Miljöombyte och bra musik!

Jag har hunnit bra mycket nu på morgonen. Bra med to do-listor =)

Nu är jag redo för dagen. Ska in på H&M innan jobbet och inhandla en t-shirt. Men jag börjar ju tolv så jag har gott om tid på mig.

Just nu sitter jag o lyssnar på aolradio.com - så jäkla bra! Har valt country och så finns det hur mkt radiokanaler som helst. Förbaskat bra musik i staterna som inte spelas här, kan jag intyga! Lyssna..!


Idag är jag så himla glad!
Börjar sent, slutar kl 18 och ska sätta mig på ett tåg upp till Karlstad för en helg med mycket sol och mycket ledigt! Miljöombyte när det är som bäst..! Och ljuv musik i högtalarna. Vad kan göra en dag bättre?


Alexandra - ikväll är du min! =)

en kortis...

Älskade vänner - ni är underbara!
Antonia , det var alldeles för länge sedan vi sågs! Skärpning..!

Imorgon bär det av till Alexandra uppe i solens stad. Det vankas engångsgrill och sol! Lockar som tusan. Gött att jag bara gör en 6-timmarsdag på jobbet imorgon. Allra helst hade jag varit ledig, som jag skulle varit. Men när kollegorna behövs på annan ort får en ställa upp. Japp.

Fasen va mitt internet hoppar ur hela tiden.

Jag mår iaf mycket bättre nu =)
Köpte mig en bok som jag kan läsa på tåget imorgon. Blir kanon.

Ska nana när jag borsta klart mina tänder.

Ropa inte hej...

Igår när jag var hemma i Floda sa mamma att "Vi har varit förkylda hela våren - men du verkar ha klarat dig bra?"
"Oja - har klarat mig jättebra, jag mår fint" svarar jag.. Jovisst - vem är det som ligger och vrider och vänder sig på kvällen för att hon inte riktigt kan sova på grund av en täppt näsa? Oja, det är jag...

Måtte jag inte vara sjuk till helgen. Ska kurera ordentligt nu...

Ugly Betty, Desperate Housewifes och New adventures of old Christine ska nog pigga upp =)


En eftermiddag i Floda


Lite bilder från dagen



Lillebror mitt i maten



Mamma i solen



Proffsfotografen har gjort lampan till ett hatt åt far.... snyggt..



Elin ville inte riktigt vara med på kort



Blomma



Egobild....såklart

Härligt!

Ibland uppskattar jag lediga vardagar mer än annars. Idag är en sån dag. Ledig tvättid - nu är tvätten ren, har tillomed tvättat överkastet till min säng. Ingen som stör på min powerwalk, inte särskilt mkt bilar eller andra hurtiga människor,  istället en strålande sol med mycket energi. Ska snart in till stan o kolla butikerna, kommer antagligen inte vara alltför mkt folk nu på förmiddagen även om det faktiskt är löning.

Sen ska jag hem till Floda och diskutera tippen och IKEA med far min. Och förhoppningsvis inhandla färg med mamma.

Mitt sötsug är inte borta - men numer längtar jag inte efter sura flaskor och salta K, istället har jag fått dille på yoghurtöverdragna cashewnötter. Mumma..!

Ska ta lite bilder med min kamera idag också. Vet att lillasyster kommer bli avundsjuk.. men hon har faktiskt också en. Får hoppas hon vill ställa upp på bild iaf.. Har knäppt lite bilder på min underbara syrén här på uteplatsen. Fint! :)

Måste nog lösa en fotvård snart...vet inte var bara.. ska kolla  när mamma ska göra en behandling på "Lilla kurorten" så kanske vi kan gå ihop...

Puss..!
Idag är en bra dag.

Söndag

Klockan är 8.30. Jag sitter nyduschad i min underbara morgonrock och lyssnar på Martin Gabriel. Har gått en morgonpromenad, fixat matlådan och ordnat med frukost så här sitter jag med en kopp kaffe och två knäckebröd med skinka och keso - mumsfilibabba! Planerar min ekonomi för den närmsta månaden. Har fått lite pengar för övertiden så det känns som att det är dags att lösa den där soffan en gång för alla! Ska fjäska för pappi så han kan hjälpa mig att frakta hem - annars får jag väl beställa en hemkörning kanske... Jag har iaf bestämt vilken modell jag vill ha, dock inte färg... Det beror helt på vilken färg jag ska ha på väggen bakom soffan. Hjälp!!

