag har ramlat igen :( denna gången tog sv...

foto0507 (MMS)

Jag har ramlat igen :( denna gången tog svanskotan smällen. Kul. Fy bubblan va ont det gör :(


Veckoplanering


En dag till på jobbet - sen kan jag koncentrera mig på skolarbetet igen. Det gick inte alls igår och jag blir frustrerad när jag inte får ihop saker som jag ska klara av. :( "Fröken-duktig-syndromet" har jag kunnat konstatera.

♦ Träningen denna vecka kommer infalla på tisdag, fredag och lördag. (och söndag?)

♦ I helgen måste jag hinna med att plugga inför tentan nästa måndag. Har kikat lite på pappren. Jag kommer få plugga en hel del, verkar det som. Kanske borde köpa boken ändå?

♦ Engelskaboken måste jag köpa på tisdag senast.

♦ Räkningar ska betalas imorgon kväll.

Lillebror fyller 20 på tisdag! Hurra, hurra, hurra...!


♦ Maten denna veckan måste jag planera ikväll. Imorgon blir det iaf pestofylld kycklingfilé i matlådan.

♦ Uppgifterna från Nordsteds Juridik ska skickas in i veckan (göra klart ikväll?)

♦ Testamente-uppgiften ska vara klar på onsdag - hoppas jag och Frida lyckas slå våra kloka huvuden ihop och komma bättre på fötter än vad jag själv lyckats åstadkomma...


Nu blir det till att göra sig iordning för en dag i Nordstan. Ses va?

Puss..!!

Bild från 24:e oktober 2009...




Saturday...!


Lördagkväll.. Jag har kikat lite på ett par uppgifter vi har i skolan, men jag faaaastnar..! Och är nog inte särskilt intresserad just ikväll, känns det som. Det blir "American Sweethearts" innan läggdags iaf.

Har ni haft en bra dag?



För lite mer än ett år sedan satt vi på Hard Rock - dagen efter skulle Carro gifta sig <3


Lördag med jobb och viktväktarfunderingar


Då ska vi se hur den här dagen kommer arta sig. Ska jobba i Nordstan fram till klockan 16 och sedan ska jag hem och stoppa näsan i lagboken. Kul va? :)

Hur ser eran helg ut?



Dagens mat:
Har just avnjutit en frukost bestående av havregrynsgröt med kanel och linfrön. Me like a lot.

Till lunch blir det fläskfilé och en god sallad samt en röra på soltorkade tomater och fetaost.

Middagen kommer bestå av en pizzabulle eller två och sallad såklart (en pizzabulle = 3 points)

Till kvällsmål lyxar jag till det med två mackor med kokt ägg (I love them!)

= dagens intag på 28,5 pp. Jag har 29 att ta av.

Jag har hittills gått ner 3 kilo ;) En sakta men säker viktnedgång för ett hållbart resultat.
Igår åt jag en påse viktväktargodis som slutade på ungefär 4,5 points. Det var första ggn på två veckor som jag åt godis eller egentligen var sugen på godis. Då kändes det okej att köpa en påse. För det fanns inom min points-budget och man ska unna sig ett par om man är sugen. Det bästa är att det inte finns så mycket godis i påsen. 2 godisar är 1 points och skulle man äta upp hela har man ändå inte ätit upp mer än 4,5 points. Och det räcker! Man vill ändå inte ha mer sen. Man behöver inte mer än så för att stilla suget.

Därmed kan jag säga att jag har pli på mitt sockerberoende!



Fredagsmys på g ;)


Då står man i köket o fixar :) Fläskfilén står i ugnen. Till den blir det en röra med soltorkade tomater och fetaost och en god grönsallad :) Och ikväll ska jag festa till det med lite viktväktargodis! :) Man måste få unna sig så man inte får världens cravings efter ett tag :)

Idag har jag återigen besökt gymmet = 3 gymdagar denna veckan (bra för att vara mig) Idag stod jag på crosstrainern som dödade mina vader :P Haha, får se när jag vågar mig på den igen..

Imorgon blir det jobb så jag ordnar med matlådor och tar fram skjorta, byxor och skor för helgen.

Ikväll är det då Let´s dance som gäller för mig.

Vad gör ni ikväll?
Puss..!



Jag vill ha sommar och sol och värme, nu!
Eller iaf vår...


Fredag = fredagsmys va?


Jag påbörjade en uppgift vi fått på skolans intranät igår. Den var mycket enklare än den vi håller på med i skolan för tillfället så jag kände att om jag ändå inte orkar med den där andra uppgiften så kan jag i vart fall börja med denna. Den är snart klar - ska lösa resten sedan. Efter skolan.

Idag har vi Legal English och sedan ska jag iväg till gymmet. Var där igår också och körde för första ggn i år också en del styrka - inte bara bandet. Kändes faktiskt rätt gött. Är supersvag i armarna så det var skönt att pressa dem lite, och magen. Idag får vi se vad jag har lust med - väskan är i alla fall packad.

Ikväll blir det lugnt. Fredagsmys med fläskfilé, soltorkade tomater och fetaost :) Tackar mamma för inspirationen! Imorgon ska det jobbas. Så jag ser nog på Let´s dance innan läggdags :)

Tant..! I know..
Puss.!!





Nyfrisserad och mätt


Har klippt bort mitt trasiga hår och köpt en inpackning att vårda mitt spröda hår med.

Jag kan verkligen rekommendera Salong Aveny!
Riktigt trevlig personal och bra pris. Ligger mitt på avenyn - mitt emot coop typ i den galleria man inte tror finns :)

Jag är supernöjd för hon löste det så himla smidigt - knappt nånting har hon kapat på längden, men det trasiga uppklippta håret har fått åka av och hon har istället klippt till resten så det följer hela vägen och liksom inte bara blir en rak klippning där huvudet slutar....Om ni fattar?

Haha, grymt nöjd är jag iaf. =)

Nu har jag ätit två mackor med kokt ägg. Mumsfillibums. Blir en powernap o sen kanske man orkar en sväng på gymmet..? :)

Hoppas ni har en fin dag =)




Inspirationskväll


Igår var jag som sagt i Partille Kulturum och lyssnade på Katarina Hultling och Paulo Roberto. SISU idrottsutbildarna, Lerums och Partille Kommun hade ordnat detta och det var mycket uppskattat! Det handlade mycket om vad man ska tänka på i klubbar och föreningar, såklart. Men också en hel del om sig själv.

Katarina Hultling var jättehärlig - får du chansen att lyssna på henne någon annan gång så tycker jag du tar den :) Hon berättade om sitt liv och att man ska tänka på att "ingenting är så allvarligt så man inte kan skratta åt det" Tyckte jag var härligt =)

Hon talade också om att kunna kommunicera bra med sig själv för att kunna kommunicera med andra människor. Och att det ibland inte behöver vara så svårt att få folk att prata med varandra. Man kanske bara behöver ge ett ämne - gärna något som ligger dem nära till hands. (vad man har gjort idag, berätta något man tror att just den personen bredvid inte vet om en själv....)

Paulo Roberto talade om sin uppväxt, vad som motiverat honom framåt. Och det var ju lite matcho över honom såklart. Busen som tränat Taekwon.do och som sedan gav sig in i boxningen efter ett vad typ.. Eller förslag kanske mer.. Hur han växlat banor i livet - vad som motiverat honom till det.

Att själv komma till insikt och bestämma sig. Att man inte ska vara rädd för rädslan för det är den som drar en framåt. Att man däremot inte ska vara alltför rädd för då blockerar det istället. Att man ska våga stå på egna ben om det är det man önskar. Att man ska ta hjälp av klubben, omgivningen när man är nere. Att det upp till en själv att göra val - men att man alltid kan ändra sig. Det är aldrig för sent att byta bana..

Tyckte det var en jättetrevlig tillställning :)






Tackar Se-Jong Taekwon-do klubb, Paulo Rob...

foto0159 (MMS)

Tackar Se-Jong Taekwon-do klubb, Paulo Roberto och Katarina Hultling för en givande och underhållande kväll! Typ så här glad är jag :)


Då sitter jag i partille kulturhus alldele...

Då sitter jag i partille kulturhus alldeles själv - fast med en massa andra såklart. Lillebror är dock inte med :( men det blir nog intressant :)


Godmorgon..!


Snart ska jag bege mig till skolan. Igår gick det nog sådär med att lära mig de där orden vi har prov på i eftermiddag - men som vanligt behöver jag lite tid på mig att låta det skjunka in och idag när jag klev upp förhörde jag mig på dem och det känns genast mycket bättre. Nu kör vi =)

Ikväll blir det alltså att ta sig till Partille. (se inlägg nedan) Det kommer bli jättekul - jag tycker verkligen sånt här är intressant (som när jag var o lyssnade med farmor och lillasyster på Renata Chlumska) men jag ordnar aldrig sånt själv. Så jag tackar pappa så mycket!

Angående viktväktarna - motivationen håller i sig!
I vanliga fall brukar jag kunna ge upp efter någon vecka - men här håller jag fast vid mina points och tycker det är roligt att läsa och fylla i checklistan man har. Och det går nerför ;) Inte med världens hastighet eftersom det är en jämn och stadig viktminskning som eftersöks för ett varaktigt resultat. En livsstil - och den är fasen inte svår att hålla. Jag börjar fundera på om jag alls är sockerberoende längre? Efter två veckor! Seger..!

Nu måste jag kila!

Puss..!




Frisören..!


Äntligen har jag bokat tid för en klippning.
Blir på Salong Aveny här i Göteborg - någon som klippt sig där?

Mitt hår är så slitet så jag mår dåligt. Får ha det i en tofs varje dag nu för jag skäms så!



Så snart blir det nog rätt mycket kortare, men friskare

Nu blir det iaf promenad. Pussen..!


En kväll med Paulo


Imorgon beger jag mig till Partille Kulturhus med lillebror Nicklas för en föreläsning av Paulo Roberto och Katarina Hultling. Jag antar att det är tema hälsa :) Passar ju jättebra nu när man har ett sådant löfte till sig själv...

Tack Pappa!




En smaklig måltid





Tisdag


Ber om ursäkt för att det blir lite av en matblogg det här, men ja.. Just nu tänker jag mycket på mat helt enkelt :P Just nu lagar jag kycklingfilé med fullkornsris och en god sallad till det. Mumsfillibabba!

Sedan ska jag på en promenad och passa på att inhandla mjölk och diverse förnödenheter innan det är dags att sätta sig med alla de där svåra orden. Prov imorgon och jag har knappt kollat på dem .. Typiskt mig.

Måste dessutom införskaffa en kursbok eller två som jag varit för fattig och för lat för att bemöda mig med. Men det gör jag nog på torsdag kanske - då har jag bara halvdag nämligen.

Nu ska jag äta :) Vad gör ni idag?

Puss..!!




Lite om NOKA


Jag skrev ett inlägg för någon vecka sedan angående NOKA måltidsersättning.

Varje milkshake blir 216 kalorier och man blandar det med 3 dl mjölk. (lättmjölk)

Den är väldigt god och smakar som en milkshake gör - och man blir fantastiskt mätt på den! Choklad var nog lite, lite godare än vanilj - men det är en smaksak och båda var så mycket godare än andra pulverhistorier. Alltså, det smakar gott.!

Sedan har jag inte druckit alltför många sådana så för mig har det nog inte blivit av att se ngn skillnad på mig på grund av den - kör viktväktarna istället vilket jag tror är ett mycket bättre alternativ. En säker viktnedgång. Men är det så att man inte har orken eller tiden att slänga ihop en måltid passar NOKA skitbra!

Tack Josefine för frågan!



I-landsproblem!