Snart blir det jobb igen. Nästa helg blir det Karlstad och sedan ska jag minsann måla väggen! Får be mamma åka med mig och köpa färg så jag slipper kånka på den.

Nej..nu är det dags att äta upp, blåsa håret och göra sig klar. En kort dag idag. Me like =) Kanske jag orkar en promenad också ikväll - det är så gött..!

Äntligen...!

I förrgår dog mitt internet. Jag var arg.
Sen kom jag till jobbet igår. Mossan tyckte jag skulle ta med datorn in så vi skulle se på den idag. Sen kom Fredrik in och gav mig ett tips - det funkade! Så nu slipper jag bära datorn till jobbet och utsätta den för eventuella skador. ♥ Återigen - jag har inget trygghetsavtal. Så klantigt!

Men trygghetsavtal har jag däremot tecknat på min sprillans nya kamera!
Har laddat batteriet hela natten så nu är den klar att användas - här ska dokumenteras!

Man blir som ett litet barn som just fått sin efterlängtade radiostyrda bil (jag vet, för jag såg honom häromdagen i butiken - och han var precis lika ivrig och glad över sin polisbil som jag är över min kamera!) Superkul! Sussie har berättat om alla finesser - dessa skall utforskas. =)

Nu äter jag frukost - sen ska jag till jobbet.
Lönen kommer på måndag - det går bra nu.

Tv och soffa nästa på inköpslistan - och färg såklart. Men just nu klarar jag mig med min kamera ;)

Kristi Himmelfärd

Alla dessa högtider, tror inte det finns många som håller reda på varför vi har en röd dag såhär mitt i veckan. Pingst nästa helg dessutom. Gött för de som jobbar normal mån-fre-vecka. Själv ska jag jobba. I don´t mind. Har varit ledig i två dagar nu. Enough is enough när man ändå inte kan komma iväg och göra vad man önskar. Jag behöver måla min vägg...!! Har dock ännu inte kommit på vilken färg det blir.

Har blivit en morgonpromenad innan frukost. Jag börjar inte förrän 10.30 så jag kände att det hann jag med =) Tuffe älskar att jag har öppen dörr - hon tjattrar med fåglarna på utsidan. En trevlig morgon men ovanför lurar mörka moln. Återigen - det är ok att jobba idag. 6 timmar med 100% ob dessutom. Gött. Ska kika på vad det blir för tv och kanske kamera? Det som är jobbigast är ändå det där med soffa. En snygg och skön till ett bra pris??

Längtar till nästa helg!! Då blir det Karlstad för hela slanten!
Då ska jag banne mig ha en kamera. ♥

Ska komma på ett yrke där jag kan trivas men där man bara jobbar mån-fre... Kom gärna med förslag..!


Ledig tisdag

There´s always gonna be another mountain....


Har haft en trevlig dag. En lugn sådan.
Promenerade efter frukosten. Sedan unnade jag mig lite sol.

Angelica kom förbi så vi lagade lunch. Mumsigt!
Sedan satt vi och pratade länge. Följde henne på vagnen och handlade mat. Köpte med mig en korsordsbilaga och har försökt lösa dessa under eftermiddagen. Är nog dags för en kaffe snart. Det går inte lika bra att lösa dem själv. Saknar mitt sällskap... Ja.



Du betydde lite för mkt... Har aldrig haft så svårt för att släppa taget tidigare..

White horse

say you´re sorry, that face of an angel
comes out when you need it to
as I paced back and forth, all this time
cause I honestly belived in you
holding on the days drag on
stupid girl, I should have known
I should´ve known

I'm not a princess, this ain´t a fairytale
I'm not the one you´ll sweep off her feet
lead her up the stairway
this ain´t hollywood, this is a small town
I was a dreamer before you went and let me down
now it´s too late for you and your white horse
to come around

maybe I was naive, got lost in your eyes
and never really had a chance
my mistake, I didn´t know to be in love
you had to fight to the upper hand
I had so many dreams about you
happy endings, well now I know


I'm not a princess, this ain´t a fairytale
I'm not the one you´ll sweep off her feet
lead her up the stairway
this ain´t hollywood, this is a small town
I was a dreamer before you went and let me down
now it´s too late for you and your white horse
to come around

Taylor Swift


Promenad..!