Har ordnat med en blogg på viktväktarnas onlinesida också. Den är rolig - för folk är så engagerade! :) Troligtvis för att man har något gemensamt såklart.

Jag har ett problem. Jag har varken mjölk, ägg eller bröd hemma nu. Tog sista mjölkdropparna till kvällens kopp te. Åt fruktsallad efter träningen för det var så sent så jag ville inte laga en stor middag nu. Imorgon blir det dock kyckling och ris med en god sallad. Längtar redan till jag kommer hem imorgon! :)

Men hur ska jag klara frukosten imorgon??


På väg hem från ett svettigt pass på gymme...

foto0493 (MMS)

På väg hem från ett svettigt pass på gymmet. Spanade in kungsgatan. Mycket folk såklart. Sprang en timma. Eller nej. En halvtimma. Tog en powerwalk resten. Lite intervall :) hittade inte tjejgymmet såklart..


Nytta med ...öh, nytta.


Ska snart ta mig till gymmet - jag lovar. Funderar bara över om man kanske ska äta ngt innan man drar sig iväg? Ja, en proteindrink får det nog bli iaf så man orkar.

Jag har inte börjat med orden ännu - trots att vi har prov på onsdag. Jaja... Har iaf läst lite i civilrätten och tycker att vi har gått igenom det mesta, ska läsa om föräldrabalken innan jag går o lägger mig sen iaf, så man är lite förberedd inför morgondagens lektion. Kanske på vagnen till och från gymmet då ;) Nytta med nytta :P

Jag fick sms förut - jag ska jobba i helgen! Yes..! Behöver pengar i februari också tror jag minsann. :) Slutar dessutom 16,00 på lördag så då hinner man ju med en vända på gymmet också innan det blir en lugn kväll.

Yey..! Nu blir det NOKA milkshake ;)





Ny vecka och pizzabullar


Mina måndagar numer består av en lektion. Soft start på veckan. Jag sitter för ögonblicket och äter lunch (7 points) bestående av två stycken pizzabullar och en god sallad med bland annat fetaost i. Mums..!

Jag måste berömma mig själv då jag inte ätit något godis sedan jag började med viktväktarna, visserligen bara snart två veckor, men ändå! Det är jättebra gjort av mig och snart tror jag att beroendet är borta. Visst är jag sugen då och då, men eftersom jag inte tillgodoser kroppen med det överflödiga sockret så blir suget mindre hela tiden. Fruktsalladen var skitbra - däri får man ju socker ändå.

Efter lunchen ska jag sova en kvart och sen ta mig an lite läsning. Plugg, alltså. Och de där orden vi ska kunna. En jäkla massa. I eftermiddag blir det gym igen.

Visst ser det gott ut?




Tid för avkoppling


Har idag hängt med en vän o kikat på en lägenhet vid Eriksberg. Den var rätt fin - jag gillade balkongen! Får se när man själv har råd med något sånt? Får se när man börjat jobba. Sedan blev det ett parti yatzy och sedan träffade jag Carro för en sallad och snicke-snack. Myssöndag!

Har just proppat i mig ännu en fruktsallad. Love it.

Tydligen ska man äta alla sina dagspoints varje dag - jag har fuskat ibland genom att äta färre ibland och när det varit kalas har det blivit fler. Ska försöka att inte vara så ojämn i veckan. Idag har jag inte lyckats alls faktiskt. Har fortfarande en massa poäng kvar - men dessa kan jag inte äta nu?

Nu blir det badet med en bok och ansiktsmask!



Bored


Är lite uttråkad ikväll.. Har sett "Nu är det jul igen 2" och nu ser jag "Min bäste väns bröllop". Borde satt mig med en massa ord vi har prov på veckan som kommer. Men jag gör det en annan kväll istället :)

Annars då? :)



Haha, jag skelar ju med ena ögat!


Så. Jävla. Gott











Att orka eller inte


Vaknade 09:07 och studsade upp ur sängen då jag insåg att jag missat tvättiden klockan 8.
Jag fick iaf tvättat mina fyra maskiner, men tvätten hann ju inte torka ordentligt, såklart. Nu har jag således hela lägenheten full med kläder som hänger på tork.

Igår firade vi Lollo och Sandras födelsedagar samt Lollos teoriprov som gick vägen! Tjohej för er! Vi käkade på La sombrita i Linnéstaden och hade jättetrevligt. Snyltade på min veckobonus igår igen. Men den ska väl användas upp?

Ska ta mig en kopp te och filurera på vad jag egentligen orkar en dag som denna. Känner mig krasslig, frusen och så har jag ont i huvudet. En film på det?

Puss..!




På svea? Trött. Hemgång

foto0484 (MMS)

På svea? Trött. Hemgång


BRA kondition ;)


Tog mig som sagt till gymmet förut. Min kondition har förbättrats markant. På en vecka!
Har rätt bra grundkondition förvisso, men jag trodde inte jag kunde springa så...

I lördags var jag helnöjd med en timma på bandet, då jag gick tjugo minuter av de 60. Idag gick jag 4 minuter ;) Jag sprang 1,2 mil på 60 minuter och 38 sekunder. Midnattsloppet - here I come!

Nu har jag smällt i mig en tunnbrödsrulle med rostbiff, babyspenat, groddar, soltorkade tomater och pepparrotsvisp. Nästa gång hoppar jag nog pepparrotsvispen, men annars var det gott! Och nyttigt :)




At the gym ;)

foto0483 (MMS)

At the gym ;)


Freeeedag!


Snart, snart, snart tar jag helg. Bara en lektion först. Men jag kan ju inte påstå att veckan har gått långsamt - tvärtom! Idag börjar vi iaf med Legal English och eftersom vår lärare pratar engelska kommer vi också få göra det under större delen tror jag. Haha - när fick jag övat på engelskan sist? Har inte boken heller. Dumt. Jaja, tror det kommer bli kul iaf.

Efter skolan äter jag lunch o sen blir det en halvtimma på bandet på gymmet igen.

Vad gör ni idag?

Puss..!!




huvudvärk idag igen :(


Idag har jag haft än mer huvudvärk. Jävla skit. Glömde såklart vattenflaskan och burana hemma. Kände mig rätt ohyfsad när jag satt på en förhandling idag. Jag gick hem efter den och la mig ett par timmar. Tog en tablett och drack en kopp te.

Klockan fyra mötte jag Maja, för då mådde jag bättre. Vi pratade på över en sallad i två och en halv timma. På lördag ska vi ut o dansa! :) Yey!




Recept, recept, recept


Jag har fått så mycket inspiration på vad jag ska laga för mat det närmaste. Finns så mycket goda recept att frossa i som medlem på viktväktarna.

I helgen ska jag göra pizzabullar att frysa in och laga en god bondsoppa och kanske göra ett par goda wraps med rostbiff, soltorkade tomater, alfagroddar och babyspenat.

Vill ni att jag lägger upp ett recept?




Familjerätt


Idag bär det av till Tingsrätten igen. Mycket intressant - älskar dessa besök, man får liksom en större helhet i det man läser om man tillämpar saker praktiskt också. Därför gillar jag KY, heja KY! Eller ja, YH heter det visst nu...

Eftersom vi läser familjerätt nu kommer vi (förhoppningsvis) kunna smita in på förhandlingar av denna sort. Mycket känsligt så det kan innebära lykta dörrar också. Förlåt, stängda dörrar, heter det numer.

Sedan har vi kommunikation där vi pratar konflikter. Förhoppningsvis går vi idag igenom hur man hanterar konflikter - konflikträdd som jag är.

Efter skolan ska jag träffa Maja. Yey...!! :) Var superlängesen vi sågs. Augusti? Nä, juli tror jag bestämt. Ska bli kul o ses iaf. =)

Vad är era planer för dagen?

Maja, min Maja



Noka måltidsersättning


Innan jag började med viktväktarna hade jag läst en reklamartikel på aftonbladet. En tjej hade gått ner x antal kilon genom att byta ut ett eller två mål om dagen mot en milkshake.

Denna är skitgod! Jag beställde nämligen ett paket Noka måltidsersättning med vaniljsmak. 15 portioner + 2 smakprover för 219 kronor på Bodystore.com. Den smakade inte alls som andra pulverhistorier och den största skillnaden är nog att man blandar det med mjölk istället för vatten. Det gör jättemycket!

Smakproverna var med chokladsmak och jag kan rekommendera både vanilj och choklad. (men nästa gång blir det ändå chokladsmak)

Ett tips om man tänkte gå på en sån diet för att kickstarta. Själv tar jag en sån max en gång om dagen.



Mitt i veckan


Dagens träning uträttades på bandet. 30 minuters joggande. 4,1 miles blir ca 6,2 kilometer. Jag var rätt nöjd. Mest över att jag insåg att det är rätt lätt att ta sig till gymmet, och det räcker att springa en halvtimma om man inte känner för att köra styrka. Dessutom insåg jag att jag har träningsvärk i magen och benen sedan måndagens träning. Så jag tyckte det räckte med att springa en stund. =)

Blir en halvtimma efter skolan på fredag också, tror jag bestämt.

Har återigen haft huvudvärk under dagen. Den har lättat eftersom jag tog med tabletter idag. Men varför får jag dagligen huvudvärk? Förstår inte.

Nu ska jag traggla ord och läsa lite ur min bok. Vad gör ni idag?

Puss!



Snyltat


Snyltade på min veckobonus igår. Så länge jag äter mat istället för godis så är jag nöjd så länge veckobonusen inte överskrids, vill säga. Men jag tog 5 poäng därifrån igår (av 42 så det är inte så farligt) och det var för att Lollo fyllde år och vi åt 3-rätters. Mumsfillibabba!

Inatt satte jag in en tandblekning igen. Brukar vakna efter en dryg timma o ta ut den. Men inte inatt. Jag vaknade 05:32. INTE BRA! Tandköttet blödde. :( Ska nog låta det där vara ett tag och borsta med mjuk tandborste, skölja med flour och vara superförsiktig.

Idag blir det en sväng till gymmet innan skolan. Ska bli rätt gött faktiskt.
Annars då? =)




Har spenderat kvällen i goda vänners lag. ...

Har spenderat kvällen i goda vänners lag. Lollo fyller år o vi har blivit bjudna på god mat o dryck. Nu ska jag hem o sova. Imorgon ska jag simma :) hoppas ni har det bra. Puss!


Slippery i tell you

foto0480 (MMS)

Slippery i tell you


Kvällens träning


Jag körde träningsleken, som jag skrivit om nedan.

Fy fan - jag är helt slutkörd!

91 benböj (kommer jag kunna gå i trapporna i skolan imorgon?)
91 sit-ups (gött som tusan!)
91 rygglyft (svårare än vad det låter när man inte har ngt som håller fötterna på plats - testa gärna!)
50 armhävningar (fuskade lite för jag är så jäkla svag i armarna)

Svettig! Hej dusch!




spader är armhävningarna - la några kort åt sidan som ni ser ;)



slutkörd ;)


Roligt träningstips ;)


För något år sedan (eller var det två?) älskade jag linssoppa - jag förstår inte varför jag inte ätit det på så länge? Tog mig en tur till Saluhallen och åt den där för inte så länge sedan, men den är ju så enkel att göra själv! Och så nytitg. =) Nu står det och puttrar på spisen :) Underbart..!

Ska snart till Kortedala torg o hämta ut ett paket från Bodystore. Tjoho!

Fick en skön kommentar på facebook förut av min moster Irene (60+)
Hon kom med goda träningsråd och jag fick mig ett gott skratt :) Tackar..!!