Taylor Swift... Love story.
Köpte skivan idag.. Mysig!



Nu är det dags att tycka om sig själv igen.
Det har blivit en alldeles för onyttig helg. Mår dåligt av det. Burger King på lördagen så man mådde dåligt och en kebabrulle med mamma idag. Och alkohol på det. Och godis. Inte ok. Står just nu och lagar matlåda för imorgon. Det blir kyckling, ris med ärtor och majs. Mumma. Promenaden här nyss gjorde underverk. Hur gött som helst och jag hade velat gå längre om det inte var så att jag redan satt in kycklingen i ugnen...  

Längtar till dess Angelica flyttar granne med mig! Då ska vi fasen gå kvällspromenader varje dag! Så mkt roligare när man är två..



Har träffat mamma, pappa och lillasyster idag..!

uppdatering

Lite från veckan som gått:



En inplastad Mariella... Roligt!



Elisabeth och Daniel på fredagens grillkväll


Innan alkoholen satte in



Ska ordna med kamera, mobilbilderna blir ju riktigt kass

Bokat!

Japp, nu har jag bokat biljett upp till Karlstad igen! =) Roooligt!
Ser fram emot en solig pingsthelg i den vackra staden med den vackra flickan!

Jahopp, då var man ledig igen. Gött. Har tvättid just nu. Njuter av morgonsolen, men saknar lite granna en morgontidning. Göteborgs Posten hade inte suttit fel just nu känner jag.

Imorgon var det Liseberg som stod på schemat. Iaf femkamp på kvällen. Ska suga på det där med karuseller på dagen, en stund. Särskilt om jag ska hem till Tina och grilla och dricka vin ikväll.. Då vete fasen om man har lust med karuseller dagen efter =) Den som lever får se. Men femkamp blir skoj!

Var i färd med att boka fotvård för mina stackars trötta fötter, men efter ett snorkigt bemötande och faktum att väntetiden låg på två veckor begav det sig inte bättre än att jag la det hela på is ett tag. Är folk verkligen så otrevliga? Det är ju för fasen ett serviceyrke! Skärpning! Sånt gör mig irriterad...


Nu ska jag bädda sängen med rena lakan! Mys..!

Myspys..!

Gårdagen hade inte kunnat bli bättre - hagelskuren till trots.

Efter att ha njutit av morgonkaffet på min uteplats städade jag av lite lätt här hemma och drog mig sedan hem till Sofie för en promenad i slottskogen. På vägen hem sedan bättrade jag på brännan. Efter en dusch och ett mellanmål begav jag mig in till stan, struntade i att kika på kamera på jobbet, som jag tidigare tänkt, och satte mig istället på första bästa tåg mot Floda. Saknade min mamma...!

Hemma lagade mamma pannkakor och gjorde ärtsoppa fastän det inte var torsdag. Lillebror skulle till träningen, men resten var hemma. Mysigt! Tjejsnack med lillasyster och planering med mamma. På söndag beger vi oss till Ullared för lite inhandling av diverse. Roligt. =)

Jag och mamma drog iväg i pappas fina bil medan han drog iväg till gymet. Återigen konstaterade vi hur skönt det är att köra en fin bil, det är vi inte vana vid. Det roligaste är ändå att sätet är förinställt för mamma så när hon trycker på nr 2 (pappa är nr 1 såklart) så ställer det in sig automatiskt. Ser jätteroligt ut när stolen lever sitt eget liv =) Vi handlade på ICA Maxi i Partille innan vi åkte hem till mig. Köpte Äppelcider & Honungsvinäger. Måste  bli av med mitt sötsug. Mamma hittade en bok med huskurer som jag fick med mig också. Haha Roligt! Har du liktornar på fötterna kan du bandagera dem med en blandning av lite vinäger och honung och sedan lägga en lökbit på...Sedan ska du sova med det på under natten. Hmm....? Jaja..jag slipper det iaf.

Nu blir det jobb och sedan fest på Rondo..?
Puss...!

Vitaminbrist och lycka över en sol som äntligen väljer mig!

En kaffe på uteplatsen i morgonsolen. Kan det bli bättre?? Didn´t think so... ! ;)

Idag är jag ledig. Så himla underbart! Har jobbat i helgen. Så idag ska jag njuta av solen som skiner! Ibland har också jag turen med mig att få härligt väder på min lediga dag. Ska lapa d-vitamin så jag mår bra igen. Kanske ta mig hem till Floda och tigger matlåda och kanske också en bil så jag kan handla hem lite mer mat.. Hade varit käckt.

Borde åka hem till farmor o städa, men jag vill njuta av solen. Vakten sa till mig på jobbet igår att jag såg hängig ut. Syns det så väl? Han föreslog vitaminbrist, för sömn det har jag fått minsann. Och då tror jag att det är d-vitamin jag behöver. Låt mig nu få det så jag blir bra igen =)

Inser att jag behöver inhandla en kamera så jag kan börja dokumentera mitt liv igen. Länge sen nu.. Lever på suddiga mobiltelefonbilder och andras sporadiskt tagna bilder. Men jag vill visa er att jag har det mysigt här på min altan, eller när jag är ute på promenad. Antonias blogg är ett praktexempel. =) Japp, kanske svänger förbi jobbet sen och kikar på vad jag kan tänkas köpa...

Nu vart det väldigt varmt här i solen. Underbart..!

Ser ni att det är jag?




Har redan lagt upp den på facebook, men jag är så impad så jag måste lägga upp den också här.
En nyvunnen bekant gillar att teckna. Jag som en seriefigur - jätteroligt..!

Meningslöst inlägg

Den perfekta arbetsdagen ligger på 6 timmar. Det förstod jag igår.
Lallade in runt 12, gick pigg o glad därifrån kl 18... =) Very Good.. Jag var t.o.m pigg när jag kom hem. :) Och på morgonen hann jag med en powerwalk med mina hantlar (länge sen nu, fick ont i höger axel... :S) i ösregn, ska tilläggas. Hurtigt om något..! =) Nöjd.

Nu blir det jobb också i helgen. Känns helt okej. Helgen är ändå de roligaste dagarna på jobbet. Kortare dagar och mer folk. Passar alldeles utmärkt. Nästa helg är jag ledig, hör och häpna (!) fre-sön, det är fasen inte ofta man får långhelg, men nu ska jag ha det varannan helg förhoppningsvis. Vill hitta på något då! En utflykt? Göra mig sällskap?? 

Funderar över Östersund....

Tomt

Det där med att ha saker att göra när man är ledig är underskattat.
Har nu spenderat snart två ganska tillintetsägande dagar av ledighet. Tvättade igår och städade. Sånt man måste. Men sen då? Har hunnit med promenader och inhandlande av matvaror. Tog en fika med Jan och Daniel från jobbet igår kväll. Men mycket mer har jag inte gjort. Bemödade mig att ordna med matlåda idag, inför imorgon.

Vad gör man när man är ledig?
Jag har glömt av....


Har fått alldeles för mycket tid över, att tänka. Och ni som känner mig vet att när jag får tänka för mkt, så är det inte alltid bra. Har tänkt så mkt på vad som kunde varit, ja ni vet... Saknar och önskar att allt vore annorlunda. Det är så förbaskat tomt hos mig nu. Borde ta tag i ngt, borde måla min vägg och ha ngt att göra. Men jag har ingen färg och ingen bil att åka iväg o handla färgen med. Borde städa hos farmor, men det är lite sent påtänkt nu. Så mkt man borde. Jag har däremot ingen energi, lapar hungrigt solens strålar när den behagar visa sig. Oftast är det dock moln framför. D-vitamin. Kan man ha brist på det? Jag tror det.

Förra veckans höjdpunkter:

> När lillebror hälsade på mig på jobbet (saknar min familj)
>Lördagskvällen
>Helgen då jag fick vila ut
>Torsdagen då jag fick träffa Puff en stund. Glass i solen!

>Söndagen med Angelica


bestyr

Jag kan inte påstå att jag hängt med särskilt i nyhetsflödet den senaste tiden. Man har ju mest varit isolerad. Men en sak snappade jag upp idag, något som inte kunnat undgå ett enda "Skärgårdsdoktorn"-fan här i Sverige. Jag fullkomligt älskade serien! Och nu ska det bli film. Jag är så nyfiken =) Ska bli jättekul o se! Igår klagade jag över att det inte fanns en enda biofilm som verkade rolig. Så jag och Sofie skippade bion och hoppades på bättre filmer framöver. Och nu har jag något att se fram emot på bioduken framöver! Underbart!