"Stå rakt och stabilt och håll en 2,5kg potatissäck i varje hand. Lyft sedan armarna rakt ut och stanna i den positionen i en minut. Gör detta varje dag. Öka sen till 5 kg säckar, 10 kg säckar allt eftersom du blir starkare.... Tro det eller ej, men jag har kommit till 25 kg nivån. När du känner dig stark nog på denna nivå........
så kan du prova att lägga en potatis i varje säck.

Lycka till !! "


bild från:

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.facebooksmileys.com/wp-content/uploads/2010/12/smiley%2Bwinker.jpg&imgrefurl=http://www.facebooksmileys.com/blog/page/3/&usg=__PtIIgK-HfrcxpOzWlJekC5iMWJg=&h=600&w=800&sz=26&hl=sv&start=21&zoom=1&tbnid=C8ppTPaNz-ta4M:&tbnh=126&tbnw=168&prev=/images%3Fq%3Dsmileys%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DsOf%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26biw%3D1280%26bih%3D596%26tbs%3Disch:10%2C482&itbs=1&iact=hc&vpx=988&vpy=303&dur=397&hovh=126&hovw=168&tx=158&ty=224&ei=iSkrTbDRIs6OswbEudDaAg&oei=gykrTd3wL8Lysgbxxo3fDA&esq=2&page=2&ndsp=21&ved=1t:429,r:20,s:21&biw=1280&bih=596


Tips mot sötsuget


Jag har ett beroende. Ett sockerberoende. Och det är förbannat jobbigt att ta sig ur. Viktväktarna är bra på det viset att man kan unna sig - men inte så mycket som man annars gör/gjorde. 1 bit marabouchoklad = 1 point. En hel chokladkaka och dina points är förbrukade för den här dagen.

Lite tips för att stå emot:

Fråga dig själv om du verkligen måste ha den där chokladiten? Kanske det räcker med att ta en frukt?

♥ Drick en kopp te.

♥ Försök att hitta på något annat som kan distrahera. Läs en bok, en tidning eller ta fram datorn. Måla naglarna ;)

♥ Ge efter lite, men köp inte en hel chokladkaka. Det kanske räcker med en bit japp (som bara är 3 points - men bara en bit, ingen dubbeljapp!)

Det som funkar bäst på mig är att ta en kopp te och en knäckemacka eller en banan. Sedan sätter jag mig med datorn o kollar bloggar - sen har jag glömt mitt sug.





Sötsug och huvudvärk


Haha, det hjälper att marknadsföra sig själv på olika sidor. Nu har jag iaf en till som följer mig. Välkommen!

Jag har varit i skolan idag. Endast en lektion. Sedan tog vi lunch, ett par stycken och tanken var att jag skulle träna. Jag gjorde inte det. Varför? Huvudvärk. Dålig ursäkt - jag vet. Men jag tänkte göra "träningsleken" (se nedan) här om en stund.

Har haft huvudvärk i flera dagar nu. Kan ha sina olika orsaker - men jag väljer att tro för att det är att jag vänjer mig bort med kaffet igen. Jäkla skit.

Jag sov en stund när jag kom hem och sedan var jag sugen på något gott. Rackarns tur man ingenting har i skåpen! Annars hade jag fallit dit. Min karaktär är inte den bästa. Jag kom istället på att jag ska göra mat om någon timma så jag la lite soltorkade tomater i blöt inför stundande middag. Tog en kopp te och en halv banan. Sockersuget borta och en piggare Emelie på det! :) Yey..!

Fick dessutom än mer energi när jag får så söta kommentarer :) För att inte tala om motivation.

Idag blir det träningsleken (måste ju duscha och det känns förjävligt om man duschar utan att ha ansträngt sig när man sagt att man ska) och på onsdag ska jag träna med Amanda innan skolan, för vi har halvdag. Kul med någon att träna med så man faktiskt får det gjort..! 



bild från http://www.elisabet.org/dokument/huvudvark0.htm


Stage door och invägning


Igår snyltade jag på min veckobonus. Jag hade jättetrevligt med Amanda på Stage door. Vi åt gott och drack gott. Dessutom var det någon rackare som beställde in shots åt oss på löpande band. Vi hade tjejsnack och mycket skratt och planer för våren.

Ändå har jag lyckats hålla mig väl med viktväktarna och idag hade jag egen liten invägning. Jag vet ju inte helt säkert vad jag vägde i onsdags när jag skrev in mig, så jag skrev den vikt jag hade på julafton. Den har jag lyckats ta mig ifrån med 2,6 kilo :) Yey..!

Jag gillar viktväktarna. Det är inte för inte att de finns kvar år efter år - folk går faktiskt ner i vikt. Man få kunskapen om vad man bör välja istället för något annat och man får riktlinjer och ett annat tänk.

Jag gillar att man får äta allt, men i den och den mängd som anges. Det var helt okej att ta den där lussekatten i fredags. Jag har inte fuskat. Jag fick äta penne och oxfilé i gräddig sås igår. Jag fick lov till att dricka vin till maten. Det är när man sätter förbud för saker som man vill ha det. Att förbjuda sig saker när man vill gå ner i vikt fungerar inte. Då tröttnar man snart.

Jag hoppas att lågan håller i sig - ni är med mig va?




Midnattsloppet


För att hålla lågan uppe har jag nu anmält mig till Midnattsloppet.

Detta kommer gå av stapeln 27:e augusti 2011. 340 riksdaler gick det på så dessa ska utnyttjas.

Någon som är med mig?




död


Varit helt utslagen sedan mitt träningspass. Huvudvärken är inte nådig. :( Har läst lite ur "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och ätit lite. Snart ska jag se över min garderob o välja ut ngt för ikväll. Ska möta upp Amanda för en bit mat och tjöt. Ska bara ta mig en tablett till.

Drabbades av ett fruktansvärt sockersug förut, men jag lyckades glömma det med lite tips.
Tog mig en banan och satte mig o läste lite på datorn. Distraherad och suget gick över :) Yey!