Söndagen blev en heldag med Angelica. Gjorde lite ärenden i stan och sen åkte vi hem till mig o kollade på "Mamma Mia" medan vädret slog om till regn på utsidan. Mycket bra film, mycket bra söndag! Helgen har varit lugn i sig, vilket varit alldeles underbart för min stackars kropp. Har verkligen fått vila ut. =)

Är ledig idag också. Har tvättat. Högen var inte särskilt stor så det var lätt avklarat. Har dessutom varit iväg o handlat så man har en del mat här hemma. Ska ju laga matlådor till jobbet. Går inte att äta ute varje dag. Paprika har fått sig ett antal besök. Sallad är gott, men det kan man ju göra hemma också. Ska bara lösa lite inspiration så kommer jag ha matlådor högt och lågt här sen. Känns mycket bra. Pitabröd med diverse gott blir torsdagens lunsch, tror jag bestämt. =)

Lay all your love on me!
Scenen är så fin !


Nu ska vi se om det blir människa av mig idag också. En promenad lockar.
Puss..!

Dags att ses igen!!

smile


Vi igen Icka o jag


Nyår med Angelica

Fräschast i stan baby ;)

Nöjd

Salta K, det är favoritgodiset just nu.

Lördagen blev underbar ska jag be att få tala om. Sov hela dagen i princip. Hann med ett besök på ett drop-in-solarie, en trip på stan (men som vanligt när man är ute efter ngt fint att ha på sig finner man inte vad man önskar - köpte mig en klänning på Åhlens, men börjar fundera på att man kanske skulle köpt den i svart istället...) och en kortare promenad på kvällen. Till affären, inhandlade lite mat och blåbärssoppa. Mumsfillibums!

Tröttheten gjorde sig bra påmind igår kväll ändock. Fann mig själv titta på "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" och jag skrattade så jag fick tårar i ögonen. BrottarMartin under hypnos, det var en fruktansvärt rolig syn! =) Tycker att det är ett rätt kass program annars, men fasen va jag skrattade :)

Tuffe hon fullkomligt älskar alla låtar jag satt in i usb-minnet och äntligen fått pluggat in i stereon. Skönt att hon är nöjd när jag missunnat henne så, så väldigt länge. Min fågel är så fin!

Idag ska jag banne mig ta en långpromenad. Och så ska jag träffa Angelica sen. ♥
Har ordnat med viktiga papper nu på morgonen så det blir till att lösa frimärke och posta brev sen. Måste dessutom fylla på mitt månadskort, går ut idag. För er information :P

Jag är förbaskat nöjd med morgonen =)

Leeedig!

Som jag har väntat på denna dagen!

Idag ska jag försöka ta det lugnt, samtidigt som det är så mkt annat som lockar!
Vill sola, vill njuta av värmen, vill ordna en del här hemma - men jag tänkte att jag bara ställer in vad jag behöver få undan i förrådet och sedan får det vara bra. Diskat har jag gjort, likaså städat det som går och lite till. Tänker inte börja måla några fler väggar idag inte. Ska packa upp en flyttlåda som fortfarande står och väntar. Men däri finns mest bara filmer så det är bra. Få upp dem. Åh, vad jag behöver en ny tv..!!

Min uteplats är underbar! Det blommar och doftar så alldeles underbart!
Allt känns så mkt lättare idag. Igår ville jag bara krypa under täcket och stanna där. Benen bar knappt. Nu har jag fått vila ut, och jag är medveten om att jag mkt väl kan lägga mig igen om jag vill - bara den tanken gör mig avslappnad. Och vet ni? Jag är ledig imorgon också! =)

Haha, jag har gjort ngt som jag aldrig trodde jag skulle våga!
Gav mig en adrenalinkick som heter duga och jag kunde inte få bort mitt fåniga léende från läpparna när jag fick sådan positiv respons =) Göttans..! Trodde inte det skulle bli ngt mer av det, men jovars visst blev det så.. =)

Nu ska jag ta upp mina filmer och ställa ordning så det ser lite mer ut som ett hem. Sen ska jag promenera i solen!

RSS 2.0