Älskar "Fireworks" med Katy Perry. Hon lyckas alltid med sina låtar. Har ni inte kollat in videon så tycker jag ni ska göra det.



Träningsleken


Du behöver
* dig själv
* en kortlek
* träningskläder



Spader = armhävningar
(på knä eller på fot, vad du själv orkar)

Klöver = sit-ups
(på bräda eller vanligt, variera åt sidorna likväl som rakt fram)

Ruter = knäböj
(bredbent med fötterna och böj så rumpan är i 90 graders vinkel med benen, som om du sitter)

Hjärter = rygglyft
(som en säl, ligg på mage med höften i marken o händerna bak på huvudet - sträck dig mot taket)




Gör så här
Ta ett kort i taget och kör igenom hela kortleken.
Träningspasset är jobbigt och en riktig genomkörare.

Exempel:
Spader 5 = fem armhävningar
Klöver 7 =  sju sit-ups
Hjärter dam = 12 rygglyft

Enjoy!


Årets första


Dagens träningspass - årets första
65 minuter på bandet.


10 minuter powerwalk
20 minuter jogging
10 minuter powerwalk
20 minuter jogging
5 minuter nervarvning

Resultat - HUVUDVÄRK :(



Firework


Någon som missade henne på Victoria Secret Fashion Show?
Love it!



Godmorgon


Nu är klockan halv tio igen.. Sjusovare. Jag har iaf vaknat och packat väskan - nu sitter jag med en skål havregrynsgröt till frukost och ska snart till gymmet. Kul!

Efteråt kommer träningsleken upp :)

Puss..!



Idéer...


Liksom igår natt då jag inte kunde sova ligger jag här nu åter med en massa idéer om mitt nya liv. Först ut - en ny kategori här i bloggen. Har blivit dåligt med kategorier och svårt att hitta här tidigare.

Annat som rör sig är alla mina planer för kommande vår. Vårruset är bestämt, vare sig jag får ihop ett lag eller ej. Sedan är tanken att jag ska genomföra milen också. Antingen tjejmilen i Stockholm eller midnattsloppet i Göteborg. Hur gött är det inte att springa en sensommarnatt?

Imorgon kommer ett inlägg upp om en träningsidé jag fick av lillebror Nicklas som varit iväg igår med vår käre far och tränat med en annan kille som tränar Taekwon-do. Han gav Nicklas idén och den tackar jag för! Ni får se imorgon. Man ska iaf använda sig av en vanlig kortlek.

Imorgon bär det av till gymmet, ska mjukstarta med en timmes promenad på bandet med Melissa Horn i öronen. Det är då jag mår som bäst.

Puss och godnatt ♥


 


 


Official


Sådärja!
Nu har jag skrivit upp mitt mål här på bloggen (se "övrigt" på inforutan här bredvid) så nu blir det ju bara pinsamt om jag faktiskt inte tar det på allvar. Jag hoppas nu att jag på riktigt lyckas. Just nu har jag all motivation i världen, men jag vet ju hur det kan bli efter ett par veckor.

För att inte säga ett par dagar? Det där med maten brukar skita sig, men ärligt talat var det roligt att räkna points. Det är något att tävla om.

Imorgon ska jag ut o äta med Amanda och Frida som skulle komma efter jobbet. Innan dess ska jag ta en promenad och kanske tillomed en sväng till gymmet? Kanske lika bra att börja med det. När var jag på gymmet sist?

I höstas var jag superduktig. Men troligtvis överambitiös. Och det där med maten var jag sämre på. Oregelbundna måltider och mycket socker, godis och glass. Enough is enough, som sagt. =) Hädanefter blir det fruksallad till fredagsmyset - för det är 0 points ;)

Bild lånad från recept.nu
Hjälp mig med detta nu älskade vänner. Inled mig inte i frestelse ;)


Det går rätt bra


Har umgåtts med min mamma och min pappa hela dagen. Det har varit jättetrevligt. Mamma har frestat med lussebulle och en chokladkaka. Lussebullen smällde jag i mig, mest för att jag insåg att jag faktiskt hade en massa points kvar. Men de chokladdoppade havrekakorna och vaniljbullen lät jag vara när vi satt hemma hos farmor och fikade. Heja mig!

♦ Vi tog oss till Movieline och jag köpte två filmer, riktiga tjejfilmer. "Bandslam" och "Livet runt 35" haha, skratta ni bara! Jag sitter o njuter :)

♦ Sedan åkte vi till Elgiganten i Sisjön o jag köpte mig en personvåg.

♦ Vi gick in på coop o köpte kaffe och fika till farmor. Jag passade på att inhandla fläskfilé, aluminiumfolie, mörkt bröd, sand till Tuffes bur och fryspåsar.

♦ Vi åkte hem till farmor, fikade, drack kaffe
(jag åt två smörgåsar istället för kaka och bulle - och det gick förvånansvärt bra, visst var jag frestad, men jag klarade det!)

♦ Vi lärde farmor yatzy och sedan körde vi lite frågesport också

En härlig dag!




Farmor funderar över om man inte hellre bö...

foto0478 (MMS)

Farmor funderar över om man inte hellre bör köpa lågkalorilampor :)


fortfarande i Floda


Har ätit havregrynsgröt med kanel och druckit tre koppar kaffe. Det är temporärt, vill inte ha tillbaka min halsbränna. Kaffe och te är inga points, så det kan ge bukfylla.

Inatt somnade jag klockan tre tror jag, men gick upp redan tjugo över åtta. Jag har iaf tänkt en del och har all motivation i världen just nu till att fortsätta med det här. I Floda finns en personvåg, men jag äger ingen själv hemma i Göteborg. Detta ska jag införskaffa. Jag har faktiskt redan gått ner 2,3 kilo sedan julafton då jag vägde mig sist. Det ska fasen gå vägen det här :)

Dagens planer är inte många. Om några alls. Jag hade velat åka med bilen, men någon har brutit av en av vindrutetorkarna och väglaget är inte det bästa. Så jag får se ...

Hörs sen





Update


Sitter hemma i Floda, som ni kanske förstår.

Mamma har lagat mat - fetaost och soltorkade tomater som en röra i fläskfilé. Gourmetmat om ni frågar mig. De andra åt pommes till, jag tog mig en god sallad och lite av röran som fanns kvar.

Just nu bakar Elin ett bröd fullt med frön o grejer - om vi hittar det i skåpen förstås.

Jag har målat naglarna också. Jättegröna.



Statistik




Ni är minsann några trogna rackare iaf :) Jämn nivå



Kvalitetstid med familjen i floda haha!

foto0462 (MMS)

Kvalitetstid med familjen i floda haha!


Dag 2


Jag vaknade nyss. Vad händer med mig? Måste börja gå upp tidigare om morgnarna nu. Skolan börjar ju snart.

Idag bär det hem till Floda! :) Ska bara duscha, äta frukost och packa väskan först. Det blev ingen sej igår för jag glömde köpa folie när jag var o handlade. Köpte sånt där jättegrovt bröd och kokade ägg istället. Ruskigt gott och supermätt blev jag. Typ 4 points - heja heja!

Blir lite mer att planera numer, särskilt när man ska iväg. Jag som sällan äter tre lagade mål om dagen. Omställning. Men nu kör vi. Eftersom jag skriver upp allt jag äter på min checklista på viktväktarnas hemsida tror jag det kommer gå bättre än tidigare - man vill ju inte skriva upp att man slarvat. Inge kul o se. Nu har jag fasen betalt för det också så nu jäklar!

Inget kul för er att läsa antar jag, men just nu innan jag kommit in i det måste jag tänka lite mer på det. Än annat kanske.



If we leave tonight and drive fast enough our troubles will be just like us - long gone, baby



Jeansrumpan efterlyses


Sitter o filar på en inköpslista. Jag har lite ångest. Igår provade jag jeans. Jag vet om att jag har rumpa och lår, det är ingen nyhet. Jag har inte haft jeans på flera år - men i ettan och tvåan på gymnasiet så levde jag i jeans. Men nu får jag inte plats i några :( Vad hände med den snygga jeansrumpan?

Så jag har signat upp på viktväktarnas onlinesida. 3 månaders nyttjande är betalt och jag har börjat räkna points. 29 points om dagen ska jag komma upp i max. Äter man rätt hamnar jag absolut under sträcket - med mellanmålen inräknade. Men man ska ju välja rätt. Har kollat deras sida en stund nu och börjar förstå vad man ska skippa och inte.

Ikväll blir det foliebakad sejfilé med soltorkade tomater. Hur gott lät inte det?

Mitt största problem är att jag inte äter regelbundet. Jag äter dessutom alldeles för mycket socker. Enough is enough. Denna våren är min. Blir iaf vårruset med ett par klasskompisar. Det ska bli kul :)

Nu är det dags att åka till Maxi.
En tjej med former :P



Göteborgsvarvet?


Jag behöver en morot som motiverar mig till att gå till gymmet.. Förra året sprang jag vårruset, men det var bara 5 kilometer och jag tränade inte ens inför det. Ändå tyckte jag att jag lyckades skapligt. Åtta kilometer vore heller ingen större match för det har jag klarat förr.

Ska få låna en pulsklocka om jag är snäll. Men jag vill ha ett mål. Hörde på radion om Göteborgsvarvs-utmaningen på Mix Megapol. Jag skickade in en ansökan, men jag lär väl inte bli utvald som vanligt. Däremot hade det varit extremt kul! Att springa i ett lag - man kan ju inte vara den som sviker? Visst? Och vilken morot, vilken fest när man klarat det!

Håll tummarna nu då på att jag blir utvald!



Utflykt



Jag älskar utflykter för det är lika med upplevelser och miljöombyte. Och idag bilkörning. :)
Är det någon som har tips på roliga utflykter till våren, eller varför inte nu i vinter - så är jag på!



Att stressa ner


Jag har liksom glömt hur man gör. Hoppas på att bli bättre på det i veckan. Idag har jag iaf gjort saker som är nödvändiga här hemma, så i vilket fall blir det lättare att slappna av i veckan.

Imorgon blir det en utflykt. Åka bil o shoppa. Roligt =)

I övrigt ska jag fixa håret, simma o åka hem till Floda. Ska baka bröd med lillasyster =)



En måste-dag


Idag ville jag hinna med en del - ändå vaknade jag sent

♦ Jag måste handla lite för min mjölk är slut. Cannot live without it...

♦ Har betalt räkningar o insett att jag klantat mig med returen till Nelly.com Har mailat och ärendet kan såklart ta längre tid än vanligt - men det verkade som att de skulle kunna lösa det så småningom

♦ Jag har missat telefontiden till fastighetsskötaren denna veckan - så  jag har skrivit en lapp o så hoppas jag han kan hjälpa mig någon gång i veckan iaf.  (Telefontid endast mellan 8-9 på måndagar, ingen mer dag i veckan, det är klart man missar den)

♦ Har gjort årets första grovrengöring av badrummet (golvbrunn, duschdraperi, golvet under badkaret, badkaret, handfatet, hyllan och toan, bytt handdukar

♦ Har rengjort mina sminkborstar

♦ Behöver duscha och göra mig själv fräsch efter den här förmiddagen


Sedan har jag hela veckan på mig att göra annat som är roligare. Shoppa imorgon, träffa vänner, fixa håret, åka hem till Floda, läsa böcker, simma o kanske gymma. Sedan börjar skolan....

Hörs sen! Puss!



2011 - mitt år!


Mina förhoppningar om 2011?

Jag avger inga löften, men fokus ska vara på mig själv, min utbildning och mitt välmående. Jag ska vara lite egoistisk, för annars kommer jag bara tänka för mycket på alla andra. Som jag oftast gör annars och sätter mig själv i sista rummet. Det fungerar inte så, särskilt länge till.

Jag ska sluta umgås med folk som gör mig besviken (det kommer bli svårt för jag vill tro att alla kan ändras)

Jag ska lyssna mer på mig själv än vad jag gjort


Jag ska se till att göra mer saker - inte vara så isolerad

Jag ska se till att göra utflykter så ofta jag kan

Jag ska grilla i sommar (inte grillat på två år - det är helt sant)

Jag ska se mer av Sverige

Jag ska bada i mitt badkar oftare

Jag ska gå på massage

Jag ska göra pedikyr/fotvårdsbehandling i sommar (har tjajat om det så länge men det har aldrig blivit av)

Jag vill få hem ett blombud

Jag vill att sjukvården motbevisar mig och gör att jag vågar ringa dem om det är något

Jag önskar att hälsan är med mig, min familj och mina vänner

Jag önskar att mamma får svar på frågor

Jag önskar jag vinner på triss

Jag hoppas jag får världens bästa praktikplats



Because I'm worth it ;)


Resumé?


Vill ni ha en resumé av mig? Eller ska jag hellre gå in på mina förhoppningar om året som kommer? Eftersom jag för ögonblicket knappast kommer få något svar tar jag och gör två inlägg. Om ni orkar läsa. Ska ta det kortfattat så ni hänger med ;)

Året började hemma hos Mariella tillsammans med Maja, Emil, Pierre och några fler. Vi såg raketerna och snart var jag trött i vanlig ordning. Fick skjuts hem och vaknade allena.

I januari fick jag finbesök från Stockholm ett par dagar. Jag började också med matte b där jag lyckades skapligt. Jobbet fortsatte och dagarna flöt på utan vidare dramatik.

I februari fortsatte jag krångla med schemat på jobbet för att varje onsdag kunna gå på mattelektion. Snön föll och det blev svårt att ta sig framåt. Jag började träffa en kille där gnistan inte brann särskilt länge för ena parten. Ni kan ju fundera över vem det var den svalnade för.... As usual.

I mars blev jag faster till världens sötaste tjej! Jag började också läsa naturkunskap b i hopp om att komma in på logopedutbildningen. Jag ville verkligen börja plugga och mina kollegor ställde verkligen upp för mig då det gällde schemat. Också där gick det vägen.

I april sökte jag in till logopedutbildningen, dietistutbildningen samt en KY-utbildning - Paralegal/Juristassistent.

I maj fick jag mina betyg och jag gick på intervju på KY-akademien. Trodde jag kunde slänga mina förhoppningar åt skogen då ingenting verkade stämma, förutom att mina betyg verkade imponera. Solen sken iaf =)

I juni blev jag 23 och jag fick semester. Fyra veckor på raken. Och vad gjorde jag? Ja, inte ett skit. En trip till Stockholm och sedan minns jag inte särskilt. Midsommar firades med Maja i Smögen vilket var supermysigt :) som vanligt. Jag gillade långklänningar och levde i mina sandaler. Jag gick på Pink med Carro - verkligen en  jättebra show :)

I juli kom jag åter till jobbet, hade fått reda på att jag kommit in på KY-akademien och såg fram emot att bara jobba två månader till. Hade världens sug till att börja plugga nu :)

Augusti spenderades på jobbet, jag shoppade en del och tog årets första och enda dopp i havet. Det var vid Lollos pappas båt då jag o Lollo lånat mammas bil och tog oss en tur.


Första september började skolan och jag var fri från jobb. CSN krånglade såklart, men jag fick ordning på det till sist. Jag fick en kalasbra klass och jag är mycket tacksam. Jag började gymma och simma. Det höll i sig 4 dagar i veckan i fem-sex veckor. Sen vet jag inte vad som hände...

I oktober kände jag för första ggn att en utbildning faktiskt verkade helt rätt för mig. Det var givande och intressant, jag utvecklades och kände att jag kunde mer. I oktober blev jag dumpad och mådde förjävligt på det planet då jag hade hoppats för mycket, fastän jag ibland undrat och egentligen hade magkänslan sagt mig sanningen i flera månader. I oktober lovade jag mig själv att alltid lyssna på magkänslan. Den har alltid rätt. I oktober var jag tillbaka på Elgiganten AB och jobbade extra i Sisjön. Välbehövligt då jag inte varit så fattig på länge! Det var kul också för det var en ny butik och roliga människor. (inget slår förstås Nordstan)

I november jobbade jag varannan helg i Sisjön och hade tentor då och då, vilka alla gick bra. :) I november hade Elgiganten julfest som jag uppskattade jättemycket. Jag började fundera på och handla julklappar. Jag lånade bilen och tog en utflykt med Lollo o Nicke. Vi hamnade i Vänersborg o fikade vid vattnet.

I december hade vi ett par sista tentor som alla gick bra och sedan tog vi lov. Eller ja... Jag jobbade mest. Våran jul blev den konstigaste någonsin. Och mitt i allt åkte jag o jobbade. Tänkte åka hem till min familj nu i veckan för att kompensera min frånvaro.

Det var mitt år. Mest fokus på skola, inga större skandaler, men visst har jag blivit sårad. Jag känner för lätt och för mycket. Jag ska komma ihåg det i år. Jag ska inte hänga kvar om magkänslan säger nej. Då hinner man gå miste om så mycket annat.


2011 har börjat vackert. Lite snö har tyvä...

2011 har börjat vackert. Lite snö har tyvärr smält bort men solen förgyller tillvaron. Idag blir det promenad med älskade lollo. :) Hur har ni börjat året?


Hoppas ni haft en trevlig nyårskväll :) ja...

foto0459 (MMS)

Hoppas ni haft en trevlig nyårskväll :) jag hade en lugn och mysig sådan med mycket mat, vin och trevligt sällskap. Avrundades med badtunna och rullande i snön. Tack amanda, calle, marcus, joakim o lilla maeja :)


RSS 2.0